Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Kolonigatan 9A, Landala Egnahem

Funkistvåa med öppen planlösning

Funkistvåa med öppen planlösning och rofyllt läge. Välplanerat hem med kök och badrum i fint skick och med närhet till Chalmers och Sahlgrenska. Ett stort fönsterparti i det rymliga vardagsrummet skapar ljus och rymd. Välutrustat kök med plats för ett större matbord och vardagslyx med integrerad diskmaskin. Sovrum med rofyllt läge mot innergården, gott om plats för dubbelsäng och god förvaring i garderobsvägg. Bostaden har dessutom ett stilrent badrum med behaglig golvvärme. Goda förvaringsutrymmen finns i garderobsvägg samt i två tillhörande förråd. Här bor ni i mysiga och lugna Landala Egnahem, en egen oas med promenadavstånd till stadens utbud. Föreningens innergård har härlig kvällssol och möjlighet till grillning. I närheten finns affärer, gym och offentlig service samt goda kommunikationer som tar er till stadens alla hörn.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  52.7 kvm

 • Avgift

  3 353 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  1 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  52.7 kvm
  Baserad på Säljarens information.
 • Kommentar area

  Enligt bostadsrättsföreningen är arean 51,2 kvm
 • Våning

  1 av 4
 • Byggår

  1934
 • Förråd

  Källarförråd samt vindsförråd
 • TV/Bredband

  Digital-TV samt bredband via kollektivt avtal med Telia.
 • Lägenhetsnummer

  22-2013-1-1-8 (Brf) / 1001 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  3 353 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-TV samt bredband.
  Ingår ej i avgiften: Elkostnaden mäts individuellt och debiteras tillsammans med månadsavgiften med fem månaders förskjutning.
 • Andel i föreningen

  1.51265%
 • Andelstal avgift

  1.51265%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Energi

 • Energideklaration

  2020-03-16
 • Energiprestanda

  118 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Några trappsteg upp från entrén välkomnas ni in i bostadens hall. Vitmålade väggar och praktiskt mörkgrå klinker på golvet. Här finns utrymme för avhängning samt skohylla.

KÖK
Köket ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet vilket ger en luftig känsla. Köksinredningen går i svart samt rostfritt och ovan arbetsytorna sitter matchande mosaik i grå/svarta toner. Väggarna är ljust målade och på golvet ligger ekparkett. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spishäll, fläkt, inbyggd ugn samt micro (Bosch) och integrerad diskmaskin. Framför fönstret som bjuder på grönskande utsikt ryms med lätthet ett matbord för sex personer.

VARDAGSRUM
Hemmets rymliga vardagsrum ligger i öppen planlösning med köket och får ljus från ett stort fönsterparti. En ljusgrå fondvägg, i övrigt vita väggar och golvet är klätt med ekparkett. Rummet kan möbleras med soffgrupp, tv möbel samt skrivbordshörna. De ljusa färgvalen gör det lätt att inreda och de luftiga ytorna inbjuder till umgänge med familj och vänner.

SOVRUM
Ljust sovrum med ett rofyllt läge mot föreningens innergård. Ett fönster skänker rummet ljus och här kan ni med enkelhet möblera med dubbelsäng samt tillhörande sängbord. Sovrummet har ekparkett som matchas av vitmålade väggar och en garderobsvägg erbjuder god förvaring för kläder och annat.

BADRUM
I anslutning till hallen ligger hemmets badrum som är stilrent inrett med grått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Detaljer med svart mosaik i duschen som matchas med svart kommod samt svart toalettsits. Inredningen består av toalett, handfat med kommod, spegel, dusch med taksil samt vattenburen handdukstork. Fötterna värms av behaglig golvvärme och infällda spotlights i taket ger trivsam belysning.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
HSB Brf Strandpiparen 1934 är en äkta bostadsrättsförening med totalt 69 bostadsrätter. Föreningen bildades 1934. Adresser i föreningen är Kolonigatan 9 A-F.

HEMSIDA
www.strandpiparen1934.se Här kan man som boende i föreningen klicka i en ”följarikon” och får då mail varje gång styrelsen lägger upp ny information på sidan. 

FASTIGHETEN
Göteborg Landala 27:19. Fastigheten är ritad av arkitekt Erik Friberger och byggdes 1934. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en gemensam tvättstuga, cykelrum, barnvagnsrum, hobbyrum samt styrelserum. Tvättstugan och hobbyrummet bokas genom en webbaserad bokningskalender med mycket bra tillgång till lediga tider. Föreningen har även en mysig innergård med utemöbler, grill samt ett litet trädgårdsland med kryddväxter som är fri att nyttjas av föreningens medlemmar.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Föreningen har inga obligatoriska åtaganden men uppmanar medlemmarna att deltaga på de städdagar man har vår samt höst.

PARKERING
Boendeparkering kostar cirka 230kr/mån, för mer information se: www.goteborg.se/boendeparkering. På närliggande gator råder fri 2-timmarsparkering samt betalparkering.

TV/BREDBAND
Digital-TV och bredband 250 via Telia. Telias kanalpaket Lagom samt bredband ingår i avgiften.

EL

Elkostnaden mäts individuellt, man kan se sin elförbrukning i en webbportal, inloggning till detta fås via styrelsen. Elkostnaden debiteras tillsammans med månadsavgiften med fem månaders förskjutning, alltså förbrukad el i januari kommer på avin för juni.

ANDRAHANDSUTHYRNING

Ansöks hos styrelsen minst fyra veckor innan planerad uthyrning. Föreningen tar ut en avgift för beviljad andrahandsuthyrning med 10% av basprisbeloppet per år.

DELAT ÄGANDE

Föreningen godkänner delat ägande mellan exempelvis förälder/barn, den som bor i bostaden ska äga minst 10%.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1208 kr för 2022. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 483kr för 2022.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Moderna Försäkringar. Medlemmen tecknar själv hemförsäkring med bostadsrättstillägg.

GJORDA RENOVERINGAR
2021 Fyra nya tvättmaskiner installerades i tvättstugan, injustering av varmvattensystemet har genomförts. Ett avtal tecknades med företaget Spolarna som utfört spolning av alla stickledningar till kök och toaletter ut till stamledning med åtföljande spolning av alla stående stamledningar och huvudledning. Brandsäkerhetskontroll har genomförts.
2020 Installation av porttelfonsystem, DinBox.
2019 Ny driftundercentral installerades, alla lägenheter har fått värmesensorer, installation av nytt låssystem, Iloq.
2018 Genomfördes besiktning av el och VVS i samtliga lägenheter. Samma år genomfördes en uppfräschning av föreningslokalen.
2017 Utfördes en OVK-besiktning samt sotning och rengöring av ventilation.
2016 Iordningställdes föreningens mark mot Kolonigatan. Samma år installerades även nya frånluftsfläktar.
2015 Renoverades trapphusen. I samband med trapphusrenoveringen fräschades även alla källarkorridorer upp samt ett av torkrummen. Under året gjordes även en omfattande brandöversyn.
2013 Renovering av den putsade fasaden mot gården samt stenmuren mot gatan. Kompletterande lagningar av stuprör, hängrännpr, snöras-skydd, takhuvar och trappräcken. Under hösten gjordes även en mindre stamrenovering under huset. Avloppsrör från lägenheter i bottenplan samt samlingsrör under huset renoverades med relinings-metod.
2012–2013 Genomfördes ventilationskontroll.
2012 Installerades en ny torkanläggning i torkrummet mot Kolonigatan.
2011 Rustades gården upp.
2010 Byttes termostater på värmeelement.
2008 Byggdes gårdshuset om.
1997 Målades fasaden och balkonger byttes ut.
1985 Byttes samtliga VA- och elstammar. Samma år isolerades fasad, fönster byttes ut och trappuppgångar renoverades.

KOMMANDE RENOVERINGAR. Föreningen följer en underhållsplan och planerar att under 2024 byta taket samt installera solceller. Stambyte planeras ca år 2034.

EKONOMI
Föreningen har inte höjt avgiften på 10 år men från januari 2023 höjs avgiften med 5 procent.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse samt föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

 

Innergård med härlig kvällssol

Område

Landala

CITYNÄRA LUGN HÖGT ÖVER STADEN
Det här lugna området som ligger högt över staden är både avskilt och stadsnära. På några minuter tar ni er ner till pampiga Vasastaden med alla sina caféer och gallerier och i närheten ligger även Avenyn med sitt myller av restauranger, nattklubbar, muséer och bekvämligheter. Många hus i området är charmiga landshövdingehus med grönskande innergårdar, men här finns även populära villaområdet i Landala Egnahem som byggdes under tidigt 1900-tal i tidstypisk nationalromantisk stil.

I OMRÅDET
För boende i det här mysiga området finns gott om bekvämligheter på kort avstånd. I närheten ligger härliga skogsområdet Änggårdsbergen, ett naturreservat med vackra grönområden och promenadstråk. I anslutning till Änggårdsbergen hittar ni Göteborgs Botaniska Trädgård och därifrån är det inte långt till populära Slottsskogen.För att inhandla matvaror och annat som behövs i vardagen ligger Landala Torg och Wavrinskys plats i dessa kvarter. Där finns matbutik, systembolag och andra småaffärer med bland annat frukt och färsk fisk. För familjer med barn i skolåldern finns flera skolor i närheten. Landala tillhör Centrums Stadsdelsförvaltning och för mer information om vilka skolor ni har att välja mellan kan ni besöka stadsdelsförvaltningens hemsida. För de motionsintresserade finns flera olika gym på gångavstånd och ett stenkast bort Mossens trevliga motionsområde med upplyst löparspår och utomhusgym.

KOMMUNIKATIONER
Från och till Landala Egnahem tar ni er enkelt till stadens alla delar med både bussar och spårvagnar. I området finns flera hållplatser med ett jämnt flöde av avgångar. Se www.vasttrafik.se för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.