Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Daniel Petterssons gata 3A, Norra Guldheden

Ljus, renoverad 40-tals pärla med solig balkong

Ljusfylld och renoverad gavellägenhet i charmig funkisstil med solig balkong och stilfulla originaldetaljer. Hela hemmet renoverades under 2021 med genomgående nya ytskikt och genomtänkt förbättring av kök och badrum. Den härliga känslan från 40-talet finns kvar i köksinredning, nyinköpta beslag i originalstil, samt i bevarade, renoverade inbyggda garderober och vackra fönsterbänkar. Vardagsrummet är rymligt och ljust, en matsal inbjuder till härliga middagar, köket har allt man kan önska, sovrummet rymmer en dubbelsäng och vardagsbestyren underlättas av diskmaskin samt tvättpelare. God förvaring finns i såväl lägenheten som i två förråd.
Ett boende i ett lugnt område med närhet till park och naturområden på Guldhedsberget samt Änggårdsbergen och med goda kommunikationer till stadens alla hörn med både buss och spårvagn. I närområdet erbjuds butiker, restauranger, konditori, gym med mera och centrala Göteborg nås på en kort promenad. Här bor man man nära både stad och natur.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2.5 rum och kök

 • Boarea

  68 kvm

 • Avgift

  4 844 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2 av 3

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2.5 rum och kök
 • Boarea

  68 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  2 av 3
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1945
 • Förråd

  Stort vindsförråd och ett mindre källarförråd
 • TV/Bredband

  Digital-TV och bredband 700/1000 Mbit/s via Ownit läggs på avgiften via ett obligatoriskt tillägg.
 • Lägenhetsnummer

  6413 (Brf) / 1102 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  4 844 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme samt vatten
  Ingår ej i avgiften: Obligatoriskt tillägg för bredband 178 kr per månad
 • Andel i föreningen

  0.20348%
 • Andelstal avgift

  0.21108%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  492 947 kr
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Driftskostnader

 • El

  3 000 kr/år
 • Försäkring

  3 400 kr/år
 • Totalt

  6 400 kr/år
 • Personer i hushåll

  2

Energi

 • Energideklaration

  2019-10-08
 • Energiprestanda

  144 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  F
Planritning

Planlösning

Planritning

Alternativ planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Du möts av en välkomnande hall med väggar klädda i en ljust grå tapet som matchas av ekparkett i original som slipats och oljats 2021. Plats för avhängning samt spegel och byrå.

SOVRUM
Rymligt sovrum med väggar tapetserade i en rofylld grön/grå ton som harmoniserar med slipad och oljad originalparkett på golvet. Ett fönster med vacker fönsterbänk i sten förser rummet med ljus och bjuder på utsikt mot grönska och en lekplats. Mycket god förvaring erbjuds i fyra inbyggda garderober som har ny inredning samt nya beslag. Här ryms med lätthet en dubbelsäng med tillhörande sängbord.

MATSAL

Mellan kök och vardagsrum ligger bostadens matsal med väggar tapetserade i en beige färg samt slipad och oljad originalparkett på golvet. Här ryms ett större matbord och ett fönster ger ljusinsläpp och bjuder på grönskande utsikt. Ett rum som inbjuder till trivsamma middagar med familj och vänner. Alternativt kan rummet användas som ett extra sovrum eller hemmakontor. Här finns också två inbyggda garderober i original som målades in och utvändigt samt fick nya beslag i originalstil 2021.

KÖK
Tidstypiskt kök som smakfullt renoverades under 2021. Köksinredningen går i en grön ton och matchas av ett vitt kakel ovan bänkskivan i sten. Nya beslag och stängningsanordningar till luckorna. Det erbjuds god förvaring i såväl skåp som lådor och här finns även ett skafferi samt ett städskåp. Utrustningen består av kyl/frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll, fläktkåpa samt inbyggd varmluftsugn. Alla vitvaror är nya från 2021. Väggarna är ljust målade och på golvet ligger framtaget plankgolv som slipats och oljats. I samband med renoveringen höjdes köksbänkarna till dagens standard och ny belysning installerades under skåp samt i taket. Ett fönster med djup fönsternisch förser köket med ljus och vetter mot frodig grönska.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum där väggarna är tapetserade i en mild grön färg och på golvet ligger ekparkett. Ett generöst fönsterparti fyller rummet med ljus och härifrån nås också hemmets härliga balkong. De ljusa färgerna gör det enkelt att inreda och här ryms soffgrupp, mediamöbel samt övrigt möblemang. Dubbeldörrar i glas skiljer vardagsrummet från matsalen och kan lätt öppnas för en luftig känsla mellan rummen.

BALKONG

Från vardagsrummet nås hemmets härliga balkong med utsikt över området och utrymme för såväl möbler som planteringar. Golvet är belagt med behaglig trätrall. Solen värmer skönt från lunch och hela kvällen vilket gör att det blir en uppskattad extrayta under sommaren.

BADRUM
Helkaklat fräscht badrum med mönstrad klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Ett stort fönster utan insyn ger fint ljusinsläpp. Utrustningen består av wc, dusch med vikväggar i glas och taksil, handfat med kommod, spegelskåp med belysning samt handdukstork. Vardagslyx i form av tvättpelare från Cylinda och fötterna värms av behaglig golvvärme.

Badrummet totalrenoverades i samband med stamrenoveringen år 2006. 2021 gjordes en uppfräschning med nyinköp av klinker, wc, rör, handfat med kommod, spegelskåp, blandare i dusch och handfat, duschvägg, handdukstork, tvättpelare, belysning samt nya eluttag och nya fogar.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Norra Guldheden nr 1 är en äkta bostadsrättsförening med totalt 454 bostäder bestående av 434 bostadsrätter samt 17 hyresrätter. De har också 8 lokaler med hyresrätt. Föreningen registrerades 1999. Adresser i föreningen Raketgatan, Daniel Petterssons gata samt Dalheimersgatan.

HEMSIDA
www.brfnorraguldheden.se

FASTIGHETERNA
Guldheden 2:3, 3:1, 4:1, 5:4, 6:2, 10:1, 11:3, 11:5, 12:1 samt 13:1. Fastigheterna byggdes 1945-1947 och består av 27 hus varav 24 bostadshus.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen 19 tvättstugor, hobbylokal, föreningslokal, gym och en övernattningslägenhet med plats för sex gäster som kan hyras upp till sju dygn. I huset finns cykelrum samt barnvagnsförråd. Husen på Daniel Petterssons gata och Dahlheimersgatan delar på gemensamma tvättstugor. Det brukar vara lätt att få tid. Mer information kring lokalerna finns på föreningens hemsida.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Föreningen har inga obligatoriska åtaganden men uppmanar medlemmarna att deltaga på de städdagar man har vår samt höst. Läs också igenom de boenderegler som finns på hemsidan.

PARKERING

Boendeparkering finns i området, för mer information se: www.goteborg.se/boendeparkering. Föreningen har också 27 st garageplatser dit det är lång kö. Man har också 6 fasta laddplatser för elbil (kö) samt 5 platser i en laddpool som är öppen för alla.

TV/BREDBAND
Digital-TV och bredband 700/1000 Mbit/s via Ownit ingår i avgiften via ett obligatoriskt tillägg.

ANDRAHANDSUTHYRNING

Ansöks hos styrelsen och godkännes högst ett år i taget. Blankett finns på föreningens hemsida.

DELAT ÄGANDE

Föreningen godkänner delat ägande mellan exempelvis förälder/barn, den som bor i bostaden ska äga minst 10%.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1313 kr för 2023. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 525 kr för 2023.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Bostadsrättstillägg för föreningens medlemmar ingår.

GJORDA RENOVERINGAR
2022 Installerat fler laddplatser för elbilar.
2021 Fönsterrenovering på Dahlheimersgatan 2, 4 och 6 med byte till energiglas. Renovering av fasad och tak på Raketgatan 1 och Daniel Petterssons gata 3.
2020 Byte till säkerhetsdörrar i källare.
2019 Byte av stamventiler, installerat laddplatser för elbilar, målat trapphus på Raketgatan 4,6 och 9.
2018 Byte av elledningar i allmänna utrymmen.
2016 Låsbyten i allmänna utrymmen, skyddsrum samt rening av värmesystem.
2015 Fasader, tak, fönster och balkonger renoverades på Dahlheimersgatan 3,5 samt Raketgatan 15
2014 Fasader, tak, fönster och balkongdörrar renoverades på Daniel Petterssonsgatan 1, Raketgatan 2, 9 samt 10.
2012-2013 Upprustning och underhåll av förskola.
2011 Takbyte och fasadrenovering på Dahlheimersgatan 2, 4 och 6 samt fasadrenovering på Daniel Petterssonsgatan 3.
2010 Installation av bredbandsuttag i samtliga fastigheter.
2009-2010 Färdigställande av gästlägenhet.
2005-2007 Renoverades ca 400 badrum, rörinfodring i rörstammar, elstamsbyte samt utbyggnad av 3-fas jordfelsbrytare.
2005-2006 Totalt 12 hissar renoverades.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Planerade renoveringar för 2022-2026 finns att läsa i årsredovisningen.

EKONOMI
Föreningen har i dagsläget inga beslutade ändringar av månadsavgiften (2022-12-30).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens hemsida, styrelse samt årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

 

 

Område

Norra Guldheden

EN OAS HÖGT ÖVER STADEN
Norra Guldheden ligger fantastiskt vackert med ett högt läge på ovanför Göteborg och flera av lägenheterna här har en utsökt utsikt över staden. Kvarteren restes under 1940-talet inför en utställning som byggde på senaste tidens forskningsrön om bostäder. Utställningen, som döptes till Bo Bättre, hade temat yteffektiva och prisvärda hem. Här bor du både centralt och avskilt, i en liten grön tillflyktsort alldeles intill stadskärna. Byggnaderna i Norra Guldheden är restes i ett område med mycket kuperad terräng och de partier som inte kunde bebyggas behöll man som parkliknande naturområden mellan husen. De gröna oaserna skapar en härlig och lummig känsla under sommarhalvåret. Ung, gammal, familj, par eller singel. Här bor du trivsamt och lugnt med nära till all du behöver oavsett vem du. 

NÄRA TILL STADSPULS OCH NATUR
Norra Guldheden ligger på kort avstånd till innerstadens liv och rörelse. Till Vasastadens och Linnéstadens nöjesliv och stadspuls tar du dig på bara någon minuts promenad. Boende i Guldheden har aldrig långt till affärer, service och härliga naturområden. Med gångavstånd till både Chalmers, Göteborgs Universitet och stadens kärna finns allt du behöver runt hörnet. I området hittar du Änggårdsbergen i väster, ett grönområde som sedan 1975 är klassat som naturreservat. Här finns skog, sjöar, vandringsstigar och vacker utsikt över Göteborgs västra delar. Nära Änggårdsbergen ligger Göteborgs vackra Botaniska Trädgård som en av Europas största i sitt slag. I området finns också ett vattentorn med servering där du kan njuta av en lugn fika med otrolig utsikt. I mitten av Södra Guldheden ligger Doktor Fries Torg. Där hittat bekvämligheter som bland annat hittar apotek, bibliotek, gym, restauranger, matbutik och fiskbil. I närheten hittar du också Guldhedstorget och Landala Torg med lika stort utbud. Södra Guldheden hör till Centrums Stadsdelsförvaltning som har ett stort antal grundskolor och förskolor. 

KOMMUNIKATIONER
Härifrån tar du dig enkelt till stadens alla delar. Om du inte vill promenera har du Wavrinskys plats i närheten. Det är en knutpunkt i området för flera spårvagns- och busslinjer. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst. 

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.