Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Gibraltargatan 62, Johanneberg

1,5 rum med solfylld balkong granne med Chalmers

Solig balkong, fiskbensparkett, rymligt vardagsrum, välutrustat kök och mysig sovalkov. Vardagsrummet fylls med ljus från ett stort fönster samt balkongdörr och här ligger också sovalkoven med utrymme för en större säng. Balkong med utsikt mot Gibraltargatan där du kan njuta av sol hela dagen. Köket har gott om skåp och lådor och läckert svartmålat brädgolv. Alla fönster pryds av fönsterbänkar i sten och god förvaring erbjuds i flera garderober samt i ett vindsförråd.
Här bor du mitt i Johanneberg, granne med Chalmers och med promenadavstånd ner till Avenyn med sitt rika utbud av caféer, restauranger och butiker. I närområdet finner du flera matbutiker, gym, restauranger samt Mossens idrotts- och grönområde. Välkommen till populära Johanneberg.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1.5 rum och kök

 • Boarea

  38 kvm

 • Avgift

  2 546 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2/5

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1.5 rum och kök
 • Boarea

  38 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Bostaden är registrerad som 1 rum och kök enligt bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  2/5
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1939
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Tele 2
 • Lägenhetsnummer

  24813 (Brf) / 1203 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  2 546 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-TV samt bredband
 • Andel i föreningen

  1.92019%
 • Andelstal avgift

  1.95570%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Energi

 • Energideklaration

  2018-12-18
 • Energiprestanda

  139 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  F
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ta hissen eller trapporna upp två våningar och ni välkomnas av hemmets ljusa hall med originalparkett på golvet och vitmålade väggar. Här finns gott om plats för kläder och tillhörigheter i en inbyggd rymlig garderob samt i en separat garderob med spegeldörrar.

 VARDAGSRUM
Bostadens generösa vardagsrum har ett härligt ljusinsläpp från ett stort fönster med fönsterbänk i sten. Golvet är klätt i vacker fiskbensparkett och väggarna är målade i vitt. Här ryms en större soffgrupp, mediamöbel samt övrigt möblemang. Ett rum som inbjuder till umgänge med familj och vänner. Från vardagsrummet nås hemmets trivsamma balkong.

SOVALKOV
Sovalkoven kan lätt avskärmas från vardagsrummet och här ryms en större säng. Fiskbensparkett på golvet och ljusa väggar.

BALKONG
Från vardagsrummet nås bostadens balkong med utsikt över Gibraltargatan. Den byggdes ut för några år sedan och rymmer ett caféset samt växter. Solen värmer skönt hela dagen fram till kvällen och blir en härlig extra yta att umgås på under sommaren.

KÖK
Köksinredning bestående av klassiska vita spegeldörrar och ett ljust kakel ovanför arbetsytorna. Svartmålat brädgolv och arbetsytor i rostfritt samt svartmålat trä, väggarna är vitmålade. Köket erbjuder gott om förvaring i såväl skåp som lådor och är utrustat med en kombinerad kyl/frys, spis, ugn samt fläkt. Fönstret vetter mot Gibraltargatan och inramas av en fönsterbräda i sten. Här ryms ett matbord för 2-3 personer.

BADRUM
Hemmets badrum ligger i anslutning till hallen. Det renoverades i samband med föreningens stambyte 1992. Väggarna är klädda med ljusblått kakel och på golvet ligger en ljus våtrumsmatta. Utrustningen består av wc, handfat, vägghängt spegelskåp med belysning, duschkabin samt en vattenburen handdukstork.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Gibraltargatan 60-62 är en äkta bostadsrättsförening med totalt 38 bostadsrätter samt 1 lägenhet och 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen registrerades 2002. Adresser i föreningen är Gibraltargatan 60-62.

FASTIGHETEN
Johanneberg 47:13. Fastigheten byggdes 1939 och består av en fastighet. Värdeåret är 1992. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en gemensam tvättstuga, cykelrum, soprum, hobbyrum samt ett styrelserum.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Föreningen har inga obligatoriska åtaganden.

PARKERING

Boendeparkering finns i området, för mer information se: www.goteborg.se/boendeparkering.

TV/BREDBAND
Digital-TV och bredband 250/50 via Tele2. Bredband ingår i avgiften via ett obligatoriskt tillägg om 100 kr per månad.

ANDRAHANDSUTHYRNING

Ansöks hos styrelsen max löptid är ett år i taget. En ny hyresgäst kräver en ny ansökan.

DELAT ÄGANDE

Föreningen godkänner delat ägande mellan exempelvis förälder/barn, den som bor i bostaden ska äga minst 10%.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1208 kr för 2022. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 483kr för 2022.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2021–2022 Renovering av fasaden, nya entrélampor samt nya räcken till bakre entréer.
2021 Nya låssystem, nya källarfönster, nya dörr och fönsterpartier till cykelrum, soprum samt verksamhetslokalerna. Renovering av toaletter i markplan för lokalhyresgäster, underhållsspolning av stammar, luftning av samtliga radiatorer, byte av alla tilluftsdon på fasaden, balkongöversyn, byte av alla stuprör och målning av fönsterbleck.
2020 Nya trappor till källaren, ny dränering mot fasaden, nya porttelefoner, brandskyddskontroll, radonmätning, OVK-besiktning, nya dagvattensystem och brunnar.
2019 Källaren på Gibraltargatan 60 målades, soprum målades, nya torktumlare i båda tvättstugorna samt byte av cirkulationspump för varmvatten.
2018 Ny vattenledning samt förnyad energideklaration.
2017 Förstoring av balkonger.
2016 OVK besiktning.
2014 Nyinstallation av hissar.
2013 Målning av trapphus.
2009 Fasaden renoverades, ny vattenledning samt fläckmålning av yttertak.
1992 Elstambyte, rörstambyte, omläggning av tak samt omputsning av fasad.
1980 Nyinstallation av hiss.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2012 och sträcker sig fram till 2042.

2023 Planeras byte av tvättmaskiner samt en pump till en av hissgroparna.


EKONOMI

Föreningen kommer från 1 januari 2023 höja avgiften med 1,75%.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse samt årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Johanneberg

TIDSTYPISK ARKITEKTUR I GRÖNT OMRÅDE
Alldeles kant i kant med Lorensberg, Guldheden och Vasastaden ligger centrala Johanneberg med sina trevliga bostadshus och gröna små oaser. Här bor du både stadsnära och lugnt. Stadsdelen är indelad i Nedre och Övre Johanneberg, två områden med olika arkitektoniska stilar. Nedre Johanneberg började byggas under 1920-talet och består av hus i tegel och tjugotalsklassicistisk stil och Övre Johanneberg är Göteborgs första funkisområde och kännetecknas av de många ljusa funkishusen som är placerade i längor. Det centrala läget och närheten till stadspulsen gör området omåttligt populärt för både unga och äldre. Johanneberg är verkligen ett område för de flesta att trivas i.

I NÄRHETEN
Om du inte vill ta dig ner till centrum finns det flera trevliga kvarterskrogar, kaféer, matbutiker och affärer alldeles runt hörnet. Köp med dig nybakat surdesgbröd till helgfrukosten från det lokala konditoriet, ta en god kaffe på populära Mahogny eller en trevlig middag på någon av de gemytliga kvarterskrogarna.
Vid den stora Johannebergskyrkan som reser sig i området samlas folk från stadens alla hörn för att sola och grilla under årets varma månader. Dessutom ligger grönområden som Näckrosdammen och Vasaparken på kort avstånd. För träningsälskaren finns många fina naturområden att motionera i, till exempel populära Mossen. Om du hellre tränar inomhus har du Fysiken på kort avstånd. I området ligger Chalmers tekniska högskola och i kvarteren samsas studenter med övriga boende. Landala torg finns här, och där hittar du bland annat systembolag och matbutik så du har aldrig långt till bekvämligheter. Johanneberg tillhör centrums Stadsdelsförvaltning och på kort avstånd finns många olika skolor och förskolor att välja mellan för dig som har barn i skolåldern.

KOMMUNIKATIONER
Till och från Johanneberg tar du dig snabbt och enkelt med kollektivtrafiken. Här finns en mängd hållplatser för buss och spårvagn som tar dig till stadens alla hörn, bland annat ligger Göteborg största knutpunkt Korsvägen i närheten. Se Västtrafiks hemsida för att ta reda på vilka kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.