Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Linnégatan 39A, Linnéstaden

Vacker sekelskiftesvåning med vindsateljé

Ljus, stilfull sekelskiftesvåning på översta originalplan med fungerande kakelugn, generös takhöjd, matsal, tidsenlig stuckatur, spegeldörrar, takrosetter och stor balkong. En mysig vindsateljé med vackra takbjälkar ligger en trappa upp ovanför köket. Den stora balkongen i österläge bjuder på vidsträckt utsikt och vardagsrum, matsal och kök ligger i fil och smyckas av vackra sekelskiftesdetaljer. Detta är en stilfull sällskapsvåning som inbjuder till social samvaro. Våningen har ett rymligt master bedroom, ett mindre sovrum/gästrum, fräscht badrum samt gäst-wc och en separat tvättavdelning med tvättmaskin samt torktumlare. Takhöjden har utnyttjats väl till flertalet garderober och köksskåp och både kök och badrum har bänkskivor i vacker kalksten.
Det perfekta läget på Linnégatan ger närhet till Skansen Kronan samt Slottsskogens naturområde och erbjuder ett rikt utbud av restauranger, caféer och butiker utanför porten. Välkommen att uppleva denna vackra våning på plats.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  5 rum och kök

 • Boarea

  142 kvm

 • Avgift

  7 410 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  5

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  5 rum och kök
 • Boarea

  142 kvm
  Baserad på Uppmätning SS 21054:2020.
 • Kommentar area

  Enligt bostadsrättsföreningen är bostaden registrerad som 4 rum och kök på 118 kvm. Uppmätningen säger entréplan 124 kvm samt vindsplan 18 kvm.
 • Våning

  5
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1899
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV (kanal 1-10) via Tele2 och fiberbredband via Bahnhof ingår i avgiften
 • Lägenhetsnummer

  15 (Brf) / 1502 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  7 410 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, fiberbredband samt kabel-tv.
 • Andelstal avgift

  6.39000000%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Nej
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  648 881 kr
  Nettoskuldsättningen är beräknad på andelstalet för den ekonomiska planen.

  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Energi

 • Energideklaration

  2018-10-08
 • Energiprestanda

  106 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Planritning

Planlösning vindsateljè

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Välkommen in i denna ståtliga våning där man redan i hallen slås av den generösa takhöjden som är genomgående i hela bostaden. Väggarna är målade i en ljust grå ton och på golvet ligger ett vackert brädgolv. Här finns utrymme för avhängning och i taket sitter infällda spotlights för god belysning.

MASTER BEDROOM
Hemmets första sovrum fylls av ljus redan tidigt på morgonen från två högresta fönster med överljus. Det vackra brädgolvet löper vidare in hit och de vitmålade väggarna ramas in av stilfull stuckatur och vacker takrosett. Det är ett rymligt sovrum som med lätthet rymmer en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt byrå eller skrivbord. Förvaring erbjuds i tre generösa garderober.

VARDAGSRUM
I fil med master bedroom nås bostadens vardagsrum via klassiska parspegeldörrar. Ena hörnet pryds av en fungerande kakelugn med tidsenlig utsmyckning. Även detta rum inramas av stuckatur och höga fotlister och i taket sitter en vacker takrosett. Ett fönster samt en glasad balkongdörr förser rummet med ljus och bjuder på utsikt över Linnégatan och Skansen Kronan. Väggarna är målade i vitt och golvet klätt med ekparkett. Här ryms soffgrupp, fåtöljer samt mediamöbel. Från detta rum nås hemmets balkong.

BALKONG
Via glasade dubbeldörrar når ni lägenhetens trivsamma balkong i österläge med sol från tidig morgon och fram till lunch. Golvet är belagt med trätrall och inramas av smidesräcke samt glasskivor. Här bjuds på vidsträckt utsikt över Linnégatans folkliv, Skansen Kronan samt Bockkranarna. Balkongen är stor och rymmer såväl möbler som växter. En härlig extrayta under sommaren och den perfekta platsen för morgonkaffe och lunch.

MATSAL
Hemmets fantastiska matsalsdel ligger tidsenligt i fil mellan vardagsrum och kök. Även detta rum smyckas av sekelskiftesdetaljer från golv till tak med fina listverk, stuckatur, höga fotlister samt takrosett. Väggarna är vitmålade och golvet belagt med ekparkett. Ytan rymmer ett stort matbord för 12-14 personer och är en given plats för härliga middagar med familj och vänner. En trivsam nisch i ena hörnet erbjuder utsikt över gården och här kan man möblera med fåtölj och ett litet bord.

SOVRUM 2
I anslutning till matsalen ligger ett sovrum med lugnt gårdsläge som förslagsvis kan nyttjas som hemmakontor alternativt som gästrum eller barnrum. På golvet ligger ett brädgolv och väggarna är målade i en vit kulör. Rummet har ett högt fönster och här strålar solen in under stora delar av dagen. Ena väggen kläs av ett platsbyggt skåp som erbjuder god förvaring och i rummet finns också en inbyggd garderob.

KÖK
Ljust kök som erbjuder god förvaring i såväl skåp som lådor samt i ett vackert platsbyggt skåp som sträcker sig från golv till tak längs ena väggen. Köksinredningen från Marbodal består av vita spegelluckor och matchas av grå/bruna bänkskivor i kalksten. Ovan arbetsytorna sitter ett vitt kakel som stänkskydd.
Köket är utrustat med ugn, spishäll (Ilve), mikrovågsugn (Electrolux 2018) samt diskmaskin (Miele 2018 ) och kyl/frys (Miele 2018). Önskar man integrera kyl/frys med samma luckor som köket så finns luckor till detta att tillgå. Framför två fönster med utsikt mot gården får matbordet sin naturliga plats. Från köket finns en dörr som leder till trappan upp mot vindsateljén.

VINDSATELJÉ
En vacker trappa leder upp till den mysiga ateljén med full takhöjd. Ett fönster med utsikt över takåsarna skänker ljus till rummet som har vitmålade väggar, golv av marmorcement och vackra framtagna takstolar i trä. Här erbjuds förvaringsmöjligheter i två dubbelgarderober och ytan kan möbleras med soffa eller säng samt skrivbord. Under trappan upp mot vindsateljén finns ett förvaringsutrymme med hyllor och klädstång.

BADRUM
Mitt emot master bedroom ligger hemmets badrum där ljusgrått mosaikklinkergolv matchas av vita kaklade väggar. Den höga takhöjden tillsammans med en stor spegel ger rymd och infällda spotlights skänker behaglig belysning. Här finns också infälld belysning under badrumsbänken och elburen golvvärme för frusna fötter. Inredningen består av wc, handfat, skåp med ovanliggande skiva i kalksten, stor spegel samt dusch med vikväggar.
Precis utanför badrummet finns en separat inbyggd tvättavdelning som inrymmer en tvättpelare bestående av tvättmaskin (Miele 2021) samt torktumlare (Bosch 2014). Tvättmaskinen är utrustad med automatisk dosering.

GÄST-WC
I anslutning till kök och matsal ligger bostadens gäst-wc. Ljusgrå klinker på golvet och väggar målade i en ljusgrå ton. Inredningen består av wc, handfat med kommod samt spegel med LED belysning.

 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf 39:an är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 19 bostadsrätter samt 2 lokaler med hyresrätt. Adressen är Linnégatan 39 A-C.

HEMSIDA
www.brf39an.se

FASTIGHETEN
Göteborg Olivedal 14:4. Fastigheten uppfördes 1899. Värderåret är 1980. Föreningen förvärvade fastigheten 2002 och äger marken.

FÖRVALTNING
Nordic Life sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en trivsam innergård med planteringar, uteplatser samt grill. I föreningen finns även en gemensam tvättstuga med digitalt bokningssystem, cykelrum samt barnvagnsrum.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Medlemmarna har inga obligatoriska åtaganden.

ANDRAHANDSUTHYRNING
Ansökes hos styrelsen.

JURIDISK PERSON
Juridisk person tillåts ej som ägare.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel -TV (kanal 1-10) via Tele2 och fiberbredband via Bahnhof. Detta ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1313 kr för 2023. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 525 kr för 2023.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa, i försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen.

GJORDA RENOVERINGAR
2022 Installerat fiber i huset.
2021 Ett elektroniskt låssystem har installerats i samtliga portuppgångar samt vissa av gemensamhetsytorna.
2020 Inköp av nya trädgårdsmöbler och en rabatt med planteringar anlades.
2019 Hissen i uppgång A uppdaterades med vikdörr av metall och glas istället för galler.
2018 Målningsarbete utfört på fasad, port samt fönster.
2017 Renoverades fasaden mot Linnégatan, i samband med renoveringen dränerades fastigheten.
2016 Spolades avlopp i kök och badrum.
2015 Genomfördes en OVK.
2008 Byggdes balkonger.
1985-1987 Genomfördes en ROT-renovering, under samma period genomfördes grundförstärkning av fastigheten.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att renovera fasader, tak, balkonger samt fönster. I samband med dessa underhållsåtgärder kommer även entrén att få en uppfräschning. Dessa underhållsåtgärder påbörjas vecka 32 och avslutas 10 december 2023. Styrelsen undersöker också möjligheterna till att konvertera råvindsytor till bostäder. Diskussioner om vindsombyggnaden pågår men sannolikt händer inget mer det närmsta året. Tanken är att sälja till de medlemmar som bor högst upp och i anslutning till vindsytorna om intresse finns.
Sammantaget så har föreningen en god likviditet vilket tillsammans med försäljning av vindsytor beräknas kunna finansiera stora delar av underhållet. Resterande del kommer att behöva lånefinansieras och styrelsen har under året säkerställt med nuvarande bank (Nordea) att detta kommer att beviljas. Sammantaget bedöms underhållsåtgärderna endast att få en mindre inverkan på medlemmarnas avgifter.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.
Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse samt föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

 

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.