Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Molinsgatan 11, Vasastaden

Högt upp i huset med solig balkong och utsikt

Utsikt, solig balkong, högt läge, hiss, generös takhöjd, rum i fil och vackra detaljer. Här finner ni ett sekelskifteshem i fint skick med en härlig rymd. Köket är nytt från 2022 med integrerad diskmaskin och snygg bänkskiva i mattsvart keramik. I såväl hall som kök ligger nylagd parkett och det helkaklade badrummet har behaglig golvvärme. Läget på översta originalplanet med enbart vindslägenhet över ger mycket ljus och en fantastisk vy över Hvitfeldtska, Vasakyrkan och vidare ut över staden.
Bostaden erbjuder luftiga rum med över 3 meters takhöjd och har många vackra detaljer såsom pardörrar, stora fönsterpartier med djupa nischer och tidstypiska radiatorer. Hemmet ligger i en stilfull fastighet från 1911 på attraktiva Molinsgatan som är en lugn gata, men med direkt närhet till stadens myller. Ett perfekt beläget cityhem i hjärtat av Vasastaden nära Avenyn, Haga och Linné.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  62 kvm

 • Avgift

  3 817 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  5 av 6

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  62 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  5 av 6
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1911
 • Förråd

  Förråd på innergården
 • Lägenhetsnummer

  12 (Brf) / 1502 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  3 817 kr/mån
 • Andel i föreningen

  7.36779%
 • Andelstal avgift

  6.40041%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Nej
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  348 683 kr
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Energi

 • Energideklaration

  2019-11-05
 • Energiprestanda

  134 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ljus, välkomnande hall med generös takhöjd och vackra dörrar som påminner om husets byggår 1911. Väggarna är klädda med en randig tapet i svart och vitt och på golvet ligger nylagd parkett. Här finns gott om plats för förvaring i en platsbyggd garderob och ett platsbyggt skåp som båda är i original. Från hallen nås bostadens alla rum.

KÖK
Hemmets rymliga, fina kök har ny köksinredning från 2022 i en mörkgrå ton som harmoniserar med en bänkskiva i mattsvart keramik som även går upp en bit på väggen och fyller funktion som stänkskydd. Svart underlimmad diskho och köksblandare med duschmunstycke. Gott om förvaring i skåp och lådor samt i ett skafferi. Utrustningen består av kombinerad kyl/frys,(2022) gasspis från Smeg, fläkt, ugn (2022) samt integrerad diskmaskin(2022). Nylagt parkettgolv och ljust målade väggar. Köket rymmer ett matbord för 4 personer och härifrån nås hemmets balkong som vetter mot den trivsamma innergården.

BALKONG
Genom helglasade dörrar från köket nås hemmets balkong som har ett lugnt gårdsläge och härlig eftermiddagssol. Skyddat läge i ett hörn och sydvästriktningen gör balkongsäsongen lång. Här finns utrymme för såväl möbler som växter.  

VARDAGSRUM
Hemmets vackra vardagsrum ligger i fil med sovrummet och har ett härligt ljusinsläpp från ett stort fönsterparti med djup fönsternisch. Ljusa väggar harmoniserar fint med klassiskt plankgolv som inramas av höga fotlister. Över tre meter i takhöjd ger en luftig känsla och tidstypiska spegelpardörrar skiljer av mot sovrummet. Ett trivsamt rum för umgänge med familj och vänner.

SOVRUM
Det rofyllda sovrummet har väggar målade i en varm grön nyans och det fina plankgolvet löper vidare in hit. Rummet har generös takhöjd och ljuset strömmar in från ett vackert fönsterparti med utsikt mot Vasakyrkan. Här ryms dubbelsäng med sängbord och två dubbelgarderober löser smidigt klädförvaringen. En tidstypisk radiator och breda taklister sätter en fin sekelskiftesprägel på detta härliga sovrum.

BADRUM
Fräscht badrum med klassisk färgsättning bestående av svart klinkergolv och vita helkaklade väggar som bryts av snyggt i duschdelen med svarta kakelplattor på väggen och mosaik på golvet. Inredningen består av dusch med glasväggar utrustad med hand- och takdusch, vattenburen handdukstork, handfat, spegelskåp med belysning samt ett väggfast skåp med två breda lådor. Infällda spotlights i taket ger god belysning och fötterna värms av behaglig golvvärme.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Rönnen 11 är en äkta förening bestående av ett flerbostadshus med 12 lägenheter samt 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen förvärvade fastigheten 2003. Adress i föreningen är Molinsgatan 11.

FASTIGHETEN
Göteborg Vasastaden 27:5. Fastigheterna bebyggdes 1911. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning och styrelsen tar hand om den tekniska förvaltningen. Föreningen anlitar Primär för att få hjälp med fastighetsskötsel.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Lugn innergård, tvättstuga samt cykelförråd.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden men man försöker ha 1-2 gemensamma städdagar per år.
DELAT ÄGANDE
Föreningen godkänner delat ägande mellan exempelvis förälder/barn.

PARKERING
Adressen Molinsgatan 11 är berättigad till boendeparkering inom område ”M” se: www.goteborg.se/boendeparkering. Viktoriagaraget ligger ca 450 meter bort, i dagsläget finns inga lediga platser men på https://kjellberg.se/parkering publiceras när det blir lediga platser att hyra.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel TV samt fiberbredband ingår i avgiften. (Fiber via Bahnhof ochTV via Telenor.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1313 kr för 2023. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 525 kr för 2023.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Bostadsrätternas Fastighetsförsäkring. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen.

EXEMPEL PÅ GJORDA RENOVERINGAR
2021 Relining av liggande avloppsstam, installerat nytt system för porttelefoni.
2020 Reparation av läcka i liggande avloppsstam.
2018-2019 Renovering av butikslokal.
2016 Ombyggnad av hiss.
2013-2014 Sanering av elsystem samt målning trapphus.
2009 Komplettering rökgasevakuering.
2008 Nya balkonger.
2007 Gasservis utbytt i samband med övergång till naturgas.
2006 Relining avloppsstammar.
2004 Nyinstallation hiss.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2017 och 2047. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet Fönstermålning planeras inom de kommande åren samt byte av takpapp och tvåkupigt tegel. Fönstren planerades att målas under 2024 men då de fortsatt är i bra skick kommer det skjutas lite framåt.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2023-07-03).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Lugna Molinsgatan

Område

Vasastaden

STÅTLIG STADSDEL MED GULDKANT
Mellan mysiga Haga och paradgatan Avenyn reser sig Vasastaden som är ett av Göteborgs mest eleganta områden. Stadsdelen byggdes till största delen upp mellan 1870 och 1920 och de breda gatorna och stora byggnaderna med ljusa stenfasader för tankarna till stilfulla områden i Paris och Wien. Genom de vackra kvarteren sträcker sig det pampiga huvudstråket Vasagatan med en allé som grönskar om sommaren och ett stort utbud av caféer, butiker, kvarterskrogar och trendiga barer. Trots närhet till shopping, restauranger och härlig stadspuls är Vasastaden lugnt och harmoniskt och i närheten finns flera ett flertal avstressande grönområden och parker.

STADENS HJÄRTA
I centrala Vasastaden har du tillgång till hela Göteborg. Bara några minuter bort finns allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. Stadsdelen gränsar till hemtrevliga Haga och levande Linnéstaden, med sitt stora utbud av härliga mötesplatser. I närområdet finns ett antal större matbutiker och på något av de många caféer kan du snabbt och enkelt köpa med dig en latte på väg till jobbet. I området finns trivsamma Vasaparken och längs med kanalen ligger Kungsparken. Här samlas soldyrkare och kontorsarbetare för picknick och lunchpauser under sommarhalvåret. Dessutom finns Grönområdena Näckrosdammen, Hagaparken och Slottsskogen runt hörnet för härliga promenader och utomhusaktiviteter. För konst- och kulturintresserade ligger Röhsska Muséet på Vasagatan och i stadsdelen finns dessutom Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och Universitetsbiblioteket. Vasastaden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen.

TILL FOTS ÖVERALLT
Boende i Vasastaden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du att färdas med spårvagn eller buss finns många alternativ som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Vasaplatsen, Vasa Viktoriagatan, Hagakyrkan, Valand är närmaste hållplatserna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.