Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *

Nordhemsgatan 62, Linnéstaden

Ljus vindslägenhet med takterrass och vidsträckt utsikt

Takterrass med fri vy över Linnéstadens takåsar ner mot hamninloppet och Skansen Kronan, ljus luftig planlösning, rymligt sovrum med tak i nock, vackert brädgolv, vitputsad murstock, charmiga vinklar, gott om förvaring, helkaklat badrum och tvättmaskin samt diskmaskin som underlättar vardagsbestyren. Fönster åt två väderstreck ger ett ljust hem och den halvöppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger en luftig känsla. Sovrummet rymmer en dubbelsäng och det höga läget gör att man sover tyst och rofyllt om natten.

Attraktiva Linnéstaden bjuder på ett myller av restauranger och caféer. Kommunikationer finns utanför porten och i närheten ligger mysiga Slottsskogen och Ängårdsbergen. I kvarteren finns dessutom apotek, caféer, mataffärer och saluhall. I den här centrala bostaden bor ni med alla tänkbara fördelar ett stenkast bort.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  61 kvm

 • Avgift

  2 899 kr

 • Budstart

  4 950 000 kr

 • Våning

  4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Är du intresserad?

Gör en intresseanmälan.

Intresse
Integritet *

Fler funktioner

Kontakta mäklaren direkt om du inte hittar vad du söker.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  61 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Enligt föreningens lägenhetsregister är bostaden registrerad som 1 rum och kök, den disponeras som 2 rum och kök enligt nuvarande planlösning.
 • Våning

  4
 • Balkong

  Takterrass
 • Byggår

  1905
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Digital-TV från Tele 2 och Fiberbredband 100/100 via Ownit ingår i avgiften.
 • Lägenhetsnummer

  6214 (Brf) / 1402 (LMV)

Ekonomi

 • Budstart

  4 950 000 kr
 • Avgift

  2 899 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-TV samt bredband.
 • Andel i föreningen

  4.49567%
 • Andelstal avgift

  4.44676%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  324 210 kr
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Energi

 • Energideklaration

  2020-02-20
 • Energiprestanda

  136 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Hallen välkomnar med ljust brädgolv och vitmålade väggar. Här finns plats för avhängning samt ytterligare förvaring i fyra garderober.   

KÖK
Flera fönster och helgasade dörrar mot terrassen förser köket med ljus och bjuder på storslagen utsikt över Linnéstaden. Vita släta köksluckor matchas av mosaikkakel i en roströd färg och här finns gott om förvaring i skåp och lådor. Arbetsytor i rostfritt samt ek ger bra arbetsytor till hemmets kock. Golvet är belagt med praktiskt svart klinker och väggarna är målade i vitt, en vitputsad murstock ger extra charm.
Utrustningen består av spis, ugn, fläktkåpa i rostfritt, kombinerad kyl/frys, integrerad diskmaskin samt en tvättmaskin. Framför terrassdörrarna ryms ett matbord för 6 personer, perfekt för härliga middagar med vänner och familj.

TAKTERRASS
Genom helglasade dörrar nås den rymliga terrassen som med sitt höga fria läge ger vidsträckt utsikt över Linnéstadens takåsar och med Skansen Kronan i blickfånget. Den blir en förlängning av bostaden och en given plats att nyttja under årets varma dagar. Här ryms såväl möbler som växter och det är tillåtet med el eller gasolgrill, perfekt för middagar med vänner.

VARDAGSRUM
Generöst vardagsrum i halvöppen planlösning mot köket, väggar målade i vitt på golvet ligger brädgolv.  Här ryms en större soffgrupp, mediamöbel och hyllor. Charmiga vinklar för myshörnor eller förvaring. Ett fönster med utsikt mot Nordhemsgatan förser rummet med ljus.

SOVRUM
Rymligt sovrum där man har öppnat upp till tak i nock, väggarna är målade i en rogivande blå/grön ton och brädgolvet löper vidare in hit. Här ryms såväl dubbelsäng som skrivbordsplats. Ett fönster förser rummet med ljus och en snygg garderobsvägg löser klädförvaringen.

BADRUM
Helkaklat badrum med klinkergolv i en beige ton som matchas av väggkakel i vitt. Utrustningen består av wc, handfat, spegel med belysning samt en duschhörna.


 

 

Föreningsinfo

Föreningsinfo

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Nordhemsgatan 62–64 är en äkta förening bestående av två flerbostadshus med totalt 22 bostäder upplåtna med bostadsrätt samt 1 lägenhet och 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen registrerades år 1999 och har adresserna Nordhemsgatan 62-64.

FASTIGHETEN
Föreningen äger fastigheterna Olivedal 14:10 samt 14:11. Byggnaderna uppfördes 1905 och väderåret är 1965.

FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en gemensam innergård med sittgrupper, grillmöjlgheter samt utekök. Här finns också ett cykelrum, barnvagnsrum samt ett snickarförråd med verktyg som medlemmarna får låna. Tvättstugan ligger på Nordhemsgatan 64 och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN

Medlemmarna har inga obligatoriska åtaganden men man har gemensamma städdagar två gånger per år då alla medlemmar hjälps åt.
Det är också uppskattat med engagemang i styrelsearbetet för föreningen.

PARKERING

Adressen Nordhemsgatan 62 är berättigad till Boendekort inom område ”M”. Boendekort söks hos Göteborgs Stad, telefon 031-368 25 65. Eller via Göteborgs stads hemsida: www.goteborg.se
På Nordhemsskolan kan man också teckna parkeringskort, se mer information här: https://www.parkeringgoteborg.se/uthyrningsomraden/n/nordhemsskolan-3559/
KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Tele 2 och bredband 100/100 via Ownit ingår i avgiften. Möjligt att uppgradera till 1000/1000 om man önskar det.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1313 kr för 2023. Upptagande av nya lån betalas av säljaren cirka 525 kr för 2023.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Bostadsrätternas medlemsförsäkring.

ANDRAHANDSUTHYRNING
Andrahandsuthyrning ansöks hos styrelsen.

JURIDISK PERSON

Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

DELAT ÄGANDE
Föreningen godkänner delat ägande mellan exempelvis förälder/barn och det finns inga minsta ägarandelar.

GJORDA RENOVERINGAR
2021 Bytt passersystem samt förstärkt skalskyddet i fastigheten. En ny takterrass uppfördes i uppgång 64.
2015 Optimering av fjärrvärmecentralerna och byte av VS-pumpar. Renovering av toalett och duschutrymmen i hyreslokaler, byte av tvättmaskiner och torktumlare i tvättstugan, spolat samtliga avloppsrör i lägenheter och lokaler samt iordningställt ett gemensamt hobbyrum.
2014–2015 Omfattande renovering och ombyggnad av gårdarna då man också gjorde omdesign av trappor, förråd, källare mm.
2014 Byte av samtliga termostater, installation av flödesbegränsare samt byte av enstaka element. Installation av bredband.
2013 Genomgång, felsökning, rengöring och inställning av ventilationen samt nya takfläktar.
2012 Byggde balkonger in mot gården.
2008 Genomgång av samtliga fönster, renovering, kittning och målning. Byte samt ommålning av ledstänger, omputsning av fasaden.
2005 Ny port
2003 Renoverat gårdsmur, ny tvättstuga.
2001 Nytt gårdsbjälklag.
1974-1976 Rörstambyte samt elstambyte.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Under 2023 planeras rörspolning då samtliga avloppsrör i lägenheter samt lokaler spolas.
Byte till treglasfönster i hela fastigheten samt renovering av fasader. Här är man i bygglovsprocessen just nu, möte med projektledare sker i juni och därefter vidare till stämma och upphandling.

EKONOMI
Föreningen har i nuläget inga beslutade avgiftsförändringar. (2023-05-25)

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.