Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Vetekornsgatan 35, Bifrost

Högst upp i huset med solig och inglasad balkong

Stor genomgångstrea med högt läge på tredje våningen. Balkong med sol från lunch till kväll mot föreningens innergård. Kök i fint skick samt badrum med tvättmaskin, torktumlare och badkar. Engagerad brf med bra parkeringsmöjligheter och laddstolpar. Lugna och barnvänliga omgivningar!

Denna fina trea ligger högst upp i huset och dispositionen är genomgående med fönster i två väderstreck. Stora rum samt lättmöblerade ytor och här finner ni utmärkt förvaring i flera garderober. Bo med tillgång till ett ordentligt matlagningskök från 2011 med hel kyl och frys samt diskmaskin. Därtill ett badrum med både tvättmaskin, torktumlare och badkar. Njut dessutom av en inglasad, solig balkong som ligger mot föreningens lugna innergård.

I Bifrost bor ni lugnt och komfortabelt med allt som behövs för en trivsam vardag. I närheten ligger Mölndals Centrum med mataffärer, butiker och annan offentlig service och i Änggårdsbergen samt Safjället lockar vackra rekreationsområden för motionären.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  82 kvm

 • Avgift

  6 046 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 3

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  82 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  3 av 3
 • Balkong

  Inglasad balkong i söderläge
 • Byggår

  1968
 • Förråd

  Till lägenheten hör ett förråd i markplan
 • TV/Bredband

  Kabel-TV och bredband via Tele2 samt fiber via Telenor.
 • Lägenhetsnummer

  11 (Brf) / 1302 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  6 046 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-TV
 • Andel i föreningen

  0.713%
 • Andelstal avgift

  0.86%
 • Skattesats

  31.99%
 • Pantsatt

  Nej
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  1 065 111 kr
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Driftskostnader

 • El

  10 000 kr/år
 • Försäkring

  0 kr/år
 • Totalt

  10 000 kr/år
 • Personer i hushåll

  4
 • Kommentar

  Säljaren har fri hemförsäkring via fackförening.

Energi

 • Energideklaration

  2019-10-11
 • Energiprestanda

  111 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av en luftig hall och här finns gott om plats för avhängning samt förvaring i en inbyggd garderob med överskåp. Den tilltagna ytan kan även möbleras med en byrå om så önskas. Väggarna är tapetserade i en gråmönstrad tapet och på golvet ligger ett ekparkettgolv.

Rakt fram från hallen, i anslutning till badrummet finner ni ytterligare fyra garderober med överskåp som erbjuder utmärkta förvaringsmöjligheter.

KÖK
Ett ordentligt matlagningskök som renoverades 2011. Arbetsbänkar på två sidor och bra med förvaring i flera köksskåp och lådor. Köksinredningen består av släta fronter i ljust trä med rostfria beslag och ovanför arbetsbänken i laminat sitter ett vitt, högblankt kakel. Här inryms en fläkt, ugn, induktionshäll, hel kyl och frys samt diskmaskin. Ett stort fönster mot innergården förser köket med ljus och intill ryms en matplats för flera personer. På golvet ligger en trägolvsliknande linoleummatta, och väggarna är ljust målade. Det finns även praktiska sockellådor för ytterligare förvaring.

VARDAGSRUM
Ett härligt sällskapsrum med en öppen och lättmöblerad yta som ger utrymme för såväl soffgrupp som matsalsbord om så önskas. Ett stort fönsterparti skänker rummet rikligt med ljus och tapetserade väggar i en blå ton matchas fint med ett klassiskt ekparkettgolv som fortsätter från hallen.

SOVRUM 1
I fil med köket ligger hemmets ena sovrum med utgång till bostadens inglasade balkong. Här finns alla förutsättningar för en god nattsömn tack vare rummets lugna läge mot föreningens innergård. På golvet ligger ett laminatgolv och väggarna är klädda i en grön tapet. Den väl tilltagna ytan kan möbleras med en dubbelsäng och sängbord och här finns fyra garderober som tar hand om förvaringen.

BALKONG
På den trivsamma balkongen, som nyligen glasades in, kan ni njuta av de tysta omgivningarna i solen under hela dagen. En mysig balkong med ett toppenläge mot föreningens rofyllda innergård, här har man utsikt över lekplatsen så man kan se när barnen leker. På golvet ligger praktisk trätrall och här finns även en platsbyggd bänk som lämnas kvar. Sol från lunch till sen kväll, och inglasningen är öppningsbar om man vill sola.

SOVRUM 2
I anslutning till vardagsrummet ligger bostadens andra sovrum. Rummet kan nyttjas som huvudsovrum alternativt barn-, gäst-, eller arbetsrum, möjligheterna är många. Här kan ni inreda med dubbelsäng alternativt enkelsäng, skrivbordshörna samt annat möblemang. Ett stort fönster förser rummet med ljus och här finns två inbyggda garderober till förfogande. Väggarna är ljust målade och på golvet ligger ett laminatgolv.

BADRUM/TVÄTTSTUGA
Ett stort badrum med rosamönstrad våtrumsmatta, vita väggar och delvis kaklade väggar i vitt med en rosa bård. Här finner ni god komfort i både badkar samt tvättmaskin och torktumlare. Den övriga utrustningen består av wc, handfat, spegelskåp samt dusch. Här finns också ett praktiskt vädringsfönster för ljusinsläpp.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Täckdiket 4 i Mölndal är en äkta bostadsrättsförening som utgörs av ett våningshus med 143 lägenheter. Föreningen upplåter 118 lägenheter med bostadsrätt samt 25 lägenheter och 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen förvärvade fastigheten 2007 och har adresserna 3-37.

HEMSIDA
https://www.brf-td.se

FASTIGHETEN
Mölndal Täckdiket 4. Fastigheten bebyggdes 1968. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
FF Fastighetsservice sköter föreningens fastighetsskötsel samt ekonomiska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Stor och trevlig gård med nyrenoverad lekplats, gräsytor, utemöbler och grill. I föreningen finns två tvättstugor med ingång från Vetekornsgatan 23 och 25. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt torkrum. I föreningen finns även en samlingslokal, cykel- och barnvagnsrum, två miljöhus samt extra förråd som kan hyras av föreningens medlemmar.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden i föreningen. Föreningen anordnar gemensam höst-och vårstädning.

PARKERING
Föreningen förfogar över 136 parkeringsplatser. En vanlig parkeringsplats kostar cirka 286 kr/mån och en parkeringsplats med eluttag för motorvärmare kostar cirka 396 kr/mån. Föreningen förfogar även över 12 garageplatser för motorcykel och moped. En motorcykel- och mopedplats kostar cirka 176 kr/mån. I dagsläget finns det lediga parkeringsplatser. Under hösten ska de påbörja installation av ladd-stolpar för elbil.

Utöver dessa platser finns det också en besöksparkering som kostar 5kr/timme eller 30kr/dygn.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Tele2. Bredband via Tele2 och fiber via Telenor. Grundutbud av TV- kanaler ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1 313 kr för år 2023. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 525 kr för år 2023.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
Innan 2007 installerades säkerhetsdörrar.
2009 Utfördes en OVK-besiktning av ventilationen och fastigheten energideklarerades. Under samma år byttes armaturer i trappuppgångarna samt några maskiner i tvättstugorna.
2012 Gjordes en översyn av trapphus, portkodsdosor, entrédörrar samt pannrum. Under samma år utfördes vissa förbättringsarbeten av lekplatsen på gården och ett antal träd togs ner.
2013-2014 Åtgärdades två lägenheter på grund av vissa fuktproblem i fastighetens bottenplatta.
2013-2015 Genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen och ett nytt styrsystem installerades för värme och ventilation. Detta för att minska driftskostnaderna.
2015 Slutfördes en OVK-besiktning samt genomfördes en godkänd brandöversyn.
2015-2016 Genomfördes en radonmätning, där alla värden låg långt under satta gränsvärden. Under samma år utfördes ett omfattande markarbete, både inne på gården och runt huset. Under arbetets gång byttes samtliga brunnar samt avlopps- och dagvattenrör, fastigheten dränerades och ytskikten fräschades upp. Slutbesiktning var i maj 2016.
2017 Genomfördes en godkänd brandöversyn, som innefattade rökluckor, brandsläckare i gemensamma utrymmen, nödbelysning mm. Under samma år genomfördes en upprustning av gården med nya växter och häcka och i samband med detta utfördes en godkänd kontroll av lekplatsen. Mindre åtgärder avseende ventilation och fasad har också utförts under året för att säkra fastigheten fram till de planerade åtgärderna med det stora underhållsprojektet.
2018 I början av sommaren byttes belysningsarmaturer i föreningens gemensamma utrymmen (ej bytt i trapphus). Det utfördes även en relining av de delar av avloppet som var i sämre skick. Under samma år installerades nya avstängningsventiler på vattenledningarna och avloppen i fastigheten spolades rent. Även ventilation och värmesystem uppdaterades under året. Fasadrenoveringen (fasaderna tilläggsisolerades och fick nytt ytskikt, balkongerna rustades upp och fick nya räcken) påbörjades och blev färdig 2020.
2019 Energideklarerades fastigheten.
2020 Brandöversyn genomfördes samt besiktning av lekplatsen.
2023 Armaturer i trapphus och föreningslokal har uppdaterats med LED för att minska energiförbrukningen.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
I dagsläget ligger en relining och takrenovering i underhållsplanen för de närmaste 10 åren, i övrigt har de inga större underhållsarbeten planerade.

EKONOMI
Föreningen sålde tre före detta hyresrätter under 2021, och upplät dem som bostadsrätter, vilket gett ett extra tillskott i föreningens kassa. De höjde månadsavgiften med 4 % den 1 april 2023, inga ytterligare höjningar är planerade i dagsläget.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2023-03-31) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Mölndal

NATURNÄRA SMÅSTAD INTILL GÖTEBORG
Mölndal är en naturskön mindre stad som ligger alldeles kant i kant med Göteborgs stadspuls. Närheten till storstaden, i kombination med alla bekvämligheter som hör småstaden till, gör Mölndal till ett område som ökar allt mer i popularitet. I Mölndal varierar bebyggelsen mellan villor och lägenheter av alla slag. Moderna bostadsområden samsas med äldre fina områden och landshövdingehus. Här finns sannerligen någonting för alla. Området utvecklas och byggs ständigt ut och snart kommer det bland annat finnas en fin ny galleria och ett nytt välutrustat stadsbibliotek i centrum, som redan idag har en mängd härliga butiker, restauranger och mataffärer.

BEKVÄMLIGHETER
I Mölndals kärna finns en blandning av små shoppar, större kedjor, servicebutiker, matställen och kultur. Ett litet minicentrum utanför Göteborg där du har tillgång till det mesta du behöver för att enkelt skapa en härlig vardagspuls. Mölndal är en grön stadsdel med många fina promenadstråk och utflyktsplatser. Vackra och välkända 1700-talsslottet Gunnebo Slott finns här och i området kring Slottet, som har serveringar och vackra trädgårdar, finns vackra naturområden att njuta av. I närheten ligger Kvarnbyn, en historisk plats med gamla fabrikslokaler som nu rymmer museum, matställen och konstverksamhet. Mölndalsfallen som ligger i Kvarnbyn är faktiskt ursprunget till Mölndals stad. Från medeltiden och framåt utnyttjades vattnets kraft här och senare blev området ett litet industrisamhälle. I Mölndal finns dessutom välkända Änggårdsbergen, Safjället som är rikt på fornminnen och Sandsjöbacka, där det känns det som att du är mitt ute i vildmarken. Kommunen har också ett tiotal fina badplatser på kort avstånd. För dig med Barn i skolåldern finns många skolor och förskolor att välja mellan.

KOMMUNIKATIONER
Från Mölndal tar du dig snabbt och enkelt in till Göteborg via buss, tåg eller spårvagn. Mölndals Bro i Mölndals Centrum är knutpunkten för kollektivtrafiken och härifrån tar det bara en kvart för dig in till Göteborgs citypuls. Se Västtrafiks hemsida för att ta reda på vilka kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.