Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Walter Bengtssons gata 7, Majorna

Toppmodern nyproduktion med två balkonger

Toppmodern nyproduktion med två balkonger, stilrent kök, två välplanerade sovrum och gott om förvaring. Snabbt tillträde möjligt! Kök från Marbodal med köksluckor i en varm greigefärgad ton och vacker bänkskiva i kvartskomposit. Integrerad kyl och frys samt diskmaskin. Inredningskonceptet heter Elegans och har en tidlös, varm färgsättning. Läs allt om tillvalen som gjorts i dokumentet Inredningsval. Rymligt helkaklat badrum som erbjuder tvättavdelning och golvvärme. Glaset dominerar arkitekturen i den klassiska tegelfasaden, fönstren är större än normalt och ger skäl till namnet Brf Glasbruket. Nära huset ligger Sannaparken med stora gröna ytor för aktiviteter och det finns restauranger, matbutiker och träningsfaciliteter på gångavstånd. Närhet till såväl havet, naturen som centrum. Allt nås med cykel men vill du åka spårvagn ligger Ostindiegatans hållplats nära.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  83 kvm

 • Avgift

  4 787 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  4

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  83 kvm
  Baserad på Upplåtelseavtalet..
 • Våning

  4
 • Balkong

  Två balkonger
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  2023
 • TV/Bredband

  Telia Triple Play
 • Lägenhetsnummer

  5-1404 (Brf) / 1404 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  4 787 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme samt kallvatten.
  Ingår ej i avgiften: Bredband, TV samt IP-telefoni läggs som ett obligatoriskt tillägg på avgiften varje månad. Det kostar 206 kr.
 • Andel i föreningen

  0.8087%
 • Andelstal avgift

  0.8087%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  4 800 kr/år
 • Vatten/Avlopp

  2 075 kr/år
 • Totalt

  6 875 kr/år
 • Kommentar

  Varmvatten och hushållsel avräknas efter förbrukning detta är en beräknad kostnad.
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Hissen tar er upp till våning fyra och bostadens trivsamma hall som har ett ljust mattlackat och vitborstat ekgolv från Kährs (Ek Mist variation) vilket är genomgående i hela bostaden. Väggarna är målade i varm ljusgrå/beige färg som även den är genomgående i hela hemmet. Hallen har utrymme för avhängning samt gott om plats för förvaring i en skjutdörrsgarderob.

SOVRUM 1
Från hallen nås hemmets första sovrum som rymmer en större säng samt skrivbord eller byrå. Rummet har ett rofyllt läge mot innergården och fönstret inramas av fönsterbänk i kalksten. Väggarna är målade i en greige färg som gör det lätt att inreda. Två garderober tar hand om förvaringen på bästa sätt. Detta rum passar utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor.

KÖK
Bostadens eleganta kök har allt man kan önska, öppen planlösning mot vardagsrummet och stilrent inrett. Köksinredningen från Marbodal med släta luckor är tidlös beige och ovan bänkskivan i kvartskomposit sitter ett vitt kakel från Höganäs. Köket är utrustat med integrerad kyl och frys i fullhöjd, skafferi, induktionshäll, fläkt, varmluftsugn, inbyggd mikro samt integrerad diskmaskin. Alla vitvaror kommer från Siemens. Underlimmad diskho och blandare från Tapwell med utdragbar handdusch. Ljusinsläpp från stora fönster och gott om plats för matbord.

VARDAGSRUM
Vardagsrummets öppna planlösning mot köket skapar en härlig rymd. Här finns gott om plats för både soffgrupp och övrigt möblemang. Ett perfekt rum för umgänge med familj och vänner. Härifrån nås också bostadens ena balkong.

BALKONG 1
Från vardagsrummet nås hemmets största balkong den är ca 5 kvm och här blickar man ut över föreningens grönskande innergård. En härlig extrayta under sommarhalvåret. Balkongen rymmer både möbler och växter och solen värmer skönt under eftermiddag och kväll.

SOVRUM 2

Master bedroom har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och härifrån nås hemmets andra balkong. Här finns utöver två garderober också en generös klädkammare som smidigt löser förvaringen.

BALKONG 2
Från master bedroom nås hemmets andra balkong ca 4 kvm som ligger med utsikt mot Spanjolettgatan. En perfekt plats att avnjuta en kopp kaffe i morgonsolen. Även den här balkongen har plats för såväl möbler som växter.

BADRUM 
I anslutning till hallen ligger det stora badrummet med grått klinkergolv med underliggande golvvärme och helkaklade väggar med hexagonformat kakel från Höganäs i en mattvit färg. Inredningen består av toalett, handfat med grå kommod, spegelskåp med eluttag och infälld LED belysning samt dusch med glasdörrar och takdusch.  Badrummet är även utrustat med en praktisk tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare från Siemens och i taket sitter infälld belysning.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
BRF Glasbruket i Majorna är en äkta bostadsrättsförening bestående av totalt 136 bostadsrätter samt en lokal med hyresrätt. Föreningen har adresserna Fixfabrikens gata 2-6, Walter Bengtssons gata 1-7, Spanjolettgatan 11-13 samt Lantvärnsgatan 10. Föreningen registrerades 2017. Fastigheten är certifierad med miljöbyggnad Silver.

FASTIGHETEN
Göteborg Sandarna 28:4. Fastigheten bebyggdes 2022-2023. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter den ekonomiska förvaltningen.

HEMSIDA
www.https://nyproduktion.balder.se/projekt/glasbruket/

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns ingen gemensam tvättstuga. Tvättmaskin och torktumlare alternativt kombimaskin finns i varje lägenhet. Gemensamma barnvagns- och cykelrum samt cykelverkstad med cykeltvätt och ett rullstolsförråd. Innergården fylls med mycket grönska och många sociala inslag som ger möjlighet till lek och aktivitet för både barn och vuxna. Cykelpool med sex stycken lastcyklar samt privata lastcykelparkeringar. Föreningen har också ett styrelserum som är möjligt att använda som övernattningsrum.

ANDRAHANDSUTHYRNING
Ansökes hos styrelsen.

DELAT ÄGANDE
Föreningen godkänner delat ägande, minsta ägarandel för den som bor i bostaden är 1%.

PARKERING
Föreningen disponerar 42 garageplatser i källarplan samt 1 parkeringsplats i fastigheten. I dagsläget är det lång kö till garageplatserna (23-05-09). Parkeringen ”Klippan Kulturreservat” ligger 750 meter från huset och där finns lediga platser att hyra för mellan 800-880 kr per månad (2023-05-08).
Det finns också 22 besöksplatser och 2 stycken bilpoolsplatser som delas mellan fyra bostadsrättsföreningar.

TV/BREDBAND
TV (TV paket lagom), bredband 100/100 samt IP-telefoni är gruppanslutet via Telia Triple Play och avgiften är ca 206 kr per lägenhet och månad som läggs som ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1313 kr för 2023. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 525 kr för 2023.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg-Hansa inklusive kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring.

GJORDA OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Eftersom fastigheten färdigställs under 2023 har inga renoveringar genomförts.

EKONOMI
Föreningen har en ekonomisk plan för de kommande 16 åren. I dagsläget finns inga planerade justeringar av avgiften (2023-05-15).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (samt från föreningens ekonomiska plan och stadgar.) Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Majorna

FAMILJÄR CHARM
Med sin sköna lunk och mysig atmosfär lockar Majorna såväl yngre människor som barnfamiljer och äldre. Den här stadsdelen är trendig och populär för de som söker en egen liten stad i staden, en lugnare sådan. Lugn men ändå livfull och nyskapande.

Majorna är ett av Göteborgs äldsta kvarter där bland annat sjömän och varvsarbetare bosatte sig så tidigt som på 1600-talet. På 1800-talet var stadsdelen utbredd och här fanns bland annat små verkstäder, skolor och fattighus. Området har sedan dess och sent in på 1900-talet främst varit bebott utav arbetarklassen. Nu trängs här gedigna landshövdingehus med lummiga gårdar och caféer. Känslan i området är familjär och boende i området vittnar om en fin gemenskap.

NÄRA TILL HAV OCH NATUR
I Majorna blir du aldrig uttråkad, i alla fall inte om du gillar att leva avslappnat och njutfullt. Här bjuds det på små mysiga butiker, kvarterskrogar, gallerier och restauranger av alla möjliga slag. I området finns många platser för barnen att roa sig på, till exempel Söderlingska Trädgården med sin populära lekplats. Även Slottsskogen ligger alldeles i närheten med sina grönytor, djurparker och motionsslingor. Lite längre ner mot vattnet har du Röda Sten och Sockerbruket som ibland anordna fester och utställningar. Längs med vattnet ser du ut över hamninloppet och över till Hisingen. Det här är ett populärt och vackert promenadstråk under sommarmånaderna. Ta en glass och slå dig ner för att kolla på båtarna och människorna som passerar.

Majorna har flera stora matbutiker i olika prisklasser och några mindre butiker som är specialiserade på vissa utvalda råvaror. Området tillhör Stadsdelsförvaltningen Majorna/Linné som förvaltar en ett flertal skolor och förskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
En mängd olika spårvagns- och busslinjer kan ta dig till och från Majorna. Ut till havet eller in till city, härifrån åker du enkelt till stadens alla hörn. Stigbergstorget, Chapmans Torg och Majvallen är bara några av hållplatserna i området. För mer information om vilka linjer och hållplatser som passar dig kan du besöka Västtrafiks hemsida.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.