Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Övre Djupedalsgatan 5A, Linnéstaden

Vindsvåning med härlig takterrass i sekelskiftesfastighet

Vindsvåning med storslagen utsikt från takterrassen och kök samt badrum i toppskick. Helglasade balkongdörrar samt ett fönster fyller bostaden med ljus och det charmiga allrummet rymmer soffgrupp, dubbelsäng samt arbetsplats. Stilrent vitt kök (2016) med marmorskiva och optimerad förvaring samt plats för matbord. Helkaklat badrum med vägghängd wc, dusch med taksil och behaglig golvvärme. Genomgående nyslipad ekparkett i hela hemmet och ljust målade väggar gör det lätt att inreda. Här bor ni en vacker fastighet anno 1905 belägen på en lugn sidogata. Rofyllt boende mitt i hjärtat av Linné med stadens utbud utanför porten. Ett perfekt cityhem med allt man kan önska.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1 rum och kök

 • Boarea

  37 kvm

 • Avgift

  3 919 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  4 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1 rum och kök
 • Boarea

  37 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  4 av 4
 • Balkong

  Takterrass
 • Byggår

  1905
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Tele 2
 • Lägenhetsnummer

  20 (Brf) / 1401 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  3 919 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-TV samt bredband
 • Andel i föreningen

  4.09988%
 • Andelstal avgift

  4.09299%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  492 188 kr
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Energi

 • Energideklaration

  2022-02-24
 • Energiprestanda

  121 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Spinnhuset är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 20 bostadsrätter samt 1 hyresrätt. Adresser i föreningen är Övre Djupedalsgatan 5A-B. Föreningen bildades 1987 och förvärvade fastigheten genom ombildning 2012.

FASTIGHETEN
Göteborg Olivedal 3:11. Fastigheten bebyggdes 1905. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Mysig innergård med utomhusmöbler under sommarhalvåret. Via innergården finns även tillgång till cykelförråd. Gemensam tvättstuga finner ni i källaren vid uppgång A, utrustningen består av tvättmaskin, torktumlare, separat centrifug samt torkrum.

KOMMUNIKATION
Föreningen kommunicerar med de boende via en portal samt via utskick.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden, men föreningen anordnar städdag varje år.

ANDRAHANDSUTHYRNING
Ansöks hos styrelsen.

DELAT ÄGANDE

Föreningen godkänner delat ägande, den som bor i bostaden ska äga minst 10%.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV, bredband och telefoni via Tele 2. Grundutbud av TV- kanaler ingår i avgiften. Under våren 2023 kommer fiber från Bahnhof att installeras i fastigheten och ingå i avgiften. På sikt kommer kabel-TV via Tele 2 att sägas upp.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1313 kr för 2023. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 525 kr för 2023.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Bostadstillägg för hemförsäkring ingår för samtliga medlemmar i föreningen.

GJORDA RENOVERINGAR
2022 Byte av lägenhetsdörrar i trappuppgångarna, installation av postboxar, färdigställde cykelförrådet. Man genomförde också en OVK besiktning.
2021 Installation av nytt lås och passersystem samt färdigställt cykelförrådet. En fjärde takterrass färdigställdes, detta bekostades av bostadsrättsinnehavaren.
2020 Färdigställdes den renovering som föreningen låtit utföra av byggnadernas fasader, fönster och dörrar samt byggnationen av balkonger och uteplatser till föreningens medlemmar som tecknat avtal om detta.
2019-2020 Entrédörrar till trapphus byttes ut, renovering samt återställande till ursprungligt utseende av tegelfasad mot gård. Byte av fönster samt renovering av tegelfasad mot gatan.
2018 Skickades en ny bygglovsansökan in till stadsbyggnadskontoret för balkonger ut mot gatan, innergården samt terrasser för vindslägenheterna.1972-1973 Genomfördes en omfattande renovering och fastighetens råvind gjordes om till lägenheter. I samband med detta utfördes också ett stambyte.
2017 Renoverades fasaden längs grunden utmed gatan.2016 Lämnades bygglovsansökan in till stadsbyggnadskontoret för balkonger ut mot gatan, innergården samt terrasser för vindslägenheterna. Under samma år genomfördes en OVK-besiktning samt ombildades föreningens verksamhetslokal om till bostadsrätt.
2015 Byttes taket samt genomfördes putslagning och målning av mur på innergård och entréport.
2014 Installerades fjärrvärme i fastigheten.
1995 Installerades frånluftsfläktar.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Under våren 2023 installerar man ett nytt fastighetsnät som kommer att ingå i avgiften och ha en kapacitet på 1Gbit/s. Man ska inom kort påbörja upphandling för trapphusrenovering och även innergården ska fixas till. Fasadrenovering kommer också att slutföras.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (23-04-04).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Bostaden ligger på en lugn sidogata

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

ENTRÉ/HALL
Genom en massiv träport når ni föreningens mysiga innergård och entrén in till trapphuset. Fyra trappor upp leder er vidare till den ljusfyllda bostaden. Välkomnande hall med ljust stengolv och vitmålade väggar, här finns plats för avhängning samt byrå eller bänk. Stengolvet övergår sedan i en nyslipad ekparkett som är genomgående i hela hemmet.

KÖK
Köket renoverades år 2016 och har en smakfull inredning från Länghemskök. Vita skåpsluckor matchas av bänkskiva i marmor (Bianco Perlino) som även går upp på väggen och fyller funktion som stänkskydd. Skåpen är måttbeställda och vissa sågade på plats för att maximera förvaringen. Längs väggen sitter en diskret dimbar ledbelysning. Utrustningen består av kyl/frys, varmluftsugn som även har en microvågsfunktion, induktionshäll (Siemens) samt en fläkt från Fjäråskupan. Vatten samt el finns förberett för den som önskar installera diskmaskin. I köksdelen ryms ett matbord för fyra personer.

TAKTERRASS
Genom helglasade dörrar nås hemmets fantastiska takterrass. Lugnt, fritt läge mot föreningens innergård och med utsikt mot Skansen Kronan samt ut över takåsarna. Utrymme för såväl möbler som växter och golvet är belagt med behaglig trätrall. Solen värmer skönt från morgon till eftermiddag. Här finns också eluttag samt belysning.

ALLRUM
Rymligt, ljust allrum med charmiga bjälkar och mysiga vinklar. Vitmålade väggar och nyslipad ekparkett på golvet. Ytan rymmer en soffgrupp samt dubbelsäng och framför fönstret ryms en kontorsplats med härlig utsikt över takåsarna. En dubbelgarderob med skjutdörrar löser smidigt klädförvaringen. Ett rum som inbjuder till umgänge med vänner och familj.

BADRUM

Hemmets badrum renoverades 2014 (Kvalitetsdokument finns) och är smakfullt inrett med noggrant utvalda material och genomtänkta val. Väggarna är klädda i stora vita kakelplattor och på golvet ligger klinker i svart granit. Badrummet är utrustat med vägghängd wc, handfat med kommod, stor spegel, handdukstork samt dusch med vikvägg och taksil. I taket sitter dimbara spotlights och fötterna värms av behaglig golvvärme. Här finns också utrymme för tvättmaskin.

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.