Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Bielkegatan 13C, Lunden

Välplanerad trea högt upp i huset med västerbalkong

Fint renoverad hörntrea på våning 3 med solig västerbalkong och generös takhöjd. Ljusa ytskikt, modernt kök och helkaklat badrum. Välmående, lågt belånad bostadsrättsförening.

Högt upp i huset ligger denna yteffektiva trea med härlig balkong i västerläge. Genomgående arkitektur med fönster i tre väderstreck gör lägenheten ljus och tack vare den generösa takhöjden upplevs lägenheten större än sina 62 kvm. Ljusfyllt vardagsrum, två rymliga sovrum samt bra förvaring i klädkammare och garderober. Därtill erbjuds ett ljust och fräscht kök med vardagslyx som diskmaskin, ett renoverat badrum samt en separat tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare. En av Lundens äldsta och mest välskötta föreningar, med låg belåning och låga månadsavgifter. Här bor ni lugnt på en tyst gata men med närhet till Redbergsplatsen och Danska vägen, där mysiga butiker, restauranger och caféer finns. Goda kommunikationer tar dig snabbt och smidigt till stan eller till Delsjöområdet om naturen lockar.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  62 kvm

 • Avgift

  3 516 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  62 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  3
 • Balkong

  Balkong i västerläge, med markis
 • Byggår

  1955
 • Förråd

  Stort vindsförråd endast en trappa upp från lägenheten samt källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV och Internet via Tele2. Föreningen håller på att installera fiber via Telia, beräknas vara klart under 2024. Då kommer medlemmarna få ett obligatorisk tillägg till månadsavgiften om 150 kr/månad och då ingår TV, bredband (100 Mbit) samt telefoni.
 • Lägenhetsnummer

  48 (Brf) / 1201 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 516 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  1.8115%
 • Andelstal avgift

  1.8076%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  146 536 kr
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Driftskostnader

 • El

  5 040 kr/år
 • Försäkring

  4 320 kr/år
 • Totalt

  9 360 kr/år
 • Personer i hushåll

  2

Energi

 • Energideklaration

  2018-10-12
 • Energiprestanda

  121 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  C
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ta trapporna upp till tredje våningen och stig in i denna mysiga trerummare med bevarad tidskaraktär. Golvet är belagt med ett klinkergolv innanför entrédörren och övergår sedan till ett ljust parkettgolv, vilket är genomgående för hela lägenheten. Väggarna är ljust målade, även det genomgående. Här finns en inbyggd garderob med plats för hatthylla och hyllplan för avhängning.

KÖK
Ett tidlöst kök med all utrustning som behövs för att göra er vardag lite enklare. Den vita skåpinredningen matchas snyggt med en mörkgrå laminatbänkskiva och vitt kakel som stänkskydd. Här finns en induktionshäll, kolfilterfläkt, varmluftsugn, micro, kombinerad kyl/frys samt en integrerad diskmaskin. Ett matbord för minst fyra personer får sin naturliga plats invid fönstret.

VARDAGSRUM
Ljust och luftigt tack vare sitt hörnläge och fönster i två väderstreck. Här är lugnet påtagligt och den härliga balkongen blir en vacker förlängning till rummet. Ytan kan möbleras med soffgrupp, mediamöbel samt matsalsbord om så önskas.

BALKONG
Från vardagsrummet når ni hemmets härliga balkong i västerläge. Njut av solen från lunch till sen kväll. Balkongen är belagd med trätrall och kan inredas med cafémöbler samt annan dekoration. Här finns också en nyrenoverad markis om man önskar skugga. 

SOVRUM 1
Hemmets största sovrum är väl tilltaget med gott om plats för dubbelsäng och övrigt möblemang som exemplevis skrivbord/arbetsplats. Vägg i vägg med sovrummet ligger klädkammaren som tar hand om förvaringen på bästa sätt.

KLÄDKAMMARE
Rymlig klädkammare med både hängare och hyllplan. Här finns även praktiska skoskåp som ingår om man vill. 

SOVRUM 2
Ett charmigt sovrum som lämpar sig utmärkt som barnrum, gästrum eller hemmakontor. Här kan ni inreda med enkelsäng, skrivbordshörna samt annat möblemang. Förvaring erbjuds i en inbyggd garderob. Innanför garderoben har man även byggt in en liten tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare. 

BADRUM
Helkaklat badrum med grått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, spegel med belysning, hylla, spegelskåp, handdukstork samt dusch med vikväggar. I taket sitter infällda dimbara spotlights (LED).

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Lunden 4D är en äkta bostadsrättsförening bestående av tre fastigheter med totalt 64 bostadsrätter samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen har adresserna Persgatan 11, Persgatan 14 och Bielkegatan 13. Föreningen bildades 1952.

FASTIGHETEN
Lunden 31:8, Lunden 31:9 och Lunden 67:6. Fastigheten bebyggdes 1955. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Fastum UBC AB sköter föreningens ekonomiska förvaltning, och MBA Fastighetsservice sköter föreningens tekniska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en gemensam innergård mellan Persgatan och Bielkegatan som är utrustad med bland annat trädgårdsmöbler, samt ytterligare en innergård öster om Persgatan 11. Det finns även cykel- och barnvagnsrum i huset, en gemensamhetslokal/övernattningsrum med pentry och toalett belägen på Persgatan 11 samt en tvättstuga som är belägen på Persgatan 14B.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Föreningen har inga obligatoriska åtaganden.

PARKERING
Föreningen förfogar över 7 garageplatser samt 2 MC-platser. En garageplats kostar ca 530 kr/månad, en MC-plats kostar ca 50 kr/månad. I dagsläget är det lång kö till samtliga platser. Föreningen har även 3 parkeringsplatser som lottas ut på varje årsstämma bland dem som är intresserade av en plats, de kostar ca 300 kr/månad. Adressen är berättigad till boendeparkering. För mer info se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och internet via Tele2. Grundutbud av analoga kanaler ingår i avgiften. Under 2024 kommer fiber installeras via Telia.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1000 kr för 2023. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 400 kr för 2023.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
1995 Omputsning av fasad.
1999 Rörstamsrenovering.
2000 Säkerhetsdörrar installerades till samtliga lägenheter.
2004 Fönsterbyte, dränering samt nyanläggning av trädgård.
2005 Trapphusrenovering.
2008 Renovering av balkonger samt omläggning av tak.
2011 Två nya tvättmaskiner installerades i tvättstugan, elen sågs över och åtgärder gjordes i de gemensamma utrymmena.
2012 Relining, källarplan.
2013 Renovering av gemensamhetslokalen och övernattningslägenheten. Relining utfördes mellan fastigheterna belägna på Persgatan och Bielkegatan samt diverse markarbeten gjordes i samband med detta.
2014 Sockeln renoverades på fastigheten belägen på Persgatan 11.
2015 Byte av förrådsdörrar och soprumsdörrar, samt målning av källarfönster och nyplantering av trädgård.
2018 OVK utfördes och ny energideklaration gjordes. Nya stadgar antogs.
2019 Stammarna spolades och filmades. Målning av källarutrymmen, renovering av entrédörrar samt dragning av ny el och ny belysning på vindar. Radonmätning utfördes med godkänt resultat.
2020 Sockelfasaden putsades.
2021 Byte av belysning i tvättstugan, relining av stående stammar och dränering vid Bielkegatan.
2022 Injustering värme och byte av termostater.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som uppdaterades 2015 och som sträcker sig till 2025. De ska dra in fiber under 2024, i övrigt har de inga större underhållsarbeten planerade.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2023-04-17) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.