Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Sveagatan 11, Linnéstaden

Hörnläge i hjärtat av Linnéstaden med solfylld balkong och välplanerade ytor

Härligt hörnläge, välutrustat kök, generöst ljusfyllt sällskapsrum och balkong i söderläge. En välplanerad bostad med två stora sovrum, helkaklat badrum och ett kök med mycket god förvaring, diskmaskin samt plats för matbord. Ljusfyllt, luftigt vardagsrum som rymmer soffgrupp och matplats och i fil ligger ett av sovrummen som också kan användas som matrum. Hissen tar er smidigt upp till våning fyra där en rymlig möblerbar hall välkomnar er in i bostaden. Välskött förening med solceller på taken och där bredband ingår i avgiften. Ett lugnt boende i Linnéstaden med närhet till butiker, restauranger och promenadstråk i Slottsskogen och Botaniska trädgården.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  91 kvm

 • Avgift

  3 942 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  4 av 7

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  91 kvm
 • Kommentar area

  Bostaden är 90,7kvm enligt bostadsrättsföreningen
 • Våning

  4 av 7
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1983
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Telia
 • Lägenhetsnummer

  1143 (Brf) / 1403 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  3 942 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, TV, bredband samt IP-Telefoni
 • Andel i föreningen

  1.83375%
 • Andelstal avgift

  1.83002%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  253 387 kr
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Energi

 • Energideklaration

  2019-06-19
 • Energiprestanda

  57 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  B
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Hissen tar er utan trappsteg hela vägen upp till våning 4 där ni välkomnas av en rymlig, ljus och möblerbar hall. Härifrån får man en tydlig vy av hemmets disposition. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ett stilfullt parkettgolv. Plats för avhängning, garderob och hallmöbel. En praktisk klädkammare inredd med klädstång samt hylla erbjuder ytterligare förvaringsmöjligheter.

KÖK
Det fina parkettgolvet löper vidare in i bostadens rymliga kök. Väggarna är vitmålade och köksinredningen består av klassiska vita släta luckor som matchas av en bänkskiva i massiv bok. Ovan arbetsytorna sitter ett vitt stavformat kakel som stänkskydd och här finns god belysning för den som lagar maten.
Köket rymmer allt man kan behöva för matlagning och middagar, det är mycket goda förvaringsmöjligheter i såväl skåp som lådor. Utrustningen består av induktionshäll, kolfilterfläkt, varmluftsugn, integrerad diskmaskin samt kyl/frys. Alla vitvaror kommer från Siemens förutom diskmaskinen som är från Elektrolux. Ugnen sitter placerad i praktisk bänkhöjd och i skåpet ovanför finns ett uttag för mikrovågsugn.
Framför fönstret får matbordet sin naturliga plats och här blickar man ut över Sveagatan och Majorsgatan.

SOVRUM 1
Från hallen nås hemmets första sovrum med samma trevliga utsikt som från köket mot Sveagatan och Majorsgatan. Parkett på golvet och väggarna är målade i en ljusblå färg. En praktisk platsbyggd garderobslösning inramar sovplatsen. Rummet har också utrymme för byrå och skrivbordshörna.

VARDAGSRUM
Hemmets stora sällskapsrum har ett härligt hörnläge och fylls av ljus från två stora fönster. Ett luftigt rum som med lätthet rymmer soffgrupp, mediamöbel, bokhyllor samt matbord. Rummet inbjuder till trevliga middagar med familj och vänner.

SOVRUM 2/ MATRUM
I fil med vardagsrummet ligger bostadens andra sovrum som man också kan välja att använda som matrum. Det är ett rymligt rum med plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord, byrå, skrivbord samt garderober. Från detta rum nås hemmets balkong som ligger i söderläge. Ljust målade väggar och parkettgolv.

BALKONG
Bostadens balkong ligger i solfyllt söderläge och blir en härlig extrayta under sommarmånaderna. Här ryms såväl balkongmöbler som växter.

BADRUM
Hemmets generösa, helkaklade badrum ligger i anslutning till hallen. Vita kakelplattor på väggarna matchas av golv klätt med klinker i en beige ton. Badrummet är utrustat med WC, handfat, spegel, handdukstork, dusch med tak – och handdusch samt vikbar duschvägg. Vill man installera tvättmaskin så är det förberett för det i badrummet. Fötterna värms av behaglig golvvärme.

Föreningsinformation

Föreningsinformation

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Murbräckan nr 9 är en äkta förening bestående av ett bostadshus med totalt 54 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Adresser i föreningen är Sveagatan 11 och Majorsgatan 9. Föreningen registrerades år 1980.

FASTIGHETEN
Kommendantsängen 2:16 Fastigheten bebyggdes 1983. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska samt tekniska förvaltning. Städning sköts av Bohus Städ.

HEMSIDA
www.murbrackan.se

GEMSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en gemensam tvättstuga som bokas via en tavla utanför tvättstugan, en lummig innergård med sittplatser, cykelrum samt barnvagnsrum. Man har också ett utrymme för källsortering och man uppmanar medlemmarna att noggrant sortera sitt avfall.

PARKERING
Adressen Sveagatan 11 är berättigad till boendeparkering inom område ”M”. Läs mer samt ansök på www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Fastigheten är ansluten till Telias Fibernät och bredband 250/250, IP-telefoni samt TV-paket lagom ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1313 kr för 2023. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 525 kr för 2023. 

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Bostadsrätternas medlemsförsäkring. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

ANDRAHANDSUTHYRNING
Andrahandsuthyrning ansökes hos styrelsen, korttidsuthyrning är ej tillåtet.

DELAT ÄGANDE
Delat ägande mellan tex förälder/barn godkännes, det finns ingen minsta ägarandel för den som bor i bostaden.

GJORDA RENOVERINGAR
2022 Installerat ny belysning på gården, ny fjärrvärmecentral samt målat betongfasad och grund mot gatan. Belysningen i cykelgången från gatan in till gården har fått belysning som styrs av rörelsedetektor, sopnedkasten har spolats och tvättats rena, OVK har utförts och samtliga dagvattenrör har filmats och dagvattenbrunnar utförts.
2021 Relining av avloppsstammar i badrum samt nya fläktmotorer för ventilationen.
2020 Ny entrédörr till Sveagatan samt målat träpanel på balkongerna.
2019 Nya hängrännor och stuprör samt anlagt solceller på taket .
2017 Översyn av betongplattan på balkonger och renoverat de som hade behov av det. Renoverat fönster med ny fönsterkarm samt nya fönsterbleck.
2016 Relining avloppsstammar i kök.
2013 Ombyggnation av värmeväxlare.
2011-2012 Uppfräschning av innergården med ny marksten.
2010 Nytt porttelefonssystem, nya tak, ny entrédörr Majorsgatan samt nya dörrar till soprum.
2005 Renovering av hissar.
2004 Målning av trapphus, tvättstuga samt källargång.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2022 och sträcker sig fram till 2052. 2024 påbörjas renovering av hissar som görs löpande under ca 3 år.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar för år 2023. (2023-09-04)

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse, hemsida samt föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

 

 

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.