Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Engelbrektsgatan 59, Lorensberg

Topprenoverad trea högt upp i huset med utsikt mot Heden

Totalrenoverad 2023 med balkong i söderläge. Välskött förening med god ekonomi. Vardagsrum och kök med storslagen utsikt över Heden, badrum med kombimaskin och två bra sovrum. Hissen tar er upp till femte våningen och denna citypärla i absoluta toppskick där även VVS, el-ledningar, parkett samt innerdörrar är nytt.
Köket har släta grå luckor som matchas av en läcker bänkskiva i granit, integrerad diskmaskin, induktionshäll och inbyggd varmluftsugn samt mikro. Köket har också stor kyl och frys med franska dörrar samt utrymme för en matplats framför fönstret. Vardagsrummet är mycket rymligt och ger förstklassig utsikt över Heden bort mot Karlatornet. Det höga läget och väl isolerade huset ger ett tyst och lugnt boende.
Helkaklat badrum med dusch, tvättmaskin och infällda spotlights. Två bra sovrum som båda ligger med rofyllt gårdsläge. Från det ena sovrummet nås hemmets balkong i söderläge. Bostaden har genomgående ljus enstavsparkett och väggar målade i en ljust grå ton.
Föreningen har stabil ekonomi och en trevlig innergård med utemöbler, gästlägenhet att hyra, cykelrum samt ett hobbyrum. Välvårdat hus med rymlig hiss och digital informationstavla i entrén där man kan se tidtabell för allmänna kommunikationer. Har man bil finns det goda parkeringsmöjligheter nära huset.
Välkommen till ett boende med närhet till allt Göteborg har att erbjuda med restauranger, caféer, butiker och evenemangsstråket på promenadavstånd. Perfekt läge helt enkelt.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  83 kvm

 • Avgift

  3 872 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  5 av 7

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  83 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  5 av 7
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
  Rymlig hiss utan trappsteg.
 • Byggår

  1983
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Tele2 och Bredband via Telenor
 • Lägenhetsnummer

  50 (Brf) / 1501 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  3 872 kr/mån
  Ingår i avgiften: Vatten, grundutbud av kabel-TV samt bredband
  Ingår ej i avgiften: Ett obligatoriskt tillägg om 504 kr/mån tillkommer för värme.
 • Andel i föreningen

  1.15421%
 • Andelstal avgift

  1.15421%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  358 389 kr
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Energi

 • Energideklaration

  2019-12-11
 • Energiprestanda

  110 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Redan när ni kliver över tröskeln möts ni av hemmets härliga atmosfär. Ni välkomnas av en trivsam hall med väggar målade i en ljusgrå färg och ljus enstavsparkett på golvet som är genomgående i hela bostaden. Här finns plats för avhängning samt ytterligare förvaring i två garderober.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum med två stora fönster som bjuder på förstklassig utsikt över Heden. Här finns gott om utrymme för soffgrupp, matplats samt övrigt möblemang. Ett härligt rum, perfekt för trevliga middagar med vänner och familj. Det höga läget i detta väl ljudisolerade hus gör att inga trafikljud hörs in till bostaden.

KÖK
Köket och all utrustning är helt nytt från 2023. Köksinredningen består av släta grå luckor som matchas av en granitbänkskiva och ovan arbetsytorna sitter ett vitt kakel som stänkskydd. Infälld belysning ger trivsamt ljus.  

Köket är utrustat med stor kyl och frys, induktionshäll, inbyggd självrengörande varmluftsugn, mikro, fläkt, integrerad diskmaskin samt underlimmad diskho. Ett stort fönster förser köket med ljus och bjuder på utsikt mot Heden. Framför fönstret får matbordet sin naturliga plats.

SOVRUM 1
Rymligt sovrum med ett rofyllt läge mot föreningens innergård. Sovrummet har samma fina golv som i övriga bostaden och väggar målade i grått. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord, skrivbord samt flera garderober.En ljuslist med infällda spotlights ger behaglig belysning.

SOVRUM 2
Vägg i vägg med sovrum 1 ligger detta rum som också har ett lugnt gårdsläge. Här ryms säng samt skrivbord och tre garderober tar hand om klädförvaringen. En ljuslist med infällda spotlights ger god belysning. Från detta rum nås hemmets balkong i härligt söderläge.

BALKONG
Trevligt belägen mot föreningens innergård ligger hemmets i balkong med soligt söderläge. Här ryms såväl möbler som växter och det blir en härlig extrayta under sommarhalvåret.

BADRUM
Hemmets helkaklade badrum nås från hallen och är helt nygjort 2023. Stora klinkerplattor på golvet i en mörk grå/brun färg matchas av helkaklade väggar i en ljusare ton. Badrummet är inrett med toalett, handfat med lådförsedd kommod, spegelskåp med belysning, dusch med taksil samt kombinerad tvättmaskin/torktumlar. Infällda spotlights ger härligt ljus.

ÖVRIGT
Även VVS, El-ledningar, elcentral, parkettgolv samt innerdörrar är helt nytt från 2023. Insidan av alla fönster är nymålad och alla vitvaror är nya. Fläkten i köket är kopplat till ett eget ventilationsrör, varje lägenhet har en egen ventaliationskanal.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Riksbyggens Brf Göteborgshus 51 är en äkta förening bestående av 1 byggnad med totalt 93 bostadsrätter samt 4 hyresrättslokaler. Intäkterna från lokalhyrorna utgör ca 18% av föreningens nettoomsättning. Adresserna är Engelbrektsgatan 57-61.

FASTIGHETEN
Göteborg Heden 26:19. Fastigheten bebyggdes 1983. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Riksbyggen sköter föreningens ekonomiska samt tekniska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Trivsam innergård med utemöbler. På gården finns också sopsortering samt en gemensam tvättstuga med nya maskiner från 2018. Utrustningen består av tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, torkrum samt mangel.
I föreningen finns också ett kombinerat styrelserum/gästlägenhet som färdigställdes 2017. Gästlägenheten är utrustad med sovplatser för två vuxna, dusch och toalett samt pentry.
Det finns även cykelrum i källaren i alla uppgångar, barnvagnsrum vid samtliga hissar samt ett hobbyrum.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar. Föreningen brukar anordna gemensam höst- och vårstädning.

PARKERING
Föreningen förfogar över 22 parkeringsplatser i ett garage under fastigheten. En plats kostar 750 kr per månad. I dagsläget finns det inga lediga platser och kötiden är ca 7-9 år. Adressen Engelbrektsgatan 59 är berättigad till boendeparkering inom område ”M” och det finns goda parkeringsmöjligheter i området.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Tele2 samt bredband via Telenor. Grundutbud av kabel-TV samt bredband ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1313 kr för 2023. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 525 kr för 2023.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Proinova.

GJORDA RENOVERINGAR
2021-2022 Reparerat tak samt installerat bullerskydd och genomfört underhållspolning (badrum till stamrör).
2019/2020 Installation av tre nya hissar, fönsterbyte våning 8 samt brandbesiktning av allmänna utrymmen.
2019 Energideklaration genomförd samt renovering av hissar.
2018-2019 Gjordes en översyn av takplåtar.2018 Genomfördes underhåll av tegelfasader samt hissdörrar, byttes låscylindrar i allmänna utrymmen samt installerades nya maskiner i föreningens tvättstuga.
2017-2018 Genomfördes underhållsarbeten av garageportar, samt renoverades 5 balkonger.
2017 Färdigställdes gästlägenheten i styrelselokalen samt monterades grindar till plan 8 i samtliga uppgångar.
2016 Genomfördes underhåll och målning av föreningens tvättstuga. I samband med underhållet av tvättstugan byttes också mattvättmaskin, tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Man installerade också en nytt digital tvättbokningssystem. Under året utfördes också en besiktning av tegelfasader samt löpande underhåll av fastigheten vid behov.
2015 Under året genomfördes underhållsarbeten av golvbrunnen, belysningen i trapphusen, undercentralen, tvättstugeutrustningen samt ventilationen. Det utfördes också diverse måleriarbeten.
2014 Monterades nya fläktgaller på gården, byttes befintliga plasttak på våning 7 samt monterades nytt passagesystem, vid entréer, garage och gårdsdörrar. Under samma år byttes tre av sex fläktaggregat, rengjordes ventilationskanaler, åtgärdades en vattenskada i garaget samt besiktigades takplåtarna och uppkomna fel åtgärdades.
2013 Installerades ny belysning på innergård.
2012 Monterades nytt staket mot grannfastigheterna på gården.
2011 Rustades gården upp och föreningens fastighetsexpedition fräschades upp.
2010 Målades utvändiga betongsocklar samt genomfördes en OVK-besiktning.
2009 Viss dränering genomfördes på gård.
2007 Genomfördes en fasadtvätt.
2006 Renoverades fönster samt spolades V/A-stammar i kök och badrum.
2005 Installerades en sopsugsanläggning.
2004 Installerades nya säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter.
2002 Totalrenoverades samtliga hissar.
2000 Renoverades tvättstugan och nya maskiner installerades.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget. (2023-10-09)

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

 

 

 

Område

Lorensberg

STÅTLIGA KVARTER I STADENS HJÄRTA
Lorensberg är en pampig stadsdel med ståtliga stenhus i centrala Göteborg. Området avgränsas av vallgraven i norr och sträcker sig hela vägen via södra vägen upp till korsvägen, vidare upp till Calandersplatsen, ner till Vasaparken och tillbaka till vallgraven igen. Som en pulsåder genom de vackra kvarteren hittar du stadens välkända paradgata Kungsportsavenyn med sitt nöjesliv och sitt stora utbud av underhållning, klubbar, restauranger och barer. 

Det var på 1870-talet som Kungsportsavenyn började byggas och runt förra sekelskiftet ritades en plan över gatans avslut och kvarterens utbyggnad söderut. Götaplatsen och bostadsområdena i området byggdes mellan 1913 och 1925. Då var Lorensberg hemvist för stadens allra förmögnaste invånare. Under den långa byggperioden hände mycket inom arkitekturen och här finns därför en charmig blandning av bland annat jugend och nationalromantik.

NÄRA TILL KULTUR OCH UNDERHÅLLNING
I Lorensberg hittar du många attraktioner som gör att Göteborg förtjänar sin titel som Sveriges evenemangsstad, såsom Liseberg, Scandinavium, Svenska Mässan, Universum, Världskulturmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. För dig som älskar en lugn stund i vacker natur finns härliga Trädgårdsföreningen, Vasaparken, Näckrosdammen och många grönområden runt kanalen där stadsdelen gränsar till vallgraven. Här kan du strosa runt bland vackra blommor och träd. Slå dig ner med en kaffe och njut i det gröna gräset under sommarens månader. 

I Lorensberg finns många mataffärer, stora som små. Shoppingsugna har Kungsportsavenyn och centrums stora kvantiteter av butiker alldeles runt hörnet. För dig som älskar restaurangbesök är den här delen av staden en guldgruva med ett enormt utbud av menyer och koncept. Har du barn i skolåldern finns ett stort antal förskolor och grundskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
Härifrån kan du promenera till stadens alla centrala delar. Väljer du kollektivtrafiken finns goda förbindelser på många platser. Korsvägen och Valand utgör knutpunkterna i området och vid bland annat Götaplatsen, Berzeliigatan, Liseberg och Heden finns också hållplatser. För mer information om vilka linjer som passar dig, se Västtrafiks hemsida.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.