Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *

Fjärde Långgatan 6B, Linné

Sekelskiftesdröm med västerbalkong

Mycket fin bostad med högt i tak, vackra brädgolv, spegeldörrar, stuckaturer, takrosetter, höga fotlister och härlig västerbalkong.

Den här vackra lägenheten har gott om förvaringsutrymmen samt många dekorativa detaljer. Köket renoverades 2007 och har diskmaskin samt tidsenligt skafferi och serveringsskåp. Luftigt vardagsrum med vackra detaljer och pricken över i:et är den härliga balkongen i västerläge. Dessutom mysigt sovrum med hel garderobsvägg och fräscht badrum från 2011 med golvvärme. Bostaden ligger lugnt belägen mot föreningens innergård. På gården finns dessutom en mysig uteplats att nyttja. Här bor ni snyggt och charmigt mitt i händelsernas centrum. Runt hörnet ligger Linnégatan med sitt breda utbud av restauranger, barer och kaféer. En kort promenad bort har ni dessutom mysiga Haga och natursköna Slottsskogen.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  55 kvm

 • Avgift

  4 680 kr

 • Budstart

  3 650 000 kr

 • Våning

  3 av 5

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Boka visning

Kontakta mäklaren om du önskar boka en annan tid.

Visning
Integritet *

Fler funktioner

Kontakta mäklaren direkt om du inte hittar vad du söker.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  55 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  3 av 5
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1898
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV och bredband via Tele2. Grundutbud av kabel-TV, 250 Mbit bredband och IP-telefoni (ej samtalskostnad) ingår i avgiften.
 • Lägenhetsnummer

  61320 (Brf) / 1201 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Budstart

  3 650 000 kr
 • Avgift

  4 680 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, bredband, bostadsrättstillägg i hemförsäkringen, balkongtillägg
 • Andel i föreningen

  1.74224%
 • Andelstal avgift

  2.13328%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  582 431 kr
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Driftskostnader

 • El

  3 876 kr/år
 • Försäkring

  1 560 kr/år
 • Totalt

  5 436 kr/år
 • Personer i hushåll

  2

Energi

 • Energideklaration

  2019-06-12
 • Energiprestanda

  123 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Framtaget originalbrädgolv, vilket är genomgående för hela lägenheten. Vid entrén ligger praktisk grå klinker som tar hand om blöta skor och väggarna är målade nymålade i en beige ton. Här finns plats för avhängning i en nisch. 

KÖK
Köket från HTH renoverades år 2007. Köksluckor i vitt och ovan den snygga bänkskivan i valnöt sitter ett stilrent vitt kakel som stänkskydd. Bevarat kallskafferi och serveringsskåp. Köket är utrustat med kombinerad och integrerad kyl/frys, inbyggd ugn och micro, spishäll, fläkt samt integrerad diskmaskin. Ljuset kommer in från fönstret där ett matbord finner sin naturliga plats. Väggarna är nymålade i en beige ton.

VARDAGSRUM
Hemmets rymliga vardagsrum får ljusinsläpp via ett stort fönster samt balkongdörrar in mot gården. Här är väggarna nymålade i en beige ton. Här finns vacker stuckatur i taket, takrosett och takhöjden är generös. Vardagsrummet kan möbleras med soffgrupp och även matsalsbord om så önskas.

BALKONG
Via helglasad balkongdörr nås den stora balkongen i härligt västerläge. Lugnt läge in mot den tysta gården. Här ryms en mindre loungegrupp samt bord och stolar. 

SOVRUM
Via vackra spegeldörrar nås sovrummet  och väggarna är även här nymålade men i en mörkbrun ton. Sovrummet har plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Klädförvaring finner ni i en hel garderobsvägg. Även här fina stuckaturer, höga fotlister och vacker takrosett.

BADRUM
Badrummet renoverades 2011 och har brunt klinkergolv med underliggande golvvärme och vita helkaklade väggar. Här finns toalett, handfat med kommod, spegel, handdukstork, vägghängt skåp samt kombinerad tak- och handdusch med vikväggar. 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Galjonen är en äkta bostadsrättsförening bestående av två flerbostadshus med totalt 43 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet och 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen har adresserna Fjärde Långgatan 4-6 samt Nordhemsgatan 30. Föreningen förvärvade fastigheten 2004.

FASTIGHETEN
Göteborg Masthugget 2:2. Fastigheterna bebyggdes 1897. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av SBC.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har två fina gemensamma innergårdar med utemöbler, cykelställ och sandlåda. Föreningen har även två tvättstugor, cykel- och barnvagnsförråd samt återvinningsrum på innergårdarna.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Tele2. Grundutbud av kabel-TV, 250 Mbit bredband och IP-telefoni (ej samtalskostnad) ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1313 kronor för 2023. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 525 kronor för 2023.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
1984 Byttes rör- och elstammar i samband med ROT-renovering.
2006 och 2012 Spolades stammarna.
2009-2010 Genomfördes grundbevarade åtgärder.
2011 Dränerades gårdarna.
2012 Byggdes balkonger mot gården.
2013 Renoverades fasaden.
2014 Genomfördes en OVK av ventilationen samt en brandskyddskontroll. Samma år dränerades 6B, en översyn av takplåt gjordes och nya tvättmaskiner installerades i tvättstugan.
2015 Utfördes service av takfönster och fogar i plåttak. Samma år grävdes rännor i källaren för att leda bort fukt och hissrenovering genomfördes.
2016 Totalrenoverades taket.
2017 Byttes låssystem och nya porttelefoner installerades. Under året byttes även expansionskärl och muren mot grannföreningen renoverades.
2018 Byttes frånluftsfläktar samt taket renoverades.
2020 OVK utfördes.
2020-2022 Relining av stammar utfördes.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan. Föreningen har inga större underhållsarbeten inplanerade i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen gjorde en mindre höjning av avgiften i början av 2023, de har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2023-04-24) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.