Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Dalenvägen 15, Tjörn, Rönnäng

Skärgårdshus med solfylld terrass och balkong med vidsträckt havsutsikt

Fantastiskt, kärleksfullt renoverat sekelskifteshus med stora sociala ytor, fyra sovrum, två badrum, gäst-wc, braskamin, bastu, vinkällare och en stor solfylld terrass med utsikt mot havet. Huset är fördelat på tre plan där våning två erbjuder ett stort allrum, tre sovrum, badrum och en generös balkong med vidsträckt utsikt mot havet och kvällssolen. Entréplan med kök och vardagsrum i halvöppen planlösning och braskamin samt gjutgärnskamin för värme och mysfaktor. Ballingslövkök från 2023 med luckor i varmgrått som matchas av kopparbeslag. Källarplan med badrum, bastu, vinkällare, gästrum samt garage och tvättstuga.
Genomgående vackert ljust brädgolv, harmonisk inredning med stilfulla materialval och en mysig trädgård med nybyggt orangeri. I Rönnäng finns restauranger, matbutik och hotell. Från utsiktsplatsen Tjörnehuvud blickar man ut över Västerhavet och mot Marstrands fästning, Dyrön, Åstol, Tjörnekalv och Klädesholmen. En skärgårdsidyll där det aldrig är långt till salta bad.

Översikt

 • Typ

  Villa

 • Rum

  6 rum och kök

 • Tomtarea

  565 kvm

 • Biarea

  100 kvm

 • Boarea

  106 kvm

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Villa
 • Antal rum

  6 rum och kök
 • Tomtarea

  565 kvm
  Baserad på Fastighetsregistret.
 • Biarea

  100 kvm
  Baserad på Fastighetsregistret.
 • Boarea

  106 kvm
  Baserad på Fastighetsregistret.
 • Byggår

  1918
 • TV/Bredband

  Fiber
 • Fastigheten besiktigad

  2023-07-03

Ekonomi

 • Skattesats

  33.19%
 • Taxeringsvärde totalt

  3 101 000 kr
 • Taxeringsvärde byggnad(er)

  1 363 000 kr
 • Taxeringsvärde tomt

  1 738 000 kr
 • Taxeringsår

  2021
 • Värdeår

  1929
 • Taxeringskod

  220
 • Summa pantbrev

  1 000 000 kr

Byggnad

 • Byggnadstyp

  Villa
 • Värme

  Bergvärme
 • Vatten och avlopp

  Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
 • Fasad

  Trä
 • Tak

  Betongpannor
 • Bjälklag

  Trä
 • Stomme

  Trä
 • Grundmur

  Natursten
 • Murstock

  Tegel

Servitut och GA

 • Gemensamhetsanläggning TJÖRN RÖNNÄNG GA:3

  GA1
 • Planbestämmelser

  byggnadsplan: Rönnängs fiskeläge (1969-03-03)
Planritning

Entréplan

Planritning

Övre plan

Planritning

Källarplan

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

ENTRÈPLAN

HALL
Huset välkomnar er med en trevlig farstukvist och när ni klivit in genom dubbeldörrarna möts ni av ett ljust brädgolv, som matchas av väggar klädda i lindblomsgrön träpanel. Här finns plats för avhängning av ytterkläder.

KÖK
Det vackra brädgolvet löper vidare in i köket som är nytt från 2023. Inredningen kommer från Ballingslöv och har en fin grå färg som snyggt kombinerats med koppardetaljer på beslagen, diskhon (Nordic Tech) samt kranen (Tapwell kopparkran med utdragbar pip). Arbetsytorna har en ljus Silestone bänkskiva och ett vitt kakel pryder väggen som stänkskydd. Här finns gott om förvaring i såväl skåp som lådor och i ett skafferi. Flera fönster fyller köket med ljus och en generös köksö blir den perfekta platsen för morgonkaffet. Utrustningen består av kombinerad kyl/frys, varmluftsugn (Miele) induktionshäll med utsugningsfläkt (Miele) samt diskmaskin (Miele). En fungerande vedspis och ett platsbyggt renoverat skåp skänker rummet extra charm. Här finns även utrymme för ett större matbord. 


VARDAGSRUM
Det rymliga vardagsrummet ligger i halvöppen planlösning mot köket och präglas av en hel vägg med stora fönster. Här blickar man bort mot havet samt mot trädgårdens orangeri. En braskamin (Aduro) ger såväl värme som höjer mysfaktorn och ytan rymmer soffgrupp, matsalsmöbler och övrigt möblemang ett ljuvligt rum för umgänge med familj och vänner. Härifrån nås också bostadens generösa altan.

ALTAN
Från vardagsrummet nås den stora altanen som har ett perfekt läge med sol från morgon till kväll. Här kan ni inreda med flera utemöbler, grill och planteringar. En given plats under sommaren och här blir närheten till havet påtaglig. För att skydda mot havets vindar finns ett snyggt vindskydd av spröjsade fönster.

GÄST WC
Gästtoaletten ligger i anslutning till köket. Tre väggar klädda i träpanel målade i en blå ton samt en timmervägg i original som matchas av ljust brädgolv. Utrustningen består av en toalett samt kommod med ovanliggande handfat. Två fönster för ljusinsläpp och vädring.

ÖVRE PLAN

ALLRUM
En vitmålad trappa inramad av väggar i grönmålad pärlspont leder upp till övre plan, även denna våning har genomgående ljust brädgolv. En vacker, blommönstrad tapet i gröna toner matchas av vit bröstpanel. Flera fönster förser allrummet med ljus och här finns utrymme för soffa, skrivbord och fåtöljer.

BALKONG
Via dubbeldörrar i glas nås hemmets rymliga nybyggda balkong som inramas av ett vackert träräcke i vitt. Balkongen har vidsträckt utsikt mot havet och bjuder på många soltimmar under dag och kväll.

BADRUM 1
Badrum med väggar klädda i vitt marmorerat kakel och klinkergolv i sandfärgade toner samt tak i vit pärlspont. Inredningen består av kommod med ovanliggande handfat, dusch, samt toalett. Behaglig golvvärme värmer fötterna och två fönster skänker ljus till badrummet.

SOVRUM 1
Charmigt sovrum med klassisk vit pärlspont i taket som harmoniserar med målade väggar i en ljus limegrön färg och ljust brädgolv. Ett större och ett mindre fönster bjuder på utsikt mot havet och förser rummet med ljus.

SOVRUM 2
Vägg i vägg med sovrum 1 ligger ett till sovrum som även det bjuder på härlig utsikt mot havet. Samma rofyllda inredning med pärlspont i taket och målade väggar.

SOVRUM 3
På andra sidan allrummet finner ni master bedroom med väggar målade i en ljusgrå ton, tak i vit pärlspont och ljust brädgolv. En klädkammare samt en platsbyggd garderob tar hand om klädförvaringen och ett större samt två mindre fönster bjuder på fint ljusinsläpp

KÄLLARPLAN
Från hallen tar en vit trappa er ner till källarplanet. Väggarna i trappan är klädda i pärlspont målad i en lindblomsgrön färg. Det finns även flera källaringångar så att man smidigt kan komma åt tomtens alla delar. Vinkällare, bastu, stort badrum, ett sovrum, en rymlig tvättstuga samt garage med laddning för elbil samt bergvärmepump finner ni på detta plan. Vask vid värmepump leder ut till mindre stenkista utanför och är ej inkopplad på avloppet.

SOVRUM 4/ GÄSTRUM
Rymligt sovrum, perfekt att använda som gästrum då det också har en egen ingång. Mörkgrått klinkergolv matchas fint av ljusgrå väggar som inramas av höga fotlister i vitt. I detta rum finns även en fungerande pizzaugn som går att elda i enligt särskilda instruktioner. 

BADRUM 2
Rymligt badrum med klinkergolv i en ljusgrå färg som matchas av väggkakel i mörkgrått samt en vägg med grundmuren. Utanpåliggande kopparrör ger exklusiv känsla. Inredningen består av dusch, handfat med svart kommod, spegel med belysning samt wc. Precis som i det andra badrummet finns här behaglig golvvärme.

BASTU 
Nybyggd bastu med plats för många och med fönster ut mot trädgårdens orangeri. Utanför bastun finner man en trevlig relaxdel med tegelvägg och utrymme för en mindre sittgrupp. 

VINKÄLLARE
Vinkällare med utrymme för många goda drycker, golvet är belagt med ljust sandfärgad klinker och de murade väggarna är vitputsade.

TVÄTTSTUGA
Rymlig tvättstuga med stora grå klinkerplattor på golvet och väggar målade i vitt. 
En arbetsbänk samt tvättho underlättar arbetet med tvätten. 

TRÄDGÅRD
I trädgården finns ett nybyggt orangeri med vedkamin. Tak i bandplåt samt återbrukade fönster. Odlingar, middagar eller kanske både och. Det finns ytterligare en byggnad med en ateljé samt vedförråd. Under det omfattande renoveringsarbete som gjorts de senaste åren har även det charmiga gamla utedasset renoverats och kan nu användas som exempelvis båtbod för förvaring för flytvästar med mera.

ÖVRIGT
Vissa innerdörrar är i original, övriga är massiva svensktillverkade dörrar från GK door.
Fönster och ytterdörrar kommer i huvudsak från Sparfönster, i övrigt original.
Bergvärmeanläggning från Mitsubishi.

BÅTPLATS
Ett avtal för hyra av båtplats (3 meter bred) kopplat till ägaren av denna fastighet finns (följer med huset), Avtalet gäller 2024-04-01 till 2029-03-31, sägs inte avtalet upp 12 månader innan avtalets utgång förlängs det med ytterligare 3 år i taget. Hyran för båtplatsen är 6 000 kr per år. Båtplatsen ligger ca 1 minuts promenad från huset precis nedanför. För mer information kontakta fastighetsmäklaren. 

Viktig information vid köp av villa

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en villa.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.