Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Nordenskiöldsgatan 23, Linnéstaden

Fyra högst upp i huset med solfylld takterrass

Rymlig fyra med renoveringsbehov högst upp i huset med solfylld takterrass. Stort, härligt vardagsrum, tre bra sovrum, badrum, gäst-wc samt ett kök med utrymme för matplats. Det höga läget gör att du sover ostört om natten.
Här får du chansen att sätta din egen prägel på ditt nya hem.
Läget i Linné är oslagbart med vidsträckt utsikt och med närhet till mysiga restauranger, cafeér och fik. Grönskande Slottsskogen och Botaniska trädgården nås på en kort promenad.
Varmt välkommen att uppleva denna pärla på plats.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  4 rum och kök

 • Boarea

  100 kvm

 • Avgift

  4 373 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  8/8

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  4 rum och kök
 • Boarea

  100 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Enligt bostadsrättsföreningen är bostaden 99,5 kvm
 • Våning

  8/8
 • Balkong

  Takterrass
 • Hiss

  Ja
  Rymlig hiss utan trappsteg.
 • Byggår

  1984
 • Förråd

  Källarförråd
 • Lägenhetsnummer

  234054001-0040-05 (Brf) / 1702 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  4 373 kr/mån
  Ingår i avgiften: Varm och kallvatten, TV, bredband och IP-telefoni.
  Ingår ej i avgiften: Ett obligatoriskt tillägg på 601 kr tillkommer avseende värme.
 • Andel i föreningen

  1.93806%
 • Andelstal avgift

  1.93790%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  355 886 kr
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Energi

 • Energideklaration

  2019-04-26
 • Energiprestanda

  127 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ta hissen smidigt upp till våning 8 och stig in i en luftig, rymlig hall med väggar målade i vitt och parkett på golvet. Här finns gott om plats för hallmöbel och ytterkläder samt ytterligare förvaring i två garderober. Hallen är hemmets nav och härifrån får man en bra överblick av bostadens disposition.

KLÄDKAMMARE
I anslutning till hallen finner ni en rymlig klädkammare inredd med hatthylla, klädstång och en garderob.

KÖK
Köket har en klassisk inredning med släta vita köksluckor och vitt kakel ovan arbetsytorna. Utrustningen består av fullstor kyl och frys, ugn, spis och fläkt. God förvaring i skåp och lådor samt i ett städskåp. Väggarna är ljusa och på golvet ligger en linoleummatta. Framför fönstret får matgruppen sin naturliga plats och här bjuds på utsikt bort mot Karlatornet samt mot Gamla Masthugget. En vit dörr med överdel i glas skiljer köket från hallen.

SOVRUM 1
Hemmets första sovrum ligger innanför köket. Linoleummatta på golvet och vita väggar.  Ytan rymmer en större säng samt skrivbord och en garderob löser klädförvaringen. Detta rum passar också utmärkt som barnrum eller hemmakontor.  Ett stort fönster förser rummet med ljus och bjuder på utsikt mot föreningens innergård. 

SOVRUM 2
Sovrum som bjuder på samma utsikt som köket med grönskande träd och Karlatornet i blickfånget. Linoleummatta på golvet och vita väggar. Plats för större säng, skrivhörna och byrå.

VARDAGSRUM
Hemmets generösa sällskapsrum rymmer med lätthet en större soffgrupp, mediamöbel samt matsalsbord. Parkett på golvet och ljusa väggar. Ett trivsamt rum för umgänge med familj och vänner. Härifrån nås bostadens härliga takterrass.

TAKTERRASS
Hemmets takterrass har sol hela dagen och bjuder på vidsträckt utsikt över Linnégatan och bort mot Norra Guldheden. Ytan kan möbleras med caféset och växter. En fantastisk extra yta att nyttja under sommarhalvåret.

SOVRUM 3
Detta är hemmets största sovrum och här ryms en dubbelsäng. Tre garderober erbjuder klädförvaring och ett fönster förser rummet med ljus. Parkett på golvet och väggar tapetserade i en ljus färg.

BADRUM
Stort badrum med halvkaklade väggar i vitt samt en bård i en havsblå färg. Den blå färgen fångas upp i plastmattan som har samma färgton.Utrustningen består av duschkabin, wc, handfat, spegel samt tvättmaskin. Ett fönster för ljusinsläpp och vädring.

GÄST WC
Gäst-wc i anslutning till hallen. Blå plastmatta på golvet matchas av blått kakel ovan handfatet i övrigt är väggarna målade i vitt. Inredningen består av wc, handfat samt spegel.

 

 

 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Riksbyggens Brf Nordenskiöldsgatan 23-25 är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 65 bostadsrätter samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen bildades 1982 och har adresserna Nordenskiöldsgatan 23 & 25.

FASTIGHETEN
Göteborg Olivedal 7:18. Fastigheten bebyggdes 1984. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Riksbyggen sköter föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Trivsam innergård med gräsytor samt tillgång till trädgårdsmöbler och grill om sommaren. I föreningen finns även gemensamhetsutrymmen som tvättstugor, övernattningslägenhet, bastu samt cykel- och barnvagnsförråd.

PARKERING
Föreningen förfogar över 25 parkeringsplatser i ett garage som är beläget under fastigheten. En parkeringsplats kostar ca 850 kr per månad och kötiden varierar men ca 5-9 år (enligt styrelsen 23-06-14).
10 platser har laddboxar, dessa kostar extra när de nyttjas.
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering

KABEL-TV/BREDBAND
Tv, bredband samt IP-telefoni via Tele2 ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1313 kr för 2023. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 525 kr för 2023.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Folksam. Bostadsrättstillägg för de boende ingår inte i försäkringen.

GJORDA RENOVERINGAR
2021 Bytt avlopp, filterbyte i ventilation, installerat nödtelefoner i hissarna.
2020 Renovering av huskropp bla tegelfasaden. Arbeten på innergården har utförst.
2019 Installerat ett filtersystem som rensar kall- och varmvatten, renoverat tre soprum, OVK av samtliga bostäder.
2018 Bytt värmepump samt utfört el- och rör arbeten, tecknat gruppavtal med ComHem för bredband.
2017 Anslutning av digital-TV för alla hushåll, blästring samt målning av tak på gårdshuset.
2016 Renoverades samt målades de fönster på gårdshuset som vetter mot norr. Under samma år målades garaget och fick ny golvbeläggning. Man bytte även ut utomhusbelysningen till LED- lampor.
2015 Genomfördes högtrycksspolning av stickledningar från tvättställ och golvbrunnar i badrum och kök, installerades en cirkulationspump till värme- och varmvattensystemet samt utfördes diverse målningsarbeten. Under samma år genomfördes ett aktivt brandskyddsarbete, reparerades dagvattenledning samt åtgärdades fuktskador vid garageuppfarten. I samband med detta sanerades också stödmuren, trädgårdsrabatten samt grannfastigheten mot fukt.
2014 Målades fönster i gatuhuset mot gården utvändigt samt genomfördes service på hissar-ventilation och föreningens garageport. Under samma år uppdaterades portlåssystemet, renoverades gästlägenheten, reparerades hängränna på gatuhuset, installerades ny säkerhetsdörr till cykelgaraget samt byttes lås till förråd och cykelförråd.2013 Målades taket på gatuhuset, polerades golv och trappor i föreningens entréer samt målades förrådsgolvet i gårdshuset.
2012 Renoverades fasaden.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Byte av hissvajrar, renovera fasaden mot gatan, renovera tak, byta porttelefonsystem samt uppdatera ventilationssystemet.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2023-06-14).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen samt från årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

 

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.