Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Bangatan 56, Majorna/Masthugget

Ljus bostad med sovalkov högt upp i huset med utsikt över takåsarna

Välplanerad ljus bostad högt upp i huset med sovalkov och fransk balkong. Välutrustat, rymligt kök med plats för matbord, vardagsrum med stilig fiskbensparkett och stambytt, helkaklat badrum. God förvaring i klädkammare samt rymligt vindsförråd. Från vardagsrummet kan du njuta av solnedgången över Majornas takåsar och den välskötta föreningen har en lummig innergård med flera uteplatser samt grill. Föreningen har installerat solceller på taken, har en stor tvättstuga samt rymligt cykelrum. Ett boende granne med Slottsskogen på gränsen mellan Majorna och Masthugget och med direkt närhet till allmänna kommunikationer. Promenadavstånd till flera trevliga restauranger, caféer och butiker.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1.5 rum och kök

 • Boarea

  41.1 kvm

 • Avgift

  2 788 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  6 av 8

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1.5 rum och kök
 • Boarea

  41.1 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Enligt bostadsrättsföreningen är bostaden registrerad som ett rum och kök.
 • Våning

  6 av 8
 • Balkong

  Fransk balkong
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1964
 • Förråd

  Vindsförråd
 • Lägenhetsnummer

  86 (Brf) / 1502 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  2 788 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme och vatten
  Ingår ej i avgiften: El mäts via IMD
 • Andel i föreningen

  0.5435%
 • Andelstal avgift

  0.5435%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  173 300 kr
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Driftskostnader

 • El

  4 800 kr/år
 • Försäkring

  1 200 kr/år
 • Totalt

  6 000 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens information. Månadsvis eldebitering av föreningen. Försäkring Länsförsäkringar enligt kalkyl på deras hemsida.

Energi

 • Energideklaration

  2018-10-29
 • Energiprestanda

  120 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ta hissen upp till våning 6 och stig i denna trevliga bostad där man direkt möts av ljuset från fönstren i kök och vardagsrum. På golvet ligger ekparkett och väggarna är målade i vitt. Här finns plats för avhängning samt hallmöbel och en generös klädkammare erbjuder ytterligare förvaring.

VARDAGSRUM
Fönster samt balkongdörr fyller vardagsrummet med ljus och här har man vidsträckt utsikt över takåsarna. På golvet ligger en stilfull fiskbensparkett och väggarna är ljust målade. Här ryms soffgrupp, mediamöbel och skrivbord. Från vardagsrummet nås den franska balkongen med kvällssol. Ett trivsamt rum för umgänge med familj och vänner.

SOVALKOV
I vardagsrummet finns en sovalkov med väggar målade i en rogivande grön färg. Här ryms en dubbelsäng och läget högt upp i huset gör att man sover ostört om natten.

KÖK
Ett ljust kök som bjuder på gott om arbetsytor och ypperlig förvaring i skåp och lådor samt i ett skafferi. Inredningen är modern med släta luckor i vitt och ovan bänkskivan i trä sitter ett vitt kakel som stänkskydd. Utrustningen består av spishäll, fläktkåpa i rostfritt, ugn, diskmaskin samt en kombinerad kyl och frys. Framför fönstren ryms ett matbord för fyra personer.

BADRUM
Det helkaklade badrummet ligger i anslutning till hallen och är stambytt år 2003/2004. Klinkergolv i vitt matchas av vitt kakel på väggarna. Inredningen består av handfat med vit kommod, spegelskåp med belysning, dusch samt wc.

ÖVRIGT
Till bostaden hör ett rymligt vindsförråd samt ett förvaringsskåp i matkällaren.

 

 

 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
HSB Brf Rodret är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 120 bostadsrätter samt 5 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 1964 och har adresserna Bangatan 54-62.

FASTIGHETEN
Stigberget 32:1 Fastigheten bebyggdes 1964. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
HSB sköter föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning.

HEMSIDA
https://www.hsb.se/goteborg/brf/rodret/

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Trivsam innergård som är upplyst nattetid med uteplatser, grill, boulebana, lekplats och cykelställ. Här finns också små odlingar som sköts av intresserade medlemmar med hjälp av HSB´s trädgårdsmästare och en fastighetsskötare. Föreningen har en samlingslokal, cykelrum, barnvagnsförråd, gym, snickarrum samt gästlägenhet med parkering som man kan boka för besökare. Gästlägenheten kostar 200 kr per natt att hyra.

DELAT ÄGANDE
Föreningen godkänner delat ägande mellan exempelvis förälder/barn, den som bor i bostaden ska äga minst 10%.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Föreningen har inga obligatoriska åtaganden men man uppmanas att deltaga i städdagarna (2 st per år) och man arbetar på att öka engagemanget kring tex arbetsgrupper i trädgården och styrelsearbete.

PARKERING
Föreningen förfogar över 29 parkeringsplatser samt 56 garageplatser. Parkeringsplatserna framför huset på Bangatan disponeras genom ett tomträttsavtal. HSB ansvarar för kölistan gällande parkering.
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering

KABEL-TV/BREDBAND
Bredband samt TV kommer att distribueras av Ownit från november 2023. Man kan själv addera extratjänster från Ownit om man önskar det och betalar då för de tjänster man adderar.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Moderna. Kollektivt bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

GJORDA RENOVERINGAR
2022-2023 Installerat IMD för avläsning av el, installerat solceller samt installerat laddstolpar.
2021-2022 Uppgraderat motionsrummet med nya maskiner, anlagt ny uteplats vid södra delen av gården samt påbörjat arbete med OVK.
2017-2018 Fasader
2014 Garage
2009 Tvättstuga
2004 Stamrenovering
1997-1998 Byte till isolerglas.
1989-1990 Inglasning av samtliga balkonger.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Ett underhållsprojekt med renovering/byte av fastighetens fem hissar.

EKONOMI
Föreningen höjde avgiften i juli 2023 och har i dagsläget inga beslutade avgiftsförändringar. (2023-08-29)
Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse, hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

 

 

 

Trevlig innergård med grillar
Föreningens gym
Föreningens övernattningslägenhet
Övernattningslägenhet i föreningen

Område

Majorna

FAMILJÄR CHARM
Med sin sköna lunk och mysig atmosfär lockar Majorna såväl yngre människor som barnfamiljer och äldre. Den här stadsdelen är trendig och populär för de som söker en egen liten stad i staden, en lugnare sådan. Lugn men ändå livfull och nyskapande.

Majorna är ett av Göteborgs äldsta kvarter där bland annat sjömän och varvsarbetare bosatte sig så tidigt som på 1600-talet. På 1800-talet var stadsdelen utbredd och här fanns bland annat små verkstäder, skolor och fattighus. Området har sedan dess och sent in på 1900-talet främst varit bebott utav arbetarklassen. Nu trängs här gedigna landshövdingehus med lummiga gårdar och caféer. Känslan i området är familjär och boende i området vittnar om en fin gemenskap.

NÄRA TILL HAV OCH NATUR
I Majorna blir du aldrig uttråkad, i alla fall inte om du gillar att leva avslappnat och njutfullt. Här bjuds det på små mysiga butiker, kvarterskrogar, gallerier och restauranger av alla möjliga slag. I området finns många platser för barnen att roa sig på, till exempel Söderlingska Trädgården med sin populära lekplats. Även Slottsskogen ligger alldeles i närheten med sina grönytor, djurparker och motionsslingor. Lite längre ner mot vattnet har du Röda Sten och Sockerbruket som ibland anordna fester och utställningar. Längs med vattnet ser du ut över hamninloppet och över till Hisingen. Det här är ett populärt och vackert promenadstråk under sommarmånaderna. Ta en glass och slå dig ner för att kolla på båtarna och människorna som passerar.

Majorna har flera stora matbutiker i olika prisklasser och några mindre butiker som är specialiserade på vissa utvalda råvaror. Området tillhör Stadsdelsförvaltningen Majorna/Linné som förvaltar en ett flertal skolor och förskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
En mängd olika spårvagns- och busslinjer kan ta dig till och från Majorna. Ut till havet eller in till city, härifrån åker du enkelt till stadens alla hörn. Stigbergstorget, Chapmans Torg och Majvallen är bara några av hållplatserna i området. För mer information om vilka linjer och hållplatser som passar dig kan du besöka Västtrafiks hemsida.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.