Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Stafettgatan 4C, Lunden

Renoveringsprojekt högst upp i huset

Etta med potential högst upp i huset i stort behov av renovering. Framtagna obehandlade brädgolv, fönster i två väderstreck samt generös takhöjd. Brf med god ekonomi samt faciliteter som gemensam takterrass och bastu.

En välplanerad enrummare med genomgående arkitektur och luftiga ytor att möblera på. Lugnt läge högst upp i huset. Ljus från fönster i motsatta väderstreck och tidsenliga fönsterbänkar i sten. Välmående brf med gemensam takterrass och bastu. Närhet till stad och natur samt 60-bussens linje strax utanför. Tillgång till mataffärer, restauranger, caféer och mysiga småbutiker samt Skatås och Delsjöområdet på cykel- och promenadavstånd.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1 rum och kök

 • Boarea

  35 kvm

 • Avgift

  2 477 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  4 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1 rum och kök
 • Boarea

  35 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  4 av 4
 • Byggår

  1944
 • Förråd

  Vinds- och källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV och bredband via Tele2. Grundutbud av kabel-TV samt bredband kostar för närvarande 230 kr/månad och är ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften.
 • Lägenhetsnummer

  1301C (23) (Brf) / 1301 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  2 477 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, bostadsrättstillägg.
  Ingår ej i avgiften: En obligatorisk avgift på 230 kr/månad tillkommer för kabel-TV och bredband samt en städavgift om 100kr/månad.
 • Andel i föreningen

  3.76%
 • Andelstal avgift

  3.76%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Nej
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  167 817 kr
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Driftskostnader

 • El

  2 340 kr/år
 • Försäkring

  1 620 kr/år
 • Totalt

  3 960 kr/år
 • Personer i hushåll

  1

Energi

 • Energideklaration

  2020-12-17
 • Energiprestanda

  130 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Nuvarande planlösning

Planritning

Alternativ planlösning med dusch

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Hallen har äldre plastmattor på golvet (med underliggande brädgolv) och tapetserade väggar. Här finns plats för avhängning samt förvaring i en platsbyggd garderob med överskåp.

ALLRUM
Från hallen når ni hemmets allrum med framtaget brädgolv (obehandlat) och målade väggar. Rummet har ett insynsskyddat läge med ett generöst fönsterparti som skänker rummet ljus. Rummet kan möbleras med säng, soffa, garderober och övrigt möblemang.

KÖK
Till vänster om hallen ligger hemmets kök med plastmatta (även här med underliggande brädgolv) och målade väggar. Vita köksskåp och köket är utrustat med kylskåp, skafferi samt spis. Intill fönstret med stenbänkskiva ryms ett matbord för upp till fyra personer. 

TOALETT
I anslutning till hallen ligger hemmets toalett med våtrumsmatta och våtrumstapet. Här finns toalett, handfat samt spegelskåp. Det finns i dagsläget ingen dusch, men vägg i vägg med toaletten finns en inbyggd klädkammare som nås från allrummet, när man renoverar badrummet kan man ta den ytan så man får in en dusch i badrummet. 

ÖVRIGT
Lägenheten är i stort behov av renovering.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Stafettgatan 4 är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus om fyra våningar med totalt 24 bostadsrätter. Föreningen bildades 1943 och har adresserna Stafettgatan 4A-C. 2019 blev föreningen certifierade med stämpeln SBC godkänd, ett kvitto på en välskött förening. Föreningen har även en låg energiförbrukning.

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 55:5. Fastigheten bebyggdes 1944. Föreningen äger marken.

HEMSIDA
https://stafettgatan4.bostadsratterna.se

FÖRVALTNING
Föreningen sköter själva den ekonomiska och tekniska förvaltningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en gemensam gård med utemöbler och grillmöjligheter. Det finns även en tvättstuga som är utrustad med två nya tvättmaskiner (Miele), en torktumlare samt ett stort torkrum. Utöver detta har föreningen en nyrenoverad bastu, cykelförråd samt en skänk- och byteshörna.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Snöskottning, gräsklippning samt underhåll av trädgården sköts av medlemmarna enligt rullande schema, vilket för närvarande är var 3:e vecka per uppgång. Skottning trappor och väg ut till parkering skottar de som har parkering. Trappstädning sköts för närvarande av anställd, vilket man som medlem för närvarande betalar 100 kr/månad för.

PARKERING
Föreningen förfogar över 10 parkeringsplatser (plus 2 som förfogas från april till och med oktober) som är belägna på baksidan av huset. En parkeringsplats kostar cirka 400 kronor i månaden och i dagsläget är det kort eller ingen kö till platserna. I övrigt råder det fri parkering i vissa delar av området.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Tele 2. Grundutbud av kabel-TV samt bredband kostar för närvarande 230 kr/månad och är ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften. Routern tillhör lägenheten.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1313 kr för 2023. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 525 kr för 2023.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. I föreningens försäkring ingår även bostadsrättstillägget i hemförsäkringen för alla medlemmar.

EXEMPEL PÅ UTFÖRDA RENOVERINGAR/ UNDERHÅLL
1991 Genomfördes ett stambyte.
2008 Målades fasad och fönster på södersidan.
2012 Lades taket om, målades fönster samt gjordes en inglasning av föreningens takterrass. Under samma år renoverades tvättstugan.
2013/2014 Genomfördes en brand- och stöldinspektion med vidtagande åtgärder.
2014 Genomfördes en OVK-besiktning med godkänt resultat, dränerades gårdssidan samt byttes fjärrvärmepanna och termostater till samtliga element. Under samma år målades grunden, lagades delar av fasaden, renoverades källarfönster samt installerades nya entrédörrar, gårdsdörrar och en säkerhetsdörr till cykelrummet. Takterrassen målades och fick ny belysning, nya lampor köptes in till entrébelysningen och nytt bastuaggregat installerades. En ny uteplats byggdes även på gården och nya utemöbler köptes in till både gårds- och framsidan.
2015 Renoverades och byttes vissa delar av föreningens portkodssystem samt renoverades toaletten vid tvättstugan där man också kontrollerade avloppet. Under samma år kontrollerades samt byttes kranar i tvättstugan, byttes filter i torkrum, genomfördes underhållsarbeten av entrédörrarna samt monterades fönsterlås i källaren. Andra underhållsarbeten som utfördes under året var byte av belysning till LED och rörelsevakt på vinden, genomgång samt byte av trasiga element, kontroll av parkeringsstolpar, tvättning och målning av soprummen, spackling och målning av källaren samt uppsättning av staket på gården och vid Stafettgatan 4C.
2016 Målades trapphusen och entréerna samt renoverades duschutrymmet i källaren.
2017 Installerades nya lampor med LED och rörelsevakt i trappuppgångarna. Samma år renoverades bastun.
2018 Diverse arbeten, se utförlig beskrivning sida 2 i årsredovisning 2018.
2019 Dränerades framsidan och i samband med det byggdes ny mur, sattes häck samt lades ny natursten. Pergola byggdes med stensättning under. Nya entrétak över alla ingångar.
2020 Lagt plattor intill fasaden samt satt upp cykelställ vid A-ingången. Föreningen har även planterat häck samt nya växter vid pergolan. OVK godkänd och energideklaration genomfördes.
2021 Relining del 1, av de vågräta stammarna samt byte av rörstam i källare och pannrum.
2022 Byte av fjärrvärmepannan. Besiktning av fasad och fönster har gjorts.
2023 Relining del 2 utförd, ny torktumlare.

KOMMANDE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
Fönster renoveras löpande. Föreningen planerar ett byte av kall- och varmvattenrören i källaren. De har även tidigare röstat igenom att man ska sälja av vindarna och bygga lägenheter där, men det projektet är lagt på is just nu på grund av det ekonomiska läget.

EKONOMI
Föreningen har en god ekonomi och en låg belåning om ca 5 700 kr/kvm. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget, beslut kommer att tas 2024. Föreningen kommer göra kapitaltillskott kommande tre år (2024-2026), där varje medlem betalar in en mindre summa (3 760 kr/år) till föreningen för att använda till det planerade underhållet och slippa ta nya lån.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2023-10-06) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.