Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *

Viktoriagatan 12B, Vasastaden

Sekelskifteshem med låg avgift och lugnt gårdsläge i anrik fastighet anno 1878

Generös takhöjd, rum i fil, högresta fönster, rikligt ljusinsläpp och vackra detaljer med stuckaturer och djupa fönsternischer karakteriserar detta sekelskifteshem. Hallen välkomnar er med stilfull platsbyggd förvaring, rummen ligger i fil och sex höga fönster i följd ger fint ljus till hemmet.
Välutrustat kök med skafferi och ett helkaklat badrum med golvvärme samt tvättmaskin. Rofyllt läge mot den lummiga innergården och gemensamma balkonger ligger i nära anslutning till bostaden.
Välskött förening med låg avgift i en vacker byggnad från 1878.
Populära Björns bar och Michelin restaurangen Koka ligger i samma fastighet. Toppläge i hjärtat av Vasastaden nära kommunikationer, Vasaparken och Avenyns nöjesstråk.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  75 kvm

 • Avgift

  2 067 kr

 • Budstart

  4 480 000 kr

 • Våning

  2 av 3

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Boka visning

Kontakta mäklaren om du önskar boka en annan tid.

Visning
Integritet *

Fler funktioner

Kontakta mäklaren direkt om du inte hittar vad du söker.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  75 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  2 av 3
 • Balkong

  Gemensam balkong
 • Byggår

  1878
 • Förråd

  Vindsförråd
 • Lägenhetsnummer

  211 (Brf) / 1201 (LMV)

Ekonomi

 • Budstart

  4 480 000 kr
 • Avgift

  2 067 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten och kabel-TV
  Ingår ej i avgiften: Ett obligatoriskt tillägg om 260 kr för bredband
 • Andel i föreningen

  7.45438%
 • Andelstal avgift

  6.73571%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  673 094 kr
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Energi

 • Energideklaration

  2015-09-21
 • Energiprestanda

  158 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

ENTRÉ
Bland anrika kvarter i praktfulla Vasastaden ligger denna ståtliga fastighet anno 1878. Via den gedigna träporten når ni byggnadens rofyllda innergård med lummiga planteringar och utemöbler som är en mysig oas under sommarhalvåret. Gården leder er vidare till B- uppgången och trapphuset med tidstypiska dekorationer och fantastiska målerihantverk som kännetecknar byggstilen. Ta sedan den breda stentrappan upp till våning två och kliv in i detta trivsamma hem.

HALL
Redan i den rymliga hallen slås man av den generösa takhöjden som är genomgående i hela bostaden. Här finns plats för avhängning samt ytterligare mycket god förvaring i en stilfull, platsbyggd förvaringslösning där man utnyttjat takhöjden till fullo. Väggarna är målade i vitt och golvet klätt med parkettgolv som slipades förra året. Ett högt fönster mot innergården står för rikligt ljusinsläpp och det inramas av en djup, tidsenlig fönsternisch. Från hallen ligger alla hemmets rum i fil med rofyllt läge mot gården.

VARDAGSRUM
Ett underbart sällskapsrum med en fantastisk rymd samt spatiös yta att möblera på. Rummet stoltserar med en generös takhöjd och har en mycket tilltalande arkitektur med kök och sovrum i fil. Ljuset flödar in från tre stora fönster med överljus som vetter mot innergården och alla pryds av djupa fönsternischer. De ljust målade väggarna inramas av stuckatur och breda taklister som minner om husets byggår och på golvet ligger ekparkett.

Här finns alla förutsättningar för trivsel och detta rum är en självklar plats vid mysiga hemmakvällar samt trevliga middagsbjudningar. Rummet kan möbleras med en stor soffgrupp, mediamöbel, matsalsbord samt övrigt möblemang.

KÖK
Praktiskt beläget mellan vardagsrum och sovrum ligger hemmets kök som har ett läckert schackmönstrat golv och väggar målade i vitt.
Profilerade köksluckor målade i färgen ”Comfort grey” från Jotun som matchas av kakel i en brun ton. Här finns en arbetsbänk i rostfritt samt en bänk klädd med ekskiva. Gott om förvaring i såväl skåp som lådor samt i ett skafferi. Utrustningen består av en kombinerad kyl/frys där kylen har en vattendispenser, spis, fläktkåpa, ugn samt diskmaskin. Framför ett högt fönster får matbordet sin naturliga plats och här ryms ett bord för fyra personer.

SOVRUM
Genom breda dörrposter nås bostadens sovrum, här sover man ostört om natten tack vare det förmånliga läget mot den tysta innergården. Stuckatur pryder väggarna som är målade i vitt och ett generöst fönster släpper in dagsljuset. Rummet kan inredas med en dubbelsäng, nattduksbord, en byrå alternativt en skrivbordshörna. Här finns också en rymlig dubbelgarderob som erbjuder utmärkta förvaringsmöjligheter.

BADRUM
I anslutning till hallen ligger bostadens stilrena badrum. På golvet ligger grå klinker med underliggande golvvärme och väggarna är klädda i stora kakelplattor i vitt. Utrustningen består av dusch med takdusch och vikväggar, handfat med svart kommod, spegelskåp med belysning, wc samt tvättmaskin. Infällda spotlights ger behaglig belysning.

GEMENSAMMA BALKONGER
Som boende här har man tillgång till två gemensamma balkonger, en ligger en halvtrappa ner från lägenheten och en ligger en trappa upp. Båda balkongerna har ett stilla läge mot den lummiga innergården och här kan ni avnjuta frukostkaffet i morgonsolen.

 

 

 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Glasbjörken 13 i Göteborg är en äkta förening bestående av ett bostadshus med totalt 16 bostadsrätter samt två hyresrättslokaler. Föreningen bildades 1984 och förvärvade fastigheten 2002. Adresser i föreningen är Viktoriagatan 12A-C.

FASTIGHETEN
Göteborg Vasastaden 7:13. Fastigheten bebyggdes 1878. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning samt fastighetsskötsel och städ.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I trapphuset finns två gemensamma balkonger till medlemmarnas förfogande. I föreningen finns även en stenbelagd innergård med bord och stolar. På gården finns också ett soprum med källsortering samt barnvagns- och cykelrum.

Tvättstugan är belägen i B- uppgången och utrustningen består av två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar. Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning. 

PARKERING
Adressen Viktoriagatan 12B är berättigad till boendeparkering inom område ”M”
För kostnad och mer information om boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering

Det finns även möjlighet till en garageplats i närliggande Viktoriagaraget För mer information om priser samt kötid se: https://kjellberg.se/parkering/

KABEL-TV/BREDBAND
Fiberbredband samt kabel-TV betalas via ett obligatoriskt tillägg om 260 kr per månad som läggs på avgiften. Leverantör för tjänsten är Telenor.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1313 kr för 2023. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 525 kr för 2023. 

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

DELAT ÄGANDE
Föreningen godkänner delat ägande, de ser helst att den som bor i bostaden äger 10%.

ANDRAHANDSUTHYRNIG

Andrahandsuthyrning ansökes hos styrelsen, det finns en gräns för hur många i föreningen som får hyra ut samtidigt då man är en liten förening där ca 30% av medlemmarna ingår i styrelsen. Uthyrning på kort tid tex via Airbnb godkänns ej.

GJORDA RENOVERINGAR
2022 Föreningens fläktsystem har injusterats i samband med OVK (Obligatorisk ventilationskontroll). Nytt brandskydd har installerats i fastighetens allmänna delar. Dränering längs fastigheten förbättrades.
2021 Renovering av klimatskalet samt förbättring av utrymningsvägar. Projektet innefattade bland annat avfärgning, ommålning samt lagning av ornamentik och putsning av fasaden mot Viktoriagatan, lagning och omfogning av tegelfasaden samt byte av gemensamma balkonger på B-huset. Utvändig restaurering av fönster, fönsterkarmar och bågar, blästring och målning av A-husets tak, byte av B-husets tak, installation av utrymmningstrapp från översta våningen i B-huset till den översta balkongen. Lagning och omputsning av fasaden och ommålning av gårdshuset.
2017 Under året gjordes en kontroll samt översyn av föreningens fastighet med hjälp av Riksbyggen. Under samma år byggde 3 lägenheter i A-uppgången balkonger mot gården på egen bekostnad.
2015-2016 Drogs fiber in i fastigheten.
2010 Målades trapphus och port. Även tvättstugan och torkrum har under de senaste åren renoverats och målats om och gården har rustats upp med nya möbler och krukor.

I slutet av 80-talet genomgick huset en större ombyggnad och renovering. I samband med ombyggnationen renoverades eller byttes VVS-,VA- samt elsystem. Fastigheten grundförstärktes och ett fönsterbyte genomfördes.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en tioårig underhållsplan som uppdaterades senast i december 2021. Enligt den planeras stambyten om ca 9 år men det kommer utredas närmare om det behövs, det är nu en uppskattning från förvaltaren baserat på ålder. 

EKONOMI
Föreningen höjde avgiften i mars 2023 och har inga ytterligare beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2023-07-19)

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

 

 

 

Område

Vasastaden

STÅTLIG STADSDEL MED GULDKANT
Mellan mysiga Haga och paradgatan Avenyn reser sig Vasastaden som är ett av Göteborgs mest eleganta områden. Stadsdelen byggdes till största delen upp mellan 1870 och 1920 och de breda gatorna och stora byggnaderna med ljusa stenfasader för tankarna till stilfulla områden i Paris och Wien. Genom de vackra kvarteren sträcker sig det pampiga huvudstråket Vasagatan med en allé som grönskar om sommaren och ett stort utbud av caféer, butiker, kvarterskrogar och trendiga barer. Trots närhet till shopping, restauranger och härlig stadspuls är Vasastaden lugnt och harmoniskt och i närheten finns flera ett flertal avstressande grönområden och parker.

STADENS HJÄRTA
I centrala Vasastaden har du tillgång till hela Göteborg. Bara några minuter bort finns allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. Stadsdelen gränsar till hemtrevliga Haga och levande Linnéstaden, med sitt stora utbud av härliga mötesplatser. I närområdet finns ett antal större matbutiker och på något av de många caféer kan du snabbt och enkelt köpa med dig en latte på väg till jobbet. I området finns trivsamma Vasaparken och längs med kanalen ligger Kungsparken. Här samlas soldyrkare och kontorsarbetare för picknick och lunchpauser under sommarhalvåret. Dessutom finns Grönområdena Näckrosdammen, Hagaparken och Slottsskogen runt hörnet för härliga promenader och utomhusaktiviteter. För konst- och kulturintresserade ligger Röhsska Muséet på Vasagatan och i stadsdelen finns dessutom Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och Universitetsbiblioteket. Vasastaden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen.

TILL FOTS ÖVERALLT
Boende i Vasastaden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du att färdas med spårvagn eller buss finns många alternativ som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Vasaplatsen, Vasa Viktoriagatan, Hagakyrkan, Valand är närmaste hållplatserna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.