Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Olivedalsgatan 16, Linnéstaden

Stilfullt hem med vackra detaljer högt upp i huset och granne med Slottsskogen

Vackert renoverat hem i en fastighet anno 1930. Djupa fönsternischer, vackra spegeldörrar, stuckatur, lamprosett, breda dörrposter, framtagen tegelvägg och stilfull fiskbensparkett minner om byggtiden. Tidlöst kök där takhöjden utnyttjats väl ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet och inbjuder till social samvaro. Trivsam matplats med framtagen tegelvägg, rofyllt sovrum, helkaklat badrum och goda förvaringsmöjligheter. Bostaden är smakfullt renoverad med sober färgsättning. Det höga läget i huset gör att man sover ostört om natten och hissen tar dig smidigt upp till bostaden. Till bostaden hör både ett källar- och ett vindsförråd och föreningen har en fin bastu för sina medlemmar.
Här bor man i hjärtat av Linné med direkt närhet till butiker, caféer och restauranger samt granne med härliga Slottsskogen och Änggårdsbergen.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  61 kvm

 • Avgift

  2 746 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  4

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  61 kvm
  Baserad på Uppmätning SS 21054:2020.
 • Kommentar area

  Enligt bostadsrättsföreningen är bostaden 59 kvm.
 • Våning

  4
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1930
 • Förråd

  Källar och vindsförråd
 • TV/Bredband

  Tele 2 samt Telenor
 • Lägenhetsnummer

  00014 (Brf) / 1401 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  2 746 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten samt kabel-TV
 • Andel i föreningen

  2.4496%
 • Andelstal avgift

  2.44965%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  312 715 kr
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Energi

 • Energideklaration

  2020-07-01
 • Energiprestanda

  132 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  F
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Hissen tar er smidigt upp till våning fyra där den generösa takhöjden möter er redan i hallen. På golvet ligger stavparkett i ek och väggarna är målade i en sandfärgad ton. Här finns plats för avhängning samt ytterligare förvaringsmöjligheter i en klädkammare samt i ett praktiskt förvaringsutrymme med klädstänger och hyllsystem.

 KÖK
Hemmets fina kök har köksinredning med profilerade luckor i en beige ton som harmoniserar med en ljus bänkskiva i kvartskomposit. Ovan bänkskivan sitter ett vitt kakel med mörkgrå fog som stänkskydd. Man har utnyttjat takhöjden på bästa vis med överskåp som når hela vägen upp till taket. Flera skåp har infälld belysning och i taket sitter spotlights. Utrustningen består av underlimmad diskho, kombinerad kyl/frys (Siemens), induktionshäll (Smeg) fläktkåpa (Smeg), varmluftsugn inbyggd micro (Bauknecht) samt diskmaskin (Miele). Väggarna är målade i färgen ”Tidlös” från Jotun och på golvet ligger stavparkett.

MATPLATS
Hemmets vackra matplats inramas av fina listverk och får en rustik känsla av en framtagen tegelvägg, övriga väggar är målade i en sandfärgad ton och på golvet ligger fiskbensparkett. Det är en rymlig yta och här får man plats 6-8 personer kring matbordet. Här finns också en trevlig nisch med hyllplan för förvaring eller dekoration.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet har en vacker inramning av stuckatur, en ståtlig lamprosett som pryder taket och på golvet ligger klassisk fiskbensparkett. Ett fönster med djup fönsternisch i sten bjuder på utsikt över Alfhemsgatan. Väggarna är målade i färgen ”Kalk” från Jotun och den diskreta färgen gör det lätt att inreda. Här ryms soffgrupp, bokhylla och mediamöbel. Ett rum som inbjuder till umgänge med vänner och familj.

SOVRUM
Genom breda dörrposter från vardagsrummet nås bostadens rofyllda sovrum i västerläge. Brädgolv matchas av väggar målade i en ljusgrå färg och vita snickerier. En klädkammare samt en platsbyggd garderob löser smidigt klädförvaringen. Här ryms en dubbelsäng samt skrivbord eller fåtölj. Ett fönster förser rummet med ljus och här kan man se solen gå ner över Alfhemsgatan. Det höga läget gör att man sover ostört om natten.

BADRUM
Hemmets helkaklade badrum renoverades år 2011 och ligger i anslutning till hallen. Vita kakelplattor på väggarna matchas av golv klätt med klinker i en mörkgrå färg. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, spegel samt dusch med tak– och handdusch.

BALKONG/FÖRRÅD
En gemensam balkong nås från trapphuset. Till bostaden hör både ett källarförråd och ett vindsförråd.

 

 

 

Förening

Förening

FÖRENINGEN
Brf Alvhemsgatan 6 är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med 36 bostadsrätter samt 4 lokaler med hyresrätt.

FASTIGHETEN
Göteborg Olivedal 11:1. Fastigheten byggdes 1930. Värdeåret är 1992.Föreningen förvärvade fastigheten 2005.

FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning. 

ANDRAHANDSUTHYRNING
Ansöks hos styrelsen.

DELAT ÄGANDE
Föreningen godkänner delat ägande mellan exempelvis förälder/barn.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns bastu, hobbyrum, tvättstuga samt mangelrum. Föreningen har även en mysig och lummig innergård samt gemensamma balkonger i trapphusen.

PARKERING
I föreningen finns 5 parkeringsplatser för uthyrning de har samma kostnad som boendeparkering. Det är ett kösystem på dessa, när man får en p-plats har man tillgång till den i 12 månader sedan går platsen vidare till nästa person i kö. Som boende på Olivedalsgatan 16 är man också berättigad till boendeparkering inom område ”M”, läs mer samt ansök på www.goteborg.se/boendeparkering

KABEL-TV/INTERNET
Kabel-TV via Tele2 och bredband via Telenor (fiber 100MB). Basutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, ca 1838 kr för 2023. Upptagande av nya lån betalas av köparen, ca 788 kr för 2023.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

RENOVERINGAR
2022 Stensättningen vid entrén Alvhemsgatan 6 har förnyats och höjts upp så inget trappsteg finns in till trapphuset.
2021 Takterrasserna och underliggande konstruktion har renoverats.
2020 Rökgasfläktar installerades för att få bättre drag hos de som har öppna spisar. Laddstation har installerats på parkering, stenläggning vid hörnet av fastigheten samt ommålning av staket vid parkeringen.
2019 OVK genomfördes.
2017-2018 Fastighetens värme- och ventilationssystem har setts över och cirkulationspump och termostater har bytts ut.
2017 Genomfördes reparation av taket mot gatan man renoverade också bastun.
2016 Utfördes förbättringsarbeten av fogar på fasad och stammarna spolades samt filmades. Under året renoverades portgång, entrédörrar samt hisskorgar och brandskydd sågs över.
2015 Genomfördes reparation av taket mot innergården. Samma år genomfördes isolering av brandmur.
2013-2014 Grundförstärktes fastigheten.
2013 Genomfördes injustering av värme och ventilation.
2010 Taket renoverades och målades.
2008-2009 Föreningens innergård totalrenoverades med ny beläggning, ny cykelförvaring samt nya planteringar. Även framsidan mot Alfhemsgatan fräschades upp med ny gatsten, gräsmatta m.m.
1987 ROT-renovering innefattande byte av rör- och elstammar, nya fönster, renovering av tak och innergård samt byte av lägenhetsdörrar.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen arbetar med att ta fram en ny underhållsplan, inga större renoveringar är beslutade i dagsläget.

EKONOMI
Avgiftshöjningar har diskuterats men inget är beslutat i dagsläget.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Grönskande innergård
Vacker fastighet granne med Slottsskogen

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.