Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Nordhemsgatan 18B, Linnéstaden

Gårdsetta anno 1889 högst upp i huset med solig söderbalkong

Sekelskiftesetta högst upp i huset med rofyllt gårdsläge och solig balkong. Högt i tak, framtagen tegelvägg, brädgolv och takrosett. Stilfullt renoverat kök och badrum. Eventuell möjlighet att köpa loss vindsyta!

Hemmet ligger på översta våningsplanet med höga fönster mot innergården och här finns också en balkong i söderläge med sol från morgon till kväll. En generös takhöjd skapar en luftig känsla och här återfinns vackra originaldetaljer som gedigna brädgolv, fina listverk, en rustik tegelvägg samt en bedårande takrosett. Köket renoverades 2015 och har plats för matsalsbord och i fil ligger ett tilltaget allrum som kan möbleras med både soffa och säng. Därtill erbjuds en rymlig klädkammare och ett stilfullt renoverat badrum med tidlösa material. En attraktivt belägen cityetta för dig som uppskattar alla härliga kontraster som området har att bjuda på. Utanför möts du av Långgatornas och Linnéstadens rika utbud och när portgången stängs är tystnaden märkbar.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1 rum och kök

 • Boarea

  37 kvm

 • Avgift

  2 514 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  4 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1 rum och kök
 • Boarea

  37 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  4 av 4
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1879-1889
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV och bredband via Tele2. Grundutbud av TV ingår i månadsavgiften och ett obligatoriskt tillägg om 250 kr/månad tillkommer för bredband (500/50 Mbit/s).
 • Lägenhetsnummer

  189 (Brf) / 1301 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  2 514 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-TV. Ett obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 250 kr/månad (500/50 Mbit/s)
 • Andel i föreningen

  2.22112%
 • Andelstal avgift

  2.46449%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  333 923 kr
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Driftskostnader

 • El

  3 600 kr/år
 • Försäkring

  1 440 kr/år
 • Totalt

  5 040 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2020-12-18
 • Energiprestanda

  92 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  D
Planritning

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Öppna den massiva träporten och stig in i en vackert bevarad fastighet anno 1889. Ta sedan trapporna upp till översta våningsplanet och låt er hänföras av en charmfull enrummare med ljuvliga sekelskiftesdetaljer som skvallrar om svunna tider. Hallen välkomnar er med ett vitmålat brädgolv och ljust målade väggar. Här finns plats för avhängning och ytan kan möbleras med en förvaringsmöbel om så önskas.

KÖK
Ett rymligt matlagningskök med vitmålade väggar och ett praktiskt, lättstädat klinkergolv i en mörkgrå ton. En framtagen tegelvägg ger en rustik känsla och är en vacker detalj i rummet som minner om byggtiden. Köksinredningen består av släta luckor i vitt och ovanför stenbänkskivan i svart sitter en ljusgrön glasmosaik som belyses av inbyggda spotlights. Rostfria vitvaror ger ett enhetligt intryck och här inryms en fläkt, häll, ugn samt kombinerad kyl och frys. Ett högt fönster mot innergården förser köket med ljus och intill ryms en matplats för upp till fyra personer.

ALLRUM
Ett enastående vackert rum som smyckas av fina listverk och en bedårande takrosett i original. Här är bostaden höga läge i huset påtagligt och tystnaden är märkbar tack vare den rofyllda placeringen mot föreningens innergård. Den generösa takhöjden skapar en luftig känsla och en helglasad balkongdörr ihop med ett högrest fönster står för rikligt ljusinsläpp. Ett gediget brädgolv pryder rummet och väggarna är målade i en varm, grå kulör. Allrummet kan inredas med en soffgrupp, mediamöbel samt säng och här finns en praktisk klädkammare till förvaring. Härifrån når du också hemmets härliga balkong som byggdes 2016.

BALKONG
Balkongen i härligt söderläge byggdes 2016 och har ett högt, stilla läge mot den mysiga innergården. En underbar tillgång under sommarhalvåret där solens strålar värmer ända från morgon till kväll. Här kan ni inreda med en cafémöbel samt annan dekoration.

BADRUM
En vacker spegeldörr i original öppnar upp mot hemmets badrum som renoverades 2014. Ett stilfullt rum med ljusgrått klinker och kakel som pryder väggar och golv. Utrustningen består av wc, handfat, spegel, kombinerad tak- och handdusch med vikbara glasdörrar. I taket sitter inbyggda spotlights som ger ett behagligt ljus.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Nordhemsgatan 16-20 är en äkta förening bestående av 3 flerbostadshus med totalt 29 bostadsrätter samt 4 lokaler med hyresrätt. Föreningen förvärvade fastigheterna 2003 och har adresserna Nordhemsgatan 16A-B, 18A-B samt 20A-B.

FASTIGHETEN
Göteborg Masthugget 9:15, 9:18 samt 9:19. Fastigheterna uppfördes mellan 1879-1889. Fastigheternas värdeår är 1980. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har två mysiga innergårdar med utemöbler och grillmöjligheter. I föreningen finns även två tvättstugor, soprum, cykelställ samt barnvagnsrum.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar. Föreningen anordnar även varje år en gemensam höst- samt vårstädning.

PARKERING
Adressen Nordhemsgatan 16-20 är berättigad till boendeparkering inom område ”M”.
För kostnad och mer information om boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering

Det finns även en del externa garage i området. För mer information kontakta mäklaren.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Tele2. Grundutbud av TV ingår i månadsavgiften och ett obligatoriskt tillägg om 250 kr/månad tillkommer för bredband (500/50 Mbit/s).

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1 838 kr för 2023. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 788 kr för 2023.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

GJORDA RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2018 och 2047.

1980 Rörstambyte, elstambyte samt tilläggsisolering och plåtbeklädnad av väggar mot innergård.
2004 Omputsning av fasad samt grundbevarande åtgärd genom borinfiltration på Nordhemsgatan 16-18.
2006 Renovering av trapphus och portar.
2009 OVK-besiktning.
2012 Takmålning samt fasadmålning på gården, Nordhemsgatan 16.
2013 Relining av avloppsrör under mark, 20 huset.
2014 Byte av cirkulationspump undercentral, utflyttning av portar samt renovering av entréer. Byte läckande stuprör samt putslagning på 18 gården.
2014-2015 Åtgärder fuktskador Källare 20 B samt grundkontroll och sättningsmätning. Byte av samtliga fönster på ytterfasaden till 3-glas med lågt UI-värde och låg ljudgenomsläpplighet.
2015 Spolning och filmning avloppsledningar under mark vid fastigheten 16 och 18, målning och montage av dörr på soprum vid 18 gården. OVK-besiktning, tvätt och målning av fasaden mot 18 gården samt byte av stuprör på samma gård.
2015-2016 Förebyggande mätning av grundvattennivån regelbundet.
2017 Försäljning av föreningens sista hyresrätt.
2018 Byggdes balkonger på Nordhemsgatan 16. Under samma år byttes låsen till dem gemensamma utrymmena samt upprättades en ny underhållsplan.
2019 Fönsterbyte mot innergården.
2020 Renovering av eldstäder och rökkanaler, brandskyddskontroll samt styrelserum.
2021 Spolning och filmning av avloppsledningar, nytt passagesystem och porttelefoner, sanering och ohyresbekämpning i källare på ena gården.
2021/2022 Byte radiatorventiler, värmeinjustering, byte VC-pump och installation av vattenmätare.
2022 Bullerreducering av takfläktar, målning av miljöhuset på ena gården, relining av fastighetens spillvattenledningar, upprustning och renovering av innergårdar samt dränering. Samma år utfördes en OVK som är godkänd.
2023 Relining av horisontella spillvattenledningar och vertikala stammar.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
SBC är projektledare för ett vindsprojekt, där det talas om att sälja ut råvindarna, just nu ska de ta in offerter. Observera att inga beslut är tagna på stämma ännu, utan det kommer att ske när föreningen har mer information att ta ställning till. Inga vidare beslut tagna i dagsläget alltså. De planerar även en trapphusrenovering lite längre fram, i övrigt är inga större underhållsarbeten inplanerade.

EKONOMI
Föreningens ekonomiska ställning och likviditet är god och de har inga planer på att höja avgifterna.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2023-08-30) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.