Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Klippan 1H, Klippan

Gavellägenhet med solig balkong och öppen social planlösning

Gavellägenhet med modernt kök, öppen planlösning och solig balkong. Högt upp i huset ligger denna välplanerade bostad som präglas av ljusa ytskikt och vackra ljusinsläpp i tre väderstreck. Köket är smakfullt inrett med ljusgrå köksinredning och integrerade vitvaror. Den öppna planlösningen mot allrum och vardagsrum inbjuder till trevliga middagar och hemmets rymliga balkong är en given plats under sommarhalvåret. Två bra sovrum och ett badrum med härligt badkar. Hemmet har utsikt mot Klippans gamla bebyggelse, det nya Fixfabriksområdet samt Älvsborgsbron.
Ett boende med spännande arkitektur, hav och grönska runt hörnet. I närheten finns trevliga Majorna med många populära restauranger, butiker och bekvämligheter. Dessutom kan ni enkelt ta er över till Eriksberg och in till Operan på kort tid.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  83 kvm

 • Avgift

  5 752 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  7

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  83 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  7
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1930
  Fastigheten byggdes till bostadshus under 1980-talet.
 • Förråd

  Källarförråd
 • Lägenhetsnummer

  701 (Brf) / 1511 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  5 752 kr/mån
  Ingår ej avgiften: Ett obligatoriskt tillägg om 196 kr för Tv/bredband.
 • Andel i föreningen

  2.04102%
 • Andelstal avgift

  1.87465%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  825 789 kr
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Driftskostnader

 • El

  4 622 kr/år
 • Försäkring

  1 680 kr/år
 • Totalt

  6 302 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Elnät samt elhandel via Göteborgs Energi. Beräknad årsförbrukning 1195 kWh. Hemförsäkring beräknad via schablon hos IF.

Energi

 • Energideklaration

  2019-04-18
 • Energiprestanda

  121 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ljuset möter er direkt ni kliver in den rymliga hallen där golvet är klätt med en ljus parkett som är genomgående i hela bostaden. Väggarna är målade i vitt och här finns gott om plats för avhängning samt ytterligare förvaringsmöjligheter i en stor skjutdörrsgarderob. I taket sitter infällda spotlights som ger god belysning.

KÖK
Bostadens kök är smakfullt inrett med modern köksinredning i ljusgrått som matchas av beslag, kran och diskho i en svart färg. Ovan de mörka bänkskivorna sitter ett vitt kakel som på ena väggen går ända upp till taket. Köket är utrustat med integrerad kyl och frys i fullhöjd, integrerad diskmaskin, ugn, spis, mikrovågsugn samt fläkt. Köket har också en köksö som utgör en praktisk och social yta. Intill köket finns gott om utrymme att inreda med ett stort matbord.

ALLRUM
I anslutning till köket ligger ett mindre allrum som kan användas som hemmakontor eller tv-hörna.

VARDAGSRUM
Mysigt vardagsrum med ljust golv och väggar målade i en beige färg. Här finns plats för större soffgrupp och annat möblemang. Den öppna planlösningen mot allrum och kök ger en luftig känsla och inbjuder till umgänge med familj och vänner. Från vardagsrummet tar ni er ut på bostadens mysiga balkong.

BALKONG
Hemmets balkong har ett soligt läge och blir en härlig extrayta under sommarmånaderna. Behaglig trall på golvet och ytan rymmer både utemöbler och växter.

SOVRUM 1
Bostadens största sovrum ligger i anslutning till vardagsrummet och har fönster åt två håll som skänker rummet ett härligt ljusinsläpp. Här ligger ett ljust golv och väggarna är målade i en rofylld grön ton. Sovrummet har gott om plats för dubbelsäng och klädförvaring finner ni i två fristående garderober.

SOVRUM 2
Hemmets mindre sovrum har ljust golv och vitmålade väggar. Här finns utrymme för enkelsäng och skrivbord. Ett perfekt barnrum, gästrum eller kanske hemmakontor. En klädkammare ger plats för förvaring av kläder och andra tillhörigheter. En glasad balkongdörr öppnas mot en fransk balkong och här erbjuds utsikt bort mot Älvsborgsbron.

BADRUM
Från hallen nås badrummet som har helkaklade väggar målade i vitt samt en ljusgrå våtrumsmatta. Inredningen består av toalett, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, handdukstork samt ett badkar.

 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Riksbyggen Brf Nya Mälteriet är en äkta bostadsrättsförening bestående av en byggnad om 11 våningar med 56 bostadsrätter, 1 hyresrätt samt 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen registrerades 2004 och köpte fastigheten 2006 då den ombildades till bostadsrättsförening. Fastigheten har adressen Klippan 1G-H.

FASTIGHETEN
Göteborg Majorna 140:14. Fastigheten är uppförd 1930 och ombyggd till bostadsfastighet i mitten av 1980-talet. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Riksbyggen sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns tre tvättstugor, en mindre samlingslokal, cykelförråd, barnvagnsrum, återvinningsrum samt förråd för trädgårdsattiraljer.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden. Föreningen anordnar gemensamma städdagar.

PARKERING
Föreningen har inga egna parkeringar att tillgå. Genom Klippans Kulturfastigheter kan man hyra parkeringstillstånd för garageplatser till en kostnad om cirka 1428 kronor i månaden, lediga platser finns. Det finns också p-platser utomhus, de kostar ca 628 kr per månad, till dem är det kö (ca 6 månader). För mer information kontakta Klippans Kulturfastigheter på 031-7202280 alternativt info@klippan-kulturfastigheter.se.

Adressen Klippan 1 G och H är inte berättigad till boendeparkering. (www.goteborg.se/boendeparkering)

BÅTPLATS
Klippans Kulturfastigheter förfogar över båtplatser som ligger på promenadavstånd från bostaden. Det är i dagsläget kö till båtplatserna. För mer information kontakta Klippans Kulturfastigheter på 031-7202280 alternativt info@klippan-kulturfastigheter.se.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV samt bredband 100/10 via Tele 2 som betalas genom ett obligatoriskt tillägg om 196 kronor som läggs på månadsavgiften.

DELAT ÄGANDE
Delat ägande mellan tex förälder/barn godkännes, den som bor i bostaden måste äga minst 50%.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1313 kr för 2023. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 525 kr för 2023.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Proinova. Hemförsäkring samt bostadsrättstillägg betalas individuellt av bostadsrättsinnehavarna.

GJORDA RENOVERINGAR
2022 Bytt ut några tvättmaskiner/torktumlare samt bytt ut segelduken på taket som skyddar mot fåglar och väder.
2021 Renovering av trappuppgångar och ytterbelysning. Genomfört avloppsspolning.
2019 Genomfördes en omfattande renovering av innergården som innefattade ny golvbeläggning, målning, ljuddämpning mm. I samband med gårdsrenoveringen byttes även samtliga lägenhetsdörrar i fastigheten till säkerhetsdörrar. Under året genomfördes också en slutjustering av ventilationen efter översynen som genomfördes 2018.
2018 Total genomgång av ventilationen.
2017 Yttre underhåll av nord/nordostsidan med målning av vägg, fönster, skifte av balkongplåtar samt nytt tak på högdelen. Under samma år renoverades den gemensamma elen i huset med nya ledningar och armaturer.
2016 Renovering av innergårdens golv, målning av fastighetens fönster, ombyggnation av cykelrum/trädgårdsförråd samt fortsatt uppfräschning av trapphus och gemensamma utrymmen. Under samma år gjordes en översyn av taket, elinstallationer, en ommålning av fasaden på norra och östra sidan samt en renovering och uppfräschning av innergården.
2015 Fortsatt uppfräschning av trapphus och gemensamma utrymmen, nya förråd installerades till lägenheter på 1G och nytt lås/portsystem samt nya entrédörrar monterades till Klippan 1H.
2013 Upprustning och förnyelse av innergården påbörjades. Under samma år påbörjades också målning av räcken i trapphus samt målning av räcken på vån 5 och 7.
2012 Glastaket ovanför innergården fogades om, översyn av avloppet påbörjades, nya lägenheter på 1 G slutbesiktigades och småfel åtgärdades, genomföringen av balkongstöttorna från balkongen på höga delen tätades och ommålningen av gemensamhetsutrymmen utanför hissen på respektive plan färdigställdes. Under samma år fortsatte uppsättningen av utrymningsskyltar som påbörjades 2011.
2011 Målades dörrar och fönsterkarmar på fasaden, gallergrind monterades i kulverten, brandsläckare sattes upp i samtliga tvättstugor och uppsättning av utrymningsskyltar påbörjades. Under samma år målades gemensamhetsutrymmen utanför hissen på varje våningsplan samt målades entré, cykel- och soprumsdörrar samt stålkonstruktioner vid 1H.
2010 Fastighetens sex nya lägenheter färdigställdes, söder- och västerfasad putsades och målades om och takfoten på dessa fasader plåtslogs. Under samma år byttes hängrännor, stuprör och balkongplåtar, 10 hörnfönster i gamla hisschaktet byttes på grund av gammal vattenläcka och nya terrassdörrar installerades i lgh 1001 och 1102. Fläktaggregatet renoverades, fastighetens skalskydd förbättrades, ny ytterdörr till förråden vid 1H monterades och entrétaket vid 1H fick ny plåt och ytterbelysning. Under året monterades också ny ljusarmatur i entrén samt i hissen vid 1H, hisstaket målades om, rörelsesensorer sattes upp i inre och yttre cykelrum samt utanför tvättstugorna vid 1H. Entrétaket fick också ny plåt samt ytterbelysning.
2009 Delar av fastighetens lokaler byggdes om till sex nya lägenheter, portar på fastighetens gatugavel målades om och fläktsystemets kapacitet förbättrades. Under samma år togs värmepanna och värmeväxlare bort då fastigheten sedan slutet av 2008 värms upp av fjärrvärme.
2008 Renoverades tvättstugor då samtlig maskinpark byttes ut samt målades entrén vid postboxarna, korridoren mellan tvättstugorna och soprummet av föreningens medlemmar. Under samma år infördes sopsortering, nya anslagstavlor sattes upp vid entréerna, ny fasadputs påfördes i entréhörnet och byte av skalskydd genomfördes. Fjärrvärme installerades också under året och avtal skrevs med Göteborgs Energi.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen ligger i fas med underhållsplanen; under våren 2024 kommer man att genomföra fönsterrenovering samt ommålning av nord-och ostsidan i övrigt inga större planerade eller beslutade renoveringar.

EKONOMI
I dagsläget finns inga beslutade avgiftsändringar. (2023-09-04)

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

 

Föreningens atriumgård

Område

Klippan

KULTUROMRÅDE VID VATTNET
Klippan är ett kulturreservat strax öster om Älvsborgsbron som angränsar till trivsamma Majorna/Kungsladugård. Området har ett stort historiskt värde och i hamnen här har man troligtvis lastat och lossat varor så långt bak i tiden som på 1400-talet. På 1600-talet startade en färjeförbindelsen som gick mellan Klippan och Färjestaden på Hisingen. I samband med att Älvsborgsbron öppnade 1967 upphörde dock färjetrafiken här. Arkitekturen och byggnaderna i området är väl bevarande. Gamla hus varvas med äldre industribyggnader och modernare komplex, en variation som skapar en spännande miljö. Närheten till Majorna och Kungsladugård breddar det lilla områdets utbud av underhållning, restauranger och bekvämligheter.

I NÄRHETEN
Här finns den härliga kulturdestinationen och konsthallen Röda Sten som anordnar utställningar, klubbar och evenemang. I området hittar du även en av Sveriges bästa restauranger – Sjömagasinet där du kan lyxa till det med härliga maträtter från havet. I kvarteren finns också Klippans Konstcafé. Köp med dig en glass, ta en mysig promenad längs kajkanten och titta på båtarna i hamnen. Längs med kajen ligger också Waterfront, ett fyrstjärnigt hotell med wellnessavdelning, bar, restaurang och terrass med havsutsikt. Det här charmiga och välbevarade området andas historia och är svårt att inte tycka om. En promenad bort ligger natursköna Slottskogen med sina promenadstråk, djurparker och kaféer och på Mariaplan i Kungsladugård hittar du mataffärer och butiker med det mesta du behöver i din vardag. Plaskdammen Plaskis ligger i anslutning till Mariaplan och här leker barnen under sommarens soliga dagar. Klippan tillhör Stadsdelsförvaltningen Majorna/Linné och i området finns ett flertal skolor och förskolor för familjer med barn i skolåldern.

KOMMUNIKATIONER
Härifrån tar du dig enkelt, både in till staden och ut till havet. Flera förbindelser med spårvagn och buss går genom i området. Se www.vasttrafik.se för att ta reda på vilka kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.