Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Fjärde Långgatan 17, Linnéstaden

Välplanerad tvåa med balkong

Trivsamt hem med rymligt vardagsrum, kök med utrymme för matplats, gott om förvaring och hiss som tar dig smidigt upp till bostaden. Balkong med utrymme för möbler och växter, kök med nya vitvaror från 2023, helkaklat badrum och nyslipad parkett i vardagsrum och hall.

Här bor du centralt med närhet till allt staden har att erbjuda. Linnéstaden bjuder på ett myller av restauranger och caféer och i närheten ligger mysiga Slottsskogen. I kvarteret finns dessutom apotek, bageri, mataffärer och en saluhall.
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid.

Översikt

 • Typ

  Fritidshus

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  49 kvm

 • Avgift

  2 670 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Fritidshus
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  49 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Bostaden är registrerad som 48,6 kvm hos bostadsrättsföreningen
 • Våning

  2
 • Byggår

  1977-1978
 • Lägenhetsnummer

  1723 (Brf) / 1203 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  2 670 kr/mån
  Ingår i avgiften: Kabel-Tv, Bredband, värme samt vatten
 • Andel i föreningen

  0.36616%
 • Andelstal avgift

  0.35588%
 • Skattesats

  32.6%
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  193 095 kr
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Energi

 • Energideklaration

  2020-10-09
 • Energiprestanda

  96 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  D

Byggnad

 • Byggnadstyp

  Bostadsrätt
 • Värme

  Fjärrvärme
 • Ventilation och kyla

  Mekanisk (endast frånluft)/FTX
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ta hissen eller trapporna smidigt upp till våning 2 och stig in i en rymlig hall med väggar målade i vitt och parkett på golvet. En öppen garderob för avhängning samt ytterligare fyra garderober erbjuder mycket goda förvaringsmöjligheter.

KÖK

Köket har en klassisk inredning med släta vita köksluckor som matchas av ett ljust kakel. Arbetsytorna består av bänkskivor i trä samt diskbänk i rostfritt. Utrustningen består av kyl/frys, ugn, spis och fläkt. Alla vitvaror utom fläkten är nya från 2023. Ett generöst fönster ger ljus till köket och framför fönstret får matgruppen sin naturliga plats.

VARDAGSRUM
Hemmets luftiga sällskapsrum fylls med ljus från två stora fönster samt en helglasad balkongdörr. Här kan man möblera med soffgrupp samt mediamöbel. Parkett på golvet och ljusa väggar. Ett trivsamt rum för umgänge med familj och vänner. Härifrån nås bostadens balkong.

BALKONG
Hemmets balkong nås från vardagsrummet och ytan kan möbleras med både möbler och växter. En fantastisk extra yta att nyttja under sommarhalvåret och den perfekta platsen för förmiddagskaffe i solen och titta på de fina husen på gatan och upp mot Oscar Fredriks kyrka.

SOVRUM
Hemmets sovrum ligger innanför hallen och har väggar målade i vitt. Ytan rymmer säng samt skrivbord och garderob. Ett stort fönster förser rummet med ljus och bjuder på utsikt mot hemmets balkong och Värmlandsgatan. 

BADRUM
Helkaklade väggar i vitt som bryts av genom två bårder i en grå/blå ton, en färg som även fångas upp i klinkergolvet. Utrustningen består av dusch, handdukstork, wc samt handfat.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Galeasen Linnéstaden är en äkta förening bestående av två flerbostadshus med totalt 217 bostadsrätter samt 22 lägenheter och 7 lokaler med hyresrätt. Föreningen förvärvade fastigheten 2000 och har adresserna Tredje Långgatan 36-42, Fjärde Långgatan 17-25 samt Värmlandsgatan 21.

HEMSIDA
https://www.brfgaleasen.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Masthugget 5:11. Fastigheten bebyggdes 1977-1978. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Grönskande gård med lekplats, grill och utemöbler. Gemensamma tvättstugor med tre tvättmaskiner, en torktumlare samt två torkskåp. I föreningen finns också en föreningslokal, cykelställ på gården, cykelrum i källaren samt barnvagnsrum i entrén.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar. Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning.

PARKERING
Föreningen har ett parkeringshus på Värmlandsgatan 17-19 som samägs med två grannföreningar. Kostnaden för en dagtidsparkering kostar cirka 640 kronor i månaden (exkl.moms) och en dygnet runt parkering kostar cirka 850 kronor i månaden. Därtill tillkommer en engångsavgift om 500 kronor för en garageöppnare. I parkeringshuset finns även ett antal MC-platser. En MC- plats kostar cirka 300 kronor i månaden, därtill tillkommer en kostnad för en nyckel om 169 kronor. I dagsläget är det några års kö till samtliga parkerings- och MC- platser.

Mer information finns att läsa här: https://lsfgbg.se/garageplats/

Adressen Fjärde Långgatan 17 är berättigad till boendeparkering inom område ”M”
Läs mer samt ansök på www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Tele2 samt fiberbredband från Bahnhof 1000/1000 Mbits/s ingår i avgiften.

ANDRAHANDSUTHYRNING

Ansöks hos styrelsen, regler kring uthyrning finns att läsa på föreningens hemsida.

DELAT ÄGANDE

Delat ägande mellan exempelvis förälder/barn godkänns och det finns ingen lägsta ägarandel för den som bor i bostaden.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1313 kr för 2023. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 525kr för 2023.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Folksam. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

GJORDA RENOVERINGAR
2023 Installerat nytt fiberbredband.
2022 Renoverat lokaler längs Fjärde Långgatan för upplåtelse med bostadsrätt samt gjort om en av lokalerna till föreningslokal, utfört relining i källargångar, allmäna ytor samt lokaler, nya digitala informationstavlor installerades och OVK genomfördes.
2021 VVC Värmerör och handdukstorkare samt relining av källare.
2019-2020 Under håll av tak, fasad och balkonger.
2018 Byttes belysningen i föreningens trappor och korridorer. 2016 Byttes samtliga termostatsventiler på elementen för att kunna finjustera värmen i fastigheten.
2015 Drogs fiber in i fastigheten.
2013-2017 Rustades föreningens gård och grönytor upp.
2011-2012 Byttes samtliga fönster samt utfördes underhållsarbete av balkongplattor och fasader.
2011 Totalrenoverades porttelefonsystemet och nyckelbrickor och taggar infördes.2008-2009 Utfördes en renovering av hissarna med nya ytskikt, belysning, korgdörrar, nytt dörrmaskineri samt installation av nödtelefon. Under samma period totalrenoverades trapphusen och i samband med detta installerades nya postboxar, byttes lås och dörrar till säkerhetsdörrar. Gården fick också ny lekplatsutrustning och avfallsåtervinningen kompletterades med fraktioner för kartong och glas.
2007 Byttes och utökades tvättutrustningen för att höja standarden. Under samma år renoverades källargångarna som bla fick nya ståldörrar.
2006 Stängdes sopnedkasten och särskilda avfallsfraktioner sattes in för biologiskt avfall och tidningsåtervinning.standarden. Under samma år renoverades källargångarna som b.la fick nya ståldörrar.
2005 Sattes staket med grindar upp mot Tredje Långgatan och Fjärde Långgatan.
2002-2003 Renoverades badrummen samt värmeinjustering utfördes.
2001 Fick samtliga lägenheter nya spisar, spiskåpor samt kyl och frys. Under samma år gjordes en genomgång av ventilationen med installation av nya frånluftsfläktar på vinden.
2000 Byttes styrsystemen i hissarna.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2021 och sträcker sig till 2050. Den uppdaterades 2022-10-16. År 2028 planeras stambyte samt byte av elsystem. Mer information finns i årsredovisningen.

EKONOMI
Föreningen har i dagsläget inga beslutade avgiftsförändringar (2023-09-19).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.