Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Hvitfeldtsgatan 7C, Kungshöjd

Stilfullt hem med vackra detaljer och rofyllt gårdsläge

Fint skick, hiss och lugnt gårdsläge. En välplanerad och rymlig tvåa med finish i högsta klass. Högt i tak, vackra högresta fönster, djupa fönsternischer och fina listverk. Rymligt kök, rofyllt sovrum och badrum med både bubbelbadkar och dusch. Belägen i vacker fastighet uppförd 1913 ligger denna lägenhet som totalrenoverades 2009. Sedan dess har den tagits väl om hand och bland smakfulla materialval kan nämnas mattlackad enstavs ekparkett, fina stuckaturer och infällda spotlights.
Det rymliga och välplanerade köket har gasspis som gör matlagningen till en fröjd, rymmer ett stort matbord och har ett skafferi för god förvaring. Den delvis öppna planlösningen mot vardagsrummet är som gjord för trevliga middagstillställningar med familj och vänner. Bostaden är också utrustad med diskmaskin samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare .

Här bor ni i en stabil brf på en av Kungshöjds populäraste adresser med stadens utbud utanför porten. Ett hem att förälska sig i!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  65 kvm

 • Avgift

  4 324 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 5

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  65 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  3 av 5
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1913
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  TV samt bredband via Bahnhof
 • Lägenhetsnummer

  00034 (Brf) / 1201 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  4 324 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-tv samt bredband
 • Andel i föreningen

  1.96%
 • Andelstal avgift

  1.96%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  537 919 kr
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Driftskostnader

 • El

  3 370 kr/år
 • Försäkring

  2 352 kr/år
 • Gas

  1 571 kr/år
 • Totalt

  7 293 kr/år
 • Kommentar

  Hemförsäkring "Stor Hem" via IF.

Energi

 • Energideklaration

  2020-01-24
 • Energiprestanda

  137 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  F
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Hallen välkomnar er med ett praktiskt och snyggt klinkergolv i en mörkgrå färg som matchas av ljusa väggar. Här finns plats för avhängning samt ytterligare förvaring i en klädkammare. Idag används klädkammaren som förråd och är inredd med hyllplan. Infällda spotlights ger hallen en trivsam belysning.

KÖK
Luftigt, stilrent och välutrustat kök med inredning från Arrital bestående av släta vita luckor som matchas av bänkskivor i ek. Ovan arbetsytorna sitter ett grått kakel som stänkskydd. Utrustningen består av kombinerad kyl/frys, inbyggd ugn och micro samt fläkt i rostfritt, gasspis (Smeg) integrerad diskmaskin (Electrolux) samt integrerad kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Här finns också ett trevligt skafferi med hyllplan samt ett fönster som ger ljus. Perfekt förvaringsutrymme för torrvaror och köksmaskiner.

Utöver att köket är utmärkt för matlagning finns gott om plats för många gäster kring matbordet. Ett stort fönsterparti med handblåsta glas ger fint ljus och väggarna ramas in av vacker stuckatur. På golvet ligger mattlackad enstavs ekparkett och i taket sitter infällda spotlights för behaglig belysning.

VARDAGSRUM
I en halvöppen planlösning mot köket ligger lägenhetens vardagsrum. Även här samma ekparkett som löper genom hela lägenheten. Vita väggar samt en vägg målad i en beige ton. Gott om plats för soffgrupp samt mediamöbel. Tre fasta garderober ger praktisk förvaring. Fönster som bjuder på utsikt över en av föreningens innergårdar.  

SOVRUM
Sovrummet har ett rofyllt läge mot innergården och väggarna är klädda i en grönmönstrad, dekorativ tapet från Cole & Son. Generös takhöjd och djupa fönsternischer påminner om det tidiga 1900-talets vackra arkitektur. Ett stort fönsterparti förser rummet med ljus och väggarna inramas av stuckatur.

BADRUM
Lägenhetens helkaklade badrum totalrenoverades år 2009. Väggarna är klädda med stora mattvita kakelplattor och på golvet ligger ett mörkgrått klinkergolv.
Utrustningen består av bubbelbadkar från Victory Spa, separat duschplats med takdusch och vikbara duschväggar i glas, wc samt handfat med kommod. Behaglig elburen golvvärme värmer fötterna.

Förening

Förening

FÖRENINGEN
Brf Hvitfeldtsgatan 7-9 är en äkta bostadsrättsförening med 42 bostadsrätter samt en lokal med hyresrätt. Föreningen bildades 1984 och förvärvade fastigheten 2001.
Adresser i föreningen är Hvitfeldtsgatan 7-9.

FASTIGHETEN
Göteborg Inom Vallgraven 41:4. Fastigheten byggdes 1913. Föreningen äger marken.

HEMSIDA
https://hvitfeldtsgatan7-9.bostadsratterna.se/

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Fastum.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns tvättstuga samt cykelrum. Föreningen har två mysiga innergårdar med utemöbler och grillar.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Föreningen arrangerar gemensamma städdagar vår och höst.

PARKERING
Adressen Hvitfeldtsgatan 7 är berättigad till boendeparkering inom område ”C”. För mer information se: www.goteborg.se/boendeparkering.

ANDRAHANDSUTHYRNING
Ansökes hos styrelsen.

DELAT ÄGANDE
Föreningen tillåter delat ägande mellan exempelvis förälder/barn, det finns ingen lägsta ägarandel för den som bor i bostaden.

TV/INTERNET
IP-TV med basutbud ingår i avgiften. Önskas utökat kanalpaket går detta att beställa via Bahnhof, medlemmen bekostar då abonnemanget. Även Bredbandsanslutning via Bahnhof 1000Mbit/s ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1313 kr för 2023. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 525kr för 2023.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Trygg-Hansa.

RENOVERINGAR
2022 Ett nytt skalskydd har installerats med moderna låssystem, flera telefonnummer kan kopplas till varje lägenhet och taggar används för upplåsning istället för kodlås. Man har också installerat en elektronisk bokningstavla till tvättstugan.
2019-2020: Byte belysning i trapphus 7B/7C
2019: Spolning avloppsrör samt renovering av samtliga tre hissar
2018: Trapphus golvslipning
2017 Målades gårdstrapphuset och fönstren.
2012-2013 Renoverades fasad mot östra gården.
2010 Genomfördes mindre underhållsarbeten av fönster.
2008 Renoverades den utvändiga muren mot Hvitfeldtsgatan.
2005 Renoverades balkonger. Samma år målades trapphus och nya ytterdörrar installerades.
2004 Lades taket om och fasaden mot östra innergården putsades. I samband med takrenoveringen byggdes vindslägenheter. Under året genomfördes även fönsterrenovering, nyinstallation av hissar samt nya lägenhetsdörrar installerades.
2003 Byttes elstammar.
2002 Byttes rörstammar, i samband med detta renoverades samtliga badrum.

PÅGÅENDE SAMT KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en pågående renovering av fönster, i övrigt inga planerade renoveringar i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har i dagsläget inga beslutade avgiftsändringar (2023-11-01).
Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2023-09-18) samt föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

  

Sommarbild från gården

Område

Kungshöjd

MYSIGT MYLLER INOM VALLGRAVEN
I gemytliga Kungshöjd bor du komfortabelt och praktfullt mitt i Göteborgs hjärta. Stadsdelens charm och härliga lunk drar till sig besökare året om och många av bostäderna är belägna högt upp med fin utsikt över staden och hamnen. På gatorna i området finns flera mysiga kaffebarer, trendiga restauranger, populära krogar, innergårdar och små boutiquer. Här hittar du allt ifrån mode, inredning till nybakat surdegsbröd och leksaker. I området reser sig vackra Domkyrkan och under sommarhalvåret trängs soltörstande Göteborgare i byggnadens tillhörande trädgård eller vid kanalen som kantar stadsdelen.

TRIVSAMT OCH CITYNÄRA
Ett mer centralt läge är svårt att hitta. I hemtrevliga Kungshöjd bor du trendigt och praktfullt, mitt i händelsernas centrum. Gemytliga Magasinsgatan, med sitt utbud av underhållning och shopping, sträcker sig genom stadsdelen. Där hittar du allt ifrån secondhandbutiker och champagnebarer till mysiga caféer och restauranger med alla tänkbara inriktningar. En minut bort finns de centrala gatorna Västra Hamngatan och Kungsgatan och i närområdet ligger även Kungstorget och med bland annat saluhall och biograf. Väster ut finns öppna Esperantoplatsen med språkcafé och restauranger med internationell känsla. Inte långt därifrån ligger Järntorget och Linnestaden med sitt breda utbud av kultur och underhållning. För en salt vindpust kan du ta en gångtur till det härliga promenadstråket längs med vattnet vid Södra Älvstranden. I området finns ett flertal stora matbutiker och dessutom kan du promenera ner till Feskekörka för att inhandla råvaror till kvällens middag eller för att slå dig ner på någon av de stora bänkarna längs med kanalen. I Kungshöjd har du alltid nära till bekvämligheter som vårdcentral, apotek och närbutik. Stadsdelen tillhör Centrums Stadsdelsförvaltning och boende i området kan välja mellan många olika grundskolor och förskolor runt om i Göteborg.

GODA KOMMUNIKATIONER
Det smidigaste sättet att ta sig in till stadens alla hörn från Kungshöjd är till fots eller med cykel. Färdas du längre sträckor finns knutpunkter för kollektivtrafiken vid Domkyrkan, Grönsakstorget samt Stenpiren. Från Stenpiren kan du hoppa på Älvsnabben som tar dig till Hisingen på bara några minuter. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst. För besökare med bil finns möjlighet till parkering längs med kanalen samt i områdets parkeringshus.

PÅ GÅNG I OMRÅDET
Området kring Kungshöjd är under en spännande uppbyggnad med kommande Skeppsbron och Södra Älvstranden utanför porten.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.