Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Räntmästaregatan 21A, Lunden

Totalrenoverad hörntrea med västerbalkong mot lummig grönska

Totalrenoverad 40-tals pärla med framtagna brädgolv och generös takhöjd. Rymlig balkong i väster med grönskande utsikt. Genomgående arkitektur, öppen planlösning och fönster i tre väderstreck. Bredband 100/100 ingår i avgiften!

Tack vare gavelläget och den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum känns detta hem luftigt och ljust. Köket från Ballingslöv är stilfullt renoverat och i öppningen mot vardagsrummet finner ett matsalsbord sin naturliga plats. På bostadens mysiga balkong kan ni njuta i solen från efter lunch till kvällen. Därtill ett generöst sällskapsrum med hörnläge och fönster i två väderstreck, ett stort sovrum med bra förvaring, ett gäst-, arbets- eller barnrum samt ett totalrenoverat badrum med golvvärme. Bo i en omtyckt förening med en fin lekplats på granngården, samt två förråd för ytterligare förvaring. Runt knuten går 60-bussen med täta turer in till stan. Ett attraktivt läge i gemytliga Lunden nära stad, natur och all service!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  60 kvm

 • Avgift

  4 615 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  1,5 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  60 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  1,5 av 4
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1943
 • Förråd

  Vinds- samt källarförråd
 • TV/Bredband

  TV och bredband via Telia. Bredband 100/100 samt TV-kanaler enligt deras TV-paket "Bas" ingår i avgiften.
 • Lägenhetsnummer

  488 (Brf) / 1102 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  4 615 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-TV, bredband
 • Andel i föreningen

  1.62698%
 • Andelstal avgift

  1.62802%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  206 856 kr
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Driftskostnader

 • El

  5 200 kr/år
 • Försäkring

  1 200 kr/år
 • Totalt

  6 400 kr/år
 • Personer i hushåll

  2

Energi

 • Energideklaration

  2020-04-23
 • Energiprestanda

  137 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ta trapporna upp och stig in i denna mysiga trerummare med bevarad tidskaraktär. Golvet i hallen är belagt med ett grått klinkergolv och väggarna är målade i en mörkgrön kulör. Här finns en garderob och gott om plats för avhängning och exempelvis en byrå. 

KÖK
Kök från Ballingslöv som renoverades 2021 med all utrustning som behövs för att göra er vardag lite enklare. Golvet är belagt med ett gediget brädgolv och väggarna är målade i en grå kulör. Den gråa skåpinredningen matchas snyggt med en ljus bänkskiva i komposit och ett ljusgrått kakel som stänkskydd. Rostfria och integrerade vitvaror ger ett enhetligt intryck och här inryms en induktionshäll, kolfilterfläkt, varmluftsugn, kombinerad kyl och frys samt en integrerad diskmaskin (diskmaskinen är ny från 2022, men när köket renoverades sparades kyl/frys, häll, ugn och fläkt från tidigare, så det byttes ej ut). Här finns även ett skafferi. I samband med renoveringen togs väggen mellan kök och vardagsrum ner så det är nu öppen planlösning mellan rummen. 

VARDAGSRUM
Vardagsrummet ligger i gavel och den härliga balkongen blir en vacker förlängning till rummet. Golvet pryds av ett bevarat brädgolv och väggarna är målade i en grå ton. Här är lugnet påtagligt och de dubbla balkongdörrarna i glas ihop med fönster i två väderstreck ger ljuset fritt spelrum. Den spatiösa ytan kan möbleras med soffgrupp, mediamöbel samt matsalsbord.

BALKONG
Via dubbla balkongdörrar i glas når ni hemmets härliga balkong och det fria läget kan inte bli bättre. Njut av solen från tidig eftermiddag till kväll, vila ögonen på de vackert grönskande omgivningarna och känn av den märkbara tystnaden. Balkongen är belagd med trätrall och kan inredas med cafémöbler samt annan dekoration.

SOVRUM 1 (MASTER BEDROOM)
Hemmets huvudsovrum är väl tilltaget tack vare att nuvarande säljare flyttat väggen mellan sovrummen något så detta rum blivit större. Här finns gott om plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Väggarna är målade i en mörkgrön ton och även i detta rum ligger ett vackert brädgolv. Förvaring erbjuds i form av en inbyggd originalgarderob samt en hel garderobsvägg.

SOVRUM 2
Det mindre sovrummet lämpar sig utmärkt som barnrum, gästrum eller hemmakontor. Väggarna är målade i en grå/beige kulör och även här smyckas rummet av ett gediget brädgolv. Här kan ni inreda med enkelsäng, skrivbordshörna samt annat möblemang. Förvaring erbjuds i en inbyggd garderob.

BADRUM
Badrummet totalrenoverades 2021 (kvalitétsdokument finns) och har ett grått klinkergolv, med underliggande golvvärme, och stora grå kakelplattor på väggarna. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, spegel med belysning, handdukstork, förvaringsskåp samt kombinerad tak- och handdusch med vikväggar (när badrummet renoverades sparades toalettstolen och blandaren i duschen, så det byttes ej ut).

ÖVRIGT
Hela lägenheten renoverades 2021, då gjordes förutom kök och badrum alla dörrblad, lister, väggar och tak. Golven slipades och oljades, klinker lades i hallen, innerdörrar byttes, garderobsväggen installerades i sovrummet och väggen flyttades. I samband med köksrenoveringen togs även väggen mellan kök och vardagsrum ner. 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
BRF Ränten är en äkta bostadsrättsförening bestående av två flerbostadshus med totalt 68 bostadsrätter, 5 hyresrätter samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen har adresserna Räntmästaregatan 21A-21F samt Räntmästaregatan 23A-23C. Föreningen bildades år 2000.

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 37:6. Fastigheten bebyggdes 1943. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning och den tekniska förvaltningen sköts av MBA.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns cykelförråd, två tvättstugor samt en möteslokal.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden. Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning.

PARKERING
Föreningen förfogar över 16 parkeringsplatser. En plats kostar cirka 569 kronor i månaden. I dagsläget är det kö till samtliga platser.

Adressen Räntmästaregatan är berättigad till boendeparkering inom område ”Ö”

TV/BREDBAND
TV och bredband via Telia. Bredband 100/100 samt TV-kanaler enligt deras TV-paket ”Bas” ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1 313 kr för 2023. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 525 kr för 2023.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2015 och sträcker sig fram till 2045.

2001 Installerades nya entrédörrar samt byttes fönster i fastigheterna, exklusive vardagsrumsfönster.
2002 Genomfördes ett rörstambyte och samtliga badrum renoverades. Samma år byggdes en ny tvättstuga i hus 23.
2003 Renoverades tvättstugan i hus 21.
2004 Lades halva taket om i hus 21, andra halvan byttes ut i början på 90-talet. Samma år installerades ny portkod, målades sidan mot Räntmästaregatan samt gavlarna i hus 21.
2004-2005 Installerades egen fjärrvärmeanslutning. Samma år byttes stamventiler och termostatsventiler installerades på samtliga radiatorer.
2005 Högtrycksspolades samtliga köksstammar.
2006 Byttes resterande fönster som ej byttes 2001.
2006-2007 Genomfördes ett elstambyte för att möjliggöra installation av elspisar.
2008 Byttes samtliga lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar och alla trapphus renoverades samt målades.
2010 Stängdes stadsgasen av och pluggades i gatan. Samma år bekostade föreningen byte av spis för samtliga hyreslägenheter.
2011 Byggdes balkonger till samtliga lägenheter.
2013 Reparerades sockeln samt byttes källarfönster.
2015 Asfalterades föreningens gemensamma parkering.
2017 Installerades 3 nya tvättmaskiner i 23:an samt reparerades och ommålades källarstaketet. Samma år lagades en äldre mur vid parkeringsplatsen, genomfördes en utgrävning av ytan mot husfasaden där ny buskplantering planeras samt rengjordes och behandlades trapporna i trapphusen.
2018 Lagades håligheter i asfalten framför huset.
2019 Byte av rör från fastighet till gatan från hus 23, byte av isolering och fasad på de fyra kortsidorna på husen, lagning av asfalt, trädfällning samt byte av kvarvarande stamdelar i källare för spillvatten. Nya stadgar antogs.
2020 Energideklaration utfördes samt takfotsrenovering mot gatan vid 21D. De har även målat plåten på taket, renoverat området vid parkeringen samt bytt ut torktumlare i tvättstugorna. OVK genomfördes med godkänt resultat.
2021 Relining av avloppsrören i källaren blev färdig och ungefär hälften av alla köksstammar spolades.
2022 Radonmätning utfördes, fiber installerades.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen håller på med ett par åtgärder efter radonmätningen då några få lägenheter hade för höga värden. De har inga större renoveringar inplanerade inom de närmsta åren.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2023-09-13) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.