Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Verkmästaregatan 4A, Lindholmen

Stilfullt sekelskifte högst upp i huset

Stor sekelskiftestvåa högst upp i huset. Attraktivt läge vid Slottsbergets sluttning intill vattenblänket. Detaljer som högt i tak, originalbrädgolv och spegeldörrar. Totalrenoverat badrum med golvvärme och tvättmaskin samt renoverat kök. Brf med gästlägenhet och lummig innergård med lusthus!

Ett enastående vackert hem i ett område med spännande varvshistoria alldeles intill Slottsberget och hamninloppet. En luftig takhöjd genomsyrar bostaden och här återfinns fina originaldetaljer. Höga fönster i två väderstreck skapar ett ljust boende. Från sovrummet och badrummet bjuds det på en härlig utsikt och från vardagsrummet får man en glimt av vattnet. Rummen pryds av tidsenliga brädgolv och mellan vardagsrum och kök finns vackra spegeldörrar. Lägg till ett renoverat stort kök, ett underbart sällskapsrum, ett rofyllt sovrum, bra förvaring samt ett helrenoverat badrum med flera bekvämligheter!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  70.1 kvm

 • Avgift

  5 534 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 3

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  70.1 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  3 av 3
 • Byggår

  1905-1907
  Fastigheten totalrenoverades 1989
 • Förråd

  Stort vindsförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV och bredband via Tele2
 • Lägenhetsnummer

  3 (Brf) / 1301 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  5 534 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  4.25391%
 • Andelstal avgift

  4.25254%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  673 414 kr
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Driftskostnader

 • El

  4 152 kr/år
 • Försäkring

  2 268 kr/år
 • Totalt

  6 420 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2023-05-04
 • Energiprestanda

  83 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  D
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Stig in i ett charmfullt hus från förra seklet och ta trapporna upp till tredje våningen. Låt er sedan hänföras av ett stilfullt hem med en vacker kombination av tidsenliga detaljer och moderna inslag. Välkomnandet består av en tilltagen hall och redan här gör sig den luftiga takhöjden påmind. Väggarna är målade i en beige/grå kulör och på golvet ligger det originalbrädgolv. Här finns plats för avhängning och förvaring erbjuds i form av två garderober samt en öppen förvaringslösning. Passagen bort mot sovrummet lämpar sig som klädkammare eller som ett litet arbetsrum med plats för skrivbord och hyllor (det hyllsystem som sitter där idag ingår ej).

KÖK
Stort och generöst matlagningskök som totalrenoverades 2016. Mörkgrå luckor matchas fint med en ljusgrå bänkskiva i sten och ovanför arbetsytan sitter ett vitt kakel. Förvaringen är ypperlig i både lådor, över- och underskåp och här finns dessutom ett skafferi. Utrustningen består av en fläkt, induktionshäll, varmluftsugn, kombinerad kyl och frys samt integrerad diskmaskin. Golvet är belagt med vackra originalbrädor som ramas in av höga fotlister och väggarna är ljust målade. Två höga fönster förser köket med ljus och intill kan ni möblera med ett matsalsbord för många personer.

VARDAGSRUM
Ljuvliga pardörrar i spröjsat glas mellan kök och vardagsrum. Här inne är den luftiga takhöjden påtaglig och de stora glaspartierna ger ett vackert ljusinsläpp. De ljust målade väggarna gör det enkelt att sätta sin egen prägel och här återfinns ett rustikt brädgolv ifrån byggtiden. Vardagsrummet kan möbleras med en stor soffgrupp, mediamöbel samt övrigt möblemang.

SOVRUM
Via vardagsrummet når ni bostadens mysiga och ombonade sovrum som har en stilla placering mot innergården. På golvet ligger även här originalbrädgolv och väggarna är ljust målade. Från det generösa fönstret bjuds det på en fri utsikt över lummiga omgivningar och Slottsberget. Den luftiga ytan kan inredas med dubbelsäng, nattduksbord samt övrigt möblemang. En dubbelgarderob och tre enkelgarderober tar hand om förvaringen. 

BADRUM
Ett vackert renoverat badrum 2015 (kvalitetsdokument finns) som smyckas av ett klinkergolv i beige och kakelplattor i vitt. Den stilfulla inredningen består av wc, handfat med kommod, spegel med belysning, förvaringsskåp, handdukstork samt kombinerad tak- och handdusch med fast glasvägg. Här finns dessutom bekvämligheter som golvvärme, tvättmaskin och dimbara spotlights i taket. Ett generöst fönster bidrar med ljusinsläpp och härifrån bjuds på en härlig utsikt över lummiga omgivningar mot Slottsberget. I badrummet finns även ett mindre vädringsfönster för ytterligare ljusinsläpp.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Annehöjd är en äkta förening med totalt 25 bostadsrätter. Föreningen bildades 1988 och har adresserna Verkmästaregatan 2A-B, 4A-B samt Förmansgatan 2A-D.

FASTIGHETEN
Göteborg Lindholmen 735:295, 735:296 samt 735:297. Fastigheterna uppfördes mellan 1905-1907 och totalrenoverades 1989. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Föreningen sköter själva underhållet av fastigheten.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Lummig innergård med uteplatser, lusthus samt tillgång till grill. På gården finns även cykelförråd.

I källaren av huset finns en gemensam tvättstuga med två stora tvättmaskiner, torktumlare, torkrum samt mangel. Som medlem i föreningen har man också tillgång till en hobbylokal samt ett övernattningsrum.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Som medlem i föreningen åtar man sig trappstädning 1 gång per år. Medlemmarna sköter även snöskottning på innergården samt gräsklippning, vattning av blommor och buskar enligt rullande schema. Föreningen anordnar också minst två gemensamma städdagar per år som infaller under våren och hösten.

PARKERING
I närheten av bostaden finns externa parkeringsplatser att hyra. För mer information se www.p-bolaget.goteborg.se

Adressen är inte berättigad till boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Tele2. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1313 kr för 2023. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 525 kr för 2023.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Folksam.

GJORDA RENOVERINGAR
1989 Totalrenoverades fastigheten då bland annat V/A och- elstammar byttes.
2013 Renoverades taket.
2016 Utfördes boning av linoleum i trapphus.
2016-2017 Renoverades portar samt målades ytter- och gårdsdörrar.
2017 Genomfördes underhållsspolning av avlopp, renoverades lusthuset, färdigställdes nya gästrummet, byttes fläkt i torkrummet, installerades ny torktumlare och nytt ventilationsutblås. Under året såldes också föreningslokalen och uppläts som en bostadsrätt.
2018 Byttes alla lås till lägenhetsdörrarna och allmänna utrymmen. Under året byttes också ventiler och termostater på samtliga element.
2019 Brandskyddskontroll utfördes.
2020 Samtliga stuprör spolades, nya dörrstängare monterades på ytterdörrarna, ny värmepump installerades samt renovering av lusthusets tak.
2021 Byte av vindfläktaggregat, rengöring av ventilationsrör, byte av två tvättmaskiner.
2022 Renovering och målning av fasad samt fönsterbyte.
2023 Energideklaration utfördes.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2020 och sträcker sig fram till 2049. De planerar att spola och filma stammarna lite längre fram, i övrigt har de inga stora underhållsarbeten inplanerade. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2023-09-14) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lindholmen

EXPANSIV STADSDEL MED HAVET SOM NÄRMSTA GRANNE
Området har de senare åren har kommit att bli ett populärt bostadsområde med många stilrena nybyggnationer. Det vattennära läget, de fina kajerna, utvecklingsplanerna för Älvstranden och närheten till innerstaden gör att områdets popularitet bara växer. Området är i spännande förändring med framtidsplaner där bland annat Lindholmshamnen är under uppbyggnad samt Karlatornet som kommmer att bestå flera kvarter av bostäder, kontor och affärer. För mer information om området, gå in på Lindholmshamnens hemsida: https://lindholmshamnen.se

I OMRÅDET
Här finns allts om behövs för en bekväm vardag. I området finns mataffär, bageri, caféer och restauranger samt offentlig service, förskolor och skolor. Här finns även Älvstrandens bibliotek och Backa teater för den kulturintresserade samt Hagabadet om du gillar spa. I närheten ligger även Eriksbergs köpcentrum med systembolag och flertalet affärer. För motionärer finns många välutrustade parker och naturområden att ta en löprunda i och dessutom finns ett flertal träningsanläggningar och gym på gångavstånd. I området ligger Chalmers tekniska högskola som är en populär skola för studenter samt företagscentret Lindholmen Sciene Park med hundratals stationerade storföretag.

KOMMUNIKATIONER
Från Lindholmen tar man sig enkelt in till Göteborgs stadskärna med buss eller båt. Med Älvsnabben tar det bara några minuter till andra sidan av älven. Se www.vasttrafik.se för att hitta de förbindelser som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.