Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Kompassgatan 7, Gamla Masthugget

Rymlig tvåa med totalrenoverat kök och inglasad balkong

Ljust och luftigt hem med inglasad balkong samt lyx som egen bar med vinkyl. Totalrenoverat kök, nyrenoverade ytskikt samt helkaklat badrum med bekvämligheter som golvvärme och tvättpelare. Hiss finns!

Kliv in i denna ljusfyllda bostad med välplanerade ytor. Bostadens kök är renoverat 2019 och inrett med klassiska materialval och vardagslyx som diskmaskin. Vid renoveringen togs en del av väggen ner från hallen vilket har genererat ännu mer ljus och luftighet. Den rymliga balkongen nås från sovrummet, perfekt för trevliga sommarkvällar! Den glasades in under 2021 och kan nu nyttjas som ett extrarum även vår och höst. Vardagsrummet är generöst, här ryms med lätthet både soffgrupp och matsalsbord. Här finns även en bardel med inbyggd vinkyl. Badrummet totalrenoverades 2014 och här har man kostat på med golvvärme, spotlights i taket och tvättpelare. Även alla ytskikt är omgjorda nyligen, och förvaringsmöjligheterna är ypperliga i flera garderober i både sovrum och hall samt förråd på samma våningsplan. Här bor ni i en stabil förening med faciliteter som övernattningsrum för långväga gäster. Lugn adress med goda kommunikationer till staden.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  60 kvm

 • Avgift

  4 102 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Delägare

Johanna Ljungman

0727 - 36 39 01

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  60 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Balkong

  Inglasad balkong
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1980
 • Förråd

  Förråd på samma våning
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Tele2 och bredband via Tele2 eller Telia FiberLan.
 • Lägenhetsnummer

  25 (Brf) / 0903 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  4 102 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, kabel-TV
  Ingår ej i avgiften: Vatten ingår ej, Individuell avläsning av el
 • Andel i föreningen

  0.43964%
 • Andelstal avgift

  0.42%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  334 733 kr
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Driftskostnader

 • El

  6 000 kr/år
 • Vatten/Avlopp

  927 kr/år
 • Försäkring

  0 kr/år
 • Totalt

  6 927 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Hemförsäkring 0 kr pga medlemskap i Handels. Vattenavgiften om 77 kr är fast och debiteras varje månad, elen debiteras efter enskild förbrukning.

Energi

 • Energideklaration

  2019-01-09
 • Energiprestanda

  134 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Direkt innanför dörren ligger det ett praktiskt grått klinkergolv som tar hand om blöta skor. Golvet övergår sedan i ett laminatgolv och väggarna är ljust målade. Från hallen når ni alla rum och här finns plats för avhängning samt god förvaring i en stor skjutdörrsgarderob.

KÖK
Från hallen har man öppnat upp mot köket så det känns ljust och luftigt. Ett tidlöst och trendriktigt kök som renoverades 2019. På golvet fortsätter samma laminatgolv från hallen och här har man valt en vit skåpinredning som står för ypperlig förvaring. Ovan den stenliknande laminatbänkskivan sitter ett kakel i en beige ton som stänkskydd. Här finns en induktionshäll, inbyggd ugn, fläkt, kombinerad kyl/frys samt integrerad diskmaskin. Det finns också en praktisk köksö ut mot hallen som ger mer förvaring. Ett fönster släpper in ljuset och ett matbord finner sin naturliga plats i mitten.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet har ljusa väggar samt samma parkettgolv som i sovrummet. Här finns en platsbyggd bardel med vinkyl. De väl tilltagna ytorna gör det enkelt att möblera med både soffgrupp, mediamöbel samt matsalsbord. Ett dubbelfönster släpper in rikligt med ljus.

SOVRUM
Sovrummet erbjuder god förvaring med hel garderobsvägg längs ena väggen. På golvet ligger ekparkett och väggarna är ljust målade. Här ryms en dubbelsäng samt övrigt möblemang, och härifrån nås balkongen. 

INGLASAD BALKONG
Från sovrummet nås balkongen som nyligen glasades in. Här ryms exempelvis ett bord med två stolar, alternativt en mindre loungegrupp. Balkongen är insynsskyddad och härifrån har ni utsikt över innergården. 

BADRUM
Ett modernt badrum med en stilren design som renoverades 2014. Väggarna är klädda i ett beigefärgat kakel och på golvet ligger ett lite mörkare klinker i beige med härlig golvvärme för maximal komfort. Badrummet är utrustat med wc, kombinerad tak- och handdusch med vikbara dörrar, handfat med kommod, handdukstork, spegelskåp med belysning, samt tvättmaskin och torktumlare. Här finns också ett praktiskt fönster för vädring och ljusinsläpp samt spotlights i taket.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Lustgården är en äkta bostadsrättsförening med totalt 190 bostadsrätter samt 6 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 1975. Till föreningen hör adresserna Sjömansgatan 1-3, Paradisgatan 12-20, Kompassgatan 5-7 samt Fjällgatan 26-28.

HEMSIDA
www.brflustgarden.se

FASTIGHETEN
Göteborg Olivedal 32:6. Fastigheten bebyggdes 1981. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av TidX AB och den tekniska av SBC.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns gemensamma tvättstugor, cykelrum, cykelgarage, barnvagnsrum, övernattningsrum. I föreningen finns även ett aktivitetsrum med snickeriverkstad och pingisbord, samt en samlingslokal som är möjlig att boka som medlem i föreningen. Föreningen har även en lummig innergård med grillplatser samt en badmintonplan. Det finns även odlingslådor att hyra. Tidigare hade föreningen ett gym men nu har man istället inlett ett samarbete med Nordic Wellness på Fjällgatan där man får rabatterade priser som medlem i föreningen.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Föreningen har inga obligatoriska åtaganden, men anordnar vårstädning och medlemskvällar såsom kräftskiva och julfest.

PARKERING
Föreningen förfogar över 162 garageplatser belägna under huset, 106 av dess är knutna till specifika lägenheter och resterande hyrs ut till övriga. Det finns dessutom en småbilsplats och 15 MC-plaster för uthyrning. Numera finns även möjlighet att ladda elbilar i garaget, dock krävs det att man ansluter sig till systemet (kostar 2 500 kr, engångssumma samt ca 200 kr/månad plus laddning). Alternativa garageplatser finns i närliggande förening Brf Masthugget. För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Tele2 och bredband via Tele2 eller Telia FiberLan. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1433 kr för 2024. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 573 kr för 2024.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2005 Underhåll garage.
2006 Underhåll hissar.
2007-2008 Underhåll av fönster.
2009 Underhåll av övernattningsrummet, OVK-besiktning samt energideklaration.
2010 Uppgradering av ventilationssystem.
2010-2011 Renoverades och lagades balkonger och takterrasser.
2014 Byttes ytterfönster, dränering och pelarförstärkning i garage.
2014-2015 Renovering av lekplatsen.
2015 Brandbesiktning
2016 Takrenovering
2016-2017 Konverterat förråd till 4 nya mindre lägenheter. Samma period byggdes skyddsrummet om till cykelgarage och ny gästlägenhet byggdes. Man gjorde även en OVK-besiktning.
2017 Renovering av trapphus på Sjömansgatan 1 och Paradisgatan 14 då även hissen byttes och tvättstugan renoverades.
2018 Trapphusrenoveringen fortsatte. Installation av gallergrind i snickarboa och gym. Analys av taket med gott resultat.
2019 Trapphusrenovering fortsatte.
2020 Nedre gården renoverades, uppgradering av ventilationen.
2020/2021 Renovering av trapphus fortsatte, innefattande hissar, belysning, passagesystem och målning på Paradisgatan 16,18 och 20 samt på Kompassgatan 5 och 7.
2022 OVK utfördes, installation av laddstolpar till garageplatserna, arbete med att optimera och justera värmesystemet påbörjades.
2023 Renovering av tvättstugor.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som uppdaterats nyligen. De ska slutföra tvättstugerenoveringen och lägre fram planeras nybyggnation av lägenheter.

EKONOMI
Föreningens ekonomi är god. De höjde månadsavgifterna den 1 januari 2024 med 5 % (månadsavgiften som finns angiven i annonsen är den nya avgiften som gäller från 2024-01-01).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2023-12-01), samt föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Gamla Masthugget

TREVLIGT OMRÅDE MED FAMILJÄR CHARM
Det är inte svårt att förstå att Masthugget har blivit ett av Göteborgs mest populära områden. Här har du tillgång till ett avskilt boende alldeles intill underbara Slottsskogen samt Långgatornas och Linnéstadens myller. Området besitter en hög grad charm och de äldre delarna karaktäriseras av landshövdingehus och mysiga smågator. Gamla Masthugget ligger högt uppe på en kulle och flera lägenheter här har vacker utsikt över staden och hamninloppet. Så tidigt som i mitten på 1600-talet blev Masthugget en förstad till Göteborg. Det var även då den lilla förorten fick sitt namn baserat på tillverkningen av skeppsmaster som förekom i området. Långt in på 1900-talat var området en arbetarstadsdel, men nu samsas ungt trendfolk med barnfamiljer här, i några utav Göteborgs mysigaste kvarter.

I NÄRHETEN
Masthuggets läge är ett av stadens bästa för dig som söker både lugn och närhet till citypuls. Det här är en hemtrevlig oas, belägen kant i kant med grönområdet Slottsskogen där du kan strosa runt och insupa naturen, slå dig ner i gräset för en picknick eller besöka lekparkerna och djurgårdarna i närheten. Den vackra utsikten vid Masthuggskyrkan är oslagbar, ta med en bit mat och blicka ut över hamninloppet och solnedgången. Området har en mängd olika små närbutiker (exempelvis en trevlig kvartersbutik för frukt och grönt med ekologiskt sortiment vid hörnet Fjällgatan/ Sjömansgatan), take away-ställen och några större mataffärer.
Bara gå ner för backen så befinner du dig mitt i Linnéstaden med sina många restauranger och kaféer (en favorit är Café Con Leche på Plantagegatan) och klassiska Hagabion. I området kring Långgatorna finns ett oändligt utbud med barer och småbutiker, en härlig saluhall och ett rikt kulturutbud med flera scener för både scenkonst och musik. På andra sidan Masthugget har du Majorna och Stigbergstorget. Här kan du äta Göteborgs utan tvekan bästa sushi hos Hoze, botanisera bland skivorna i Bengans skivbutik eller slå dig ner i solen på kafé kultur och Zenith. För dig som har barn finns en mängd olika alternativ. Stadsdelsförvaltningen Majorna-Linné administrerar många grundskolor och förskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
Om du inte vill ta dig till fots, finns buss 60 som går ända upp på toppen av berget. I området hittar du många hållplatser och du har aldrig långt till kommunikationer i kollektivtrafiken. Längs med Linnégatan och Första Långgatan går dessutom flera spårvagnslinjer. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.