Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Vetekornsgatan 27, Bifrost

Totalrenoverat hem med stor och solig uteplats

Yteffektiv genomgångstrea i toppskick som totalrenoverats av Martinez Totalentreprenad under 2022. Här har man tänkt på allt, så som goda förvaringsmöjligheter, tidsenliga färger, diskmaskin och tvättmaskin. Här finns även infällda spotlights överallt och all belysning kan styras med en app i telefonen, Plejd. Väggarna är målade hela vägen ner till golv, så det ljusa klinkergolvet harmoniserar listfritt med modern färgsättning och gör det enkelt att inreda snyggt. Det väl tilltagna vardagsrummet rymmer både soffgrupp och matbord, perfekt för trevliga middagar! Stor nybyggd altan i söderläge gör att man kan njuta utomhus hela sommaren. Läckert kök i grått från Kvik i Bäckebol med vardagslyx som diskmaskin samt häll med inbyggd fläkt, och exklusivt badrum med golvvärme, snygg hörngolvbrunn och tvättmaskin. Här bor ni lugnt och bekvämt med närhet till Mölndals Centrum med mataffärer, butiker och offentlig service. Nära till naturen med både Änggårdsbergen och Safjället i närheten.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  67 kvm

 • Avgift

  4 957 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  BV

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  67 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 2 rok.
 • Våning

  BV
 • Balkong

  Stor altan (nyttjanderätt)
 • Byggår

  1968
 • Förråd

  Till bostaden hör ett förråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV och bredband via Tele2 samt fiber via Telenor.
 • Lägenhetsnummer

  42 (Brf) / 1001 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  4 957 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  0.71%
 • Andelstal avgift

  0.71%
 • Skattesats

  31.99%
 • Pantsatt

  Ja
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  815 013 kr
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Driftskostnader

 • El

  4 200 kr/år
 • Försäkring

  1 440 kr/år
 • Totalt

  5 640 kr/år
 • Personer i hushåll

  2

Energi

 • Energideklaration

  2019-10-11
 • Energiprestanda

  124 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av den rymliga hallen, där golvet består av stora plattor av grått klinkergolv, vilket är genomgående för hela lägenheten, och väggar målade i en beige ton. I hela lägenheten är väggarna målade ändå ner till golv, så man slipper de tråkiga listerna. Även fönster och element är inmålade i väggfärgen i respektive rum, vilket ger ett enhetligt intryck. Här finns plats för avhängning i en platsbyggd garderob samt gott om plats för exempelvis en byrå eller annan förvaring. Alla tak i lägenheten är sänka och infällda spotlights skänker ljus.

SOVRUM 1
Från hallen når ni hemmets större sovrum med väggar målade i en harmonisk grön ton. Ett fönster och altandörr förser rummet med ljus och här kan ni med enkelhet möblera med dubbelsäng och övrigt möblemang. Här finns även två dubbelgarderober. Från sovrummet når ni utgången till hemmets härliga uteplats. 

UTEPLATS/ALTAN
Rymlig, trallbelagd uteplats med staket, belägen mot föreningens innergård. Här ryms både bord och stolar, loungegrupp, grill eller vad som önskas. En underbar tillgång under sommarhalvåret! Här kan ni njuta av sol från lunch till sen kväll.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum med väggar målade i en beige ton. Ett stort fönsterparti skänker rummet ljus och här kan ni möblera med både soffgrupp och matsalsbord utan problem.

KÖK
Hemmets stilfulla kök från KVIK Bäckebol är smakfullt inrett med grå köksinredning och integrerade vitvaror. Ljusa bänkskivor i komposit och väggar målade i en beige ton harmoniserar med köksinredningen. Köket har gott om både arbetsytor och förvaringsutrymmen och är utrustat med kombinerad kyl/frys, induktionshäll med inbyggd fläkt, inbyggd ugn, inbyggd micro samt integrerad diskmaskin.

SOVRUM 2
Mysigt sovrum med två fönster som skänker ett härligt ljus. Väggarna är målade i en grön ton som harmoniserar med klinkergolvet i grått. Här finns två dubbelgarderober samt plats för enkelsäng och skrivbord. 

BADRUM
Stort och lyxigt badrum med stora gråa klinkerplattor på golvet, med underliggande golvvärme, samt helkaklade väggar i grått. Här finns toalett, handfat, kommod med tvättmaskin gömd bakom en av luckorna, spegel samt kombinerad tak- och handdusch med snygg hörngolvbrunn. I taket sitter även här infällda spotlights. 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Täckdiket 4 i Mölndal är en äkta bostadsrättsförening som utgörs av ett våningshus med 143 lägenheter. Föreningen upplåter 118 lägenheter med bostadsrätt samt 25 lägenheter och 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen förvärvade fastigheten 2007 och har adresserna 3-37.

HEMSIDA
https://www.brf-td.se

FASTIGHETEN
Mölndal Täckdiket 4. Fastigheten bebyggdes 1968. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
FF Fastighetsservice sköter föreningens fastighetsskötsel samt ekonomiska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Stor och trevlig gård med nyrenoverad lekplats, gräsytor, utemöbler och grill. I föreningen finns två tvättstugor med ingång från Vetekornsgatan 23 och 25. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt torkrum. I föreningen finns även en samlingslokal, cykel- och barnvagnsrum, två miljöhus samt extra förråd som kan hyras av föreningens medlemmar.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden i föreningen. Föreningen anordnar gemensam höst-och vårstädning.

PARKERING
Föreningen förfogar över 136 parkeringsplatser. En vanlig parkeringsplats kostar cirka 286 kr/mån och en parkeringsplats med eluttag för motorvärmare kostar cirka 396 kr/mån. Föreningen förfogar även över 12 garageplatser för motorcykel och moped. En motorcykel- och mopedplats kostar cirka 176 kr/mån. I dagsläget finns det lediga parkeringsplatser. Under hösten/vintern ska de påbörja installation av ladd-stolpar för elbil.

Utöver dessa platser finns det också en besöksparkering som kostar 5kr/timme eller 30kr/dygn.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Tele2. Bredband via Tele2 och fiber via Telenor. Grundutbud av TV- kanaler ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1 313 kr för år 2023. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 788 kr för år 2023.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
Innan 2007 installerades säkerhetsdörrar.
2009 Utfördes en OVK-besiktning av ventilationen och fastigheten energideklarerades. Under samma år byttes armaturer i trappuppgångarna samt några maskiner i tvättstugorna.
2012 Gjordes en översyn av trapphus, portkodsdosor, entrédörrar samt pannrum. Under samma år utfördes vissa förbättringsarbeten av lekplatsen på gården och ett antal träd togs ner.
2013-2014 Åtgärdades två lägenheter på grund av vissa fuktproblem i fastighetens bottenplatta.
2013-2015 Genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen och ett nytt styrsystem installerades för värme och ventilation. Detta för att minska driftskostnaderna.
2015 Slutfördes en OVK-besiktning samt genomfördes en godkänd brandöversyn.
2015-2016 Genomfördes en radonmätning, där alla värden låg långt under satta gränsvärden. Under samma år utfördes ett omfattande markarbete, både inne på gården och runt huset. Under arbetets gång byttes samtliga brunnar samt avlopps- och dagvattenrör, fastigheten dränerades och ytskikten fräschades upp. Slutbesiktning var i maj 2016.
2017 Genomfördes en godkänd brandöversyn, som innefattade rökluckor, brandsläckare i gemensamma utrymmen, nödbelysning mm. Under samma år genomfördes en upprustning av gården med nya växter och häcka och i samband med detta utfördes en godkänd kontroll av lekplatsen. Mindre åtgärder avseende ventilation och fasad har också utförts under året för att säkra fastigheten fram till de planerade åtgärderna med det stora underhållsprojektet.
2018 I början av sommaren byttes belysningsarmaturer i föreningens gemensamma utrymmen (ej bytt i trapphus). Det utfördes även en relining av de delar av avloppet som var i sämre skick. Under samma år installerades nya avstängningsventiler på vattenledningarna och avloppen i fastigheten spolades rent. Även ventilation och värmesystem uppdaterades under året. Fasadrenoveringen (fasaderna tilläggsisolerades och fick nytt ytskikt, balkongerna rustades upp och fick nya räcken) påbörjades och blev färdig 2020.
2019 Energideklarerades fastigheten.
2020 Brandöversyn genomfördes samt besiktning av lekplatsen.
2023 Armaturer i trapphus och föreningslokal har uppdaterats med LED för att minska energiförbrukningen.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
I dagsläget ligger en relining och takrenovering i underhållsplanen för de närmaste 10 åren, i övrigt har de inga större underhållsarbeten planerade.

EKONOMI
Föreningen sålde tre före detta hyresrätter under 2021, och upplät dem som bostadsrätter, vilket gett ett extra tillskott i föreningens kassa. De höjde månadsavgiften med 4 % den 1 april 2023, i dagsläget har de inga beslutade avgiftsförändringar.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2023-10-05) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Mölndal

NATURNÄRA SMÅSTAD INTILL GÖTEBORG
Mölndal är en naturskön mindre stad som ligger alldeles kant i kant med Göteborgs stadspuls. Närheten till storstaden, i kombination med alla bekvämligheter som hör småstaden till, gör Mölndal till ett område som ökar allt mer i popularitet. I Mölndal varierar bebyggelsen mellan villor och lägenheter av alla slag. Moderna bostadsområden samsas med äldre fina områden och landshövdingehus. Här finns sannerligen någonting för alla. Området utvecklas och byggs ständigt ut och snart kommer det bland annat finnas en fin ny galleria och ett nytt välutrustat stadsbibliotek i centrum, som redan idag har en mängd härliga butiker, restauranger och mataffärer.

BEKVÄMLIGHETER
I Mölndals kärna finns en blandning av små shoppar, större kedjor, servicebutiker, matställen och kultur. Ett litet minicentrum utanför Göteborg där du har tillgång till det mesta du behöver för att enkelt skapa en härlig vardagspuls. Mölndal är en grön stadsdel med många fina promenadstråk och utflyktsplatser. Vackra och välkända 1700-talsslottet Gunnebo Slott finns här och i området kring Slottet, som har serveringar och vackra trädgårdar, finns vackra naturområden att njuta av. I närheten ligger Kvarnbyn, en historisk plats med gamla fabrikslokaler som nu rymmer museum, matställen och konstverksamhet. Mölndalsfallen som ligger i Kvarnbyn är faktiskt ursprunget till Mölndals stad. Från medeltiden och framåt utnyttjades vattnets kraft här och senare blev området ett litet industrisamhälle. I Mölndal finns dessutom välkända Änggårdsbergen, Safjället som är rikt på fornminnen och Sandsjöbacka, där det känns det som att du är mitt ute i vildmarken. Kommunen har också ett tiotal fina badplatser på kort avstånd. För dig med Barn i skolåldern finns många skolor och förskolor att välja mellan.

KOMMUNIKATIONER
Från Mölndal tar du dig snabbt och enkelt in till Göteborg via buss, tåg eller spårvagn. Mölndals Bro i Mölndals Centrum är knutpunkten för kollektivtrafiken och härifrån tar det bara en kvart för dig in till Göteborgs citypuls. Se Västtrafiks hemsida för att ta reda på vilka kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.