Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Ulfsparregatan 9D, Lunden

Mysig 40-talspärla högst upp i huset med västerbalkong

Charmig etta med totalrenoverat kök, framtagna brädgolv och stamrenoverat badrum. Fönster i två väderstreck, generös takhöjd och solig balkong mot lummig innergård. Brf med god ekonomi som under förra året installerat solceller på taken.

En ytterst väldisponerad enrummare med genomgående arkitektur och luftiga ytor att möblera på. Fint skick med ljusa ytskikt och framtagna originalbrädgolv. Köket totalrenoverades 2017 och har vardagslyx som integrerad diskmaskin samt gott om förvaring i skåp och lådor. Rymligt allrum med plats för både säng, soffa och skrivbord om så önskas. Bra förvaring i stor garderob med Elfa-system samt stamrenoverat badrum i tidlösa färger. Lugnt läge högst upp i huset och lummig balkong i väster med utsikt över föreningens innergård. Ljus ifrån fönster i motsatta väderstreck och tidsenliga fönsterbänkar i sten. Mycket välmående förening som ej höjt avgifterna sedan 2007, med övernattningsrum, intäkter från hyresrätter samt eget bredband 1000/1000 Mbit för låga 149 kr/månad. Närhet till stad och natur samt 60-bussens linje strax utanför. Tillgång till mataffärer, restauranger, caféer och förtjusande småbutiker!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1 rum och kök

 • Boarea

  37 kvm

 • Avgift

  2 706 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  4 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Delägare

Johanna Ljungman

0727 - 36 39 01

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1 rum och kök
 • Boarea

  37 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  4 av 4
 • Balkong

  Balkong i väster
 • Byggår

  1943
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Tele2 samt digital-TV via Canal Digital. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften. Föreningens FiberLan erbjuder bredband 1000/1000 för cirka 149 kronor i månaden.
 • Lägenhetsnummer

  31 (Brf) / 1301 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  2 706 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-TV, balkongtillägg.
  Ingår ej i avgiften: Föreningen tillämpar individuell mätning av el, vilket innebär att du slipper "abbonemangskostnaden" och betalar bara för din faktiska förbrukning.
 • Andel i föreningen

  0,44%
 • Andelstal avgift

  0.47%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  243 502 kr
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Driftskostnader

 • El

  1 608 kr/år
 • Försäkring

  2 040 kr/år
 • Totalt

  3 648 kr/år
 • Personer i hushåll

  1

Energi

 • Energideklaration

  2021-12-01
 • Energiprestanda

  116 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ta trappan upp till översta våningsplanet och stig in i en charmfull enrummare där tidsenliga detaljer kombineras med moderna inslag. Originalbrädgolv som är framtaget i hela lägenheten och väggarna är ljust målade. Här finns gott om plats för avhängning samt en stor skjutdörrsgarderob med spegeldörrar från golv till tak med Elfa-system.

KÖK
Köket totalrenoverades 2017 och har gott om arbetsytor och ypperlig förvaring i skåp och lådor. Inredningen är modern med vita släta luckor och mörk laminatbänkskiva som även går upp en liten bit som stänkskydd. Här inryms en kolfilterfläkt, induktionshäll, inbyggd ugn, integrerad diskmaskin samt en kombinerad kyl/frys. Ett stort fönster släpper in rikligt med ljus och en bevarad fönsterbänk i sten ger plats för blommor och dekoration. Den luftiga ytan kan möbleras med ett matbord för flera personer. Väggarna är ljust målade.

ALLRUM
Hemmets sällskapsrum är mysigt och ombonat. Ljuset flödar genom ett generöst fönsterparti samt helglasad balkongdörr. En fördelaktig placering mot den grönskande innergården ger en harmonisk känsla och även här återfinns en vacker fönsterbänk i sten som minner om byggtiden. Här kan ni inreda med en soffa, säng, mediamöbel samt en skrivbordshörna. Väggarna är målade i en grå/beige ton.

BALKONG
Den underbara balkongen imponerar med det höga läget i huset och en stilla placering mot föreningens lummiga innergård. Balkongen vetter mot väster och ytan kan möbleras med en cafémöbel, blommor samt dekoration. Här finns även ett praktiskt balkongskydd som skyddar mot vind. 

BADRUM
Bostadens badrum renoverades i samband med föreningens stambyte 2005. På golvet ligger svart klinker och väggarna är helkaklade i vitt. Här finns toalett, handfat, spegel med belysning över, vägghängt skåp, handdukstork samt ett badkar. 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Sybågen i Göteborg är en äkta förening bestående av 4 flerbostadshus med totalt 197 bostadsrätter, 14 hyresrätter samt 4 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 2003 och har adresserna Ulfsparregatan 9A-H & 11A-G samt Sergelsgatan 2A-F & 4A-H.

HEMSIDA
https://www.brfsybagen.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 41:2. Fastigheten bebyggdes 1943. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Din Brf Ekonomi ansvarar för föreningens ekonomiska förvaltning och Lind förvaltning AB sköter den tekniska förvaltningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensamma tvättstugor finns i varje hus. Varje tvättstuga är försedd med elektroniskt bokningssystem med möjlighet till mobilbokning. Samtliga tvättstugor har 2 tvättbås med 2 tvättmaskiner samt 1 torktumlare. I tvättstugorna finns även 2 separata torkrum, en mangel samt en grovtvättmaskin som fungerar som drop in.

I källaren på baksidan av Sergelsgatan 2A iordningställdes under 2012 tre övernattningsrum med gemensam dusch, toalett, kök och matplats. Övernattningsrummen är till för korttidsboende för gäster till föreningens medlemmar samt hyresgäster. Här finns även ett mötesrum som används för informationsmöten och föreningsstämmor. Det finns också ett separat styrelserum som används för dagligt arbete inom föreningen.

På gården finns en stor grillplats i söder, en stor uteplats vid föreningens nya miljöhus i norra änden av gården samt 3 mindre uteplatser.

Det finns också flera cykelförråd i föreningen.

Mellan Ulfsparregatan 9A och Sergelsgatan 2A finns ett miljöhus för sopsortering. Hushållssopor och kompost slängs i separata sopinkast vid respektive hus.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar.

PARKERING
Föreningen förfogar över 46 parkeringsplatser som kostar cirka 645 kr/månad. Föreningen har i dagsläget 10 parkeringsplatser med laddstolpe för elbil utanför Sergelsgatan 2 och 4. Kostnaden för en sådan plats är 795 kr/månad. Utöver det tillkommer en förbrukningsavgift. Det är en kortare kö till föreningens parkeringsplatser i dagsläget.

Föreningen har också utrymme för 4 stycken parkeringsrum för MC på Sergelsgatan. Kölista tillämpas och en plats i MC-rummet kostar cirka 350 kr/månad.

Adressen är berättigad till boendeparkering inom område ”Ö”.

Det finns även en avgiftsbelagd besöksparkering utanför Sergelsgatan 2.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Tele2 samt digital-TV via Canal Digital. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften. Föreningens FiberLan erbjuder bredband 1000/1000 för cirka 149 kronor i månaden.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1433 kr för 2024. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 573 kr för 2024.

ANDRAHANDSUTHYRNING
Föreningen tar ut en avgift om 475 kronor i månaden för all andrahandsuthyrning.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2005 Rörstambyte inklusive badrumsrenovering. Byggnation av gemensam grillplats.
2006-2008 Tilläggsisolering av vindar samt fasader, fönsterbyte, installation av säkerhetsdörrar till lägenheterna. Omläggning av taket, putsning av fasaden, ommålning av trappuppgångar, byte av entrédörrar samt porttelefon med nyckelbricka.
2006-2010 Elstambyte.
2007-2010 Byte av dagvattenledningar.
2009 Installation av fiberlan.
2009-2010 Omläggning av spillvattenledningar, omdränering runt fastigheterna samt byte av värmekulvert.
2009-2011 Byggnation av 3 nya lägenheter, 4 nya tvättstugor med elektroniskt bokningssystem (web/app/tavla) samt 3 nya uteplatser.
2009-2013 Byggnation av miljöhus med cykelrum och uteplats.
2009-2014 Upprustning av gård med planteringar och belysning.
2011-2012 3 nya övernattningsrum med delad toalett och kök.
2012 Byggnation av ny lokal Ulfsparregatan 9L
2012-2013 Byggnation av ny lokal Sergelsgatan 2K samt ommålning av väggar och golv i källargångar.
2012-2014 Byggnation av nya källarförråd.
2013-2015 Byggnation av ny lokal Ulfsparregatan 9K.
2014 Omputsning av sockel gavel, spolning av köksstammar samt byte av gjutjärnsböjar i källargång.
2015 Balkongbyggnation till självkostnad för de som valt.
2017 Översyn av ventilationssystemet samt rengöring av kökskanaler (OVK-besiktningen blev godkänd 2018). Under året utfördes också andra etappen av balkongbyggnationen till självkostnad för de som ville.
2020 Upprustning av parkeringen på Ulfsparregatan samt diverse markförbättringar i området. Installation av laddstolpar.
2021 Samtliga entrédörrar renoverades och oljades. Energideklaration utfördes.
2022 Trapphusommålning påbörjades, färdigställdes 2023.
2023 Installerat solceller på taken. IMD (individuell mätning av el) började tillämpas.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att lite längre fram rusta upp den stora grillplatsen på gården, bygga ut cykelförvaringen samt polera trapphusgolv. I övrigt har de inga stora underhållsarbeten inplanerade framöver.

EKONOMI
Föreningens årsavgifter har varit oförändrade sedan 2007, och trots rådande världsläge har föreningen en stark ekonomi och klarar höjda räntor och driftkostnader utan att behöva höja några avgifter. Föreningen sålde två före detta hyresrätter i början av 2022 och även en under 2021 och upplät dem som bostadsrätter, detta har ytterligare förstärkt föreningens redan goda ekonomi.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2024-01-24) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Lummigt och härligt sommartid
Tvättstugorna har även en drop-in maskin

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.