Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Lilla Drottninggatan 4A, Inom Vallgraven

Rofyllt cityboende högst upp i huset med balkong mot gården

Citybostad högst upp i ett sekelskifteshus med fridfullt läge och balkong. Lägenheten byggdes 2013. Vardagsrum med upp till 3 meters takhöjd, stilrent kök från Marbodal med all utrustning från Siemens, rymligt badrum med tvättavdelning och två rofyllda sovrum. Hissen tar er utan trappsteg upp till denna fina bostad med ljusa ytskikt och gott om förvaring i många garderober. Den halvöppna planlösningen mellan kök och vardagsrum inbjuder till trevlig samvaro och master bedroom ligger tyst och avskilt längst in i bostaden. Många fönster med djupa fönsternischer samt flera takfönster fyller hemmet med ljus och rummen inramas av höga fotlister.

När ni anländer till Lilla Drottninggatan 4 välkomnas ni av en vacker smidesgrind och bakom den ligger föreningens trivsamma innergård och lugnet infinner sig direkt. Ett centralt boende med närhet till shopping och restaurangliv men också nära kanalen och Trädgårdsföreningen. Här bor man lugnt och tyst mitt i staden.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  85 kvm

 • Avgift

  4 725 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  4 av 4

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  85 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  4 av 4
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1855/2013
  Fastigheten byggdes 1929, lägenheterna nyproducerades år 2013
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Bredband samt Kabel-TV via Tele2
 • Lägenhetsnummer

  29 (Brf) / 1302 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  4 725 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme samt vatten
  Ingår ej i avgiften: Bredband samt grundutbud av TV-Kanaler betalas via ett obligatoriskt tillägg om 350 kronor per månad
 • Andel i föreningen

  3.63000000%
 • Andelstal avgift

  3.63000000%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  538 233 kr
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Driftskostnader

 • El

  9 864 kr/år
 • Försäkring

  2 448 kr/år
 • Totalt

  12 312 kr/år
 • Personer i hushåll

  4
 • Kommentar

  Elkostnaden är fördelad på elhandel 518 kr och elnät 304 kr per månad. Hemförsäkring via IF enligt säljarens uppgifter

Energi

 • Energideklaration

  2022-09-09
 • Energiprestanda

  118 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Lilla Drottningen är en äkta bostadsrättsförening bestående av två flerbostadshus med totalt 30 bostadsrätter. Föreningen bildades 2006. Föreningens adresser är Lilla Drottninggatan 4 samt Stora Nygatan 15.

FASTIGHETEN
Göteborg Inom Vallgraven 2:8 adress Stora Nygatan 15 och 2:9 adress Lilla Drottninggatan 4. Fastigheterna bebyggdes 1855-1856 och totalrenoverades 2012 då lägenheterna nyproducerades. Föreningen förvärvade fastigheterna 2012. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska samt tekniska förvaltning sköts av Bredablick.

HEMSIDA
www.lilladrottningen.se

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har två innergårdar med planteringar och sittplatser, cykelrum, källarförråd till samtliga medlemmar + några extraförråd som hyrs ut (både inom och utom föreningen) samt återvinningsrum. Vid ena gården finns också en samlingslokal och ett större förråd för maskiner och förbrukningsmaterial som används av förvaltare/styrelse. Det finns också en modern uppkopplad hjärtstartare mellan de två innergårdarna.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering. I närheten finns externa garageplatser i P-hus City som förvaltas av Apcoa. För mer information se www.hyra.apcoa.se.

TV/BREDBAND
Föreningen har ett gruppavtal med Tele2 som levererar TV-paket Silver samt fiberbredband 100/100 Mbit. Detta betalas genom ett obligatoriskt tillägg på avgiften. Man kan uppgradera bredband och TV-paket direkt från Tele2.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1313 kronor för 2023. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 525 kronor för 2023.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg-Hansa där även ansvarsförsäkring för styrelsen samt kollektivt bostadstillägg är tecknat för medlemmarna.

DELAT ÄGANDE

Föreningen tillåter delat ägande mellan tex förälder/barn, lägsta ägarandel för den person som bor i bostaden är 10%.

ANDRAHANDSUTHYRNING

Ansöks hos styrelsen, man godkänner inte korttidsuthyrning.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN

I dagsläget har medlemmarna inga obligatoriska åtaganden då städdagar, trappstädning etc sköts av förvaltaren.

RENOVERINGAR
2022 Målning av fönster mot gården, rensning och filming av stuprör samt montering av nytt stuprör, byte av kopplingsboxar till värmedosor på taket, takbesiktning, byte av armaturer, installerat hjärtstartare, renovering samt växtarrangemang på innergården samt OVK-besiktning utfördes.
2021 Underhållsspolning utfördes.
2019 Halva taket (delen som ej gjordes 2012) lades om med ny plåt. Samma år fogade man om fasaden mot gatan samt målade samtliga fönster mot gatan.
2018 All fasadputs gjordes om mot båda gårdarna.
2015-2016 Genomfördes slutbesiktning av fastigheten. Under samma period har mindre åtgärder genomförts.

KOMMANDE RENOVERINGAR
De stora renoveringar som behövts är nu utförda och det ser lugnt ut framöver.

EKONOMI
Föreningen har beslutat att höja avgiften med 10% från januari 2024.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens hemsida samt från föreningens styrelse,  årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Lugnt läge mitt i city
Grönska på föreningens innergård
Sommarbild på entrén

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni möts av en ljus hall med ekparkett och vitmålade väggar. Hallen har plats för avhängning samt ytterligare förvaring i två garderober. Ett fönster som vetter mot innergården förser hallen med dagsljus.

VARDAGSRUM
Bostadens trivsamma vardagsrum har upp till 3 meter i takhöjd och fylls av ljus via två stora takfönster. Vill man stänga ute solen är fönstren utrustade med solskydd från Velux. Rummet har en halvöppen planlösning mot köket vilket inbjuder till trevlig samvaro. Höga fotlister ger en fin inramning och här ryms soffgrupp, mediamöbel samt övrigt möblemang.

SOVRUM 1
I anslutning till vardagsrummet ligger hemmets första sovrum. Vitmålade väggar gör det lätt att inreda detta rum som rymmer säng, hyllor och skrivbord. Ett stort takfönster förser rummet med ljus och precis som i vardagsrummet har fönstret solskydd från Velux. Två platsbyggda garderober tar hand om klädförvaringen. Ett perfekt barnrum, gästrum eller kanske hemmakontor.

KÖK
Hemmets stilrena kök har vit köksinredning från Marbodal samt vitvaror från Siemens. Ovan den grå bänkskivan sitter mosaik i pärlemor. Köket är utrustat med fullstor kyl och frys, induktionshäll, fläkt, inbyggd mikro (2018) varmluftsugn samt integrerad diskmaskin. Här erbjuds gott om förvaring i såväl skåp som lådor samt i ett mindre skafferi. Framför ett fönster med utsikt mot innergården ryms ett matbord med plats för hela familjen.

BALKONG

Från köket når ni den mysiga smidesbalkongen med lugnt läge mot föreningens vackra gård. Här kan ni möblera med ett caféset och dekorera med blomlådor. En perfekt plats att avnjuta morgonkaffet i solen.
Enligt föreningens dokument ”Trivselregler” så tillåter man grillning med el- och gasolgrill under följande villkor; – Grilla med lock för att minska rök och för en dialog med varandra om någon skulle uppleva obehag. – Grillen får inte ställas direkt mot fasad, gasolbehållare skall förvaras ute och får vara på max.10 liter. – Lämna aldrig grillar obevakade och det skall alltid finnas minst en handbrandsläckare tillgänglig vid grillning. 

SOVRUM 2/MASTER BEDROOM
Harmoniskt sovrum med lugnt läge mot föreningens innergård. Två stora fönster med djupa fönsternischer ger ljus till rummet och god förvaring erbjuds i två fasta garderober samt i en skjutdörrsgarderob. Här ryms dubbelsäng med tillhörande sängbord. Rummets placering längst in i bostaden bidrar till god nattsömn. Vitmålade väggar och på golvet ligger ekparkett.

BADRUM
Mycket rymligt badrum klätt med mörkgrått klinkergolv med härlig golvvärme matchas av helkaklade väggar i vitt. Här finns dusch med glasvägg, handdukstork, toalett, handfat samt ett vägghängt spegelskåp med belysning. Här finns också en separat tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare från Siemens, arbetsyta och två vägghängda skåp samt två garderober för förvaring av handdukar.

 

Område

Inom Vallgraven

MYSIGT MYLLER MITT I STADEN
I det gemytliga området inom Vallgraven bor du komfortabelt och praktfullt i Göteborgs hjärta. Stadsdelens charm och härliga lunk drar till sig besökare året om och många av bostäderna är belägna högt upp med fin utsikt över staden och hamnen. På gatorna i området finns flera mysiga kaffebarer, trendiga restauranger, populära krogar, innergårdar, små boutiquer och större kedjor. Här hittar du allt ifrån mode, inredning till nybakat surdegsbröd och leksaker. I området reser sig vackra Domkyrkan och under sommarhalvåret trängs soltörstande Göteborgare i byggnadens tillhörande trädgård eller vid kanalen som kantar stadsdelen.  

TRIVSAMT OCH CITYNÄRA
Ett mer centralt läge är svårt att hitta. Inom Vallgraven bor du trendigt och praktfullt, mitt i händelsernas centrum. Gemytliga Magasinsgatan, med sitt utbud av underhållning och shopping, sträcker sig genom stadsdelen. Där hittar du allt ifrån secondhandbutiker och champagnebarer till mysiga caféer och restauranger med alla tänkbara inriktningar. Här finns också de centrala gatorna Västra Hamngatan och Kungsgatan samt Kungstorget med bland annat saluhall och biograf. Väster ut finns öppna Esperantoplatsen med språkcafé och restauranger med internationell känsla. Inte långt därifrån ligger Järntorget och Linnestaden med sitt breda utbud av kultur och underhållning. För en salt vindpust kan du ta en gångtur till det härliga promenadstråket längs med vattnet vid Södra Älvstranden. I området finns ett flertal stora matbutiker och dessutom kan du promenera ner till Feskekörka för att inhandla råvaror till kvällens middag eller för att slå dig ner på någon av de stora bänkarna längs med kanalen. I de här kvarteren har du alltid nära till bekvämligheter som vårdcentral, apotek och närbutik. Stadsdelen tillhör Centrums Stadsdelsförvaltning och boende i området kan välja mellan många olika grundskolor och förskolor runt om i Göteborg. 

GODA KOMMUNIKATIONER
Det smidigaste sättet att ta sig in till stadens alla hörn härifrån, är till fots eller med cykel. Färdas du längre sträckor finns knutpunkter för kollektivtrafiken vid Domkyrkan, Kungsportsplatsen, Brunnsparken, Drottningtorget och Grönsakstorget. I närheten ligger även Göteborgs centralstation. Från Rosenlunds Färjeläger kan du hoppa på båtarna Älvsnabbaren eller Älvsnabben som tar dig till Hisingen på bara några minuter. Se Västrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst. För besökare med bil finns möjlighet till parkering längs med kanalen samt i områdets parkeringshus. 

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.