Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Kommande försäljning

Norra Liden 31, Kungshöjd

Välplanerad tvåa på attraktiv adress med härlig balkong

Generösa fönster, kök med utrymme för matplats, trivsam balkong och ett rofyllt sovrum med klädkammare. De stora fönsterpartierna möter er direkt ni kliver innanför dörren och det luftiga vardagsrummet knyter ihop hemmet med sin placering mellan kök och sovrum. Köket har gott om förvaringsutrymme, diskmaskin samt en trevlig matplats framför fönstret. Härifrån nås också hemmet balkong med skön eftermiddagssol. Sovrum med plats för dubbelsäng och en klädkammare för smidig förvaring. Det helkaklade badrummet är utrustad med kombimaskin, dusch och behaglig golvvärme. Genomgående ljus färgsättning gör det enkelt att inreda och hemmet upplevs ljust och luftigt. Interiörbilder av denna bostad kommer i början av 2024.
I populära Otterhällan/Kungshöjd bor ni både centralt och avskilt. Några steg bort finns både innerstadens puls och Linnéstadens charm. Härifrån har ni aldrig långt till restauranger, shopping och underhållning dessutom bra kommunikationer via Stenpiren. Välkomna att uppleva bostaden på plats.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  57.4 kvm

 • Avgift

  4 320 kr

 • Budstart

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  4 av 6

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Är du intresserad?

Gör en intresseanmälan.

Intresse
Integritet *

Fler funktioner

Kontakta mäklaren direkt om du inte hittar vad du söker.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  57.4 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  4 av 6
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1978-1980
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Tele 2 samt bredband via Sappa ingår i avgiften.
 • Lägenhetsnummer

  48 (Brf) / 1402 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Budstart

  Kontakta mäklaren
 • Avgift

  4 320 kr/mån
 • Andel i föreningen

  0.7245%
 • Andelstal avgift

  0.7245%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Energi

 • Energideklaration

  2019-12-12
 • Energiprestanda

  102 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  D
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Hallen välkomnar er med vitmålade väggar och ett laminatgolv i mörka toner, golvet löper vidare genom hela bostaden. Här finns utrymme för avhängning samt ytterligare förvaring i en garderob.

VARDAGSRUM
Hemmets luftiga vardagsrum har stora fönsterpartier som ger ett generöst ljusinsläpp och de ljust målade väggarna gör det enkelt att inreda. Här kan ni möblera med både soffgrupp, matsalsbord samt tv-möbel. Ett trivsamt rum för umgänge med vänner och familj.

SOVRUM
Innanför vardagsrummet ligger bostadens sovrum som har väggar målade i en rofylld gråblå nyans. Här finns plats för dubbelsäng samt en skrivbordshörna och garderober. En klädkammare erbjuder god förvaring för kläder och andra tillhörigheter, här inne finns också en dubbelgarderob.

KÖK
Köksinredningen består av ljusgrå köksluckor som går fint ihop med den vita bänkskivan och det vita kaklet ovan arbetsytorna. Gott om förvaring i både skåp och lådor. Här finns spis, fläkt, kyl/frys och en diskmaskin. Ljust målade väggar bryts av genom en fondtapet vid matplatsen som rymmer ett bord för fyra personer. Härifrån tar ni er också ut till hemmets balkong med eftermiddagssol.

BALKONG
På den härliga balkongen kan ni njuta av utsikten över de vackra taken i Kungshöjd. Balkongen kan inredas med möbler samt växter och solen värmer skönt under eftermiddagarna.

BADRUM
Till höger om entrén ligger bostadens helkaklade badrum med vitt klinkergolv och vita kakelväggar. Fötterna värms av behaglig golvvärme. Inredningen består av wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, dusch samt en kombinerad tvättmaskin och torktumlare med ovanliggande arbetsbänk.

Förening

Förening

FÖRENINGEN
HSB Otterhällan i Göteborg är en äkta bostadsrättsförening med 110 bostadsrätter samt en lokal med hyresrätt. Adresser i föreningen är Norra Liden 25-35.

FASTIGHETEN
Göteborg Inom Vallgraven 62:12. Fastigheten byggdes 1980. Marken upplåts med tomträtt. Ny tomträttsavgäld gäller från februari 2019 och 10 år framåt.

HEMSIDA
https://www.hsb.se/goteborg/brf/otterhallan/

FÖRVALTNING
HSB sköter föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns tre nyrenoverade tvättstugor, en samlingslokal, cykelförråd, återvinningsrum samt en mysig innergård med lekplats och grillmöjligheter. Barnvagnsförråd finns vid gårdsentrén till nr 31. Odlingsintresserade har möjlighet att odla på föreningens odlingslotter på kullen.

PARKERING
Föreningen förfogar 39 parkeringsplatser som är knutna till en lägenhet samt 5 p-platser som hyrs ut till medlemmar i föreningen. När en plats blir ledig annonserar styrelsen detta och den som hör av sig och har bott längst tid i föreningen kommer att få hyra den platsen. Det finns flera parkeringsgarage i närheten där man kan hyra garageplats och parkeringsmöjligheter för boendeparkering finns på gatorna runt fastigheten. För mer information kring boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Basutbud från Tele 2 ingår t.o.m 2024-03-31, därefter ingår ett liknande utbud från Sappa. Bredband 1000/1000 via Sappa ingår i avgiften. 
ANDRAHANDSUTHYRNING
Ansökes hos styrelsen och beviljas om sökanden har giltiga skäl. Korttidsuthyrning via tex Aribnb godkänns inte.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1313 kr för 2023. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 525 kr för 2023.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Moderna Försäkringar.

RENOVERINGAR
2021-2022 Armaturerna i trapphusen har bytts till LED-belysning och fläktarna på taket har bytts mot mer energieffektiva. Man har också renoverat grunden för att förhindra inläckage av vatten.
2019-2020 Omfattande målning av byggnadens tak.
2018-2019 Punktlagning av tätskiktet ovan garagets takbjälklag.
2017-2018 Monterat ny lekplats samt installerat låsbar grind vid porten.
2016-2017 Samtliga sex hissar byttes ut och balkonger samt altaner målades.
2016 Förstärktes stenmuren mot Brf Lasarett och Otterhällegatan.
2015 Byttes rökluckor på taket och gården. Samma år renoverades tvättstugorna.
2013-2014 Renoverades balkongerna och taket försågs med taksäkerhetsräcke. Samma period spolades avloppsstammarna.
2011 Renoverades garaget.
2010 Besiktigades fastigheten.
2009 Renoverades föreningslokalen.
2008 Byttes termostater och fläktar i samtliga lägenheter och en OVK-besiktning av ventilationen genomfördes.
2007-2009 Installerades nytt värme- och ventilationssystem.
2006 Målades balkonger om.
2005 Spolades samtliga avloppsstammar. Samma år genomfördes fogbyte på fasaden.
2004 Byttes entrépartier, passersystem och porttelefon. Samma år rustades hissarna upp.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har inga beslutade större renoveringar planerade den närmsta tiden men inom en tioårsperiod planeras balkong samt fönsterbyte och omläggning av ytan utomhus.

ÖVRIGT
HSB Brf Otterhällan är medlem i föreningen Innerstaden som ger de boende fördelar i form av rabatter i butiker, restauranger, caféer mm. Mer information finns på föreningens hemsida.

EKONOMI
Föreningen har flaggat för att eventuellt höja avgifterna med 2% i januari 2024.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

 

 

 

Område

Kungshöjd

MYSIGT MYLLER INOM VALLGRAVEN
I gemytliga Kungshöjd bor du komfortabelt och praktfullt mitt i Göteborgs hjärta. Stadsdelens charm och härliga lunk drar till sig besökare året om och många av bostäderna är belägna högt upp med fin utsikt över staden och hamnen. På gatorna i området finns flera mysiga kaffebarer, trendiga restauranger, populära krogar, innergårdar och små boutiquer. Här hittar du allt ifrån mode, inredning till nybakat surdegsbröd och leksaker. I området reser sig vackra Domkyrkan och under sommarhalvåret trängs soltörstande Göteborgare i byggnadens tillhörande trädgård eller vid kanalen som kantar stadsdelen.

TRIVSAMT OCH CITYNÄRA
Ett mer centralt läge är svårt att hitta. I hemtrevliga Kungshöjd bor du trendigt och praktfullt, mitt i händelsernas centrum. Gemytliga Magasinsgatan, med sitt utbud av underhållning och shopping, sträcker sig genom stadsdelen. Där hittar du allt ifrån secondhandbutiker och champagnebarer till mysiga caféer och restauranger med alla tänkbara inriktningar. En minut bort finns de centrala gatorna Västra Hamngatan och Kungsgatan och i närområdet ligger även Kungstorget och med bland annat saluhall och biograf. Väster ut finns öppna Esperantoplatsen med språkcafé och restauranger med internationell känsla. Inte långt därifrån ligger Järntorget och Linnestaden med sitt breda utbud av kultur och underhållning. För en salt vindpust kan du ta en gångtur till det härliga promenadstråket längs med vattnet vid Södra Älvstranden. I området finns ett flertal stora matbutiker och dessutom kan du promenera ner till Feskekörka för att inhandla råvaror till kvällens middag eller för att slå dig ner på någon av de stora bänkarna längs med kanalen. I Kungshöjd har du alltid nära till bekvämligheter som vårdcentral, apotek och närbutik. Stadsdelen tillhör Centrums Stadsdelsförvaltning och boende i området kan välja mellan många olika grundskolor och förskolor runt om i Göteborg.

GODA KOMMUNIKATIONER
Det smidigaste sättet att ta sig in till stadens alla hörn från Kungshöjd är till fots eller med cykel. Färdas du längre sträckor finns knutpunkter för kollektivtrafiken vid Domkyrkan, Grönsakstorget samt Stenpiren. Från Stenpiren kan du hoppa på Älvsnabben som tar dig till Hisingen på bara några minuter. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst. För besökare med bil finns möjlighet till parkering längs med kanalen samt i områdets parkeringshus.

PÅ GÅNG I OMRÅDET
Området kring Kungshöjd är under en spännande uppbyggnad med kommande Skeppsbron och Södra Älvstranden utanför porten.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.