Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Kungshöjdsgatan 2A, Kungshöjd

Charmig etagetvåa med låg avgift i en fastighet anno 1903

Charmig etagetvåa en trappa upp i mycket bra skick med låg avgift (bredband ingår), 3 meters takhöjd i vardagsrummet, djupa fönsternischer, fina fotlister och platsbyggd förvaring i massiv ek. Fräscht kök med ny kyl/frys samt vinkyl och plats för matbord. Helkaklat badrum med fin färgsättning och ett rymligt sovrum som vetter mot innergården.
Diskmaskin samt kombimaskin underlättar vardagen och fötterna värms av behaglig golvvärme i både kök och badrum. Fina brädgolv i vardagsrum samt sovrum och genomgående ljust målade väggar.
Bostaden ligger insynsskyddat en trappa upp (ej markplan) och föreningen har en grönskande innergård med planteringar, sittgrupper, solsängar samt ett utekök. Ett rofyllt cityboende i omtyckta Kungshöjd med allt vad Göteborg har att erbjuda utanför porten.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  61 kvm

 • Avgift

  1 746 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  61 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Byggår

  1903
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV samt bredband via Telenor
 • Lägenhetsnummer

  L104 (Brf) / 1101 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  1 746 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, bredband samt TV.
 • Andel i föreningen

  2.92%
 • Andelstal avgift

  2.92%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  291 018 kr
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Driftskostnader

 • El

  4 200 kr/år
 • Försäkring

  3 240 kr/år
 • Totalt

  7 440 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter. Försäkringsbolag If stora hemförsäkring.

Energi

 • Energideklaration

  2020-01-17
 • Energiprestanda

  96 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  D
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
När ni kliver över tröskeln möts ni av en trevlig hall med mörkgrått klinkergolv och vitmålade väggar. Här finns plats för avhängning samt ytterligare mycket goda förvaringsmöjligheter i två rymliga garderober.

VARDAGSRUM
Bostadens luftiga vardagsrum har en generös takhöjd på tre meter och ett högrest fönster med djup fönsternisch fyller rummet med ljus. Ett ljust slipat brädgolv inramat av höga fotlister matchas av vitmålade väggar och taket pryds av en takrosett. Två platsbyggda förvaringslösningar i massiv ek med infälld belysning ger rummet en trivsam karaktär. En trappa upp från vardagsrummet ligger hemmets kök.

KÖK
Hemmets läckra kök är beläget i etage en trappa upp från vardagsrummet, ett brett fönsterparti ger gott om dagsljus och vid fönstret får matbordet sin naturliga plats.
Köket är smakfullt inrett med vit köksinredning från Epoq som matchas av en mörk bänkskiva och ett ljusgrått kakel klär väggen. Här finns gott om både arbetsytor och förvaringsutrymmen. Köket är utrustat med kyl och frys (LG 2022) där frysen erbjuder vatten och isdispenser, inbyggd mikro, samt ugn (Electrolux), integrerad diskmaskin (Bosch), induktionshäll samt vägghängd fläkt och dolt i ett av skåpen finns en kombinerad tvättmaskin/torktumlare (Electrolux 2017)
En köksö i massiv ek ger extra arbetsyta och i köksön finner ni en trevlig vinkyl (2022). Svart klinkergolv med underliggande golvvärme och väggar målade i vitt.

SOVRUM
Innanför köket ligger hemmets sovrum som har ett lugnt och rofyllt läge mot föreningens innergård. Ett vackert vitmålat brädgolv inramas av höga fotlister och väggarna är målade i vitt. Rummet rymmer en dubbelsäng samt fåtölj eller skrivbordshörna och ett fönster mot gården förser rummet med ljus. En dubbelgarderob med spegeldörrar löser smidigt klädförvaringen.

BADRUM
I anslutning till hallen ligger hemmets helkaklade badrum som renoverades 2017/2018.
Badrummet är stilrent inrett med sandfärgat klinker som matchas av kaklade väggar i samma färgskala. Utrustningen består av handfat med kommod, spegel med belysning, dusch med vikväggar och taksil, wc samt handdukstork. Fötterna värms av behaglig golvvärme och i taket sitter infällda spotlights för god belysning.

 

Föreningsinformation

Föreningsinformation

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Hvitfeldtsgatan 13 är en äkta förening bestående av ett flerbostadshus med 25 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 1 lägenhet och 2 lokaler med hyresrätt.
Föreningen registrerades år 2001 och har adresserna Hvitfeldtsgatan 13, samt Kungshöjdsgatan 2A och B.

HEMSIDA
www.h13.se På hemsidan finns bla intressant historia kring huset.

FASTIGHETEN
Inom Vallgraven 37:10. Fastigheten bebyggdes 1903. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningen sköter själva den ekonomiska förvaltningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Mysig innergård med planteringar, gräsmatta, grönskande buskage och ett soldäck möblerat med gemensamma utegruppsmöbler samt solsängar. Här finns också ett mindre utekök. Inne på gården finns plats för cyklar under taket i det lilla gårdshuset alternativt längst bort på gården. Föreningens tvättstuga är belägen i en byggnad på innergården och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum och mangel. I samma byggnad som tvättstugan finns soprum med källsortering. Till lägenheten hör ett källarförråd.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Höst och vårstädning då man hjälps åt att fixa gården tillsammans. Medlemmarna sköter själva trappstädningen enligt ett rullande schema som finns uppsatt i entrén.

DELAT ÄGANDE
Delat ägande mellan exempelvis förälder/barn godkännes, den som bor i bostaden måste äga minst 10%.

ANDRAHANDSUTHYRNING

Ansökes hos styrelsen men man är mycket restriktiva gällande uthyrning i andrahand.

PARKERING
Adressen Kungshöjdsgatan 2A är berättigad till boendeparkering inom område ”C”. För mer information kring boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

TV/BREDBAND
100 Mb bredband samt fast telefonabonnemang och TV via Telenor ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen tar inte ut någon överlåtelse eller pantsättningsavgift.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygghansa.

GJORDA RENOVERINGAR
2022 Nya dörrar samt fasad på gårdshuset, ny toalett på gården samt renovering av alla entréportar.
2021 Nytt elnät på gården och ny belysning i allmänna utrymmen.
2019 Ny fläkt på taket
2018 Installerat postboxar i entrén.
2017 Fasadtvätt ink besiktning samt omdragning fjärrvärme.
2016 Fönster i entrrétrapphus renoverades och stammar samt avlopp besiktigades.
2014 Nytt bredbandsnät, nya gårdsdäck och uppgradering av entréhissen.
2012-2014 Alla fönster målades.
2012 Nytt portsystem och sedumtak på gården.
2011 Miljövänliga pumpar VVS och nytt fläktsystem i lokalerna.
2010 Renovering av gårdshiss.2009 Renovering yttre balkonger.
2008 Renovering trapphus.
Ca 1991 Nytt gårdsbjälklag, omläggning av tak, omputsning av fasad, nyinstallation av hiss, elstamsbyte samt rörstamsbyte.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Yttertaken ska målas om i övrigt inga större renoveringar planerade. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till år 2042.

EKONOMI
Föreningen har i dagsläget inga beslutade ändringar av avgiften. (2023-11-29)

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse, hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

 

Område

Kungshöjd

MYSIGT MYLLER INOM VALLGRAVEN
I gemytliga Kungshöjd bor du komfortabelt och praktfullt mitt i Göteborgs hjärta. Stadsdelens charm och härliga lunk drar till sig besökare året om och många av bostäderna är belägna högt upp med fin utsikt över staden och hamnen. På gatorna i området finns flera mysiga kaffebarer, trendiga restauranger, populära krogar, innergårdar och små boutiquer. Här hittar du allt ifrån mode, inredning till nybakat surdegsbröd och leksaker. I området reser sig vackra Domkyrkan och under sommarhalvåret trängs soltörstande Göteborgare i byggnadens tillhörande trädgård eller vid kanalen som kantar stadsdelen.

TRIVSAMT OCH CITYNÄRA
Ett mer centralt läge är svårt att hitta. I hemtrevliga Kungshöjd bor du trendigt och praktfullt, mitt i händelsernas centrum. Gemytliga Magasinsgatan, med sitt utbud av underhållning och shopping, sträcker sig genom stadsdelen. Där hittar du allt ifrån secondhandbutiker och champagnebarer till mysiga caféer och restauranger med alla tänkbara inriktningar. En minut bort finns de centrala gatorna Västra Hamngatan och Kungsgatan och i närområdet ligger även Kungstorget och med bland annat saluhall och biograf. Väster ut finns öppna Esperantoplatsen med språkcafé och restauranger med internationell känsla. Inte långt därifrån ligger Järntorget och Linnestaden med sitt breda utbud av kultur och underhållning. För en salt vindpust kan du ta en gångtur till det härliga promenadstråket längs med vattnet vid Södra Älvstranden. I området finns ett flertal stora matbutiker och dessutom kan du promenera ner till Feskekörka för att inhandla råvaror till kvällens middag eller för att slå dig ner på någon av de stora bänkarna längs med kanalen. I Kungshöjd har du alltid nära till bekvämligheter som vårdcentral, apotek och närbutik. Stadsdelen tillhör Centrums Stadsdelsförvaltning och boende i området kan välja mellan många olika grundskolor och förskolor runt om i Göteborg.

GODA KOMMUNIKATIONER
Det smidigaste sättet att ta sig in till stadens alla hörn från Kungshöjd är till fots eller med cykel. Färdas du längre sträckor finns knutpunkter för kollektivtrafiken vid Domkyrkan, Grönsakstorget samt Stenpiren. Från Stenpiren kan du hoppa på Älvsnabben som tar dig till Hisingen på bara några minuter. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst. För besökare med bil finns möjlighet till parkering längs med kanalen samt i områdets parkeringshus.

PÅ GÅNG I OMRÅDET
Området kring Kungshöjd är under en spännande uppbyggnad med kommande Skeppsbron och Södra Älvstranden utanför porten.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.