Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Landerigatan 15A, Bagaregården

Bekvämt och modernt boende för 55+

Modern 55+lägenhet med rofyllt och lugnt läge, inglasad balkong och öppen planlösning. Ledig garageplats finns i huset. Lägenheten ligger fridfullt med naturen som granne och har en stor inglasad balkong som förlänger utesäsongen. Under sommarhalvåret kan du njuta av solen i ett privat läge. Planlösningen är öppen mellan kök och vardagsrum vilket inbjuder till trevlig samvaro med familj och vänner. Här finns gott om förvaring i klädkammare, förråd samt garderober. Många fönster, med kvalitativa fönsterbänkar i natursten, fyller hemmet med ljus. Sovrummet ligger tyst och rofyllt en bra bit från Landerigatan. Ljusa ytskikt och en trevlig ekparkett gör det lätt att möblera och inreda efter sina egna önskemål. Här bor du bekvämt och praktiskt i ett hus byggt 2012 med garageplatser i källarplan och all tänkbar bekvämlighet.

Bagaregården är en populär och dynamisk stadsdel där äldre bebyggelse möter modern arkitektur i en harmonisk blandning av gammalt och nytt. Här bor du lugnt och tryggt med promenadavstånd till alla bekvämligheter så som mataffär, apotek, butiker, caféer och restauranger. Härlanda tjärn, Delsjön och Skatås är grönområden i närheten som alla erbjuder en mängd olika fritidsaktiviteter och möjlighet till rekreation. Smidiga kommunikationer med buss och spårvagn tar dig snabbt in till citykärnan.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  63 kvm

 • Avgift

  3 685 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2 av 3

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Delägare

Johanna Ljungman

0727 - 36 39 01

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  63 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  2 av 3
 • Balkong

  Inglasad balkong
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  2012
 • Förråd

  Förråd finns i markplan
 • TV/Bredband

  Telia Triple Play
 • Lägenhetsnummer

  41203 (Brf) / 1203 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  3 685 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme och kallvatten
  Ingår ej i avgiften: Ett obligatoriskt tillägg om 262 kr/mån tillkommer för TV, bredband och telefoni. Varmvatten debiteras efter förbrukning.
 • Andel i föreningen

  1.80035%
 • Andelstal avgift

  1.84153%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Nej
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  362 318 kr
  Summan är framtagen av Nabo som är förvaltare för föreningen.

  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Driftskostnader

 • El

  4 190 kr/år
 • Försäkring

  1 872 kr/år
 • Totalt

  6 062 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Hemförsäkring via IF. Enligt säljarens uppgifter. Varmvattnet debiteras enligt uppmätt förbrukning plus en fast mätarkostnad.

Energi

 • Energideklaration

  2014-12-14
 • Energiprestanda

  85 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  C
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Välkommen in i en ljus och rymlig hall med ekparkett och vitmålade väggar. Hallen har gott om plats för avhängning samt ytterligare förvaring i en större klädkammare direkt till vänster innanför entrédörren. 

VARDAGSRUM
Bostadens stora och härliga vardagsrum når du från hallen eller köket som ligger i öppen och social planlösning. Rumsvolymerna fylls av ljus från stora fönsterpartier i tre vädersträck. Vill man stänga ute solen är fönstren utrustade med persienner. Här ryms ett större vardagsrumsmöblemang och mediamöbel. Liksom resten av lägenheten så finns här fönsterbänkar i stilfull natursten. 

SOVRUM 
I anslutning till hallen ligger hemmets sovrum som är stort och rymligt. Läget på sovrummet är lugnt och stillsamt en bit bort från gatan. Ljust målade väggar och ekparkett gör det lätt att inreda detta rum som rymmer det du önskar ha i ett sovrum. Rejält med klädförvaring finns bakom ett skjutdörrsparti, delvis med spegelglas, som löper längs hela väggen. Innanför skjutdörrarna finns ett praktiskt system för olika typ av förvaring. 

KÖK
Hemmets stilrena kök når du bekvämt direkt från hallen. Köket är praktiskt och erbjuder gott om förvaring i skåp och lådor. Bänkskivorna är av praktiska materialval med både ljus laminat och rostfritt runt diskhon. Diskmaskin, varmluftsugn, micro och kyl/frys är från Siemens. Spishällen är av märket Bosch och fläkten Franke. Ovan arbetsytorna sitter ett vitt kakel som praktiskt stänkskydd. Framför ett fönster, med utsikt mot grönskan ryms ett större matbord med plats umgänge med familj och vänner. 

BALKONG
Från kök och vardagsrum når ni den stora och gemytliga balkongen via en fönsterdörr. Inglasningen förlänger säsongen och här njuter du av det privata läget intill naturen och många soltimmar under sommarhalvåret. Här finns plats att möblera med matsalsgrupp eller loungemöbel. 

BADRUM
Mycket rymligt och praktiskt badrum klätt med ljust klinkergolv som matchas av helkaklade väggar i vitt. Här finns dusch med glasvägg, handdukstork, toalett, handfat med kommod samt ett vägghängt spegelskåp med belysning. Här finns också en separat tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare från Siemens, arbetsyta och två vägghängda överskåp för förvaring. 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Föreningen är en seniorförening vilket betyder att samtliga medlemmar är 55+ år. Om makar, registrerade partner eller sådana sambor på vilka sambolagen tillämpas förvärvar bostadsrätt är det tillräckligt att en av makarna uppnått 55 år.
I föreningen finns det fyra flerbostadshus, med totalt 47 bostadsrättslägenheter och en boyta på ca 3613 kvm. Husen färdigställdes under 2012. 

HEMSIDA
www.brflanderibacken.se

FASTIGHETEN
Föreningen består av två fastigheter: Bagaregården 742:46 och Bagaregården 742:47 med adresserna Landerigatan 15 A-­D. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Ekonomisk förvaltning sköts av Nabo och teknisk förvaltning sköts av HSB. 

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Här finns välskötta grönområden med planteringar, gräsmatta, grönskande buskage. Ett cykelförråd finns i uppgång D och ett större i garaget. Källarförråd och rullstolsförråd finns i varje hus. Till lägenheten hör ett källarförråd. En samlingslokal finns i uppgång B med övernattningsrum i direkt anslutning, för möjlighet att hyra. Det finns även extra förråd att hyra i föreningen, pris 300 kr, ej ledigt nu, enligt samtal med ordförande 2024-02-02
Gemensam tvättstuga finns ej utan tvättmöjligheter finns i samtliga lägenheter.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Medlemmarna i föreningen har inga obligatoriska åtaganden. 

PARKERING
Föreningen disponerar över 28 parkeringsplatser varav 27 st i garage för ca 1 000 kr/mån. 1 plats är utomhus och är handikapp-parkering. Laddstolpar är installerade. I dagsläget finns 3 lediga platser och garaget nås mellan uppgång A och B.

DELAT ÄGANDE
Föreningen godkänner inte delat ägande mellan exempelvis förälder/barn, den som bor i lägenheten ska också äga den.

FÖRSÄKRING
Byggnaderna är fullvärdesförsäkrade hos Folksam och föreningen står för ett kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

GJORDA OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Nya porttelefoner har installerats med bättre kamera. Alla termostater till elementen är bytta. I övrigt inga stora renoveringar förrän ca 2028 enligt underhållsplanen. Enligt samtal med ordförande 2024-02-02.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT

Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1433 kr för 2024. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 573 kr för 2024.

EKONOMI
Föreningen höjde avgifterna med 10% från och med 1 januari 2024 för att ta höjd för ökande räntekostnader för föreningens lån, enligt samtal med ordförande 2024-02-02. Inga ytterligare höjningar planerade i dagsläget.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse, hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

 

Hissen nås smidigt utan några trappsteg
Finns lediga garageplatser i huset

Område

Bagaregården

NATURNÄRA LUGN OCH ARKITEKTONISK CHARM
Några minuter från Göteborgs stadskärna ligger charmiga Bagaregården med sina villor, radhus och vackra landshövdingehus. Många av byggnaderna restes mellan 1915 och 1930, en tid som anses vara svensk arkitekturs guldålder. De välbevarade fastigheterna i trä och de snirkliga smågatorna inger en gammeldags och trivsam känsla som gör området omåttligt populärt. Bagaregården är känt för sina lummiga innergårdar och mysiga trädgårdar, så oavsett vilket boende du söker får du tillgång till grönska och utomhusaktiviteter. För dig som älskar att vistas i friska luften finns dessutom Delsjön nära beläget, ett stort område med motionsslingor och skogsmark. Lugnet och närheten till både natur och stadspuls gör Bagaregården attraktivt för människor i livets alla skeden. Här hittar du det mesta som behövs för livskvalitet i vardagen.

BEKVÄMLIGHETER RUNT HÖRNET
Redbergsplatsen och Olskrokstorget ligger alldeles i närheten och för boende i Bagaregården är det aldrig långt till mataffärer, restauranger och diverse småbutiker. Ica Kvantum finns vid Munkebäcksmotet när det är dags för storhandling. På sommaren kan du svalka dig med en glass från anrika Lejonet och Björnen och under vintern kan du mysa med en kopp the på något av stadsdelens caféer. I området hittar du även vårdcentral, apotek och kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För vänner av natur och frisk luft ligger rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstigar, naturreservat och den uppskattade motionscentralen Skatås. Om utomhusaktiviteter inte lockar hittar du ett flertal gym på kort avstånd. För dig som har barn i skolåldern finns många valmöjligheter. Örgryte/Härlanda har runt trettio kommunala och omkring tjugo enskilda förskolor för barn mellan ett och fem år. För elever i åldrarna sex till sexton finns nio kommunala och fem fristående grundskolor.

SMIDIGA FÖRBINDELSER
Till Göteborgs centrum tar du dig på bara några minuter, oavsett om du väljer bil, buss eller spårvagn. Från knutpunkten Redbergsplatsen går ett flertal spårvagnslinjer och busslinjer som tar dig vart du önskar. I närheten finns även hållplatserna Ejdergatan, Stockholmsgatan, Bagaregårdsgatan, Strömmensbergsstigen och Gustavsplatsen. Se Västtrafik.se för mer information om vilka förbindelser som passar just dig. Väljer du hellre bilen tar du dig enkelt ut på leden via Ånäsmotet eller Olskroken och för besökare finns flera parkeringar i området.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.