Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Arsenalsgatan 4B, Kungshöjd

Cityboende i toppskick på anrik adress med vidsträckt utsikt och fransk balkong

Topprenoverad citybostad med fri utsikt i västerläge, rymligt vardagsrum, stilrent kök från 2019 och ett badrum inrett i marmor. Bostaden ligger i en ståtlig fastighet anno 1908 och från såväl vardagsrum som sovrum bjuds det på utsikt över nya och gamla landmärken samt bort mot Göta Älv. Fransk balkong med helglasade balkongdörrar att öppna upp för att njuta av kvällssolen, vardagsrum som med lätthet rymmer ett stort matbord, soffgrupp samt en nisch perfekt för hemmakontoret. Välutrustat kök med gott om förvaring och integrerad diskmaskin som underlättar vardagen. Badrummet har en lyxig hotellkänsla med mörk marmor, härlig golvvärme och fin belysning.
Läget är toppen med närhet till populära restauranger, matbutiker, gym och mysiga små butiker. Linnéstaden, Vasa och Haga nås på en kort promenad och här finns bra kollektivtrafik. Välkommen till ett rofyllt boende mitt i city.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  56 kvm

 • Avgift

  4 835 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2 av 6

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Delägare

Johanna Ljungman

0727 - 36 39 01

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  56 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  2 av 6
 • Balkong

  Fransk balkong
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1908
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Tele2
 • Lägenhetsnummer

  36 (Brf) / 1202 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  4 835 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme och vatten
  Ingår ej i avgiften: Bredband och kabel-TV betalas genom ett obligatoriskt tillägg på avgiften om 294 kr per månad
 • Andel i föreningen

  1.93058000%
 • Andelstal avgift

  1.93058000%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  479 462 kr
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Driftskostnader

 • El

  3 852 kr/år
 • Försäkring

  2 268 kr/år
 • Totalt

  6 120 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Enligt säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2020-04-09
 • Energiprestanda

  141 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
En halvtrappa upp från hissen når ni detta fina sekelskifteshem. När ni kliver över tröskeln välkomnas ni av ett vackert brunmålat brädgolv som är genomgående i hela bostaden. Väggarna är målade i en ljusbeige ton och här finns utrymme för avhängning av ytterkläder samt ytterligare förvaringsmöjligheter i två garderober.

KÖK
Rakt fram från hallen ligger det stilrena köket som totalrenoverades år 2019, då köptes även alla vitvaror in. Köksinredningen består av släta vita luckor som matchas av ett stänkskydd i hexagonformad marmor samt en vit bänkskiva. Här finns nedsänkt diskho i porslin, en kombinerad kyl/frys, induktionshäll, inbyggd ugn och micro, fläkt samt integrerad diskmaskin.

SOVRUM
Ljuvligt sovrum med vidsträckt utsikt mot flera av Göteborgs nya landmärken och bort mot Göta Älv. En fransk balkong med helglasade dörrar som man kan öppna upp för att sitta och njuta av kvällssolen. Helt insynsfritt och rofyllt. Fyra garderober löser smidigt klädförvaringen och ytan rymmer en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Väggarna är målade i en ljusbeige ton och en vacker dubbeldörr skiljer sovrummet från köket.

VARDAGSRUM
Hemmets rymliga vardagsrum har ca 3 meters takhöjd och ett stort fönsterparti med överljus som bjuder på samma fina utsikt som sovrummet och den djupa fönsternischen ger en snygg inramning. Från fönstret kan man följa hur båtarna åker över till Hisingen eller spana in nya hotell Draken och Karlatornet på avstånd. Den väl tilltagna ytan gör det möjligt att möblera med både soffa och stort matbord, ett rum som inbjuder till umgänge med nära och kära. En liten nisch vid fönstret blir ett perfekt utrymme för ett hemmakontor eller läshörna. Väggarna är ljust målade och inramas av vit fotlist och stilren stuckatur.

BADRUM
Badrummet har en varm hotellkänsla med både golv och väggar klädda i mörk marmor och en snyggt inbyggd hylla med infälld belysning. Inredningen består av wc, handfat med kommod, spegel samt dusch. Infällda spotlights ger god belysning och fötterna värms av behaglig golvvärme.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Vapendragaren i Göteborg är en äkta bostadsrättsförening med totalt 40 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Föreningen registrerades 1994. Adresser i föreningen är Arsenalsgatan 4A-F.
Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Arsenalens Första Samfällighetsförening, samfälligheten förvaltar innergård samt soprum. Föreningens andel är 36,4%.

HEMSIDA
http://brfvapendragaren.com

FASTIGHETEN
Göteborg Inom Vallgraven 41:13. Fastigheten är ritad av arkitekten Arvid Bjerke och uppfördes 1908. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick Förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns gemensam tvättstuga samt cykelrum/barnvagnsrum. Föreningen har även en mysig innergård med utemöbler och grill.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering
Adressen Arsenalsgatan 4B är berättigad till boendeparkering inom område ”C”.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Tele 2. Grundutbud av kabel-TV samt bredband betalas genom ett obligatoriskt tillägg på avgiften om 294 kr per månad.

ANDRAHANDSUTHYRNING

Andrahandsuthyrning måste godkännas av styrelsen. Blankett för ansökan finns på Bredablicks hemsida. En administrativ avgift på 10% av prisbasbeloppet debiteras per år vid andrahandsupplåtelse.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT

Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1433 kr för 2024. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 573 kr för 2024.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa. (Bostadsrättstillägg för medlemmarna ingår inte).

GJORDA RENOVERINGAR
Nedan följer ett urval av utförda renoveringar, för mer information se årsredovisning.

2022 Renovering av fasad och fönster, kortning av hissbärlinor samt arbete med brandutrymmning för tre lägenheter.
2021 Målning och fogning av fönster i hörntornet, byte av plåt på takkupol på västsidan, byte av tre dörrar på gården, komplettering av brandskyddet, byte av varm; kallvatten- och vvc-ventiler samt injustering av flöde i vvc-ventiler.
2020 Ombyggnad av ventilation i tvättstugan, infodring av avloppsledningar i bottenplan samt lagning och målning av grundmuren på innergården.
2019 Byttes torktumlare samt rökgasfläkt ut, tak och fasad tvättades samt utvändig målning av fönster och dörrar på gatuplan.
2018 Fönster och fasadprojekt.
2017 Filmning och spolning av avlopp, byte av hissdörr, nyinstallation hiss uppgång A.
2016 Genomfördes OVK. Under året renoverades delar av yttertaket samt hissen i uppgång B. Samma år målades fönster och dörrar på gatuplan i uppgång A.
2014 Målades fönster och dörrar på gatuplan i uppgång B. Samma år byttes tryckkärl.
2013-2014 Byttes takfläktar.
2012-2015 Fogning.
2008 Såldes tre lokaler som ombildades till bostadsrätter.
2007-2008 Lades taket om och fasaden putsades.
2007 Renoverades balkonger. Under året gjordes dessutom en grundförstärkning i A-entrén.
1991 Genomfördes rör- och elstambyte.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en långtgående underhållsplan som upprättades år 2019 och reviderades år 2022. Närmast kommer man utföra relining av luftare på taket, lägga om värmeslingor på taket samt installera brandutrymmingstrappa.

EKONOMI
Föreningen höjde avgiften med 10% 2024-01-01, man har i dagsläget inga ytterligare höjningar beslutade. (2024-01-16).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse samt föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

 

 

Område

Kungshöjd

MYSIGT MYLLER INOM VALLGRAVEN
I gemytliga Kungshöjd bor du komfortabelt och praktfullt mitt i Göteborgs hjärta. Stadsdelens charm och härliga lunk drar till sig besökare året om och många av bostäderna är belägna högt upp med fin utsikt över staden och hamnen. På gatorna i området finns flera mysiga kaffebarer, trendiga restauranger, populära krogar, innergårdar och små boutiquer. Här hittar du allt ifrån mode, inredning till nybakat surdegsbröd och leksaker. I området reser sig vackra Domkyrkan och under sommarhalvåret trängs soltörstande Göteborgare i byggnadens tillhörande trädgård eller vid kanalen som kantar stadsdelen.

TRIVSAMT OCH CITYNÄRA
Ett mer centralt läge är svårt att hitta. I hemtrevliga Kungshöjd bor du trendigt och praktfullt, mitt i händelsernas centrum. Gemytliga Magasinsgatan, med sitt utbud av underhållning och shopping, sträcker sig genom stadsdelen. Där hittar du allt ifrån secondhandbutiker och champagnebarer till mysiga caféer och restauranger med alla tänkbara inriktningar. En minut bort finns de centrala gatorna Västra Hamngatan och Kungsgatan och i närområdet ligger även Kungstorget och med bland annat saluhall och biograf. Väster ut finns öppna Esperantoplatsen med språkcafé och restauranger med internationell känsla. Inte långt därifrån ligger Järntorget och Linnestaden med sitt breda utbud av kultur och underhållning. För en salt vindpust kan du ta en gångtur till det härliga promenadstråket längs med vattnet vid Södra Älvstranden. I området finns ett flertal stora matbutiker och dessutom kan du promenera ner till Feskekörka för att inhandla råvaror till kvällens middag eller för att slå dig ner på någon av de stora bänkarna längs med kanalen. I Kungshöjd har du alltid nära till bekvämligheter som vårdcentral, apotek och närbutik. Stadsdelen tillhör Centrums Stadsdelsförvaltning och boende i området kan välja mellan många olika grundskolor och förskolor runt om i Göteborg.

GODA KOMMUNIKATIONER
Det smidigaste sättet att ta sig in till stadens alla hörn från Kungshöjd är till fots eller med cykel. Färdas du längre sträckor finns knutpunkter för kollektivtrafiken vid Domkyrkan, Grönsakstorget samt Stenpiren. Från Stenpiren kan du hoppa på Älvsnabben som tar dig till Hisingen på bara några minuter. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst. För besökare med bil finns möjlighet till parkering längs med kanalen samt i områdets parkeringshus.

PÅ GÅNG I OMRÅDET
Området kring Kungshöjd är under en spännande uppbyggnad med kommande Skeppsbron och Södra Älvstranden utanför porten.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.