Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Kommande försäljning

Olivedalsgatan 15A, Linnéstaden

Sekelskifte i etage högst upp i huset med solfylld balkong och stora sociala ytor

Unik etagevåning högst upp med balkong i söderläge, utsikt över takåsarna, hiss i huset, generös takhöjd och sällsynta originalstuckaturer. Välutrustat, rymligt kök med Corian bänkskiva och fullstor vinkyl. Två badrum, tre bra sovrum och en inredd walk in closet.
En spektakulär sekelskiftesbostad med huskänsla mitt i city som måste upplevas på plats. Ljuvligt läge högst upp i huset i nivå med Linnéstadens vackra takåsar. Magnifik takhöjd om cirka 3,2 m och stora fönster med överljus som ger ett luftigt, ljusfyllt hem. Rundad balkong i söder med utsikt och sol från morgon till kväll och öppna, sociala ytor som inbjuder till umgänge med familj och vänner. Fina parkettgolv, sobra ytskikt och omgjord el i hela lägenheten. Stort kök med smakfull inredning och fullstor kyl och frys. Badrum på vardera plan, varav ett är förberett för tvättmaskin. Mysigt Master bedroom med stjärnhimmel och ombonad hotellkänsla. Gott om garderober och walk in closet med access till vindsförråd. Toppläge på Olivedalsgatan med allt vad Linné har att erbjuda utanför porten!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  4 rum och kök

 • Boarea

  115 kvm

 • Avgift

  6 347 kr

 • Budstart

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  5 och 6 av 6

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Delägare

Johanna Ljungman

0727 - 36 39 01

Är du intresserad?

Gör en intresseanmälan.

Intresse
Integritet *

Fler funktioner

Kontakta mäklaren direkt om du inte hittar vad du söker.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  4 rum och kök
 • Boarea

  115 kvm
  Baserad på Uppmätning SS 21054:2009.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är boarean 111 kvm.
 • Våning

  5 och 6 av 6
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1908
 • Förråd

  Vindsförråd med direkt access från bostadens klädkammare
 • TV/Bredband

  Kabel-TV samt fiberbredband via Telia
 • Lägenhetsnummer

  09 (Brf) / 1501 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Budstart

  Kontakta mäklaren
 • Avgift

  6 347 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten
  Ingår ej i avgiften: Kabel-Tv och Bredband betalas genom ett obligatoriskt tillägg på avgiften om 175 kr per månad
 • Andel i föreningen

  4.12000%
 • Andelstal avgift

  4.56%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  405 315 kr
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Driftskostnader

 • El

  3 502 kr/år
 • Försäkring

  1 907 kr/år
 • Totalt

  5 409 kr/år
 • Personer i hushåll

  4
 • Kommentar

  Enligt säljarens uppgifter

Energi

 • Energideklaration

  2019-12-20
 • Energiprestanda

  174 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  F
Planritning

Planritning entréplan

Planritning

Planritning övre plan

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN

HALL
Stig in i en välbevarad fastighet med anor från förra seklet och ta hissen smidigt upp till översta originalplan där ni möter ett unikt hem med huskänsla mitt i staden. Redan i hallen gör sig den luftiga takhöjden påmind och här harmoniserar ett ljust parkettgolv med väggar målade i en ljusgrå ton. Till höger finns en platsbyggd hatthylla och i taket sitter spotlights med dimmerfunktion för behaglig belysning. Under 2012 byttes all el i lägenheten och i samband med detta monterades även nya strömbrytare samt eluttag.

KÖK
Hemmets härliga matlagningskök är välutrustat och har smakfulla inredningsval. Golvet pryds av en enstavsparkett och väggarna är målade i en vit kulör. Den generösa takhöjden skapar en fin rymd och här återfinns ståtliga stuckaturer. Köksinredningen är från italienska märket Mobalpa och här nyttjas takhöjden på bästa möjliga vis med överskåp hela vägen upp till taket. Högblanka luckor i svart och vitt kombineras på ett fint sätt och ovanför väggskåpen sitter en ljusramp med inbyggda spotlights. Arbetsbänken är belagd med en vit Corian skiva om 6 meter i ett stycke, som är unik och specialanpassad för det här köket. Ovanför sitter ett glaskakel i en turkos ton samt dimbara downlights som lyser upp och förenklar i matlagningen. Rostfria och integrerade vitvaror ger ett enhetligt intryck och här inryms en fläkt (Gaggenau), integrerad diskmaskin (Miele), inbyggd micro och varmluftugn (Husqvarna), kyl och frys i fullhöjd (2017 Samsung) samt en vinkyl i fullhöjd (Cylinda). Intill den ena väggen ryms en rejäl matplats för ett större sällskap och härifrån tar ni er ut på hemmets härliga balkong. 

BALKONG
Via köket når ni bostadens balkong i solfyllt söderläge. Placeringen högst upp i huset gör att ni kan njuta av en utsikt över Linnéstadens ljuvliga tinnar och tak. Arkitekturen är rundad i formen med ett gediget räcke i svart smide. Här finns idag en platsbyggd sittbänk med förvaring och här ryms också en cafémöbel samt annan dekoration.

VARDAGSRUM
I fil med köket ligger bostadens trivsamma vardagsrum med en stor öppning mellan rummen som ger en luftig känsla. Ett enastående rum med en takhöjd om cirka 3,2 meter där ni kan njuta av bevarade detaljer från byggtiden. Väggarna inramas av originalstuckatur som man arbetat med att få fram och förstärka ytterligare på ett varsamt sätt. Vitmålade väggar och likt hallen pryds golvet av en ljus ekparkett. Två höga fönster med utsikt över Olivedalsgatan släpper in rikligt med ljus. Rummet kan inredas med soffgrupp, mediamöbel, läshörna samt annat möblemang. I ena hörnet finner ni en spiraltrappa i vitt som leder er vidare till hemmets översta våningsplan.

SOVRUM ENTRÉPLAN
Bostadens första sovrum har ett högt och ostört läge med ett generöst fönsterparti mot föreningens lugna innergård. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger en ljus ekparkett. Detta rum kan även användas som Master Bedroom och här ryms en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord samt en byrå, alternativt en mindre skrivbordshörna. Rummet är även inrett med sju garderober som står för ypperliga förvaringsmöjligheter.

BADRUM
Hemmets badrum har helkaklade väggar i en beige ton och klinker i matchande nyans på golvet. Utrustningen består av wc, handfat, spegel med ovanliggande belysning, handdukstork, badrumsskåp samt ett badkar.

ÖVRIGT
Mellan entréplanets sovrum och badrum finns en inre passage som är utrustad med en inbyggd garderob till förvaring.

ÖVRE PLAN

ÖVRE HALL
Väl uppe på översta våningsplanet möts ni av en övre hall som förslagsvis kan nyttjas som en läshörna alternativt ett arbetsrum. Väggarna är målade i en vit kulör och på golvet ligger ett parkettgolv i ek.

SOVRUM 1
I hemmets Master Bedroom får man en varm hotellkänsla och här återfinns charmiga vinklar och vrår. Golvet är belagt med en mjuk heltäckningsmatta för extra god komfort och väggarna är klädda i en mönstrad tapet. I taket sitter en vacker stjärnhimmel som ger ett behagligt ljus och en ljuvlig nisch leder fram till fönstret med utsikt över Linnéstadens takåsar. Sovrummet kan inredas med dubbelsäng samt tillhörande nattduksbord och här finns en praktisk mörkläggningsgardin från Missoni. Härifrån når ni även bostadens rymliga walk in closet.

WALK IN CLOSET
En väl tilltagen klädkammare om cirka 3 kvm som är inredd med praktiska stänger samt hyllplan för kläder och skor. Även i klädkammaren är golvet belagt med en mjuk heltäckningsmatta och på väggarna sitter en likadan tapet som sovrummet i en blåturkos nyans med guldiga inslag. Här finns också en dörr med lås som leder ut till vinden där bostadens förråd är beläget. Denna dörr kan även användas som nödutgång då man via utgången når trapphuset i B-uppgången. 

SOVRUM 2
Detta sovrum kan exempelvis användas som barnrum, gästrum eller hemmakontor. På golvet ligger ett parkettgolv i ek och väggarna är målade i vitt med dekorativa fondväggspartier. Ett fönsterparti förser rummet med ljus och här finns också en måttanpassad mörkläggningsgardin från Designers Guild. Rummet kan inredas med enkelsäng, skrivbordshörna samt annat möblemang.

BADRUM/TVÄTTSTUGA/WC
Detta badrum har tidigare använts som tvättstuga men här går även bra att skapa en duschhörna för den som önskar. Väggarna är halvkaklade i vitt och på golvet ligger en blå våtrumsmatta. Badrummet är utrustat med wc, handfat, spegel, en tvätthörna där allt är förberett för att installera tvättmaskin samt en praktisk arbetsbänk med väggskåp.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Olivia 15-17 är en äkta bostadsrättsförening bestående av en byggnad med totalt 27 bostadsrätter, 3 hyresrätter samt 3 hyresrättslokaler. Föreningen bildades 2004 och har adresserna Olivedalsgatan 15-17.

Föreningen är tillsammans med tre andra grannföreningar med i Landeriets samfällighetsförening som avser gård nr 15. Föreningen äger 10% i samfälligheten.

FASTIGHETEN
Göteborg Olivedal 12:15. Fastigheten bebyggdes 1908. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Nordic Life sköter föreningens ekonomiska förvaltning. För underhåll av fastigheten anlitar föreningen Hagwalls.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns två gemensamma innergårdar för umgänge och trivsel. Den ena gården färdigställdes under 2018 och har en trivsam lekyta, sandlåda och odlingslådor för den trädgårdsintresserade. Här finns också ett stort trädäck med stora möjligheter till fest som är utrustad med en grillplats och utemöbler. På gården finns även två nya cykelgarage, cykel/ barnvagnsrum samt ett soprum för glas, papper, kartong och hushållssopor. Den andra gården har grönskande planteringar och är utrustad med grill och utemöbler.

Tvättstugan är belägen i markplan på granngården och nås via en mindre passage invid trapphuset. Utrustningen består av två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt mangel.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar.

DELAT ÄGANDE
Föreningen tillåter delat ägande mellan exempelvis förälder/barn. Det finns ingen lägsta ägarandel för den som bor i bostaden.

ANDRAHANDSUTHYRNING
Ansökes hos styrelsen.

PARKERING
Adressen Olivedalsgatan 15 A är berättigad till boendeparkering inom område ”M”.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV samt fiberbredband via Telia. Grundutbud för kabel-TV ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1433 för 2024 Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 573kr för 2024.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa.

GJORDA RENOVERINGAR
2022 Slutfört projektering för den kommande grundförstärkningen.
2019 Påbörjat fasadrenovering, renoverat soprum samt trapphus.
2018 Utbyte av trasigt avloppsrör i tvättstugan och restaurerade 6 kupolfönster Under samma år fick gård nr 17 ny asfaltsbeläggning och gård nr 15 i kombination med Landeriets samfällighet färdigställdes. Det upprättades också en ny underhållsplan, innertaket uppe på vinden målades om och soprummet renoverades.
2016-2018 Genomfördes sättningskontroller av grunden.
2016 Spolades V/A ledningar.
2014 Genomfördes sättningskontroller av grunden.
2006 Förstärktes grund och bottenbjälklag med bor/bentonit.
2005 Renoverades samt målades taket.

Under 1980-talet genomfördes en ROT-renovering som bland annat innefattade rörstambyte, fönsterbyte mm.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar grundförstärkning av fastigheten, när den sker är beroende av ränteläget men tidigast under 2025. När den är utförd kommer även innergården att fräschas till och tak samt hissar ska renoveras.

EKONOMI
Föreningen har en stabil ekonomi med hyres- och lokalintäkter.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.