Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Nordostpassagen 10, Linnéstaden

Genomtänkt cityetta högt upp i huset med fransk balkong

Välplanerat hem i fint skick högt upp i huset. Fransk balkong med utsikt, stora fönsterpartier och god förvaring. Stabil förening och gångavstånd till Slottsskogens sköna natur och Linnéstadens rika utbud. 1 Gbit/s bredband ingår i den låga månadsavgiften.

Ta hissen upp till åttonde våningen och kliv in i detta väl genomtänkta hem. Här finner ni stilfulla materialval med väldisponerat allrum, fint kök och fräscht badrum. Det härliga allrummet har plats för både soffgrupp och säng. Här finns stora fönsterpartier som skänker bostaden underbart ljus samt en fransk balkong med glasdörr. I förrådet finns det sparat en smart väggavdelare som kan avskilja den mysiga sovplatsen från vardagsrummet, ingår i köpet om man vill ha den på plats. Köket är i fint skick och utrustat med vardagslyx i form av diskmaskin och spotlights med dimmerfunktion. Praktiskt platsbyggd bord som förlänger köket ut mot allrummet. I hallen finns en hel vägg med garderober, här har man också gömt städskåpet. Dessutom ett helkaklat badrum i tidlöst grått. Här bor ni i en välskött förening, med gångavstånd till mataffärer, gym och naturen. De populära Långgatorna ligger runt hörnet med stort utbud av restauranger, barer och caféer. Ett par minuter bort ligger både Linnéplatsen och Järntorget med goda kommunikationer över hela stan.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1 rum och kök

 • Boarea

  30 kvm

 • Avgift

  2 110 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  8 av 10

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Delägare

Johanna Ljungman

0727 - 36 39 01

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1 rum och kök
 • Boarea

  30 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  8 av 10
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1967
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Tele2 och bredband via Ownit
 • Lägenhetsnummer

  0137 (Brf) / 1401 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  2 110 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-TV, bredband
 • Andel i föreningen

  0.23000%
 • Andelstal avgift

  0.26%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  383 912 kr
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Driftskostnader

 • El

  2 500 kr/år
 • Försäkring

  1 400 kr/år
 • Totalt

  3 900 kr/år
 • Personer i hushåll

  1

Energi

 • Energideklaration

  2020-08-05
 • Energiprestanda

  123 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av hemmets genomtänkta hall med massivt trägolv och ljust målade väggar. Här finns spotlights i taket med dimmerfunktion, plats för avhängning och en stor skjutdörrsgarderob. I garderoben finns det utrymme för både kläder och övrig förvaring. Utöver det är garderoben utrustad med ett städskåp.

ALLRUM
Det väldisponerade allrummet har ett massivt trägolv och ljust målade väggar. Ett platsbyggt matbord kan med lätthet omges av fyra stolar och är perfekt vid besök. Fönster och en fransk balkong med glasdörr förser rummet med behagligt ljusinsläpp. Den franska balkongen har ett högt läge och härifrån kan ni blicka ut över Vegagatan. I förrådet finns det sparat en smart väggavdelare som kan avskilja den mysiga sovplatsen från vardagsrummet, ingår i köpet om man vill ha den på plats. 

KÖK
Köket ligger i anslutning till allrummet och förses med skönt ljus från ett fönster. Rummet smyckas av massivt trägolv, ljust målade väggar och grått kakel ovanför arbetsbänken i granit. Här finns goda förvaringsutrymmen i stilrena skåp och spotlights med dimmerfunktion i taket. Det finns ett utrymme avsett för mikro och generöst med arbetsyta. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, hällspis, fläkt och vardagslyx i form av diskmaskin.

BADRUM
Bostadens fräscha badrum går i gråa toner med klinkergolv och helkaklade väggar. Här finns dusch med vikbara glasdörrar, handfat med ovansittande spegelskåp, wc och hängare avsedda för handdukar.

 

 

 

 

 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Nordosten är en äkta bostadsrättsförening bestående av tre flerbostadshus med totalt 226 lägenheter, varav dryga 20 st är hyresrätter, de har även 4 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 2004.

Föreningen har del i Fridhem-Johannedal Samfällighetsförening och Vegastadens Sopsug Samfällighetsförening, föreningens andel är 35,84%. Samfälligheten förvaltar mark- och garageytor/sopsug (där föreningen har 13,22%).

HEMSIDA
http://www.brfnordosten.se

FASTIGHETEN
Göteborg Olivedal 5:24. Fastigheterna uppfördes 1967. Föreningen förvärvade fastigheterna 2006. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Primär Fastighetsförvaltning AB och den tekniska av Optimal Service Väst AB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns tvättstugor, en föreningslokal samt flera cykel- och barnvagnsrum samt en stor gård med utemöbler och lekplats.

PARKERING
Föreningen förfogar över 150 garageplatser varav 40 är laddningsplatser för elbilar. En plats kostar 740 kr/månad respektive 1000 kr/månad för elbilsplats. Utöver den kostnaden tillkommer kostnad för el som förbrukas, mätning sker per plats och kostar för närvarande 2,25:-/kWh. I dagsläget är det kortare kö, uppskattningsvis 1-2 månader, även laddplats kan fås inom kort tid. För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Tele2 och bredband via Ownit. Grundutbud av TV-kanaler samt bredband ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1433 kronor för 2024. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 573 kronor för 2024.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2006-2007 Installerades nya elstammar, mätare samt elcentraler.
2008 Spolades avloppsrören.
2009 Energideklarerades fastigheten.
2009-2011 Genomfördes ventilationsarbeten.
2009-2011 Renoverades taken. Under samma period gjordes en fasadöversyn och nya termostater installerades. I samband med bytet gjordes injusteringar i värmesystemet.
2010 Byttes belysning i allmänna utrymmen.
2010-2011 Renoverades balkonger och nya fronter monterades. I samband med renoveringen tvättades fasaderna och fläktaggregaten byttes ut.
2013 Byttes samtliga nio hissar ut.
2014/2015 Portarna till entrépartierna byttes ut och fräschades upp. Under samma period har fastigheternas entréer försetts med nyckelbrickor för att öka säkerhet och trivsel för de boende.
2015 Renoverades tvättstugorna.
2017 Konverterades en lokal till sju bostadsrätter. Samma år renoverades terrasser.
2018- 2019 Relining av stammarna utfördes.
2019 Målning av trapphus och källargångar.
2020 Värmesystemet i K-huset renoverades och injusterades.
2021 Värmesystemet i J och N-husen renoverades och injusterades. Byte av belysning i korridorer och trapphus (ej entréer) till rörelsestyrd LED-belysning.
2022 Målning av träpanel på balkonger samt terasser samt lagning av rötskador på virke. Tvätt av fasader och balkongfronter.
2023 Taken tvättades och ventilationsarbeten utfördes.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har inga större renoveringar eller underhållsarbeten inplanerade i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har en god ekonomi och har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.

Ovanstående information är baserat på uppgifter från föreningens styrelse (2024-02-19), föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.