Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Friggagatan 3C, Stampen

Lugnt gårdsläge, högt upp i huset med inglasad balkong

Helrenoverad bostad, högt upp i huset mot rofylld innergård och med inglasad balkong i soligt läge. Ett stilfullt och modernt hem med centrum på kort avstånd. Stabil förening med låg belåning, många faciliteter som bland annat övernattningsrum, motionsrum och bastu. Dessutom bredband 1000/1000 inkluderat i avgiften!

Lägenheten har ett högt och fridfullt läge mot föreningens lugna innergård. Ett toppläge för er som trivs att bo lugnt och avskilt men som samtidigt vill ha nära till stadens brus. Hela lägenheten har varsamt renoverats och stilen är klassisk och modern. En fin öppenhet mellan kök och vardagsrum bjuder in till social samvaro och ingenstans har man snålat på yta. Därtill erbjuds en inglasad balkong i soligt läge, ett modernt och fullutrustat kök, ett fridfullt och luftigt sovrum samt ett helkaklat badrum med härlig golvvärme. Bra förvaring i flera garderober och källarförråd. I attraktiva Stampen bor ni ett ständigt växande område med promenadavstånd till det mesta. Utanför porten finner ni allt ifrån mataffärer, butiker, gym, caféer och restauranger och med snabba förbindelser når ni stadens alla hörn.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  59.3 kvm

 • Avgift

  3 597 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  5 av 6

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Delägare

Johanna Ljungman

0727 - 36 39 01

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  59.3 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  5 av 6
 • Balkong

  Inglasad balkong
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1983
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV och bredband via Tele2 samt fiber via Telia. Grundutbud av TV-kanaler samt bredband 1000/1000 Mbit ingår i avgiften.
 • Lägenhetsnummer

  33 (Brf) / 1502 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 597 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-TV, bredband (1000/1000)
 • Andel i föreningen

  0.4026%
 • Andelstal avgift

  0.4026%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  251 089 kr
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Driftskostnader

 • El

  6 000 kr/år
 • Försäkring

  1 914 kr/år
 • Totalt

  7 914 kr/år
 • Personer i hushåll

  3
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter

Energi

 • Energideklaration

  2020-12-29
 • Energiprestanda

  91 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  D
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
En rymlig hall med ljusgrått klinkergolv och vitmålade väggar. I hallen finns plats för avhängning samt två inbyggda garderober till förvaring. 

VARDAGSRUM
Vardagsrummet har en fin öppenhet mot hemmets kök som bjuder in till social samvaro. Ett ljust och luftigt rum med vitlaserat askgolv, vitmålade väggar och en dekorativ fondvägg i vit träpanel. Rummet kan möbleras med soffgrupp, tv-möbel samt matsalsbord.

KÖK
Bostadens kök renoverades 2013 och stilen är klassisk och modern med vita skåpsluckor, vitt kakel och en arbetsbänk i mörk laminat. Här blandas inbyggda och integrerade vitvaror på ett smakfullt sätt och förvaringsmöjligheterna är mycket goda. Köket är utrustat med kombinerad kyl och frys, fläkt, spishäll, ugn, micro, diskmaskin (ny från 2019/2020), städskåp samt skafferi.

SOVRUM
I anslutning till köket ligger bostadens mysiga sovrum med ett högt och fridfullt läge mot föreningens innergård. Väggarna är målade i en ljusgrå ton och på golvet ligger ett ljust parkettgolv. Rummet kan möbleras med dubbelsäng, sängbord och annat möblemang. En stor skjutdörrsgarderob står för ypperlig förvaring och härifrån tar ni er ut på hemmets inglasade balkong.

INGLASAD BALKONG
En stor och inglasad balkong i soligt läge som går att nyttja största delen av året. Balkongen är belagd med trätrall och här finns gott om plats för utemöbler. Här har även infravärme och belysning nyligen installerats.

BADRUM
Ett tidlöst renoverat badrum som färdigställdes 2016 (kvalitétsdokument finns). Väggarna är klädda i ett vitt kakel och på golvet ligger ett ljusgrått klinker med härlig golvvärme. Badrummet är utrustat med vägghängd wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, dusch med glasdörrar samt ett vägghängt skåp med spegel. I taket sitter inbyggda spotlights som ger rummet ett behagligt sken.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
HSB Brf Friggagatan är en äkta bostadsrättsförening bestående av två flerfamiljshus med totalt 202 bostadsrätter samt 11 lokaler med hyresrätt. Föreningen har adresserna Friggagatan 1-7 samt Odinsplatsen 3 & 4. Föreningen bildades 1978.

HEMSIDA
http://friggagatan.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Stampen 13:31. Fastigheten byggdes 1983. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
HSB sköter föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Trivsam innergård med planteringar, sittgrupper samt lekplats för barnen. I föreningen finns även samlingslokal och gästrum för uthyrning, fyra tvättstugor, flera cykel- och barnvagnsförråd, motionsrum samt bastu.

PARKERING
Föreningen förfogar över 101 parkeringsplatser i garage. En parkeringsplats kostar cirka 561-616 kronor i månaden beroende på plats. Föreningen förfogar dessutom över 10 MC- platser, en MC- plats kostar cirka 110 kronor i månaden. I dagsläget är det kö till samtliga platser. För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Tele2 samt fiber via Telia. Grundutbud av TV-kanaler samt bredband 1000/1000 Mbit ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, cirka 1433 kr för 2024. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 573 kr för 2024. Obligatoriskt medlemskap krävs i HSB. Mer om medlemskapet kan du läsa här: https://www.hsb.se/goteborg/medlem/privatperson/om-medlemskapet/

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2009 Genomfördes en OVK- besiktning av ventilationen.
2010 Renoverades cykelrummen. Samma år genomfördes ventilationsarbeten.
2012-2015 Genomfördes en stor upprustning av fastigheten som innefattade nya tätskikt mot garagen, en garagerenovering, en ny gårdslayout, en fasadrenovering mot Friggagatan och Odinsplatsen samt en byggnation av två nya lägenheter och takterrasser.
2014 Såldes föreningens två nybyggda lägenheter samt genomfördes en brandinspektion och en OVK-besiktning av ventilationen. Under samma år utfördes ett löpande underhåll av fastighetens balkongdörrar samt tvättades fasader och balkonger mot gården. Bygglov för balkonger på Odinsplatsen 3A beviljades även under året och byte av expansionkärl samt rening av radiatorvatten genomfördes.
2015 Påbörjades en justering och kontroll av ventilationen med vidtagande åtgärder. Under samma år byggdes 6 nya balkonger mot Odinsplatsen, reparerades lås till cykelrummen samt byttes belysning i garage och källarutrymmen. Man genomförde också en brandinspektion samt ett löpande underhåll av fastighetens balkongdörrar.
2016 Renoverades några av föreningens affärslokaler som också fick ny el, nytt ventilationssystem samt nya avlopp. Under samma år spolades avloppssystemen och ett nytt ventilationssystem installerades i föreningens gemensamhetslokaler.
2018 Fönsterbyte i hela fastigheten.
2019 Stadgarna uppdaterades, besiktning och kontroll av lekplatsen, byte av belysning källare.
2020 Energideklaration genomfördes.
2021 Installation av 18 ladd-platser i garaget, köpt in ny crosstrainer och motionscykel till motionsrummet, OVK genomförd.
2022 Byte av portar och låssystem samt renovering av alla trapphus. Spolning av avloppsstammar och besiktning av tak.
2023 Byte av armatur i källare, soprum och cykelförråd.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att under 2024 byta tamburdörrar och under 2026 byta tvättmaskiner i tvättstugorna samt byta termostatventiler. I övrigt har de inga större underhållsarbeten inplanerade.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2024-04-27) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Stampen

URBAN PULS MITT I STADEN
Stampen är ett av Göteborgs mest centrala områden som ligger alldeles öster om stadens centralstation. Stadsdelen är inringad av vatten med Vallgraven i väster, Fattighusån i söder, Mölndalsån i öster och Göta älv i norr. Odinsgatan och Friggagatan är områdets huvudstråk och här trängs kvartersbebyggelse med kontor och bostäder. Här bor du granne med hela centrum och allt som staden har att erbjuda. Kultur, shopping, nattliv, restauranger och underhållning. Områdes historia sträcker sig ända bak till 1600-talet. Här fanns små landerier, industrier samt flera sociala inrättningar som fattighus och tukthus för kvinnor. Stampen fick sitt namn från en oljestamp som anlades här vid början av 1700-talet. Den senast tiden har stadsdelen fräschats upp och blivit populär och urban. Alléer har planterats, gator har lagts om och nya bostadshus har rests.

I OMRÅDET
I området finns några små grönområden och naturområden vid kanalerna och i närheten ligger den vackra och omtyckta 1800-talsparken Trädgårdsföreningen. Alldeles intill stadsdelen finns nya Ullevi och om du fortsätter på Skånegatan kommer du snart till Scandinavium, Världskulturmuseet, Universum och Liseberg. En av Göteborgs största biografer, Bergakungen, finns också i närheten. I kvarteret finns flera matbutiker, restauranger, bowlinghall, gym och kaféer, så du har aldrig långt till bekvämligheter som förenklar för dig i din vardag. Dessutom ligger både centrum och Olskroken i närheten, med ännu fler matbutiker och faciliteter. Området hör till Centrums Stadsdelsförvaltning och för dig som har barn i skolåldern finns ett stort antal grundskolor och förskolor här.

KOMMUNIKATIONER
I Stampen bor du så nära Göteborgs citypuls som du bara kan, med centralstationen och goda kommunikationer på nära avstånd. Några minuter till fots tar dig till stadens mest centrala delar. Se www.vasttrafik.se för att hitta de kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.