Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *

Övre Olskroksgatan 28A, Bagaregården/Olskroken

Tidsenlig 40-talstvåa med solig balkong

Rymlig funkistvåa i fint skick, belägen på vån 4/6 med hiss i fastighet anno 1943. Högt i tak, bevarade originaldetaljer samt nyrenoverade ytskikt och totalrenoverat badrum.

Högt upp i huset ligger detta fina 40-talshem med bevarade detaljer från byggtiden som blandas med moderna inslag på ett medvetet sätt. Sobra färgsättningar och en luftig takhöjd genomsyrar lägenheten. Njut av djupa stenbräden och en ljuvlig, nyslipad fiskbensparkett i original. Köket är modernt med goda förvaringsmöjligheter samt diskmaskin. Luftigt och ljust vardagsrum med gott om plats för både soffgrupp och matsalsbord. Den mysiga balkong förlänger rummet och här skiner solen från morgon till kväll. Sovrummet är rymligt och rymmer med enkelhet en dubbelsäng, förvaring finns i en stor skjutdörrsgarderob. Till sist ett totalrenoverat badrum från 2015 med härlig golvvärme och det är förberett för att installera en tvättmaskin. Bo med utmärkta förbindelser där spårvagn och buss tar er till Centralstationen på kort tid och i området finner ni mataffärer, caféer, restauranger, vårdcentral, apotek, systembolag och gym. Ett praktiskt, ljust och trivsamt hem med närhet till allt!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  58 kvm

 • Avgift

  3 538 kr

 • Budstart

  2 790 000 kr

 • Våning

  4 av 6

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Delägare

Johanna Ljungman

0727 - 36 39 01

Boka visning

Kontakta mäklaren om du önskar boka en annan tid.

Visning
Integritet *

Fler funktioner

Kontakta mäklaren direkt om du inte hittar vad du söker.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  58 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  4 av 6
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1943
  Fastighetens värdeår är 1987
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  TV och bredband 250/250 Mbit via Sappa, ingår i den angivna månadsavgiften.
 • Lägenhetsnummer

  140 (Brf) / 1302 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Budstart

  2 790 000 kr
 • Avgift

  3 538 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-TV, fiberbredband
 • Andel i föreningen

  1.37313%
 • Andelstal avgift

  1.38925%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  316 716 kr
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Driftskostnader

 • El

  3 600 kr/år
 • Försäkring

  1 400 kr/år
 • Totalt

  5 000 kr/år
 • Personer i hushåll

  2

Energi

 • Energideklaration

  2020-07-17
 • Energiprestanda

  149 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av bostadens luftiga hall med ljust parkettgolv och väggar målade i en ljus grå/beige ton. Här finner ni mycket god förvaring i två vita skjutdörrsgarderober och plats för hatthylla finns direkt till vänster.

KÖK
Hemmets trivsamma kök har även det ett ljust parkettgolv och väggar målade i en grön ton. Ett fönster förser rummet med ljus och här ryms ett mindre matbord. Köksinredningen är tidsenligt vit och kombineras med en trämönstrad bänkskiva och ovan denna sitter vitt kakel. Här finns gott om arbetsytor och förvaringsutrymmen i flera skåp. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spis, ugn och fläkt samt vardagslyx i form av diskmaskin (ny från 2023).

VARDAGSRUM
Hemmets stora vardagsrum präglas av ljus och rymd med fönster i vinkel samt utgången till balkongen. Väggar målade i en grå/beige ton harmoniserar med stilfull, nyslipad fiskbensparkett och här är det enkelt att inreda personligt. Rummet kan med enkelhet möbleras med både soffgrupp, matsalsbord och övrigt möblemang.

BALKONG
Hemmets ljuvliga balkong har ett lugnt läge med många soltimmar från morgon till kväll och här ges ni tillfälle att njuta av värmen. Balkongen har plats för två stolar och ett bord.

SOVRUM
Från hallen når in hemmets rofyllda sovrum. Rummet har väggar målade i en beige/sandfärgad ton och ett golv klätt i ljus parkett. Ni kan med enkelhet möblera rummet med dubbelsäng, sängbord och övrigt möblemang. Här finns även en stor skjutdörrsgarderob som tar hand om förvaringen. 

BADRUM
Hemmets helkaklade badrum totalrenoverades 2015. Golvet är klätt i ljusgrå klinker och väggarna i ljusgrått kakel, båda i ett cementliknande utseende. De grå tonerna matchas snyggt med vit inredning och i taket sitter infällda spotlights som ger ett behagligt ljus. Här finns toalett, handfat med kommod, spegel med belysning samt dusch med vikbara glasväggar. Dessutom har badrummet utrustats med skön golvvärme och det är förberett för tvättmaskin. 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Pellerins är en äkta bostadsrättsförening bestående av två flerbostadshus med totalt 74 bostadsrätter samt 2 lägenheter och 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 2009 och har adresserna Övre Olskroksgatan 24-30.

HEMSIDA
https://www.brfpellerins.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Olskroken 11:27. Fastigheten bebyggdes 1943. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter den ekonomiska förvaltningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Trivsam innergård med trädgårdsmöbler, grill samt partytält under sommartid. I föreningen finns också cykelförråd i källaren samt tre gemensamma tvättstugor i trappuppgångarna 26-30. Varje tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum. Ett gemensamt mangel- och strykrum finns även till förfogande.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden. Föreningen anordnar gemensamma städdagar.

PARKERING
Föreningen förfogar över en parkering med 13 bilplatser på Svangatan 1. En parkeringsplats kostar cirka 595 kronor i månaden. I dagsläget är det kö till samtliga parkeringsplatser.

Adressen Övre Olskroksgatan 24-30 är berättigad till boendeparkering inom område ”Ö”.

TV/BREDBAND
TV och bredband via Sappa. Grundutbud av TV-kanaler samt bredband 250/250 Mbit ingår i den angivna månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen cirka 1433 kr för 2024. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 573 kr för 2024.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg-Hansa.

GJORDA RENOVERINGAR
Föreningens underhållsplan sträcker sig mellan 2022-2071.

1987 Rörstambyte vatten/el, balkonger, fönsterbyten, stambyte badrum samt renovering av yttertak.
2011 Renovering av lokal för uthyrning. Byggnation av miljörum, byte av fönsterlister samt renovering av soprum som omvandlades till cykelrum.
2012 Rören filmades, ingen anmärkning.
2013 Ny porttelefon installerades. Gården rustades upp, garagen revs och parkeringsplatser tillkom istället.
2016 Målnings- och säkerhetsarbete utfördes på taket.
2017 Under kvartal 2 renoverades och såldes en hyreslägenhet omvandlad till bostadsrätt. Under kvartal 3 renoverades lokalen på Svangatan 3 som sedan hyrdes ut till utbildningsverksamhet. I augusti månad utfördes visst underhåll på taken över 30:an för att åtgärda en mindre vattenläcka.
2017-2018 Genomfördes en obligatorisk ventilationskontroll som ej godkändes. Åtgärder utfördes.
2018 Renoverades föreningens hissar samt installerades brandskydd.
2019 Två före detta hyresrätter såldes och uppläts som bostadsrätter.
2020 Ytterligare en hyresrätt såldes och uppläts som bostadsrätt. OVK:n färdigställdes och en ny energideklaration genomfördes. De har även rustat upp ytskikt och räcken i trapphusen.
2021 Översyn av tvättstugorna.
2023 Relining av stam uppgång 24, byte av takfläkt. Gamla tvättmaskiner byttes ut och torkrummen uppgraderades.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar upprustning av tak och fasad under 2025. Lite längre fram planeras relining av avloppstammar, byte av trapphusdörrar, byte av termostatventiler samt infordring av markledning, allt enligt underhållsplanen.

EKONOMI
Föreningen har inga diskuterade eller beslutade avgiftsförändringar.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2024-06-01) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Olskroken

MODERN STADSDEL NÄRA STADSKÄRNAN
I den här trevliga och citynära stadsdelen bor du bekvämt med nära till naturen. Namnet Olskroken är känt sedan så tidigt som på 1600-talet men det var först i slutet på 1800-talet som stadsdelen började byggas upp som en arbetarstadsdel, med huvudsakligen landshövdingehus. Efter det har området genomgått ett flertal ombyggnationer och ser idag helt annorlunda ut. Några landshövdingehus från tidigt 1900-tal finns fortfarande kvar men dagens Olskroken stod färdigt så sent som år 1983. Området utgörs främst av bebyggelse i sten kring Redbergsvägen och Olskrokstorget.

I OMRÅDET
I kvarteren finns flera mataffärer, småbutiker, apotek, systembolag, vårdcentral och caféer. Olskrokstorget är ett shoppingstråk där du kan inhandla det mesta du behöver i din vardag. På torget bedrivs torghandel och här kan du bland annat köpa hem färsk fisk till helgens mysiga middagar. Här finns flera populära kvarterskrogar och restauranger som ger stadsdelen en gemytlig känsla. I närheten har du lummiga Redbergsparken med vacker utsikt samt Gubberoparken dit du kan bege dig under sommarens varma månader för picknick eller en lugn stund i solen. På kort tid kan du också ta dig in till centrum för shopping, kultur och nattliv. Dessutom har du Delsjöområdet med sina vackra promenadstråk och motionsslingor på kort avstånd.

KOMMUNIKATIONER
Här bor du med goda kommunikationer till stadens alla hörn. In till Göteborgs centralstation tar du dig på bara ett par minuter. Se www.vasttrafik.se för att hitta de förbindelser som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.