Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *

Delawaregatan 2-4 lgh 3, Majorna

Charmig etta med ljusa golv och spröjsade originalfönster

Ljusfyllt, renoverat hem med spröjsade originalfönster med munblåsta glas, platsbyggt skafferi, ljusa golv, kök med golvvärme och helkaklat badrum.
Allrummet är hjärtat i denna bostad om fylls med ljus från ett stort fönster och under det sitter en ny radiator i tidsenlig stil. Lägenheten har alla bekvämligheter man kan behöva som diskmaskin, kombinerad tvättmaskin/torktumlare och ett helkaklat badrum med skön golvvärme.

Bostaden renoverades 2009 och 2021-2023, man har isolerat med linisolering, alla snickerier är målade med traditionell linoljefärg och väggar samt tak är målade i emulsionsfärg. All el är nydragen i gammal stil. Stammar samt rör är också nydragna.
Lägenheten är också utrustad med Yale digitallås samt Verisure alarm. Även fasaden är målad i traditionell linoljefärg där kulören är framtagen från en äldre förlaga i samarbete med byggnadsantikvarisk kompetens.

I detta anrika 1700-tals hus finner du en bostad som andas charm och karaktär där tidsenliga detaljer på ett fint sätt blandas med moderna inslag. Huset ligger med grönskade omgivningar granne med det vackra Gatenhielmska huset och nära kommunikationer, restauranger och caféer. Bara några steg bort finns tillexempel trevliga café Zenit, Söderlingska parken med frodig grönska och Triumfglass.

Planområdet är del i Göteborgs bevaringsprogram där bebyggelsen inom området i huvudsak utgörs av trähus i 1-2 våningar från tiden före 1850. Det är en unik miljö i Göteborg och samtliga byggnadskvarter inom bevaringsområdet betecknas som kulturreservat.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1 rum och kök

 • Boarea

  33 kvm

 • Avgift

  2 182 kr

 • Budstart

  2 300 000 kr

 • Våning

  1

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Delägare

Johanna Ljungman

0727 - 36 39 01

Är du intresserad?

Gör en intresseanmälan.

Intresse
Integritet *

Fler funktioner

Kontakta mäklaren direkt om du inte hittar vad du söker.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1 rum och kök
 • Boarea

  33 kvm
  Baserad på Se info angående area nedan..
 • Kommentar area

  Boarea baserad på den ekonomiska planen
 • Våning

  1
 • Byggår

  1780
  Renoverats 2009 samt 2021-2023
 • Förråd

  Gårdsförråd
 • TV/Bredband

  Finns 5G antenn vid fastigheten, varje medlem tecknar eget abonnemang för TV och Internet.
 • Lägenhetsnummer

  3 (Brf)

Ekonomi

 • Budstart

  2 300 000 kr
 • Avgift

  2 182 kr/mån
  Ingår ej avgiften: Kall-och varmvatten, värme samt hushållsel.
 • Andel i föreningen

  12.5523%
 • Andelstal avgift

  12.5523%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  200 837 kr
  Beräkningen är baserad på den ekonomiska planen.

  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Driftskostnader

 • Övrigt

  8 800 kr/år
 • Totalt

  8 800 kr/år
 • Kommentar

  Övrigt avser beräknade kostnader för kall-och varmvatten, värme samt hushållsel.

Energi

 • Energideklaration

  2024-05-06
 • Energiprestanda

  54 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  B
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas in en hall med terrakottafärgat golv och vitmålad pärlspont på väggarna. En dubbelgarderob för förvaring och ett stort fönster med spröjs fyller rummet med ljus.

KÖK

I direkt anslutning till hallen ligger hemmets kök där fina köksskåp i trä matchas av ljusa bänkskivor i sten och här finns också ett klassiskt platsbyggt skafferi. Utrustningen består av ugn, spishäll, fläktkåpa, kyl/frys samt integrerad diskmaskin. I köket finns också en kombinerad tvättmaskin/torktumlare och fötterna värms av behaglig golvvärme.

ALLRUM
Innanför köket ligger ett stort och ljusfyllt allrum med ljust golv, väggar målade i vitt och vit träpanel i taket. Under fönstret med spröjs sitter en fin radiator i klassisk stil och här blickar man ut över Delawaregatan och bort mot Karl-Johansgatan. Ytan rymmer säng, soffgrupp och matbord. Här finns också en liten garderob med plats för en klädstång.

BADRUM
Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och mosaikklinker på golvet. Inredningen består av handfat med kommod, spegelskåp, wc, vertikal handdukstork samt dusch med vikbara väggar. En mörk träbalk i taket ger extra charm. Och golvvärme värmer frusna fötter.

   

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Gathenhielmska är en oäkta förening bestående av en tvåvåningsbyggnad med totalt 5 bostadsrätter. Föreningen bildades 2023 har adressen Delawaregatan 2-4.

FASTIGHETEN
Göteborg Majorna 723:10 Fastigheten bebyggdes 1780. Marken upplåts med tomträtt.

FÖRVALTNING
Furuliden Consulting AB sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

 GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensam mysig innergård, soprum med sopkärl samt cykelrum.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Det är en liten förening med fem bostäder vilket gör att alla behöver vara aktiva medlemmar.

PARKERING
Delawaregatan 2 är berättigad till boendeparkering inom område ”V”. Läs mer samt ansök om parkeringstillstånd på https://goteborg.se/wps/portal/start/trafik-och-resor/parkering/parkeringstillstand/boendeparkeringstillstand

KABEL-TV/BREDBAND
Finns 5G antenn vid fastigheten, varje medlem tecknar eget abonnemang för TV och Internet.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen tar inte ut någon överlåtelse eller pantsättningsavgift.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2021-2023 Utfördes en omfattande renovering på hela huset. Fasaden målades, alla ytskikt i lägenheterna målades och fastigheten isolerades med linisolering. Nya stammar och ny rördragning driftsattes år 2023. El är nydragen i gammal stil och driftsatt 2023.  

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har inga stora underhållsarbeten inplanerade framöver.

EKONOMI 
Föreningen har i dagsläget inga beslutade ändringar av avgiften. (2024-05-24).

ÖVRIGT
Näringsbostadsrätt eller privatbostadsrätt?
För att kallas en Privatbostadsrättsförening (äkta förening) måste minst 60% av bostäderna ägas av en privatperson.
Brf Gathenhielmska AB ägs i dag 100% av ett företag vilket gör att i dagsläget är det en näringsbostadsrättsförening (Oäkta förening) men i takt med att dessa bostäder säljs blir det en Privatbostadsrättsförening (äkta förening).

 Bedömningen görs per 31 december varje år vilket innebär att alla nybildade föreningar börjar som Näringsbostadsrätter (oäkta föreningar) Men att det sedan justeras i slutet av året.

Skillnaden ligger framförallt i beskattning, se mer på skatteverket.se

 För frågor gällande detta kontakta ansvarig mäklare Andreas Knutson på 0766-108819 eller andreas@reveny.se

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens ekonomiska plan samt förvaltaren. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Majorna

FAMILJÄR CHARM
Med sin sköna lunk och mysig atmosfär lockar Majorna såväl yngre människor som barnfamiljer och äldre. Den här stadsdelen är trendig och populär för de som söker en egen liten stad i staden, en lugnare sådan. Lugn men ändå livfull och nyskapande.

Majorna är ett av Göteborgs äldsta kvarter där bland annat sjömän och varvsarbetare bosatte sig så tidigt som på 1600-talet. På 1800-talet var stadsdelen utbredd och här fanns bland annat små verkstäder, skolor och fattighus. Området har sedan dess och sent in på 1900-talet främst varit bebott utav arbetarklassen. Nu trängs här gedigna landshövdingehus med lummiga gårdar och caféer. Känslan i området är familjär och boende i området vittnar om en fin gemenskap.

NÄRA TILL HAV OCH NATUR
I Majorna blir du aldrig uttråkad, i alla fall inte om du gillar att leva avslappnat och njutfullt. Här bjuds det på små mysiga butiker, kvarterskrogar, gallerier och restauranger av alla möjliga slag. I området finns många platser för barnen att roa sig på, till exempel Söderlingska Trädgården med sin populära lekplats. Även Slottsskogen ligger alldeles i närheten med sina grönytor, djurparker och motionsslingor. Lite längre ner mot vattnet har du Röda Sten och Sockerbruket som ibland anordna fester och utställningar. Längs med vattnet ser du ut över hamninloppet och över till Hisingen. Det här är ett populärt och vackert promenadstråk under sommarmånaderna. Ta en glass och slå dig ner för att kolla på båtarna och människorna som passerar.

Majorna har flera stora matbutiker i olika prisklasser och några mindre butiker som är specialiserade på vissa utvalda råvaror. Området tillhör Stadsdelsförvaltningen Majorna/Linné som förvaltar en ett flertal skolor och förskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
En mängd olika spårvagns- och busslinjer kan ta dig till och från Majorna. Ut till havet eller in till city, härifrån åker du enkelt till stadens alla hörn. Stigbergstorget, Chapmans Torg och Majvallen är bara några av hållplatserna i området. För mer information om vilka linjer och hållplatser som passar dig kan du besöka Västtrafiks hemsida.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.