Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *

Delawaregatan 2 lgh 1, Majorna

Mysig etta med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum

Öppen social planlösning, vackra radiatorer i gammal stil och ljusfyllda spröjsade fönster. Helkaklat badrum med vikbara duschväggar i industriell stil, allrum med två stora fönster och fri utsikt, välutrustat kök med integrerad diskmaskin och läckert schackrutigt golv rofyllt belägen mot föreningens innergård.

Bostaden renoverades 2009 och 2021-2023 och är isolerad med linisolering, alla snickerier är målade med traditionell linoljefärg och väggar samt tak är målade i emulsionsfärg. All el är nydragen i gammal stil. Stammar samt rör är också nydragna. Även fasaden är målad i traditionell linoljefärg där kulören är framtagen från en äldre förlaga i samarbete med byggnadsantikvarisk kompetens.
Lägenheten är också utrustad med Yale digitallås samt Verisure alarm.

I detta anrika 1700-tals hus finner du en bostad som andas charm och karaktär där tidsenliga detaljer kombinerats med moderna inslag. Huset ligger med grönskade omgivningar granne med det vackra Gatenhielmska huset och nära kommunikationer, restauranger och caféer. Bara några steg bort finns till exempel trevliga café Zenit, Söderlingska parken med frodig grönska och Triumfglass.

Planområdet är del i Göteborgs bevaringsprogram där bebyggelsen inom området i huvudsak utgörs av trähus i 1-2 våningar från tiden före 1850. Det är en unik miljö i Göteborg och samtliga byggnadskvarter inom bevaringsområdet betecknas som kulturreservat.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1 rum och kök

 • Boarea

  40 kvm

 • Avgift

  2 437 kr

 • Budstart

  2 450 000 kr

 • Våning

  1

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Delägare

Johanna Ljungman

0727 - 36 39 01

Är du intresserad?

Gör en intresseanmälan.

Intresse
Integritet *

Fler funktioner

Kontakta mäklaren direkt om du inte hittar vad du söker.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1 rum och kök
 • Boarea

  40 kvm
  Baserad på Se info angående area nedan..
 • Kommentar area

  Boarea baserad på den ekonomiska planen
 • Våning

  1
 • Byggår

  1780
  Renoverat 2009 samt 2021-2023
 • Förråd

  Gårdsförråd
 • TV/Bredband

  Finns 5G antenn vid fastigheten, varje medlem tecknar eget abonnemang för TV och Internet.
 • Lägenhetsnummer

  1 (Brf)

Ekonomi

 • Budstart

  2 450 000 kr
 • Avgift

  2 437 kr/mån
  Ingår ej avgiften: Kall- och varmvatten, värme samt hushålssel.
 • Andel i föreningen

  14.0167%
 • Andelstal avgift

  14.0167%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  224 267 kr
  Beräkningen är baserad på den ekonomiska planen.

  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Driftskostnader

 • Övrigt

  7 260 kr/år
 • Totalt

  7 260 kr/år
 • Kommentar

  Övrigt är beräknad kostnad för kall- och varmvatten, värme samt hushållsel.

Energi

 • Energideklaration

  2024-05-06
 • Energiprestanda

  54 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  B
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

ENTRÈ/KÖK
Ni välkomnas av ett schackrutigt golv och väggar målade i vitt. Till vänster finns en garderob för avhängning av ytterkläder. Direkt innanför dörren ligger hemmets kök som är inrett med vita högblanka skåpsluckor samt en mörkgrå bänkskiva i laminat. Köket är utrustat med spishäll, varmluftsugn, spiskåpa kyl/frys samt integrerad diskmaskin. 

ALLRUM
Allrum och kök ligger i en öppen social planlösning som inbjuder till härligt umgänge med vänner. Detta rum har ett mörkt laminatgolv och vitmålade väggar. Två fönster fyller rummet med ljus och under dem sitter stilfulla radiatorer. Från fönstren har man utsikt mot Delawaregatan.
Här finns utrymme för soffgrupp, säng, barkök och en arbetsplats.

BADRUM
Badrummet ligger i anslutning till hallen och är helkaklat i tidlös stil med vitt kakel på väggarna som matchas av ett golv klätt med mosaikklinker i grå toner. Utrustningen består av wc, handfat med kommod, spegel med belysning, vertikal handdukstork samt dusch med vikbara väggar i snygg industriell stil. Här finns också en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Elextrolux samt en helkroppsspegel med belysning.

Bakom skjutdörrar i mörkt glas är husets fjärrvärmecentral placerad.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Gathenhielmska är en oäkta förening bestående av en tvåvåningsbyggnad med totalt 5 bostadsrätter. Föreningen bildades 2023 har adressen Delawaregatan 2-4.

FASTIGHETEN
Göteborg Majorna 723:10 Fastigheten bebyggdes 1780. Marken upplåts med tomträtt.

FÖRVALTNING
Furuliden Consulting AB sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

 GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensam mysig innergård, soprum med sopkärl samt cykelrum.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Det är en liten förening med fem bostäder vilket gör att alla behöver vara aktiva medlemmar.

PARKERING
Delawaregatan 2 är berättigad till boendeparkering inom område ”V”. Läs mer samt ansök om parkeringstillstånd på https://goteborg.se/wps/portal/start/trafik-och-resor/parkering/parkeringstillstand/boendeparkeringstillstand

KABEL-TV/BREDBAND
Finns 5G antenn vid fastigheten, varje medlem tecknar eget abonnemang för TV och Internet.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen tar inte ut någon överlåtelse eller pantsättningsavgift.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2021-2023 Utfördes en omfattande renovering på hela huset. Fasaden målades, alla ytskikt i lägenheterna målades och fastigheten isolerades med linisolering. Nya stammar och ny rördragning driftsattes år 2023. El är nydragen i gammal stil och driftsatt 2023.  

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har inga stora underhållsarbeten inplanerade framöver.

EKONOMI 
Föreningen har i dagsläget inga beslutade ändringar av avgiften. (2024-05-24).

ÖVRIGT

Näringsbostadsrätt eller privatbostadsrätt?
För att kallas en Privatbostadsrättsförening (äkta förening) måste minst 60% av bostäderna ägas av en privatperson.
Brf Gathenhielmska AB ägs i dag 100% av ett företag vilket gör att i dagsläget är det en näringsbostadsrättsförening (Oäkta förening) men i takt med att dessa bostäder säljs blir det en Privatbostadsrättsförening (äkta förening).

 Bedömningen görs per 31 december varje år vilket innebär att alla nybildade föreningar börjar som Näringsbostadsrätter (oäkta föreningar) Men att det sedan justeras i slutet av året.

Skillnaden ligger framförallt i beskattning, se mer på skatteverket.se

 För frågor gällande detta kontakta ansvarig mäklare Andreas Knutson på 0766-108819 eller andreas@reveny.se

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens ekonomiska plan samt förvaltaren. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Majorna

FAMILJÄR CHARM
Med sin sköna lunk och mysig atmosfär lockar Majorna såväl yngre människor som barnfamiljer och äldre. Den här stadsdelen är trendig och populär för de som söker en egen liten stad i staden, en lugnare sådan. Lugn men ändå livfull och nyskapande.

Majorna är ett av Göteborgs äldsta kvarter där bland annat sjömän och varvsarbetare bosatte sig så tidigt som på 1600-talet. På 1800-talet var stadsdelen utbredd och här fanns bland annat små verkstäder, skolor och fattighus. Området har sedan dess och sent in på 1900-talet främst varit bebott utav arbetarklassen. Nu trängs här gedigna landshövdingehus med lummiga gårdar och caféer. Känslan i området är familjär och boende i området vittnar om en fin gemenskap.

NÄRA TILL HAV OCH NATUR
I Majorna blir du aldrig uttråkad, i alla fall inte om du gillar att leva avslappnat och njutfullt. Här bjuds det på små mysiga butiker, kvarterskrogar, gallerier och restauranger av alla möjliga slag. I området finns många platser för barnen att roa sig på, till exempel Söderlingska Trädgården med sin populära lekplats. Även Slottsskogen ligger alldeles i närheten med sina grönytor, djurparker och motionsslingor. Lite längre ner mot vattnet har du Röda Sten och Sockerbruket som ibland anordna fester och utställningar. Längs med vattnet ser du ut över hamninloppet och över till Hisingen. Det här är ett populärt och vackert promenadstråk under sommarmånaderna. Ta en glass och slå dig ner för att kolla på båtarna och människorna som passerar.

Majorna har flera stora matbutiker i olika prisklasser och några mindre butiker som är specialiserade på vissa utvalda råvaror. Området tillhör Stadsdelsförvaltningen Majorna/Linné som förvaltar en ett flertal skolor och förskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
En mängd olika spårvagns- och busslinjer kan ta dig till och från Majorna. Ut till havet eller in till city, härifrån åker du enkelt till stadens alla hörn. Stigbergstorget, Chapmans Torg och Majvallen är bara några av hållplatserna i området. För mer information om vilka linjer och hållplatser som passar dig kan du besöka Västtrafiks hemsida.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.