Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *

Delawaregatan 2 lgh 4, Majorna

Idyllisk stor lägenhet där historiens vingslag möter modern komfort

Välkommen till denna idylliska, stora lägenhet belägen i hjärtat av Majorna, där historiens vingslag möter modern komfort. Stora insynsskyddade rum i fil som fylls av ljus från stora fönsterpartier med originalfönster med munblåsta glas, dubbeldörrar med träsniderier, takbjälkar, plankgolv, välutrustat kök och en ljuvlig kakelugn är bara några av höjdpunkterna i denna bostad som renoverades 2009 och 2021-2023. Sovrummen har lugnt gårdsläge och köket är en dröm för den matlagningsintresserade med extra finesser som installerad grill och en tallriksvärmare och sällskapsrummen ligger insynsskyddade och får härligt ljus av eftermiddagssolen. Möjlighet kan finnas att på sikt köpa till en stor och underbar inredningsbar vind.

Bostaden är isolerad med linisolering, alla snickerier är målade med traditionell linoljefärg och väggar samt tak är målade i linoljefärg och emulsionsfärg. All el är nydragen i gammal stil. Stammar samt rör är också nydragna. Även fasaden är målad i traditionell linoljefärg där kulören är framtagen från en äldre förlaga i samarbete med byggnadsantikvarisk kompetens.
Lägenheten är också utrustad med Yale digitallås samt Verisure larm.

I detta anrika 1700-tals hus finner du en bostad som andas charm och karaktär. De lutande golven vittnar om byggnadens långa historia och ger hemmet en unik känsla. Varje steg du tar är en påminnelse om de generationer som före dig kallat detta hem.

Detta är ett hem för dig som uppskattar det unika och som söker mer än bara fyra väggar – du söker en upplevelse. Varmt välkommen på visning!

Planområdet är del i Göteborgs bevaringsprogram där bebyggelsen inom området i huvudsak utgörs av trähus i 1-2 våningar från tiden före 1850. Det är en unik miljö i Göteborg och samtliga byggnadskvarter inom bevaringsområdet betecknas som kulturreservat.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  6 rum och kök

 • Boarea

  133 kvm

 • Avgift

  6 837 kr

 • Budstart

  6 500 000 kr

 • Våning

  2

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Delägare

Johanna Ljungman

0727 - 36 39 01

Är du intresserad?

Gör en intresseanmälan.

Intresse
Integritet *

Fler funktioner

Kontakta mäklaren direkt om du inte hittar vad du söker.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  6 rum och kök
 • Boarea

  133 kvm
  Baserad på Se info angående area nedan..
 • Kommentar area

  Boarea baserad på den ekonomiska planen
 • Våning

  2
 • Byggår

  1780
  Renoverats under 2009 samt 2021-2023
 • Förråd

  Gårdsförråd
 • TV/Bredband

  Finns 5G antenn vid fastigheten, varje medlem tecknar eget abonnemang för TV och Internet.
 • Lägenhetsnummer

  4 (Brf)

Ekonomi

 • Budstart

  6 500 000 kr
 • Avgift

  6 837 kr/mån
  Ingår ej avgiften: Kall- och varmvatten, värme samt hushållsel
 • Andel i föreningen

  39.3305%
 • Andelstal avgift

  39.3305%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  629 288 kr
  Beräkningen är baserad på den ekonomiska planen.

  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Driftskostnader

 • Övrigt

  29 260 kr/år
 • Totalt

  29 260 kr/år
 • Kommentar

  Övrig avser beräknad kostnad för kall- och varmvatten, värme samt hushålssel.

Energi

 • Energideklaration

  2024-05-06
 • Energiprestanda

  54 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  B
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
En brant trätrappa leder upp till en vacker dubbeldörr med träsniderier och bakom dem ligger en unik bostad där 1700-talets lutande golv möter nutidens moderna inslag. Precis utanför dessa dubbeldörrar finns en yta perfekt för skor och ytterkläder innanför dörrarna ligger ett möblerbart hallrum med vackra hårdvaxade plankgolv och många fönster som fyller rummet med ljus. 

HALLRUM

Innanför hallen finns ett ljuvligt rum som påminner om en glasveranda, vackra hårdvaxade plankgolv och tre stora fönster som fyller rummet med ljus. Tidsenliga radiatorer ger extra utsmyckning. Detta rum kan användas till kontor eller kanske möblera med några fåtöljer och ett bord.

SOVRUM
Direkt till vänster om hallen ligger hemmets första sovrum, charmigt hårdvaxat 1800-tals brädgolv och vita väggar som bryts av genom fönster och fönsterfoder målade i en djupröd färg. Här bjuds på utsikt mot föreningens trevliga innergård genom ett stort fönster. Tre platsbyggda garderober erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Detta rum har tidigare varit ett kök så här stoltserar en gammal gjutjärnsspis i ena hörnet som en fin inredningsdetalj.

ALLRUM/BIBLIOTEK
Detta rum nås både från hallrummen samt från första sovrummet. Ett rum som präglas av ljuset från två stora fönster och en kamin(ej i bruk) som pryder ena hörnet. Ljusa hårdvaxade 1800-tals brädgolv, vitmålade väggar och breda träplankor i taket. Detta är första av tre rum som ligger vackert i fil genom bostaden. En vacker dansk gjutjärnskamin från 1960-talet (ej i bruk) pryder rummet. Ytan kan möbleras på olika vis beroende på behov kanske kontor med bokhyllor fyllda med spännande böcker och några härliga fåtöljer eller en stor soffgrupp.

SOVRUM
Även detta rum har ett tyst och rofyllt läge mot föreningens innergård, harmonisk färgsättning med vitmålade väggar och ett ljusa hårdvaxade 1800-tals brädgolv. Under de spröjsade fönstren sitter en nyinstallerad radiator i tidsenlig stil.  Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt byrå eller skrivbord.

MATSAL
En vacker kakelugn (ej i bruk) stoltserar i ena hörnet och skänker karaktär åt detta rum som har brädgolv, vita väggar inramade av en grå bård och ett tak med framtagna bjälkar. Även härinne ligger ett vackert hårdvaxat 1800-tals golv. Ett fönster med spröjs vetter mot Delawaregatan och bort mot Karl Johansgatan.  Här får man plats med ett rymligt matsalsbord för middagar med vänner och familj.

VARDAGSRUM
Ståtligt i fil ligger nästa  stora sällskapsrum med ljust plankgolv, tre vitmålade väggar och en vitmålad timmervägg. Vitmålat tak som får extra charm av bruna takbjälkar. Två spröjsade fönster gör att detta ljuvliga rum fullkomligt flödar i ljus och i ena hörnet finns en murad öppen spis (ej i bruk). Rummet kan möbleras med stor soffgrupp, fåtöljer och bord eller med en stor matsalsmöbel.

KÖK
Längst in i bostaden hittar vi hemmet hjärta- det stora matlagningsköket. Rustikt plankgolv i original som lutar rejält och väggar med vitmålad träpanel ger inramningen till detta kök. Inredningen består av klassiska högblanka vita köksluckor och lådor som erbjuder god förvaring och en stor köksö samt en rejäl bänk erbjuder stora ytor att tillreda maten på. Diskhon har en blandare med duschfunktion och den övriga utrusningen består av en klassisk frys med möjlighet att installera kyl ovanför samt en kyl bestående av två rymliga lådor, integrerad diskmaskin, ugn med tallriksvärmare, mikro, spishäll samt grill, fläktkåpa och dubbel diskho.

BADRUM
I anslutning till köket ligger bostadens badrum med grå mosaikklinker på golvet och vitt kakel på två väggar i övrigt vitmålade väggar. Den grå mosaiken återfinns även i duschdelen. Inredningen består av wc, handfat med kommod och, spegelskåp med belysning, dusch med takdusch samt tvättmaskin och torktumlare. Behaglig golvvärme värmer frusna fötter och framtagna takbjälkar ger extra charm.

INREDNINGSBAR VIND
Det finns en underbar vind med 3,5 meter upp till taknock. Den är drygt 100 kvm med både vatten, avlopp och el förberett. Detta kan man inreda till kontor, musiksalong eller ateljé i kombination med 1-2 ytterligare sovrum och badrum. Det kan på sikt finnas möjlighet att köpa till denna vind men det finns ännu inget bygglov för detta.

 

 

 

 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Gathenhielmska är en oäkta förening bestående av en tvåvåningsbyggnad med totalt 5 bostadsrätter. Föreningen bildades 2023 har adressen Delawaregatan 2-4.

FASTIGHETEN
Göteborg Majorna 723:10 Fastigheten bebyggdes 1780. Marken upplåts med tomträtt.

FÖRVALTNING
Furuliden Consulting AB sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

 GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensam mysig innergård, soprum med sopkärl samt cykelrum.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Det är en liten förening med fem bostäder vilket gör att alla behöver vara aktiva medlemmar.

PARKERING
Delawaregatan 2 är berättigad till boendeparkering inom område ”V”. Läs mer samt ansök om parkeringstillstånd på https://goteborg.se/wps/portal/start/trafik-och-resor/parkering/parkeringstillstand/boendeparkeringstillstand

KABEL-TV/BREDBAND
Finns 5G antenn vid fastigheten, varje medlem tecknar eget abonnemang för TV och Internet.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen tar inte ut någon överlåtelse eller pantsättningsavgift.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2021-2023 Utfördes en omfattande renovering på hela huset. Fasaden målades, alla ytskikt i lägenheterna målades och fastigheten isolerades med linisolering. Nya stammar och ny rördragning driftsattes år 2023. El är nydragen i gammal stil och driftsatt 2023.  

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har inga stora underhållsarbeten inplanerade framöver.

EKONOMI 
Föreningen har i dagsläget inga beslutade ändringar av avgiften. (2024-05-24).

ÖVRIGT
Näringsbostadsrätt eller privatbostadsrätt?
För att kallas en Privatbostadsrättsförening (äkta förening) måste minst 60% av bostäderna ägas av en privatperson.
Brf Gathenhielmska AB ägs i dag 100% av ett företag vilket gör att i dagsläget är det en näringsbostadsrättsförening (Oäkta förening) men i takt med att dessa bostäder säljs blir det en Privatbostadsrättsförening (äkta förening).

 Bedömningen görs per 31 december varje år vilket innebär att alla nybildade föreningar börjar som Näringsbostadsrätter (oäkta föreningar) Men att det sedan justeras i slutet av året.

Skillnaden ligger framförallt i beskattning, se mer på skatteverket.se

 För frågor gällande detta kontakta ansvarig mäklare Andreas Knutson på 0766-108819 eller andreas@reveny.se

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens ekonomiska plan samt förvaltaren. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Majorna

FAMILJÄR CHARM
Med sin sköna lunk och mysig atmosfär lockar Majorna såväl yngre människor som barnfamiljer och äldre. Den här stadsdelen är trendig och populär för de som söker en egen liten stad i staden, en lugnare sådan. Lugn men ändå livfull och nyskapande.

Majorna är ett av Göteborgs äldsta kvarter där bland annat sjömän och varvsarbetare bosatte sig så tidigt som på 1600-talet. På 1800-talet var stadsdelen utbredd och här fanns bland annat små verkstäder, skolor och fattighus. Området har sedan dess och sent in på 1900-talet främst varit bebott utav arbetarklassen. Nu trängs här gedigna landshövdingehus med lummiga gårdar och caféer. Känslan i området är familjär och boende i området vittnar om en fin gemenskap.

NÄRA TILL HAV OCH NATUR
I Majorna blir du aldrig uttråkad, i alla fall inte om du gillar att leva avslappnat och njutfullt. Här bjuds det på små mysiga butiker, kvarterskrogar, gallerier och restauranger av alla möjliga slag. I området finns många platser för barnen att roa sig på, till exempel Söderlingska Trädgården med sin populära lekplats. Även Slottsskogen ligger alldeles i närheten med sina grönytor, djurparker och motionsslingor. Lite längre ner mot vattnet har du Röda Sten och Sockerbruket som ibland anordna fester och utställningar. Längs med vattnet ser du ut över hamninloppet och över till Hisingen. Det här är ett populärt och vackert promenadstråk under sommarmånaderna. Ta en glass och slå dig ner för att kolla på båtarna och människorna som passerar.

Majorna har flera stora matbutiker i olika prisklasser och några mindre butiker som är specialiserade på vissa utvalda råvaror. Området tillhör Stadsdelsförvaltningen Majorna/Linné som förvaltar en ett flertal skolor och förskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
En mängd olika spårvagns- och busslinjer kan ta dig till och från Majorna. Ut till havet eller in till city, härifrån åker du enkelt till stadens alla hörn. Stigbergstorget, Chapmans Torg och Majvallen är bara några av hållplatserna i området. För mer information om vilka linjer och hållplatser som passar dig kan du besöka Västtrafiks hemsida.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.