Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *

Delawaregatan 2 lgh5, Majorna

Ljusfylld, charmig tvåa med framtaget brädgolv

Stora spröjsade originalfönster med munblåsta glas fyller bostaden med ljus, nya radiatorer i traditionell stil, fina brädgolv, välutrustat kök och ljusa ytskikt. Köket ligger med rofylld utsikt mot innergården och har alla bekvämligheter som diskmaskin och två ugnar (där en har en mikrovågsfunktion) samt plats för matbord. Allrummet är ljuvligt charmigt och har utsikt mot Delawaregatan.

Lägenheten renoverades 2009 och 2021-2023 och är isolerad med linisolering, alla snickerier är målade med traditionell linoljefärg och väggar samt tak är målade i emulsionsfärg. All el är nydragen i gammal stil, även stammar samt rör är nydragna.
I detta anrika 1700-tals hus finner du en bostad som andas charm och karaktär finstämt kombinerat med moderna inslag. Även fasaden är målad i traditionell linoljefärg där kulören är framtagen från en äldre förlaga i samarbete med byggnadsantikvarisk kompetens.
Lägenheten är också utrustad med Yale digitallås samt Verisure alarm.
Huset ligger med grönskade omgivningar granne med det vackra Gatenhielmska huset och nära kommunikationer, restauranger och caféer. Bara några steg bort finns tillexempel trevliga café Zenit, Söderlingska parken med frodig grönska och Triumfglass.

Planområdet är del i Göteborgs bevaringsprogram där bebyggelsen inom området i huvudsak utgörs av trähus i 1-2 våningar från tiden före 1850. Det är en unik miljö i Göteborg och samtliga byggnadskvarter inom bevaringsområdet betecknas som kulturreservat.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  49 kvm

 • Avgift

  3 237 kr

 • Budstart

  2 750 000 kr

 • Våning

  1

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Delägare

Johanna Ljungman

0727 - 36 39 01

Är du intresserad?

Gör en intresseanmälan.

Intresse
Integritet *

Fler funktioner

Kontakta mäklaren direkt om du inte hittar vad du söker.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  49 kvm
  Baserad på Se info angående area nedan..
 • Kommentar area

  Boarea baserad på den ekonomiska planen
 • Våning

  1
 • Byggår

  1780
  Renoverats 2009 samt 2021-2023
 • Förråd

  Gårdsförråd
 • TV/Bredband

  Finns 5G antenn vid fastigheten, varje medlem tecknar eget abonnemang för TV och Internet.
 • Lägenhetsnummer

  5 (Brf)

Ekonomi

 • Budstart

  2 750 000 kr
 • Avgift

  3 237 kr/mån
  Ingår ej avgiften: Kall- och varmvatten, värme samt hushållsel.
 • Andel i föreningen

  18.6192%
 • Andelstal avgift

  18.6192%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  297 907 kr
  Beräkningen är baserad på den ekonomiska planen.

  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Driftskostnader

 • Övrigt

  10 780 kr/år
 • Totalt

  10 780 kr/år
 • Kommentar

  Övrigt avser beräknad kostnad för kall- och varmvatten, värme samt hushållsel.

Energi

 • Energideklaration

  2024-05-06
 • Energiprestanda

  54 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  B
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
En ljusfylld stor hall välkomnar er in i bostaden. Här finns plats för både avhängning av ytterkläder samt hallmöbel. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ett ljust, hårdvaxat, massivt ekgolv.

KÖK
Rymligt kök inrett med släta, högblanka köksluckor i vitt som matchas av en ljus bänkskiva i stenkomposit. Utrustningen består av kyl/frys, spishäll, fläkt, två ugnar där den ena har en mikrovågsfunktion samt integrerad diskmaskin. I köket finns även en kombinerad tvättmaskin och torktumlare.  Ett stort fönster fyller rummet med dagsljus och bjuder på utsikt mot föreningens innergård. Här ryms ett matbord för 4-6 personer.

BADRUM
Badrummet ligger i anslutning till köket och har tre väggar kaklade i vitt samt en vägg med framtagna mörka brädor på golvet ligger en grå mosaikklinker. Inredningen består av wc, handfat med spegelskåp, dusch med vikbara väggar samt en vertikal handdukstork. Badrummet är även utrustat med skön golvvärme.

VARDAGSRUM
Ljuvligt vardagsrum som präglas av ljusinsläppet från två stora fönster som vetter ut mot Delawaregatan. Under fönstren sitter nya element i klassisk stil. Framtaget brädgolv från 1800-talet och i taket sitter originalbrädor som ger en rustik känsla till rummet. Rummet är målat i vitt och i ena hörnet finns en vitputsad gammal murstock. Ytan rymmer soffgrupp, Tv-möbel samt matsalsbord och bokhyllor.

SOVRUM
En fin dörr med vita träspeglar skiljer sovrummet från vardagsrummet.
Detta är ett långsmalt rum med vitmålade väggar och ljust hårdvaxat ekgolv. Ett stort fönster ger mycket ljus och bjuder på  utsikt mot Karl-Johans gatan. Här ryms skrivbord, säng och byrå.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Gathenhielmska är en oäkta förening bestående av en tvåvåningsbyggnad med totalt 5 bostadsrätter. Föreningen bildades 2023 har adressen Delawaregatan 2-4.

FASTIGHETEN
Göteborg Majorna 723:10 Fastigheten bebyggdes 1780. Marken upplåts med tomträtt.

FÖRVALTNING
Furuliden Consulting AB sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

 GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensam mysig innergård, soprum med sopkärl samt cykelrum.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Det är en liten förening med fem bostäder vilket gör att alla behöver vara aktiva medlemmar.

PARKERING
Delawaregatan 2 är berättigad till boendeparkering inom område ”V”. Läs mer samt ansök om parkeringstillstånd på https://goteborg.se/wps/portal/start/trafik-och-resor/parkering/parkeringstillstand/boendeparkeringstillstand

KABEL-TV/BREDBAND
Finns 5G antenn vid fastigheten, varje medlem tecknar eget abonnemang för TV och Internet.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen tar inte ut någon överlåtelse eller pantsättningsavgift.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2021-2023 Utfördes en omfattande renovering på hela huset. Fasaden målades, alla ytskikt i lägenheterna målades och fastigheten isolerades med linisolering. Nya stammar och ny rördragning driftsattes år 2023. El är nydragen i gammal stil och driftsatt 2023.  

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har inga stora underhållsarbeten inplanerade framöver.

EKONOMI 
Föreningen har i dagsläget inga beslutade ändringar av avgiften. (2024-05-24).

ÖVRIGT
Näringsbostadsrätt eller privatbostadsrätt?
För att kallas en Privatbostadsrättsförening (äkta förening) måste minst 60% av bostäderna ägas av en privatperson.
Brf Gathenhielmska AB ägs i dag 100% av ett företag vilket gör att i dagsläget är det en näringsbostadsrättsförening (Oäkta förening) men i takt med att dessa bostäder säljs blir det en Privatbostadsrättsförening (äkta förening).

 Bedömningen görs per 31 december varje år vilket innebär att alla nybildade föreningar börjar som Näringsbostadsrätter (oäkta föreningar) Men att det sedan justeras i slutet av året.

Skillnaden ligger framförallt i beskattning, se mer på skatteverket.se

 För frågor gällande detta kontakta ansvarig mäklare Andreas Knutson på 0766-108819 eller andreas@reveny.se

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens ekonomiska plan samt förvaltaren. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Majorna

FAMILJÄR CHARM
Med sin sköna lunk och mysig atmosfär lockar Majorna såväl yngre människor som barnfamiljer och äldre. Den här stadsdelen är trendig och populär för de som söker en egen liten stad i staden, en lugnare sådan. Lugn men ändå livfull och nyskapande.

Majorna är ett av Göteborgs äldsta kvarter där bland annat sjömän och varvsarbetare bosatte sig så tidigt som på 1600-talet. På 1800-talet var stadsdelen utbredd och här fanns bland annat små verkstäder, skolor och fattighus. Området har sedan dess och sent in på 1900-talet främst varit bebott utav arbetarklassen. Nu trängs här gedigna landshövdingehus med lummiga gårdar och caféer. Känslan i området är familjär och boende i området vittnar om en fin gemenskap.

NÄRA TILL HAV OCH NATUR
I Majorna blir du aldrig uttråkad, i alla fall inte om du gillar att leva avslappnat och njutfullt. Här bjuds det på små mysiga butiker, kvarterskrogar, gallerier och restauranger av alla möjliga slag. I området finns många platser för barnen att roa sig på, till exempel Söderlingska Trädgården med sin populära lekplats. Även Slottsskogen ligger alldeles i närheten med sina grönytor, djurparker och motionsslingor. Lite längre ner mot vattnet har du Röda Sten och Sockerbruket som ibland anordna fester och utställningar. Längs med vattnet ser du ut över hamninloppet och över till Hisingen. Det här är ett populärt och vackert promenadstråk under sommarmånaderna. Ta en glass och slå dig ner för att kolla på båtarna och människorna som passerar.

Majorna har flera stora matbutiker i olika prisklasser och några mindre butiker som är specialiserade på vissa utvalda råvaror. Området tillhör Stadsdelsförvaltningen Majorna/Linné som förvaltar en ett flertal skolor och förskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
En mängd olika spårvagns- och busslinjer kan ta dig till och från Majorna. Ut till havet eller in till city, härifrån åker du enkelt till stadens alla hörn. Stigbergstorget, Chapmans Torg och Majvallen är bara några av hållplatserna i området. För mer information om vilka linjer och hållplatser som passar dig kan du besöka Västtrafiks hemsida.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.