Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Arkivgatan 8, Lorensberg

Sällskapsvåning i absolut toppskick med tre balkonger och eldstad

Topprenoverad, exklusiv våning med social planlösning, tre balkonger, eldstad, rum i fil och två hissar belägen på bästa läge i Lorensberg. Bostaden totalrenoverades under 2017 och har ett stilrent kök med alla vitvaror från Gaggenau, bänkskiva i marmor och fullstor vinkyl. Balkongerna ligger med olika sollägen; en i söder, en i väster och en med behaglig förmiddagssol.

Rymligt badrum ensuite med takdusch samt specialbeställt extra långt badkar från Agape och en praktisk tvättpelare (Gaggenau). Generöst sällskapsrum i ljust sydvästligt läge, matsal med plats för många gäster och en inre hall med fungerande eldstad. Enhetliga platsbyggda förvaringslösningar från italienska Varenna och golv med vacker fiskbensparkett. Detta är ett boende utöver det vanliga belägen i en stabil förening på en eftertraktad adress.

I närområdet finns gott om trevliga restauranger, caféer och butiker. Avenyen, Linné, Trädgårdsföreningen samt evenemangsstråket ligger inom promenadavstånd.
Varmt välkomna på visning.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  4.5 rum och kök

 • Boarea

  153 kvm

 • Avgift

  4 854 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  4

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Delägare

Johanna Ljungman

0727 - 36 39 01

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  4.5 rum och kök
 • Boarea

  153 kvm
  Baserad på Uppmätning SS 21054:2020.
 • Våning

  4
 • Balkong

  Tre balkonger
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1933
 • TV/Bredband

  Föreningen har öppen fiber och de boende bestämmer själva vilken leverantör de vill ha för bredband och digital-TV.
 • Lägenhetsnummer

  4 (Brf) / 1401 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  4 854 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme och vatten
 • Andel i föreningen

  5.82402%
 • Andelstal avgift

  5.82334%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Nej
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  458 790 kr
  Nettoskulden är beräknad av förvaltaren

  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Driftskostnader

 • El

  6 000 kr/år
 • Försäkring

  2 208 kr/år
 • Totalt

  8 208 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Elkostnad enligt säljarens uppgifter, försäkring schablonberäknad på IF.se

Energi

 • Energideklaration

  2019-07-03
 • Energiprestanda

  117 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

KAPPRUM
Hissen tar er smidigt upp till detta vackra hem där ni välkomnas av bostadens ljusa entré med vitmålade väggar och mattlackad parkett på golvet. Här finns plats för avhängning av ytterkläder samt hallmöbel.

HALLRUM
Rakt fram från kapprummet ligger en inre hall med fungerande öppen spis. Trevlig att möblera med två fåtöljer för att skapa en rofylld plats att summera dagen framför en sprakande brasa. Fiskbensparkett på golvet och ljust målade väggar. Spisen och rökkanalen renoverades under 2017 hela vägen upp genom skorstenen.

SERVERINGSGÅNG
Till vänster om kapprummet ligger en serveringsgång inredd med platsbyggd förvaring från Varenna. Ena sidan har garderober och den andra sidan har över -och underskåp med infälld belysning. På underskåpen ligger en stilfull marmorskiva. Här inne finns även platsbyggda skåp för förvaring av städmaterial. Vitmålade väggar och den mattlackade parketten i kapprummet löper vidare in hit.

KÖK
Hemmets hjärta är det rymliga köket inrett med släta ljust sandfärgade skåpsluckor från italienska Varenna och alla vitvaror kommer från Gaggenau. På arbetsytorna ligger en mönsterpassad bänkskiva i Carrara marmor som även går upp på väggen som stänkskydd. Infällda spotlights ger god belysning.

Köket är utrustat med varmsluftsugn, ångugn (med vatten och avlopp), integrerad fullstor vinkyl, integrerad diskmaskin och  integrerad kyl samt frys med ismaskin. Gasolpis ger goda möjligheter för fantastisk matlagning och ovan spisen sitter en kolfilterfläkt. Köket är även praktiskt utrustat med två diskhoar.
Generös köksö som utgör en perfekt plats att avnjuta frukosten vid. Fönster och glasad balkongdörr fyller rummet med ljus, på golvet ligger nylagd fiskbensparkett och väggarna är målade i vitt. Från köket nås en av hemmets tre balkonger. 

BALKONG 1
Från köket nås en balkong med härlig morgonsol en bra bit in på förmiddagen. En härlig plats för en kopp kaffe att starta dagen. Denna balkong delas med en granne. Här kommer också fastighetens kökshiss upp, perfekt för leverans av matvaror eller möbelleveranser.

MATSAL
Från serveringsgången nås bostadens ståtliga matsal där ett stort fönsterparti fyller rummet med ljus och en luftig känsla. Fönsterbänkar i porfyr ger en fin inramning och här bjuds på utsikt över Geijersgatan och bort mot Riksarkivet. På golvet ligger en stilfull fiskbensparkett som slipats och mattlackats. Rummet har plats för ett generöst matbord för många gäster.

VARDAGSRUM
Matsalen och vardagsrummet ligger i fil och separeras via skjutdörrar med träspeglar. Ljusfyllt hörnläge med stora fönsterpartier som ger ljus till detta mycket generösa sällskapsrum. Ytan rymmer en stor soffgrupp och övrigt möblemang. Ett rum som inbjuder till trevligt umgänge med familj och vänner. Fisbensparketten löper vidare in hit och väggarna är ljust målade. Härifrån nås hemmets balkong med söderläge. Utsikt mot stadsarkivet och Vasakyrkan.

BALKONG 2
Med utgång från vardagsrummet ligger denna balkong i solfyllt söderläge. Ytan kan möbleras med sittgrupp och växter.

HERR-RUM
Bakom ståtliga dubbeldörrar i fil med vardagsrummet ligger detta herr-rum som idag används som TV-rum. Ytan rymmer soffa, fåtöljer och mediamöbel. Härifrån nås en balkong med västerläge.

BALKONG 3
Denna balkong har västerläge och blir en fin plats att njuta av solen under eftermiddag och kväll. Här blickar man ut över Arkivgatan och bort mot Vasakyrkan. Blyinfattade dubbeldörrar och utrymme för caféset samt växter.

SOVRUM 
Från herr-rummet når ni hemmets sovrum med tyst och rofyllt läge mot Arkivgatan. Fönstret inramas av en vacker fönsterbänk i sten och på golvet ligger fiskbensparkett. Inbyggda garderober från Varenna löser smidigt klädförvaringen och rummet har plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord.

BADRUM
Via en spegelförsedd dörr i sovrummet nås bostadens ljuvliga badrum i absoluta toppskick. Ett rymligt badrum i gråa toner med klinker på golvet, kaklade väggar kring bad och dusch och några väggar är putsade och målade i grått. I badkarsdelen är även taket försett med kakel. Inredningen består av vägghängd WC och bidéfunktion, specialbeställt extra långt badkar från Agape, dusch med inbyggd takdusch från Vola, Unidrain golvbrunn, stort handfat med kommod, en exklusiv inbyggd handdukstork samt en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Gaggenau. Infällda spotlights ger trivsam belysning och fötterna värms av behaglig golvvärme. Badrummet är också utrustat med smidig rörelsestyrd nattbelysning. Dörren mellan badrum och sovrum är spegelförsedd på båda sidor och är elstyrd.

GÄST-WC
I anslutning till hallen ligger bostadens gäst-wc inrett med vita väggar och grått klinkergolv med underliggande elektrisk golvvärme. Utrustningen består av wc, handfat samt spegelskåp med belysning.

ÖVRIGT
2021 byttes ytterdörren till en säkerhetsdörr och larm finns installerat i bostaden, nya ägaren tecknar ett eget abonnemang.

Föreningsinfo

Föreningsinfo

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Lorensberg 7 är en äkta förening bestående av ett flerbostadshus med totalt 28 bostadsrätter samt 4 lokaler för uthyrning. Föreningen registrerades 1986 och har adresserna Geijersgatan 10 samt Arkivgatan 8.

FASTIGHETEN
Föreningen äger fastigheten Lorensberg 6:7 Fastigheten bebyggdes 1933.

FÖRVALTNING
Nabo sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensam tvättstuga i källaren utrustad med tvättmaskin, torktumlare, kallmangel samt torkrum. Man har också ett nybyggt cykelrum, för att få en plats och nyckel dit betalar man 100 kr/månad.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Man anordnar 1 städdag per år.

PARKERING
Föreningen har 4 platser i varmgarage samt på gården, det är flera års kötid för en plats. Adressen Arkivgatan 8 är berättigad till boendeparkering inom område ”M”.
Läs mer på https://goteborg.se/wps/portal/start/trafik-och-resor/parkering/parkeringstillstand/boendeparkeringstillstand

DIGITAL-TV/BREDBAND
Föreningen har öppen fiber och de boende bestämmer själva vilken leverantör de vill ha för bredband och digital-TV.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

UTHYRNING I ANDRAHAND
Ansöks hos styrelsen, prövning sker i varje enskilt fall och man tar ut en avgift för andrahandsuthyrning.

DELAT ÄGANDE
Föreningen godkänner inte delat ägande mellan exempelvis förälder/barn.

GJORDA RENOVERINGAR
2022 Byggdes ett tidigare garage om till cykelrum, garantibesiktning utfördes av lägenhetsdörrar och radonmätning utfördes i utvalda lägenheter. Alla värden var under gränsvärdena.
2019 -2020 Slutfört renovering av samtliga balkonger mot gården, fräschat upp trapphusen med målning, belysning och tryckknappar. Gårdsportens entré fick nytt betonggolv.
2015 Ny stensättning på innergården.
2016 Installerades postboxar i entréerna.
2014 Genomfördes en takrenovering.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningens trädgårdar kommer att renoveras under 2024. Inom en 5-års period kommer det ske renovering av balkonger samt eventuellt uppgradering av hissarna.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1433kr för 2024. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 573 kr för 2024.

EKONOMI
Stabil förening och lokalintäkterna ger goda inkomster. Man har inte beslutat om några ändringar av avgiften. (2024-03-20).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

 

Område

Lorensberg

STÅTLIGA KVARTER I STADENS HJÄRTA
Lorensberg är en pampig stadsdel med ståtliga stenhus i centrala Göteborg. Området avgränsas av vallgraven i norr och sträcker sig hela vägen via södra vägen upp till korsvägen, vidare upp till Calandersplatsen, ner till Vasaparken och tillbaka till vallgraven igen. Som en pulsåder genom de vackra kvarteren hittar du stadens välkända paradgata Kungsportsavenyn med sitt nöjesliv och sitt stora utbud av underhållning, klubbar, restauranger och barer. 

Det var på 1870-talet som Kungsportsavenyn började byggas och runt förra sekelskiftet ritades en plan över gatans avslut och kvarterens utbyggnad söderut. Götaplatsen och bostadsområdena i området byggdes mellan 1913 och 1925. Då var Lorensberg hemvist för stadens allra förmögnaste invånare. Under den långa byggperioden hände mycket inom arkitekturen och här finns därför en charmig blandning av bland annat jugend och nationalromantik.

NÄRA TILL KULTUR OCH UNDERHÅLLNING
I Lorensberg hittar du många attraktioner som gör att Göteborg förtjänar sin titel som Sveriges evenemangsstad, såsom Liseberg, Scandinavium, Svenska Mässan, Universum, Världskulturmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. För dig som älskar en lugn stund i vacker natur finns härliga Trädgårdsföreningen, Vasaparken, Näckrosdammen och många grönområden runt kanalen där stadsdelen gränsar till vallgraven. Här kan du strosa runt bland vackra blommor och träd. Slå dig ner med en kaffe och njut i det gröna gräset under sommarens månader. 

I Lorensberg finns många mataffärer, stora som små. Shoppingsugna har Kungsportsavenyn och centrums stora kvantiteter av butiker alldeles runt hörnet. För dig som älskar restaurangbesök är den här delen av staden en guldgruva med ett enormt utbud av menyer och koncept. Har du barn i skolåldern finns ett stort antal förskolor och grundskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
Härifrån kan du promenera till stadens alla centrala delar. Väljer du kollektivtrafiken finns goda förbindelser på många platser. Korsvägen och Valand utgör knutpunkterna i området och vid bland annat Götaplatsen, Berzeliigatan, Liseberg och Heden finns också hållplatser. För mer information om vilka linjer som passar dig, se Västtrafiks hemsida.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.