Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Schéelegatan 5B, Lunden

Yteffektiv med fönster i två väderstreck och solig balkong

Yteffektiv och ljus genomgångstrea som används som fyra på lugn adress med solig balkong samt garanterad parkeringsplats. Välplanerat hem med öppen planlösning, fräscht kök och badrum samt goda förvaringsutrymmen.

Kök och vardagsrum har en öppen och social planlösning och det stilrena köket erbjuder vardagslyx i form av diskmaskin. I vardagsrummet finns plats för både matbord och soffgrupp. Balkongen vetter ut mot Schéelegatan som är en lugn gata utan speciellt mycket trafik. Här skiner solen från tidig morgon till eftermiddagen. Ljusa ytskikt är genomgående för hela bostaden och här har man maximerat ytan för att få till många möjliga sovrum. Det helkaklade badrummet som totalrenoverades 2014 är försett med golvvärme och tvättpelare bestående av tvättmaskin och torktumlare. Samtliga boende är garanterade en parkerings- eller garageplats. Föreningen renoverade gården för några år sedan och där är nu en fantastisk oas där man kan njuta sommartid, se bilder. Här finns även möjlighet att odla i egen pallkrage. I mysiga Lunden bor ni både stadsnära och lugnt. I området finns bekvämligheter som mataffärer, små butiker och mysiga caféer. Lockas ni av innerstadens puls finns goda kommunikationer som tar er till centrum på kort tid. 60-bussens hållplats ligger bara 3 minuter bort och med den når ni centralen på ca 9 min. Dessutom har ni naturområden som Skatås och Härlanda Tjärn på nära avstånd.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3.5 rum och kök

 • Boarea

  66 kvm

 • Avgift

  4 546 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  1 av 3

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Delägare

Johanna Ljungman

0727 - 36 39 01

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3.5 rum och kök
 • Boarea

  66 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 2 rum och kök.
 • Våning

  1 av 3
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1961
 • Förråd

  Vindsförråd samt ett mindre utrymme i källaren
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Tele2 samt Internet via valfri leverantör.
 • Lägenhetsnummer

  12 (Brf) / 1102 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  4 546 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-TV samt kollektivt bostadsrättstillägg.
 • Andel i föreningen

  6.54063%
 • Andelstal avgift

  6.54058%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  699 713 kr
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Driftskostnader

 • El

  3 000 kr/år
 • Försäkring

  3 301 kr/år
 • Totalt

  6 301 kr/år
 • Personer i hushåll

  2

Energi

 • Energideklaration

  2019-12-17
 • Energiprestanda

  124 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Hemmets hall välkomnar er med klassisk ekparkett och vitmålade väggar. Här finns plats för avhängning samt garderober för ytterligare förvaring. 

KÖK
Köket har en öppen och trevlig planlösning mot vardagsrummet. Över och underskåp består av vita luckor och de matchas snyggt med ekbänkskivor och ljusgrått kakel som stänkskydd. På golvet ligger det ekparkett och väggarna är ljust målade. Här erbjuds mycket goda förvaringsutrymmen och köket är utrustat med integrerad kyl/frys, diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn, induktionshäll, ugn samt fläkt. En praktisk barbänk erbjuder en naturlig frukostplats.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet ges rikligt med ljusinsläpp från två stora fönster och i kombination med de vita väggarna blir atmosfären öppen och luftig. Intill fönstren ryms en matplats för minst sex personer och det är också härifrån ni når bostadens balkong. I vardagsrummet ryms även soffgrupp och TV-bänk. På golvet ligger parkett. 

BALKONG
Hemmets mysiga balkong nås från vardagsrummet och har ett lugnt läge utan störande trafik. Perfekt för en mysig frukost eller fika i solen som värmer från morgon till tidig eftermiddag.  

SOVRUM 1/MASTER BEDROOM
Hemmets största sovrum har nymålade väggar i en brun/beige ton och ett ljust laminatgolv. Fönster mot gården som ger ett härligt ljusinsläpp och skapar rymd. Här finns plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. 

SOVRUM 2
Bostadens andra sovrum ligger vägg i vägg med köket och är den före detta matplatsen som byggts om till ett sovrum. Parkettgolv och ljust nymålade väggar och ett fönster som ger härligt ljus. Här kan ni möblera med enkelsäng och exempelvis ett skrivbord.

SOVRUM 3/KLÄDKAMMARE
Den före detta klädkammaren har förstorats och blivit ytterligare ett sovrum. Nymålade väggar i vitt och beige samt parkettgolv. Här finns en platsbyggd sänglösning med plats för skrivbord under.

BADRUM
Badrummet totalrenoverades 2014 och är smakfullt inrett med moderna materialval. På golvet ligger stora gråa klinkerplattor med behaglig golvvärme och väggarna är klädda i vitt kakel. Badrummet är utrustat med vägghängd toalett, handdukstork, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, kombinerad tak- och handdusch med vikväggar samt ett stort vägghängt skåp. Det finns även en praktisk tvättpelare bestående av tvättmaskin och torktumlare. I taket sitter infällda spotlights och ett fönster finns för vädring.

Förening

Förening

FÖRENINGEN
Brf Schéelegatan är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 15 bostadsrätter samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen bildades 2007 och har adresserna Schéelegatan 5, 5A samt 5B.

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 8:13. Fastigheten bebyggdes 1961. Föreningen förvärvade fastigheten 2009. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC och den tekniska förvaltningen sköts av Hagwalls Fastigheter. De genomför snöröjning, städning och reparationer i fastigheten.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns en trivsam innergård med nybyggt trädäck. Här finns även möjlighet att få en egen pallkrage att odla i. Det finns även en gemensam tvättstuga, cykelförvaring i garaget, barnvagn/golfvagnsrum, samt ett styrelserum. De har även nyligen byggt ett soprum i garaget, där all typ av sortering finns (ej batterier).

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar. Föreningen brukar anordna gemensamma städdagar. Eftersom det är en mindre förening uppskattas medlemmarnas engagemang.

PARKERING
Föreningen förfogar över 9 parkeringsplatser samt 7 garageplatser. En parkeringsplats kostar cirka 600 kronor i månaden och en garageplats kostar cirka 800 kronor i månaden. Samtliga boende är garanterade en parkerings- eller garageplats. Föreningen har planer på att installera ladd-stolpar.

KABEL-TV/INTERNET
Kabel-TV via Tele2. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften. Föreningen är inte ansluten till någon specifik internetleverantör, men planerar dra in fiber under året.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Övelåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1433 kr för 2024. Upptaganden av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kronor för 2024.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

RENOVERINGAR
2009 Energideklarerades fastigheten och V/A-stammar i kök och badrum besiktigades. Samma år genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen.
2011 Renoverades delar av taket.
2014 Utfördes injustering av värme och termostater monterades in i samtliga radiatorer i huset.
2016 Renoverades hela fasaden och taket lades om.
2016-2017 Genomfördes en omfattande renovering av garaget.
2017 Under sommaren slutfördes en omläggning av tätskiktet på innergården och underliggande garagetak.
2018 Såldes en av föreningens lokaler och ombildades till bostadsrätt. Under året iordningställdes också gården och ett nytt, stort trädäck byggdes. Man slutförde också renoveringen av badrummet i föreningens hyresrätt.
2019 Såldes föreningens sista hyresrätt och uppläts som bostadsrätt, Målning och återställande av entré, taksäkerthet uppdaterades, relining av stammarna genomfördes, byte av torktumlare i tvättstugan.
2020 Målning av trappuppgångar samt enklare målning i garaget, ombyggnation av förråd på bottenplan, belysning i garage och trapphus uppdaterades.
2021 Byte av dörrstängare entré, byggt soprum i garaget, byte av tvättmaskiner i tvättstugan. Underhållsplanen uppdaterades även detta år.
2022 Underhåll av VVC, underhåll av ventilationen, byte av motor till garageport samt entrédörr.
2023 Elutredning genomfördes.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som uppdaterades 2021 och sträcker sig fram till 2043. De planerar att dra in fiber samt installera laddstolpar inom den närmsta tiden. De tittar även på möjligheten att installera solceller, i övrigt har de inga större underhållsarbeten inplanerade.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2024-05-20) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.