Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Nordenskiöldsgatan 17, Linnéstaden

Högt läge i huset med solfylld söderbalkong

Rymlig trea högt upp i huset med balkong i solfyllt söderläge och utsikt mot Linnégatan och Guldheden. Stort, härligt vardagsrum, två bra sovrum, kök med utrymme för matplats och en rymlig klädkammare. Här får du chansen att sätta din egen prägel på ditt nya hem. Badrummet är renoverat av föreningen år 2006.
Det höga läget gör att du sover ostört om natten, dessutom ligger det stora sovrummet med lugnt gårdsläge. Ledig garageplats finns att hyra både för vanlig plats och med laddstation.

Läget i Linné är oslagbart med vidsträckt utsikt och med närhet till mysiga restauranger, cafeér och fik. Grönskande Slottsskogen och Botaniska trädgården nås på en kort promenad.
Varmt välkommen att uppleva denna pärla på plats.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  75 kvm

 • Avgift

  4 068 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  6

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Delägare

Johanna Ljungman

0727 - 36 39 01

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  75 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  6
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1972-1973
 • Förråd

  Källarförråd
 • Lägenhetsnummer

  61 (Brf) / 1603 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  4 068 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten
  Ingår ej i avgiften: Bredband samt TV betalas via ett obligatoriskt tillägg om 200 kronor per månad
 • Andel i föreningen

  2.01000%
 • Andelstal avgift

  2.04%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  593 319 kr
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Energi

 • Energideklaration

  2020-01-22
 • Energiprestanda

  167 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ta hissen smidigt upp till våning 6 och stig in i bostaden där du möts av en hall med väggar målade i vitt och parkett med holländsk läggning på golvet. Här plats för avhängning av ytterkläder samt ytterligare förvaring i två garderober.

KLÄDKAMMARE
I anslutning till hallen finner ni en rymlig klädkammare inredd med hatthylla, klädstång och en garderob.

SOVRUM 1
Hemmets första sovrum ligger direkt till höger efter hallen. Ett stort fönster fyller rummet med ljus och bjuder på utsikt mot föreningens innergård. Ljus tapet på väggarna och en linoleummatta ligger på golvet. Här finns plats för säng, skrivbord och förvaringsmöbel.

KÖK
Rymligt kök i vinkel med klassiska släta vita köksluckor och vitt kakel ovan arbetsytorna. Utrustningen består av fullstor kyl och frys, diskmaskin, ugn, spis och fläkt. (Frys samt diskmaskin är nya från 2023). God förvaring i skåp och lådor samt i ett städskåp. Väggarna är ljusa och på golvet ligger en linoleummatta. Framför fönstret får matgruppen sin naturliga plats och här får man en fin vy över innergården.

VARDAGSRUM
Hemmets generösa sällskapsrum är hjärtat i detta hem och rymmer med lätthet en större soffgrupp, mediamöbel samt matsalsbord. Parkett på golvet och ljusa väggar. Ett trivsamt rum för umgänge med familj och vänner. Härifrån nås bostadens rymliga balkong.

BALKONG
Hemmets stora balkong har ett solfyllt söderläge och här blickar man ut över husen i Linnéstaden. Ytan kan möbleras med både möbler och växter. En fantastisk extrayta att nyttja under sommarhalvåret.

SOVRUM 2
Från vardagsrummet nås nästa sovrum som rymmer säng, sängbord, skrivbord och garderob. Det ligger en linoleummatta på golvet och väggarna är ljust tapetserade. Ett stort fönster ut mot hemmets balkong ger fint ljus.

BADRUM
I anslutning till hallen ligger hemmets helkaklade badrum som renoverades av föreningen år 2006.

Ett sandfärgat klinkergolv matchas av vita kakelplattor på väggarna. Inredningen består av toalett, två handfat, spegelskåp samt dusch. Det är förberett för installation av tvättmaskin och tidigare har det stått ett badkar i badrummet så vill man hellre ha det går det fint att byta.

 

 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Nordenskiöldsgatan 13-17 är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 56 lägenheter upplåtna som bostadsrätt, 2 stycken hyresrätter samt 2 lokaler. Föreningen bildades 2002.

FASTIGHETEN
Olivedal 13:18 Fastigheten uppfördes 1972-1973. Föreningen äger marken.

HEMSIDA

nordenskioldsgatan13-17.bostadsratterna.se

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Primär Fastighetsförvaltning AB

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en gemensam tvättstuga med tre tvättmaskiner, torkrum samt mangel. Trevlig innergård med grill och utemöbler, här finns också ett cykelförråd.

PARKERING

Föreningen förfogar över 41 garageplatser varav 10 har laddningsmöjligheter för elbil. Det finns i dagsläget lediga platser både för vanlig bil samt elbil. Kostnaden för en vanlig bil är 900 kr/månad och för en plats med laddstation 1 250 kr/månad plus elkostnad vid laddning.
Adressen Nordenskiöldsgatan 17 är berättigad till boendeparkering inom område M.

TV/BREDBAND
TV, fiberbredband 500/50 MB/s samt IP-Telefoni levereras av Tele 2 och betalas genom ett obligatoriskt tillägg på avgiften på 200 kr per månad.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1433 kronor för 2024. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 573 kronor för 2024.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Söderberg och Partner.

DELAT ÄGANDE
Föreningen godkänner delat ägande mellan förälder och barn om barnet äger minst 10%.

ANDRAHANDSUTHYRNING

Ansökes hos styrelsen.

GJORDA RENOVERINGAR
2023 Bytte ut hissarna, köpte ny torktumlare, uppgraderat det elektroniska låssystemet samt byggt en ramp till gården.
2022-2023 Säkring samt tätning av garagetak samt byggde en ny uteplats
2021 Renovering av gård, garagetak samt bytte ventilation i lägenheterna.
2015 Utfördes OVK samt justering av värmetillförseln i lägenheterna.
2014 Rensning av ventilationskanaler samt injustering av trapphusventilation.
2013-2014 Renoverades trappuppgångar samt entrén.
2010 Garaget renoverades och man installerade ett elektroniskt låssystem.
2009 Moderniserade värmesystemet.
2006 Samtliga badrum renoverades.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en underhållsplan, med några större projekt under de kommande tio åren men de har inte preciserat när de kommer att genomföras. Det gäller främst relining av avloppsrör och renovering av fastighetens fasad på baksidan, framsidan renoverades för ca 5 år sedan. Föreningen har nyss avslutat ett projekt att byta till nya hissar, och bytt ut flera av fläktarna i fastigheten. De planerar också att så småningom byta ut lägenhetsdörrar till nya för främst bättre brandsäkerhet och undersöker för närvarande om de behöver förbättra/stärka betonggolvet i garaget, men detta är inte beslutat än.

EKONOMI
Föreningen har har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget. (2024-06-10).

Ovanstående information är baserat på uppgifter från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

.

 

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.