Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Sergelsgatan 1A, Lunden

Tidsenlig tvåa med solig balkong och bevarad charm

Renoverad tvåa med solig västerbalkong högt upp i huset. Ljust och öppet hem med brädgolv, högt i tak och härliga ljusinsläpp. Bredband ingår.

Hemmet har varsamt renoverats med stilfulla materialval och tidstypiska detaljer som framtagna brädgolv och gjutjärnsradiatorer ger hemmet karaktär. Rummen smyckas dessutom av profilerade lister och vackra fönsterbänkar i sten. Köket är smakfullt inrett i trendriktig stil med integrerade vitvaror. Här finns även en bänkdiskmaskin som matchar i kökets färger och som ingår i överlåtelsen. Rymligt vardagsrum som rymmer både soffgrupp och matsalsbord, samt sovrum med hel garderobsvägg och utgång till västerbalkongen. Den solfyllda balkongen har ett högt och fritt läge, en given plats under årets varmare dagar. Ett välplanerat hem med två tillhörande förråd, perfekt för paret eller singeln! Stabil förening med låg belåning och faciliteter som övernattningsrum för långväga gäster. Föreningen har flera parkeringsplatser, även för elbil, kort kö i dagsläget. I Lunden bor ni med mataffärer, restauranger och butiker på bekvämt avstånd, samt goda kommunikationer som tar er in till staden. I närheten ligger Skatås och Delsjöområdet med promenadstråk och motionsslingor.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  48 kvm

 • Avgift

  2 939 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Delägare

Johanna Ljungman

0727 - 36 39 01

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  48 kvm
  Baserad på Uppmätning SS 21054:2009.
 • Kommentar area

  Enligt föreningens lägenhetsförteckning är boarean 43,5 kvm.
 • Våning

  3 av 4
 • Balkong

  Balkong i väster
 • Byggår

  1943
 • Förråd

  Vindsförråd samt källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV och bredband via Tele2. TV, bredband samt IP-telefoni (ej samtalskostnad) ingår i avgiften.
 • Lägenhetsnummer

  57 (Brf) / 1201 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse, snabbt är möjligt

Ekonomi

 • Avgift

  2 939 kr/mån
  Ingår i avgiften: Vatten, TV, bredband, IP-telefoni, bostadrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg om 537 kr/mån tillkommer för värme.
 • Andel i föreningen

  1.48285913%
 • Andelstal avgift

  1.48285913%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 840 kr/år
 • Försäkring

  1 500 kr/år
 • Totalt

  5 340 kr/år
 • Personer i hushåll

  1

Energi

 • Energideklaration

  2019-12-17
 • Energiprestanda

  160 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  F
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Redan när ni kliver över tröskeln möts ni av hemmets ljus och rymd. Här ligger ett framtaget brädgolv och väggarna är målade i en ljus ton. Hallen har gott om plats för avhängning.

KÖK
I anslutning till hallen ligger hemmets mysiga kök med vitmålat brädgolv som skapar en spännande konstrast till den mörka köksinredningen som går i en trendriktig grå ton. Ovan den mörka bänkskivan sitter ett svart kakel som smälter in snyggt med den övriga köksinredningen. Köket är utrustat med integrerad kyl, integrerad frys, induktionshäll (ny från 2023), ugn, fläkt samt inbyggd mikro. Här finns även ett praktiskt skafferi samt en bänkdiskmaskin som ingår i köpet. Ett större fönster skänker rummet ljus och intill ryms ett matbord för fyra personer.

VARDAGSRUM
Hemmets rymliga vardagsrum flödar i ljus tack vare ett stort fönsterparti med vacker fönsterbänk i sten. Här ligger ett charmigt brädgolv och väggarna är målade i ljusgrått med en bröstvägg i mörkare grå ton. Rummet smyckas av vackra taklister och en genuin gjutjärnsradiator. Här kan ni möblera med soffgrupp och övrigt möblemang.

SOVRUM
Sovrummet nås genom två öppningar från vardagsrummet. Här ligger ett välbevarat brädgolv, väggarna är målade i ljusgrått och likt vardagsrummet smyckas sovrummet av profilerade taklister. Sovrummet har gott om plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Klädförvaring finner ni i flera väggfasta hyllor som sträcker sig längst ena kortsidan av rummet. 

BALKONG
Från sovrummet tar ni er till hemmets mysiga balkong med högt och fritt läge. Balkongen har ett soligt läge och gott om plats för bord och stolar. Den vetter mot väster så solen skiner på balkongen från lunch till sen kväll.

BADRUM
Från hallen når ni hemmets badrum med terrakottafärgat klinkergolv och helkaklade väggar målat i vitt. Här finns toalett, handfat med kommod, spegelskåp med belysning samt dusch. Här finns även ett fönster som skänker rummet ljus.

Förening

Förening

FÖRENINGEN
Brf Göteborgshus nr 3 är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 64 bostadsrätter. Föreningen registrerades 1943. Adresser i föreningen är Sergelsgatan 1-3.

HEMSIDA
http://www.sergelsgatan.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 40:6. Fastigheten byggdes 1943. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns ett övernattningsrum, tvättstuga, cykelförråd samt hobbyrum. Föreningen har även ett partytält som kan hyras av medlemmarna.

PARKERING
Föreningen förfogar över 33 parkeringsplatser, 25 av dem har laddboxar installerade, och på resterande 8 platser är det förberett för laddboxar men ej installerat ännu. En parkeringsplats kostar cirka 400 kr/mån, föreningen håller på att kika på ett upplägg beträffande kostnaden för laddning, förslaget är att man ska betala ett schablonbelopp på elen, men inga beslut är ännu tagna. I dagsläget är det en kortare kö till parkeringsplatserna.

TV/INTERNET
Kabel-TV och bredband via Tele2. TV, bredband samt IP-telefoni (ej samtalskostnad) ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1433 kr för 2024. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 573 kr för 2024.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via TryggHansa.

RENOVERINGAR
1996 Renoverades stammarna.
2009 Energideklarerades fastigheten.
2010 Renoverades taket.
2014 Spolades alla avlopp. Under året byttes låssystem på gemensamma utrymmen.
2016 Installerades ett moderniserat bokningssystem för tvättstuga och övernattningsrum. Samma år besiktigades föreningens vattenledningar och husgrunden putsades och målades.
2018 Genomfördes underhåll och förbättring av varmvattenkrets. Nytt tryckkärl värmesystem. Utemiljön sågs över, trädfällning och beskärning. Inköp av nya trädgårdsmöbler samt gemensam grill.
2019 Samtliga lägenheter såg över och vissa åtgärder ska genomföras. OVK genomfördes.
2020 Ny stödmur.
2021 Asbestsanering ventilationsluckor.
2022 Installation av nya tvättmaskiner i ena tvättstugan, asfaltering, installation av laddstolpar på några av parkeringsplatserna.
2023 Nya stadgar antogs.
2024 Byte av balkongdörrar och intilliggande fönster.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att byta taket på hus 1, offerter tas in i dagsläget, kostnaderna för detta är redan budgeterade. Lite längre fram planeras en ombyggnation av det före detta garaget till miljöhus.

EKONOMI
Föreningen har en god ekonomi och är lågt belånade. De har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2024-05-28) samt föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.