Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Kommande försäljning

Sveagatan 9, Linné

Fint renoverad trea med västerbalkong

Topprenoverad i hus med hiss, insynsskyddat läge, solig västerbalkong, bra förvaring och vackra materialval. Under 2019/2020 totalrenoverades kök, nya golv lades in och alla ytskikt renoverades.

Läckert kök med vardagslyx som diskmaskin, hel kyl och frys samt bänkskiva i kalksten. Generöst, ljusfyllt vardagsrum som inbjuder till umgänge med familj och vänner. Här finns gott om plats för både matsalsbord och soffgrupp. Rymligt och rofylld sovrum mot innergården med flera garderober. Härifrån nås den stora balkongen som bjuder på många soltimmar, ett extrarum under stora delar av året. Genomtänkta förvaringslösningar och harmonisk färgsättning i hela hemmet som matchas av ljus ekparkett. Helkaklat badrum med golvvärme, bra förvaring och kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Mycket välskött förening med låga avgifter, solceller på taken samt en trevlig innergård med grillmöjligheter. Ett toppenläge med närhet till allt och ett rikt utbud av restauranger, shopping och service samt grönskan i Slottskogen.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  76.8 kvm

 • Avgift

  3 196 kr

 • Budstart

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 8

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Delägare

Johanna Ljungman

0727 - 36 39 01

Är du intresserad?

Gör en intresseanmälan.

Intresse
Integritet *

Fler funktioner

Kontakta mäklaren direkt om du inte hittar vad du söker.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  76.8 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  3 av 8
 • Balkong

  Balkong i väster
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1979
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Tele2 samt fiber via iTux
 • Lägenhetsnummer

  931 (Brf) / 1201 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Budstart

  Kontakta mäklaren
 • Avgift

  3 196 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-TV
 • Andel i föreningen

  1.36364%
 • Andelstal avgift

  1.34039%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  223 773 kr
  Uppgiften kommer från föreningens ekonomiska förvaltare Nabo.

  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Driftskostnader

 • El

  4 800 kr/år
 • Försäkring

  3 324 kr/år
 • Totalt

  8 124 kr/år
 • Personer i hushåll

  2

Energi

 • Energideklaration

  2015-09-08
 • Energiprestanda

  95 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  D
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Hissen tar er upp till våning 3 där ni välkomnas av en ljus och välplanerad hall. I entrén ligger det ett praktiskt ljusgrått klinkergolv som sedan övergår i ett 2-stavs ekparkettgolv, vilket är genomgående för hela lägenheten. Färgen på golvet heter ”Cream shade white” och golvet är som namnet antyder vitbehandlat. Väggarna är ljust målade i en beige ton och här finns plats för avhängning samt utrymme för byrå.

VARDAGSRUM
Öppningen mot vardagsrummet från hallen har breddats vilket skapat ännu mer rymd. Det är ett stort och luftigt rum med utrymme för både soffgrupp och matsalsbord samt övrigt möblemang. Den vackra ekparketten löper vidare in hit och väggarna är målade i samma beiga ton. Ett härligt rum för umgänge med familj och vänner.

KÖK
Ett kök i toppklass som är helt nytt från 2020. Den stilfulla köksinredningen har vita luckor och arbetsbänken är beklädd med vacker kalksten och infällda spotlights ger god belysning. Stommarna kommer från IKEA, beslagen från Specialbeslag och blandaren från Tapwell. Den kvalitativa utrustningen består av fullstor kyl och frys, inbyggd ugn och micro, samtliga från Samsung samt en induktionshäll, diskmaskin och fläkt (Franke). Köket är luftigt och rymmer ett matbord vid fönstret.

SOVRUM 1
Bostadens största sovrum har ett lugnt gårdsläge och är ett harmoniskt rum med väggar målade i en mörkare beige ton. Här ryms dubbelsäng med tillhörande sängbord och en platsbyggd garderobsvägg tar hand om klädförvaringen. Ett fönster och balkongdörr bjuder på utsikt över föreningens innergård. Lugnt och tyst läge, så här sover man ostört om natten.

BALKONG
Hemmets rymliga balkong nås från det stora sovrummet och erbjuder sol från lunch till sen kväll. Lugnt läge in mot gården och på golvet ligger trätrall. Här finns en förvaringslåda med hyllor över som ingår om man vill.

SOVRUM 2
Innanför köket ligger hemmets andra sovrum som är perfekt som barnrum, gästrum eller kontor. Väggarna är målade i en beige ton och ett fönster skänker rummet ljus. Här ryms enkelsäng och skrivbord, förvaring finns i en inbyggd garderob.

KLÄDKAMMARE
Rymlig klädkammare med hyllor och hängare, på golvet ligger en heltäckningsmatta.

BADRUM
Hemmets badrum renoverades 2009. Smakfullt inrett med helkaklade väggar i vitt och mörkgrått klinkergolv. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod (ny från 2021, märke Haven), spegelskåp med belysning (ny från 2021, märke Haven), handdukstork, dusch med vikväggar samt en kombinerad tvättmaskin/torktumlare (ny från 2020, märke LG). Fötterna värms av behaglig golvvärme och i taket sitter spotlights som ger trivsam belysning.

 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Murbräckan 15 är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med 84 bostadsrätter samt 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 1979 och har adresserna Svegatan 3, 5, 7 och 9.

HEMSIDA
https://murbrackan15.bostadsratterna.se

FASTIGHETEN
Göteborg Kommendantsängen 2:15. Fastigheten bebyggdes 1978. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Nabo tar hand om den ekonomiska förvaltningen och Nabo Teknik ansvarar för fastighetsskötseln.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Trivsam innergård med utemöbler, grill samt sandlåda för barnen. Gemensam tvättstuga finns till förfogande i källaren under uppgång 3. Tvättstugan är utrustad med 5 tvättmaskiner, separat centrifug, 2 torktumlare samt 2 torkskåp. Det finns också en varmmangel, lakansträckare samt en gammaldags stenmangel. Som medlem i föreningen har du även tillgång till cykel-och barnvagnsrum, cykelparkering på gården, styrelserum samt en gemensam toalett på bottenplan. Det finns även ett återvinningsrum att nyttja.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar. Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning.

PARKERING
Adressen är berättigad till boendeparkering. För mer info se www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Tele2 och fiber via iTux, där varje medlem väljer valfri leverantör. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1433 kr för 2024. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 573 kr för 2024.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa.

GJORDA RENOVERINGAR
2005 Renoverades balkonger, målades entréer, plåtdelar på framsidan i markplan samt dörrarna till soprum och återvinningsrum. Under samma år byggdes en cykelparkering på föreningens innergård, inhandlades en gemensam grill åt föreningens medlemmar och gungleksaker införskaffades. En uppgradering av kabel-TV utbudet gjordes och man fick tillgång till TV, bredband och telefoni via Com Hem. Det gjordes även en fuktmätning i ett antal badrum efter problem med läckande skarv som i sin tur åtgärdades. Föreningen inhandlande även en ny tvättmaskin samt ett nytt torkskåp.
2012 Målades trapphusen.
2012-2013 Byttes hisskorgar och nya styrsystem sattes in.
2013 Genomfördes en stamspolning av samtliga lägenheter. Samma år fräschades gården upp, lades ny plåt på fasaden samt installerades spång på taket.
2015 Genomfördes en besiktning av samtliga badrum. Man bytte också ut en av föreningens tvättmaskiner.
2016 Installerades ytterligare en ny tvättmaskin i tvättstugan. Under samma år behandlades taket och hängrännor och stuprör renoverades samt byttes ut. Balkonger och gårdsfasaden renoverades, fönster målades och förbättringar på gatufasaden utfördes.
2017 Renoverades värmesystemet och i samband med detta installerades nya centralpumpar. Man bytte även ut samtliga termostater och ventiler. Under året genomfördes också en OVK-besiktning av ventilationen. Man åtgärdade även ett läckage som upptäcktes i två VVC-ledningar i uppgång 9.
2019 Fiber drogs in, nytt tagg-system i entréerna.
2020/2021 Relining av avloppsstammar, LED-belysning i hela fastigheten installerades, solceller installerades på taket.
2022 Nya fläktar, fönsterrenovering, OVK utfördes, nya grindar samt ny cirkulationspump.
2023 Ny tvättmaskin, ny entrébelysning, åtgärder vattenskador.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan och just nu pågår en undersökning inför reparation av yttertaket. Under 2025 ska hissarna ses över och mindre underhållsåtgärder planeras. I övrigt har de inga större underhållsarbeten inplanerade.

EKONOMI
Föreningen har en god ekonomi med låg belåning och bra spridning samt långa bindningstider på lånen. De har inga beslutade avgiftsförändringar.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2024-05-27) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.