Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *

Femkampsgatan 9, Lunden

Högt upp i huset med inglasad västerbalkong i skuldfri förening

Fint skick med solig, inglasad västerbalkong högt upp i huset. Generös takhöjd, utsikt och skuldfri förening med hiss i huset.

Hemmet har varsamt renoverats med stilfulla materialval som enstavig ekparkett och tidsenliga färger på väggarna. Köket renoverades 2015 och har gråa luckor och integrerade vitvaror. Utrustat med diskmaskin och vackra helglasade dubbeldörrar ut till balkongen gör att rummet fylls av ljus. Den inglasade västerbalkongen har ett högt och fritt läge och bjuder på härlig utsikt över staden. Inglasningen går att öppna upp om man vill, solen lyser här från lunchtid till sen kväll. Rymligt vardagsrum samt sovrum med hel garderobsvägg. Dessutom ett helkaklat badrum i tidlösa färger. Mycket stabil förening som är obelånad, dessutom har de fortfarande en hyresrätt kvar som kan säljas och generera intäkter den dagen den sägs upp. Trevlig gård på baksidan med grillmöjligheter och hiss finns i huset. Bra parkeringsmöjligheter i området, med fri parkering och vid Ica nära kan man hyra en fast plats. I Lunden bor ni med mataffärer, restauranger och butiker på bekvämt avstånd. Runt hörnet stannar 60-bussen som tar dig in till stan på bara några minuter. I närheten ligger även Skatås och Delsjöområdet med promenadstråk och motionsslingor.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  47 kvm

 • Avgift

  2 417 kr

 • Budstart

  2 980 000 kr

 • Våning

  3 av 4

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Delägare

Johanna Ljungman

0727 - 36 39 01

Boka visning

Kontakta mäklaren om du önskar boka en annan tid.

Visning
Integritet *

Fler funktioner

Kontakta mäklaren direkt om du inte hittar vad du söker.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  47 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  3 av 4
 • Balkong

  Inglasad balkong
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1944
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Tele 2
 • Lägenhetsnummer

  55 (Brf) / 1303 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Budstart

  2 980 000 kr
 • Avgift

  2 417 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-TV
 • Andel i föreningen

  2.73%
 • Andelstal avgift

  2.60244%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  4 300 kr/år
 • Försäkring

  2 450 kr/år
 • Totalt

  6 750 kr/år
 • Personer i hushåll

  2

Energi

 • Energideklaration

  2019-10-15
 • Energiprestanda

  157 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  F
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
I entrén ligger det ett gråmönstrat klinkergolv, som sedan övergår i ett enstavigt parkettgolv, vilket är genomgående för hela lägenheten. Väggarna är ljust målade i en beige ton. Här finns plats för avhängning.

KÖK
Kök i fint skick som renoverades 2015 med gott om förvaring i flera lådor, över- och underskåp. Inredningen består av gråa fronter, arbetsbänkarna är belagda med en mörk laminatbänkskiva och ovanför sitter ett vitt kakel som stänkskydd. Utrustningen består av en integrerad kyl/frys, fläkt, induktionshäll, varmluftsugn samt en integrerad diskmaskin. Ljust målade väggar och här ryms ett matbord för flera personer. Helglasade balkongdörrar släpper in ljuset.

INGLASAD BALKONG
Hemmets balkong i väster imponerar med ett högt och fritt läge med en vacker utsikt över staden. Här skiner solens strålar från lunch fram till kvällen. Balkongen kan möbleras med bord och stolar, och inglasningen går att öppna upp om man så vill.

VARDAGSRUM
Bostadens sällskapsrum har en härlig arkitektur med stort fönsterparti mot väster, med vacker stenbänkskiva. Väggarna är målade i en grå/blå ton. Den luftiga ytan kan möbleras med en soffgrupp, mediamöbel samt en arbetsplats/skrivbord i andra ändan av rummet om man vill. 

SOVRUM
Rummet har ett stort fönster för ljusinsläpp och även här återfinns fina fönsterbänkar i sten. På golvet ligger samma ekparkett som i övriga rum och väggarna är målade i en rosa ton. Här finns en rymlig skjutdörrsgarderob längs hela ena kortsidan. Ytan kan möbleras med en dubbelsäng, nattduksbord samt övrigt möblemang.

BADRUM
Det helkaklade badrummet renoverades av föreningen 2006. På golvet ligger ett mörkgrått klinkergolv och väggarna är helkaklade i vitt. Inredningen består av wc, handfat med kommod, spegel med belysning över, handdukstork, inbyggt förvaringsskåp samt dusch. 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Femkampsgatan 7-9 är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 26 bostadsrätter, 1 hyresrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen bildades 2004.

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 55:7. Fastigheten byggdes 1944, fastighetens värdeår är 1987. Föreningen förvärvade fastigheten 2004 och äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns tvättstuga, cykelrum samt barnvagnsrum. Föreningen har också en trevlig uteplats med utemöbler och grillmöjlighet.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering. Vid närliggande ICA Överås finns det parkeringsplatser att hyra utomhus eller under tak, för mer information kontakta Göteborg stad. Det råder även viss fri parkering i området.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Tele2. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1433 kr för 2024. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 573 kr för 2024.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Folksam. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för alla medlemmar.

RENOVERINGAR
Nedan ett urval av gjorda renoveringar. För mer information se årsredovisning.
1987 Byttes V/A-stammar samt elstammar. Samma år renoverades fasaden och nya balkonger byggdes.
2006 Renoverades samtliga badrum.
2009 Hissrenovering samt 4 nya balkonger byggdes.
2013 Installerades nytt portlåssystem.
2014 Spolades avloppsrör.
2015 Gjordes en OVK av ventilationen. Samma år byttes fläktar på vind.
2016 Rengöring av ventilation.
2017 Installerades digitalt bokningssystem av tvättstugan. Under året byttes även porttelefoner.
2018 Byttes fjärrvärmeundercentral samt fler balkonger byggdes.
2019 Målning och renovering av trapphus samt källare och vind. Byte radiatorer och termostatventiler. Man utförde även en energideklaration.
2020 OVK genomfördes,
2021 Byte av två VVC-pumpar, markarbeten för cykelställ samt renovering av lokal.
2022 Målning av soprum, underhållsspolning av lägenheter, tvättstuga och soprum.
2023 Målning av staket, renovering av mur och stentrappor.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en långtgående underhållsplan. Just nu genomförs en relining som planeras vara klar i slutet av augusti. Föreningen planerar även att byta entréport samt renovera hissar under 2025 samt byta stuprör, underhålla fasad samt lägga om tak under 2026, allt enligt underhållsplan.

EKONOMI
Föreningen har en mycket god ekonomi och är helt skuldfria och därmed oberoende av det nuvarande höga ränteläget. De har tidigare höjt avgifterna för att ändå följa med i utvecklingen eftersom VA och fjärrvärme blivit dyrare, men de tror att tidigare höjningar ska räcka så det finns inga planer på ytterligare höjningar.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2024-06-25), samt föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.