Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Lasarettsgatan 6, Kungshöjd

Industrikänsla i Kungshöjd

Här bor du mitt i staden med öppen planlösning, högt tak och utsikt mot Skeppsbron. Bostaden disponeras idag som en 1,5:a men det är möjligt att bygga om den till en 2:a.

Den här trevliga bostaden med industrikänsla, högt i tak och staden utanför dörren har betongbjälkar i taket, ekparkett och en rymlig sovalkov med plats för dubbelsäng. Här finns möjlighet att bygga ett loft om man vill ha ett extra utrymme. Lägenheten har öppen planlösning, härlig rymd och är ett perfekt hem för paret eller för singeln. Köksdelen har vitlackerade luckor och mörkgrått kakel. Badrummet har ljusa kakelväggar, ljust golv i vit klinker och inbyggda värmeslingor för frusna fötter. I det stora rummet finns gott om plats för soffa, matbord och större möbler.

Just nu händer det mycket på Skeppsbron vilket kommer lyfta området mot älven nedanför Lasarettsgatan ordentligt. Här kan du se mer om planerna för Skeppsbron.

https://www.youtube.com/watch?v=S1-4tuDB1f8

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1.5 rum och kök

 • Boarea

  54 kvm

 • Avgift

  2 875 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  7 av 8

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1.5 rum och kök
 • Boarea

  54 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  7 av 8
 • Balkong

  Stor gemensam takterrass
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1912
  Byggnaden totalrenoverad 1991
 • Förråd

  Förråd
 • TV/Bredband

  Com hem och Telia
 • Lägenhetsnummer

  707 (Brf) / 1410 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  2 875 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-TV.
 • Andel i föreningen

  1.07282%
 • Andelstal avgift

  1.07282%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 300 kr/år
 • Försäkring

  1 300 kr/år
 • Totalt

  4 600 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Enligt säljarens uppgifter

Energi

 • Energideklaration

  2009-09-29
 • Energiprestanda

  118 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Planritning

Alternativ planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Bostadens första rum har grått klinkergolv, grå väggar, stora vita garderober med goda möjligheter till förvaring av det mesta.

KÖK
Det här rummet har vita skåpsluckor, grått klinkergolv, rostfri arbetsbänk, grått kakel ovanför arbetsytorna, nya vitvaror installerade 2015 och diskmaskin från Smeg. Här finns gott om plats för ett matbord och stolar. Köket har öppen planlösning in till lägenhetens vardagsrum.

VARDAGSRUM
Det här ljusa rummet med öppen planlösning in till köket har stora fönsterpartier med utsikt ner mot hamnen. Vardagsrummet har ljusa väggar, ekparkett och gott om plats för soffgrupp och möblemang.

BADRUM
I lägenhetens badrum finns dusch med duschväggar, vita skåp med gott om plats för förvaring av handdukar och toalettartiklar, handfat, spegelskåp och ny tvättmaskin. Det här rummet har ljust klinkergolv, värmeslingor i golvet, handukstork och ljusgrå kakelväggar.

SOVDEL
Bostaden har en rymlig sovdel med gott om plats för en dubbelsäng. Möjligt att bygga loft eller sätta upp vägg.

ÖVRIGT
Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 1 rum och kök.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Kungen 6 bildades 2006 och fastigheten ”Göteborg Inom Vallgraven 45:2” förvärvades fjärde mars 2008. Byggnaden är ett 5 våningshus med inredd vind och 2 sluttningsvåningar, sammanlagt 8 våningar. På våning 6 finns en gemensam takterrass om ca 150 kvm med utsikt över Göteborgshamninlopp. Byggnaden är uppförd 1912. En omfattande ombyggnad skedde 1996-1998. I fastigheten finns 88 lägenheter och 5 lokaler. Föreningen är en äkta förening.

FÖRENINGENS HEMSIDA
www.kungen6.se

FASTIGHETEN
Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningen förvaltas av HSB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Cykelkällare, takterrass, styrelserum.

PARKERING
I fastigheten finns 21 garageplatser och 2 parkeringsplatser utomhus. Du kontaktar styrelsen för att ansöka om parkeringsplats. Parkeringsplatserna kostar 1300 kr i månaden, kö. Boendeparkering i området. För med info se www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Föreningen har ett avtal med Com hem som avser kabel-TV. I årsavgiften ingår ett grundutbud av analoga Tv-kanaler. I flertalet lägenheter finns det bredbandsuttag från Telia. Via detta uttag kan du köpa Telias tjänst Fiber Lan.

ÖVERLÅTELSE OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen och pantsättningsavgiften betalas av pantsättaren.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via IF Skadeförsäkring.

GJORDA RENOVERINGAR
Under 2013 och 2014 gjordes bland annat dessa åtgärder: installation av nytt låssystem, delrenovering av avloppsrör, delrenovering av fasad på Ingenjörsgatan, uppfräschning av takterrass, ommålning av trapphus och korridorer, uppsättning av fototapeter, garantibesiktning för delar av taket, rörelsedetektor, belysning vid utsidan av entréer på Ingenjörsgatan, byte av rör i garage m.m. Se årsredovisningar för ytterligare information.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Under 2015 sker byte av takfläktar, byte av 33 fönster samt delrenovering av fasad på Ingenjörsgatan.

EKONOMI
Inga beslutade eller planerade avgiftsförändringar. Avgiften sänktes med 5 %, 2015-01-01.

ÖVRIGT
I fastigheten finns det några extra gallerförråd till uthyrning. Priset ligger mellan 300 och 350 kr per månad. Föreningen har fortfarande 8 st hyresrättslägenheter i fastigheten. Dessa kommer föreningen erbjuda hyresgästerna att köpa.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från Sven-Ingemar Edmark 2015-07-09, föreningens årsredovisning och föreningens hemsida. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Kungshöjd

MYSIGT MYLLER INOM VALLGRAVEN
I gemytliga Kungshöjd bor du komfortabelt och praktfullt mitt i Göteborgs hjärta. Stadsdelens charm och härliga lunk drar till sig besökare året om och många av bostäderna är belägna högt upp med fin utsikt över staden och hamnen. På gatorna i området finns flera mysiga kaffebarer, trendiga restauranger, populära krogar, innergårdar och små boutiquer. Här hittar du allt ifrån mode, inredning till nybakat surdegsbröd och leksaker. I området reser sig vackra Domkyrkan och under sommarhalvåret trängs soltörstande Göteborgare i byggnadens tillhörande trädgård eller vid kanalen som kantar stadsdelen.

TRIVSAMT OCH CITYNÄRA
Ett mer centralt läge är svårt att hitta. I hemtrevliga Kungshöjd bor du trendigt och praktfullt, mitt i händelsernas centrum. Gemytliga Magasinsgatan, med sitt utbud av underhållning och shopping, sträcker sig genom stadsdelen. Där hittar du allt ifrån secondhandbutiker och champagnebarer till mysiga caféer och restauranger med alla tänkbara inriktningar. En minut bort finns de centrala gatorna Västra Hamngatan och Kungsgatan och i närområdet ligger även Kungstorget och med bland annat saluhall och biograf. Väster ut finns öppna Esperantoplatsen med språkcafé och restauranger med internationell känsla. Inte långt därifrån ligger Järntorget och Linnestaden med sitt breda utbud av kultur och underhållning. För en salt vindpust kan du ta en gångtur till det härliga promenadstråket längs med vattnet vid Södra Älvstranden. I området finns ett flertal stora matbutiker och dessutom kan du promenera ner till Feskekörka för att inhandla råvaror till kvällens middag eller för att slå dig ner på någon av de stora bänkarna längs med kanalen. I Kungshöjd har du alltid nära till bekvämligheter som vårdcentral, apotek och närbutik. Stadsdelen tillhör Centrums Stadsdelsförvaltning och boende i området kan välja mellan många olika grundskolor och förskolor runt om i Göteborg.

GODA KOMMUNIKATIONER
Det smidigaste sättet att ta sig in till stadens alla hörn från Kungshöjd är till fots eller med cykel. Färdas du längre sträckor finns knutpunkter för kollektivtrafiken vid Domkyrkan, Grönsakstorget samt Stenpiren. Från Stenpiren kan du hoppa på Älvsnabben som tar dig till Hisingen på bara några minuter. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst. För besökare med bil finns möjlighet till parkering längs med kanalen samt i områdets parkeringshus.

PÅ GÅNG I OMRÅDET
Området kring Kungshöjd är under en spännande uppbyggnad med kommande Skeppsbron och Södra Älvstranden utanför porten.

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.