Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Olivedalsgatan 7A, Linnéstaden

Trevligt hem med perfekt läge i populär stadsdel

Solig balkong och nyrenoverat badrum på attraktiv adress högt över staden. Söker ni en hemtrevlig bostad i populära Linnéstaden? Då kan det här vara en lägenhet för er.

I det här området har ni nära till bekvämligheter som sätter guldkant på vardagen. Mysiga grönområdet Slottsskogen, Linnéstadens myller av restauranger och barer och innerstadens utbud av shopping och nöjen. I kvarteren finns dessutom både apotek, bageri, mataffärer och offentlig service som förenklar vardagspusslet. I den här centrala bostaden bor ni med alla tänkbara fördelar ett stenkast bort.

Översikt

  • Typ

    Bostadsrätt

  • Rum

    3 rum och kök

  • Boarea

    76.1 kvm

  • Avgift

    4 936 kr

  • Budstart

    Kontakta mäklaren

  • Våning

    8 av 9

  • Hiss

    Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

  • Typ

    Bostadsrätt
  • Antal rum

    3 rum och kök
  • Boarea

    76.1 kvm
    Baserad på Bostadsrättsföreningen.
  • Våning

    8 av 9
  • Balkong

    Ja
  • Hiss

    Ja
  • Byggår

    1984
  • Förråd

    Källarförråd
  • TV/Bredband

    Com Hem och Bredbandsbolaget
  • Lägenhetsnummer

    109 (Brf) / 1602 (LMV)
  • Tillträde

    Enligt överenskommelse

Ekonomi

  • Avgift

    4 936 kr/mån
    Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
  • Andel i föreningen

    0.35410%
  • Andelstal avgift

    0.35410%
  • Skattesats

    32.6%
  • Pantsatt

    Ja

Driftskostnader

  • El

    4 202 kr/år
  • Försäkring

    2 136 kr/år
  • Totalt

    6 338 kr/år
  • Personer i hushåll

    4
  • Kommentar

    Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

  • Energideklaration

    2010-09-27
  • Energiprestanda

    109 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Det första rummet välkomnar dig med ett grått laminatgolv och vitmålade väggar. Från hallen når ni den inre hallen som har laminatgolv och ljusa väggar. Den inre hallen är rymlig och här finns gott om utrymme för avhängning och hallmöbler. I den inre hallen finns en ingång till en stor klädkammare där ni kan förvara kläder och andra tillhörigheter.

SOVRUM 1
En fin spegeldörr från den inre hallen tar er in till ett av bostadens sovrum som idag används som barnrum. Det här rummet har laminatgolv, vitmålade väggar, fönster ut mot gården och en stor garderob med gott om plats för kläder. Rummet kan möbleras med en dubbelsäng, skrivbord och andra möbler.

SOVRUM 2
Det andra sovrummet, som även det nås från den inre hallen, ligger parallellt med det första sovrummet. Rummet har laminatgolv, ljusa väggar, garderober och ett fönster ut mot innergården. Här finns gott om plats för en dubbelsäng och annat möblemang.

VARDAGSRUM
Bostadens luftiga vardagsrum som nås via hallen har ekparkett (slipat och oljat 2016), målade väggar i vitt och ett vackert ljusinsläpp från ett fönster som vetter ut mot Olivedalsgatan. Rummet har dekorativa fönsterbänkar i marmor och ligger i öppen planlösning in mot köket. Här kan ni möblera med soffgrupp, tv-möbler och annat möblemang.

KÖK
Det mysiga köket har klinkergolv, vitmålade väggar, vit köksinredning, bänkskiva i trä och vitt kakel över arbetsytorna. Här finns utrymme för en stor matplats för upp till 8 personer där helgens frukostar och sena middagar kan avnjutas. Rummet är utrustat med kyl, frys, diskmaskin, ugn, spis med häll och fläkt. Från köket tar ni er ut på hemmets balkong.

BALKONG
Den härliga balkongen är som ett extra litet rum om sommaren där ni kan njuta av soliga luncher eller sena utomhusmåltider utan att behöva lämna hemmet. Balkongen ligger högst upp i huset med utsikt mot Olivedalsgatan och Norra Guldheden. Här finns plats för både bord och stolar.

BADRUM
Det fräscha helkaklade badrummet som renoverades 2015 har mörkgrått klinkergolv med golvvärme och vita kakelväggar. Rummet är utrustat med badkar, handdukstork, wc, handfat med kommod, spegelskåp, tvättmaskin samt torktumlare. I taket sitter spotlights med dimmerfunktion.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
HSB Bostadsrättsförenning Linné i Göteborg är en äkta bostadsrättsförening med 269 bostadsrätter samt 8 lokaler med hyresrätt. Föreningen har adresserna Nordenskiöldsgatan 2-10, Sveagatan 25-29, Olivedalsgatan 1-9 samt Linnégatan 64-66.

HEMSIDA
https://www.hsb.se/goteborg/linne

FASTIGHETEN
Göteborg Kommendantsängen 9:14. Fastigheten bebyggdes 1984. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
HSB sköter föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns cykelrum, två tvättstugor, tre gästrum, en föreningslokal, en motionslokal, bastu samt en mysig innergård med lekplats och grillmöjligheter.

PARKERING
Föreningen förfogar över 92 garageplatser samt 8 MC-platser. En garageplats kostar cirka 800 kronor i månaden, en MC-plats kostar cirka 250 kronor i månaden. I dagsläget är det kö till samtliga platser (2016-10-26). För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem och bredband via Com Hem eller Bredbandsbolaget. Grundutbud av analoga kanaler ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, cirka 1108 kr för 2016. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 443 kr för 2016.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2007 Spolades V/A-stammar i kök och badrum.
2010 Installerades nya hisskorgar/innerdörrar på några av hissarna.
2010 Genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen och fastigheten energideklarerades.
2012 Har målnings- och fasadunderhåll på fasaden mot Nordenskiöldsgatan genomförts. Samma år renoverades restauranglokalen.
2013 Renoverades fasaden mot innergården.
2014 Installerades nya hisskorgar på Sveagatan 29, i samband med detta installerades nödtelefoner i hissarna. Samma år har målning och justering av fönster på Olivedalsgatan genomförts, och plåttaken samt fastighetens sockel har målats. Under året har även en OVK-besiktning genomförts.
2016 Byttes två hissmotorer.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar ytterligare motorer till hissarna.

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagläget (2016-10-26).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2016-10-26) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

  • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.