Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Föreningsgatan 18 C, Vasastaden

Citylägenhet med solig balkong

Högt upp i huset ligger denna 2:a som kan bli en 3:a. Här bor ni i en välplanerad lägenhet med rymlig balkong i vackra Vasastaden med staden alldeles runt hörnet.

I den här fina tvåan bor ni avskilt och högt över staden men ändå nära stadspulsen. Från vackra Vasastaden tar ni er både till Avenyns myller och till Linnégatans restauranger på bara några minuter till fots. Grönområden som Slottsskogen och platserna vid kanalen ligger också på kort avstånd. På Föreningsgatan 18 C bor ni i ett stilfullt hem i en stor förening med alla tänkbara bekvämligheter runt hörnet.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  66 kvm

 • Avgift

  3 388 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  4 av 5

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  66 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  4 av 5
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1972
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Com Hem och Bredbandsbolaget
 • Lägenhetsnummer

  249 (Brf) / 1403 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 388 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  0.51602%
 • Andelstal avgift

  0.51602%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 348 kr/år
 • Försäkring

  1 216 kr/år
 • Totalt

  4 564 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter. El debiteras enligt schablon med avstämning en gång per år.

Energi

 • Energideklaration

  2015-03-19
 • Energiprestanda

  137 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Planritning

Alternativ planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Det första rummet har nyslipad och lackad ekparkett, vita väggar, klädavhängning med vita överskåp och platsbyggda vita garderober med gott om förvaringsmöjligheter  

KLÄDKAMMARE 
I anslutning till hallen finns lägenhetens rymliga klädkammare som har vita väggar och många hyllor med gott om plats för förvaring av kläder och andra tillhörigheter. 

VARDAGSRUM
Lägenhetens stora vardagsrum har ekparkett och vita väggar. Här finns gott om plats för både soffgrupp och matbord. Vardagsrummet har härligt utsikt mot fjäderborgen och om sommaren grönskar träden utanför rummets stora fönster som ger ljusinsläpp och rymd.  

KÖK
Hemmets kök har vita väggar och nylackerade vita köksluckor. Ovan den mörka arbetsbänken sitter mörkgrå mosaik. Köket är utrustat med en spis med häll, varmluftsugn, kyl och frys i fullhöjd, bänkdiskmaskin samt mikro. Intill fönstren som vetter ut mot balkongen finns plats för ett matbord.

SOVRUM 
Bostadens ljusa sovrum ligger belägen mot föreningens innergård. Väggarna är tapetserade i ljus tapet och här rymms en dubbelsäng och annat möblemang. Från sovrummet når ni den rymliga balkongen. 

BALKONG
Balkongen är placerad med utsikt över fastighetens innergård som har grillplats och boulebana. Balkongen har trätrall på golvet och gott om plats för bord och stolar. Här kan ni njuta av solen från eftermiddag till sen kväll.

BADRUM 
Det fräscha badrummet har vita kakelväggar med mörkblå bård och grått klinkergolv. Här finns toalett, dusch, handfat med kommod, spegel och ett härligt badkar. 

 

 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Askungen 1 är en äkta bostadsrättsförening med totalt 181 bostadsrätter, 23 hyresrätter samt 6 lokaler med hyresrätt. Adresser i föreningen är Viktoriagatan 32-40, Karl Gustavsgatan 31-33 samt Föreningsgatan 18 A-C.

HEMSIDA
www.brfaskungen1.se

FASTIGHETEN
Göteborg Vasastaden 14:3. Fastigheterna uppfördes 1972. Föreningen förvärvade fastigheten 2002. Marken upplåts med tomträtt.

FÖRVALTNING
Föreningen ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av HSB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en trevlig och grönskande innergård med uteplatser, grillplats, lekplats och boulebana. I föreningen finns även flera cykelförråd, barnvagnsrum och tvättstugor.

PARKERING
Föreningen är delägare om 1% i garagesamfällighetsföreningen Linden, övriga ägarandelar innehas av Ivar Kjellberg Fastighets AB. En plats kostar mellan 1 325-2 260 kr beroende på typ av plats. I dagsläget finns inga lediga platser då garaget är under renovering. Renoveringen är klar hösten 2016 och då finns sannolikt ledia platser (2016-03-09). För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem och internet via Bredbandsbolaget. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Förvärvaren svarar tillsammans med säljaren att överlåtelseavgiften betalas, cirka 1108 kronor för 2016. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 443 kronor för 2016.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Moderna Försäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2004 Renoverades trappuppgångarna och hissarna.
2005 Renoverades balkongerna.
2008 Renoverades delar av fasaden.
2012 Spolades avloppsledningar. Samma år renoverades några hyresrätter och fönster byttes i universitets lokaler.
2013 Genomfördes föryngring av gårdsväxter
2014 Rengjordes alla ventilationskanaler.
2015 Utvidgades parkeringsplatserna på Thorildsgatan.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
I dagsläget pågår renovering av garaget (2016-03-09), renoveringen beräknas vara klar under hösten 2016. Föreningen kommer under året att bygga om styrelserummet till ett övernattningsrum, renovera terrasserna mot Thorildsgatan samt bygga om en av byggnaderna på gården till ett modernt sophus.

Föreningen har en långtgående underhållsplan. Föreningen planerar att de närmsta fem åren genomföra förbättringsarbeten på fasad och tak. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2016-03-09).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2016-03-09) samt föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Vasastaden

STÅTLIG STADSDEL MED GULDKANT
Mellan mysiga Haga och paradgatan Avenyn reser sig Vasastaden som är ett av Göteborgs mest eleganta områden. Stadsdelen byggdes till största delen upp mellan 1870 och 1920 och de breda gatorna och stora byggnaderna med ljusa stenfasader för tankarna till stilfulla områden i Paris och Wien. Genom de vackra kvarteren sträcker sig det pampiga huvudstråket Vasagatan med en allé som grönskar om sommaren och ett stort utbud av caféer, butiker, kvarterskrogar och trendiga barer. Trots närhet till shopping, restauranger och härlig stadspuls är Vasastaden lugnt och harmoniskt och i närheten finns flera ett flertal avstressande grönområden och parker.

STADENS HJÄRTA
I centrala Vasastaden har du tillgång till hela Göteborg. Bara några minuter bort finns allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. Stadsdelen gränsar till hemtrevliga Haga och levande Linnéstaden, med sitt stora utbud av härliga mötesplatser. I närområdet finns ett antal större matbutiker och på något av de många caféer kan du snabbt och enkelt köpa med dig en latte på väg till jobbet. I området finns trivsamma Vasaparken och längs med kanalen ligger Kungsparken. Här samlas soldyrkare och kontorsarbetare för picknick och lunchpauser under sommarhalvåret. Dessutom finns Grönområdena Näckrosdammen, Hagaparken och Slottsskogen runt hörnet för härliga promenader och utomhusaktiviteter. För konst- och kulturintresserade ligger Röhsska Muséet på Vasagatan och i stadsdelen finns dessutom Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och Universitetsbiblioteket. Vasastaden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen.

TILL FOTS ÖVERALLT
Boende i Vasastaden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du att färdas med spårvagn eller buss finns många alternativ som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Vasaplatsen, Vasa Viktoriagatan, Hagakyrkan, Valand är närmaste hållplatserna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.